Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

http://index.hu/belfold/…

#797679 banyaiz

http://index.hu/belfold/2017/06/23/orban_brusszel_...

Beszédesek a fényképek a tanácskozásról olyan nagy a vidámság mintha egy ravatalozóban tartották volna.

Komoly fejlemények várhatóak vsz Merkel újraválasztása után ami elég vszínűnek tűnik. Ideje lenne leszűrni a válság tanulságait eur zónában, és megfelelő válaszokat megadni. Közös hadsereg, közös ügyészség, közös pénzügyminisztériumot is pedzegetnek. Komoly dolgok azért ezek és lépegetés egy bizonyos irányba. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből a nagy lendületből.

Az EU gazdasági óriás, politikai törpe, katonai féreg

#797611 banyaiz Előzmény: #796865

Valami mocorog francia-német vonalon. Nagy pofonok, brexit, ez a nem éppen normális Trump, beindítottak valamit.

Mindennek a kulcsa vsz, hogy az eurózóna tagok egy pozitív gazdasági példát mutassanak. Mostani válságban éppen az ellenkezőjét sikerült bemutatni. Meg is fogják próbálni sebességet váltani az ügyekben. Akkor nekünk a matek fel lesz adva milyen mezőre lépjünk. Már érződik a kommunikációnkban, hogy na itt valami történni fog megmozdult valami.

Hamarosan vége a gyereknapnak az ilyen gonosz migránsok, keleti nyitás, az oroszok meg a hasonló esti meséknek. :) Jön helyette ez a mikor vezessük be az eurót, meg nem vagyunk mi olyan renitensek csak van véleményünk és a hasonló kérdések. Persze ehhez kell az, hogy eurzóna tényleg domborítson valamit, és akkor a mágnes odahúz minket.

https://444.hu/2017/06/22/orban-macron-uj-fiu-de-m...

hol található a legtobb kretén Európában? :)

#795862 banyaiz Előzmény: #794970

Teljesen mindegy a per kimenetele, maga a fennforgás körülötte a lényeges politikai szempontból. Nem akkora jelentőségű ügy mint amit csinálunk belőle messze nem, egy részletkérdés. Egyébként a jogi érveinkben lehet valami. Ilyen szintű döntést nem teljes egyetértésben legfelső vezetők hoztak meg ez mint jogi érv lehet, hogy megáll.

http://index.hu/kulfold/eurologus/2017/05/24/musza...

Ez egy korrekt vélemény német pü minisztertől. Az tetszett igazán benne nyíltan beszél arról , hogy a közös pénznél már mekkora kompromisszum volt, tudva azt kódolva van így a rendszerben az alap probléma. Euró zóna legnagyobb gondja ez nincs mögötte politikai unió. Amire nem érett meg a helyzet, róka fogta csuka.

Vszínűnek tartom, hogy olyan irányba megy majd ez, hogy az euró zóna szorosabb együttműködés, kétsebességes EU. Azzal a céllal, hogy aki kimaradt ebből azt az eredmények meggyőzzék, hogy minél előbb jó lenne benne lenni. Nem könnyű mutatvány. Szerintem ezt fogják próbálni franciák németek ezzel az új francia elnökkel, és vszínű újraválasztott Merkellel.

Ha sikerül euró zónát politikai unióhoz közelíteni és ez együtt jár azzal, hogy gazdasági pörgés van akkor mindjárt más a helyzet.Mert most az a legnagyobb támadási pont, hogy minden mögött ott van az, hogy ez az EU így működőképes e gazdaságilag, görögök fejre állása az egész válságkezelés. Ez minden politikai cécó mögött ott van mint nyomasztó fő fő kérdés. Ha ezt sikerül az eredményekkel megcáfolni akkor ilyen Orbánok és hasonlók azok ugrálhatnak egy útjuk van felszállni a járatra. :) Ha pedig ezt nem sikerül sínre tenni akkor megszívtuk akkor mindegy a sok részletkérdésben mi van EU-nak nyekk. Kb ez a szitu lényege vsz. Hajunkra kenhetjük, hogy micsoda jogi érveink voltak 120. részletkérdésben legyőztük a gonosz Brüsszelt, ha ezeket az alap eurós, EU-s problémákat nem sikerül megoldani. Hajmeresztő közös pénz ilyen politikai felállással. Koszto papa ezt megjósolta nagyon szidta ezt a közös pénz elképzelést ilyen háttérrel. Kódolva volt előre , hogy ez így egy vakrepülés.

