Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Belefáradt?

#787821 Koffein Előzmény: #787810

most olvasom, privátbankár.hu szerint:

"A nap érdekessége megint a Plotinus: nem csak, hogy megvásárolt a cég 380 ezer részvényt, és ezzel lényegében felszippantotta a közkézhányadot, de egyúttal le is mond Zsiday Viktor, aki az egész cég lelke volt kezdettől fogva. Ez meglepőnek tűnik, nem tartjuk kizártnak, hogy a tőzsdei kivezetés után a cég akár meg is szűnik, a tulajdonosok felosztják a vagyont. Most mindenesetre az a terv, hogy amilyen hamar csak lehet, bevonják a megvásárolt saját részvényeket és döntenek a tőzsdei kivezetésről."

Belefáradt?

#787810 matgab Előzmény: #787798

gyanús nekem az ilyen mindig egy picit.

Profil váltás (jelentős ingatlan vételek), vezetőség változás és tőzsdei transzparencia kötelezettségétől való megszabadulás...

az igaz, hogy nem a legn…

#787192 joepappa Előzmény: #787096

az igaz, hogy nem a legnegatívabb, de éppen megfelelő üzemméretű prosperáló céget kivinni, szerintem nem korrekt.

szerintem teljesen korre…

#787095 matgab Előzmény: #787078

szerintem teljesen korrekt. Ha a tőzsdei megfeleltetés túl dárga és bürokratikus, akkor , ha a cég alapítói/nagy tulajdonosai úgy döntenek, hogy távozni akarnak, akkor hadd menjenek.

Ez azért nem az a tipikus magyar befektetői sztori volt, ahol az egész céget adóoptimalizálásra és a kisbefektetők lenyúlására hozzák a tőzsdére.

A cég megmarad, csak a forgalomképessége változik meg. Az mondjuk egy érdekes kérdés, hogy meglesz-e nekik a 75% (nem néztem utána, lehet, hogy már kezükben van annyi)

szerintem meg nem korrek…

#787078 joepappa Előzmény: #787072

szerintem meg nem korrekt, aki ebbe tette a pénzét az szerette volna tözsdén látni jó sokáig a céget. nekem az jön le hogy visszük a szajrét, ha tetszik ha nem.

Korrekt, de ennek az írá…

#787076 Koffein Előzmény: #787072

Korrekt, de ennek az írásnak olyan szaga van, hogy nagyra nőttünk, örülünk, hogy adtatok pénzt, amiből óriási haszonra tettünk szert, vettünk cégeket, de most már köszönjük szépen, több pénzre nincs szükség, kiszállunk, mert akkora a cég, hogy a meglévő emberi erőforrásainkkal nem tudjuk folytatni... több embert nem vennénk fel, mert ezt még átlátjuk, és eltud ketyegni jelenlegi formában... ár érték arányba nem éri meg, ha nagyobbra növekedünk, visszalépünk, nem leszünk berkshire hethaway, a befektetőink meg majd kiheverik... :)

plotinus

#787035 Hathor Előzmény: #787034

aztán számolják rá a minimális letéti díjat. 2017től minden elfekvő papírra számolnak minimum díjat.

Random is

Game Over

#786962 matgab Előzmény: #786958

az a szomorú, hogy ma a magyar piacon már csak a 4 blue mellett már csak a ANY, a GSPark, Zwack és talán a CIG maradt meg kereskedhető részvénynek, de ezeknek is olyan gyér a likviditása, hogy az botrány... Na ezeken meg nem fog megtanulni kereskedni a jövő nemzedéke. Ha a BÉT-nek lenne egy csepp esze már rég egyesült volna az osztrák vagy a lengyel (és cseh) tőzsdével, mert így értelmetlen és elérhetetlen...

Game Over

#786958 Koffein Előzmény: #786953

drámának nem dráma, csak meglepő. emlékszem, anno a bevezetés környékén zsiday viktor arra verte a nyálát, hogy a plotinus lesz a magyar berkshire hathaway. egy picit megbicsaklott ez az ígéret :)