Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

ezt akkor ide

#834095 TrendMan Előzmény: #834004

Technikailag nyilván lehetséges, de elvi szinten nem.

A népszavazás a nép szava, a demokrácia pedíg a nép államformája, ahol a nép szava dönt.

A kihátrálás lehetséges, de elvi szinten feloldhatatlan ellentmondáshoz vezet.

ezt akkor ide

#834004 Koffein Előzmény: #833989

Kihátrálni hogyne lehetne. Aki brexit mellette érvelt, Nigel Farage most hol van? Na meg Cameron? :)

#brexit

#833985 prfecó Előzmény: #833910

ez a guillotine éles része nyugodtan dolgozhat párizsban , de vigyázzon mindenki , mert döbrögi úr felé is csiklandozhatja a tarkót

#brexit

#833910 Koffein Előzmény: #833907

nyugodjál meg nyuszi, nemsokára ide is begyűrűzik, csak macron guruló feje nyitja fel a szemeket, hogy az elit a kisemberek kezébe van... már fényesítik, élesítik a guillotine-t az elit számára :-P#brexit

#833907 tozsdenyul Előzmény: #833400

ki tudja, hol húzzák meg a határt ezek a radikális európai orgánumok?

Lehet ott, ahol mesterlövészek lövik a tömeget?

Vagy ahol a parlament lemondatja az elnököt, de az nem megy?

Ki érti ezt? Hiszen ugyanez megy most is fjansziáknál...ja nem.

Ne aggódj, amikor a magyar fasisztákat lógatja majd a nép, akkor is hiába várod majd a hisztit európából...

Megmarad neked örök érthetetlennek.


#brexit

#833400 matgab Előzmény: #833396

Aprópó, valahogy a mostani francia lázongások idején nem hallom ugyanazt a radikális európai kommunikációt és médiahisztit az európai orgánumok felől, mint annak idején az ukrán helyzet idején...

Hogy lehet az, hogy most nem olyan fontos a nép akarata, mint a Majdan téri megmozdulások során?? Hol vannak a jogvédők, hol vannak a tüntetéseket szervezők, a demokráciát féltő szervezetek??

#brexit

#833396 matgab Előzmény: #833394

Én a kezdetektől fogva nem hiszek a Brexitben. Az EU, mint központi hatalom nem engedi az ilyen kilépéseket... Inkább kontrolálni vízfejkedni szeretnek, valamint mindenfajta felelősséget elsikamikálni mindenféle Bizottság meg intzémény mögé.

Közvetlen képviselői helyekre nem lehet szavazni, csak pártokra.

Tisztára olyan, mint egy modern Szovjetunió, csak a valós hatalom jobban háttérben marad, még az arcukat sem adják a nyilvánosságnak. Így nem is nagyon lehet ki ellen, vagy mi ellen lázadni.

támogatás

#827855 Boby. Előzmény: #827854
Günther Oettinger;Orbán kedvenc brüsszeli biztosa,összekötő a német nagytőke és Orbán között.

támogatás

#827854 Kissherceg

Akár az uniós támogatások száz százalékát is elvonhatják a jövőben egy tagországtól, ha az Európai Bizottság súlyos jogsértést állapít meg – mondta el Budapesten Günther Oettinger, a testület költségvetési tervezésért felelős tagja a Bloomberg kérdésére.

A tervezett szankció értelmében a jogsértés súlyosságától függően ráadásul nem csak a kifizetést állíthatja le az EU, de akár vissza is kérheti a már kiutalt összegeket.

A májusban javasolt új jogszabály a jogállamisághoz köti a források lehívását, vagyis a EU-pénzek felhasználásának alapfeltétele kell, hogy legyen a független bíróságok működése, a politikus azt is kiemelte: nem a 7. cikk szerinti eljárásról van szó. Vagyis a Brüsszel által Lengyelország ellen folyó vagy a Sargentini-jelentés elfogadásával Magyarország ellen is javasolt eljárás nem jelentené automatikusan azt, hogy elvonják az EU-pénzeket.

Azt azonban hozzátette: a független bíróságok működését alapfeltételnek tartják.

„A fő érvünk az, hogy mivel az uniós adófizetők pénzét fizetjük ki az uniós kasszából, ha csalást, korrupciót állapítunk meg, tudnunk kell visszaszerezni ezt a pénzt. A visszaélésekkel kapcsolatban azonban csak egy független bíróság mondhat ítéletet” – fogalmazott Oettinger.

A tervezett jogszabályról a következő hétéves időszak költségvetésével együtt szavaznak majd a tagországok.

téli vs nyári

#827233 matgab Előzmény: #827194

én arra, hogy ne baszakodjunk óraátállítással és télen is maradjon nyári. (nekem az is jó, ha az épp a román- azok mindig amúgy is jól helyezkednek).

A legrosszabb az lenne, ha maradna egész évben a téli, akkor elköltözöm Erdélybe. Vagy Indiába, ott nincs téli nyári átállás sem.