hol található a legtobb kretén Európában? :)

#794970 matgab Előzmény: #793012

http://www.portfolio.hu/gazdasag/magyarok_es_szlovakok_europa_ellen.4.249987.html

"A 15-tagú testületben a felperesi oldalról csak lengyel bíró lesz, míg a Tanács mellett beavatkozó országok közül a franciák, a belgák, az olaszok, a svédek és a luxemburgiak képviseltetik magukat. Rajtuk kívül még bolgár, román, litván és horvát tagja is lesz az ítéletet meghozó grémiumnak. "

Hát a bírói tanács felállása alapján kb annyi esélyünk van , mint a német háborús bűnösöknek a Nürnbergi perben...

választások időpontja ?

#792871 TrendMan Előzmény: #792862

Igen, épp most olvastam ezt.

Németeknél is biztos, hogy még idén lesz, de lehet, hogy csak ősszel.

A tőzsdéket is foglalkoztatják ezek a dolgok, ezért is jó képben lenni.

választások időpontja ?

#792838 TrendMan

Ha már itt tartunk:

Mikor lesz a kancellárválasztás a németeknél?

Mikor lesznek választások a franciáknál?

Ksz.

Robbantás Dortmundban

#792821 TrendMan Előzmény: #792820

Nem egészen pontos:

3 robbanás történt a Dortumund futballcsapatának csapatbuszán a Monaco elleni CL meccs előtt.

1 sérült van, nem tudni, hogy lesz-e meccs.

zsiday korrekt észrevétele

#784573 Ibiza Előzmény: #784515

Magyarországon csak a vizvagyon (és persze a föld) az amire fájhatna a foguk a multiknak..mármint természeti kincsre.. tudtommal komoly nyomás volt ennek a megszerzésére..szerencsére kormányoktól függetlenül elhivatott vizügyesek elszabotálták.. egyszer majd úgy viszik csöveken tankereken a vizet mint most az olajat.

Annyira nem értem..mármint a felvetésed..mert a világon mindenhol vannak kisvállalkozások..ha kell nekik több biorobot majd elveszik..

MO.-on ballibsiik eladtak mindent a multiknak.. elsősorban a piacot..(cukor és olaj)..és ne felejtsd el a közműveket.. áram..gáz villany.. csatorna.. média..bankok.. mindazokat amik "alapdolgok"..itt vannak a nagy multi csumiztató cégek.. ósen teszkó.. "nekik nem a legyek horgyák össze"..hanem Te...Orbánék ezt a függőséget próbálták egálba hozni..

Ne felejtsd a könnyűipart hazavágták a kinai termékekkel..

A multik hazavágták a mezőgazdaság egy jelentős részét amik a hazai feldolgozóiparnak szállitóttak..ezt neked jobban kellene tudnod.. cukorrépa..napraforgó.. repce..konzervgyárak.. húsüzemek..a gépiapart....az utcára kerülő melósok nem adófizetők..fogyasztó polgárok hanem..munkanélküliek..

A világon 4mrd ember él mélyszegénységben.. sok országban (olajban egyéb nyersanyagban gyémántban) gazdag országokban ..az összes természeti kincs és minden értékes földterület idegeneké..(elég csak egy korrupt diktátort kinevezni és pénzelni) munkát csak a multiknál vállalhatsz akkora bérért amennyit kapsz.. ilyen országokba mennek a multi könnyűipari cégek..1-2 dolláros NAPI dij..gyerekmunka..

zsiday korrekt észrevétele

#784559 banyaiz Előzmény: #784519

Mindig tovább lökte valami a szekeret. Gőzgéptől - processzorig.:) A helyi falu végi piactól a globalizmusig . Az elöltöltős puskától a hidrogénbombáig.

Időnként nagy háborúkkal aminek a fő oka az volt, hogy majd úgy lesz több az adott országnak ha elveszi másoktól a nyersanyagokat a területet stb stb.

Ezeket a dolgokat nem tudja felülírni egy politikus se ezeket a törvényszerűségeket. Tud hullámlovagolni rajta, ami hol jobban hol rosszabbul sül el.

Ilyen szemszögből nézem a fejleményeket aggasztó dolgokat látok.

Elméletileg a határ a végtelen ahogy mondod, csak a gyakorlat a kérdés mert ugye ahogy a kommunizmus elmélete és gyakorlata se volt éppen tökéletes összhangban.

Aggasztó valahol az, hogy egy ilyen mértékű jólét mellett pengeélen táncol a rendszer és azt kell nézni nehogy valami csökkenjen mert akkor világvége. :) Ez nem egy ideális állapot.

zsiday korrekt észrevétele

#784558 matgab Előzmény: #784556

A GDP kvázi korlátlanul növelhető lenne. Pl. az egyik cég elbaxxa a klímát , míg a másik helyre hozza...:-)

Persze valszeg mindkettő nyersanyagokat használ fel a tevékenységéhez, ami miatt a GDP mégiscsak véges az anyagmegmaradás feltételezése mellett. De ha az anyag átalakítás maga a GDP akkor elméleti alapon az végtelenségig növelhető. Arról nem is beszélve, hogy maga a világegyetem is korlátlan, csak lépni kellene egyet a technológiában...:-)

zsiday korrekt észrevétele

#784556 banyaiz Előzmény: #784519

Kettő dolog határozza meg az össztermék gdp alakulása, és az elosztás.

Kommunizmus mint eszme arra alapult az államé minden és azt egyenlően elosztani. Nyilván ez a gyakorlatban vérzett pár sebből. A nagy probléma viszont az volt, hogy az össztermék amit el lehetett volna osztani az nem volt túl fényes, nem volt versenyképes a kapitalista országokkal. Pár évtized alatt nagy különbségek alakultak ki.

Ha a kapitalizmust nézzük mondjuk az ipari forradalomtól akkor növekvő gdp-k , és az elosztásban megjelentek kezdeti vadkapitalista idők után szociális szempontok is.

Nyilván a szociális szempontok a rendszer fenntarthatósága miatt jelentek meg. Mondjuk egy orosz polgárháború, kommunizmus terjedése az elég intő jel volt a vadkapitalista időkben a szociális szempontok terjedésének kapitalizmuson belül.

Az a kérdés alapvetően meddig növelhető a gdp világviszonylatban nagyon leegyszerűsítve a kérdést. Közben az egyenlőtlenségek kezelése olyan szinten legyen ami fenntartható. Vagyis az átlag polgár annyira ne legyen elégedetlen, hogy kirohan az utcára és kitör az anarchia. :)

Nagyjából ez a játék. A kérdés az , hogy ez a növekedés meddig mehet. Mert ha megtorpan lásd ez a 2008-as buli már ez komoly érzelmeket vált ki. Ha megfordul ez a trend ipari forradalomtól napjainkig tartó trend , akkor térdre imához.

Minden egyes válság egy kérdőjel, és ez a mostani elég sok kérdőjelet ad. Nagy matek megy , hogyan merre , brexit vagy nem brexit , Eu vagy sem, Trump vagy Clinton ide vagy oda, migránsok ide vagy oda. Ezek csak ilyen felszínt karcolgató dolgok a nagy kérdésen belül.