Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

„PAY TO WIN”

#797745 Koffein

Azaz „fizetni a győzelemért”. Bár eredete az online játékok területe, de a labdarúgással kapcsolatban is sokat hallom emlegetni – „kis” csapatok szurkolóinak közkedvelt kifejezése ez. Általában a legnagyobb értékű klubok számára (Real Madrid, Bayern stb.) tartják fenn e pejoratív titulust, valahogy szemet hunyva afölött, hogy az ő keményen dolgozó kiscsapatának, a (mondjuk) Hoffenheimnek is egy szerénynek nem mondható, 41 milliárd forintos játékoskerete van. Úgyhogy az a gyanúm, valójában inkább a játékminőség-különbséggel és nem annyira a „fizetéssel” van a bajuk. Úgy is mondhatjuk: valahol NB III-tól fölfelé minden csapat pay-to-win, csak a többinek híg a leve.

http://alapblog.hu/pay-to-win/

ismertem rokonát, nem eg…

#797509 Kissherceg Előzmény: #797472

ismertem rokonát, nem egy lángelme és tényleg ösztön focista. Suli helyett is focizott, mert ott sikerélmény nem igen érte...

Kazahsztánba megy.Szerin…

#797472 matgab Előzmény: #797436

Kazahsztánba megy.

Szerintem a mi Lacink fejében lehetnek a gondok. Úgy az arcára ránézve is elég egyszerűnek tűnik, valószínűleg nehéz gyerekkorral, hátrányos helyzetű család gyermekeként. Ezért lehet ezt udvariasan mondani, hogy ösztön focista (lehetne úgyis mondani, hogy öntörvényű, vagy hogy nem képes elfogadni,betartani amit az edzője mond ) valszeg ezért nem játszott a Videotonban sem és ezért mondják a Werdernél is, hogy a nyelvet nem képes megtanulni (ez is egyfajta szellemi képességekre utaló diszkrét bírálat).


Lehet, hogy sokkal több …

#797435 banyaiz Előzmény: #797432

Lehet, hogy sokkal több van benne, csak nincs idő vele kísérletezni, rögtön eredmény kellene.

Talán még visszaverekszi magát. Mondjuk így is azért jobban járt mintha eltűnik a süllyesztőben teljesen nb3-ban. Azért válogatott, werder, fradi stb. Ebből már ha egy kicsit odafigyel meg tud élni nem is rosszul.

Dárdai mintha azt mondta…

#797432 TrendMan Előzmény: #797426

Dárdai mintha azt mondta volna róla, hogy ösztön focista, akinek nehéz megtalálni a helyét a csapatban.

Mint pl. Koman is volt. De talán korábban Törőcsik is.

Egy ilyen fineszes cselezőgép jó lehet a megye 1-ban vagy a Merkantil ligában, de úgy látom komolyabb szinten már nem.

Szomorú.

Nem gondoltam , hogy ily…

#797426 banyaiz Előzmény: #797404

Nem gondoltam , hogy ilyen rosszul alakul neki werder szerződés után. Azt hiszem ez a nyelvtudás téma másodlagos a dologban a nagyobb hátrány valószínű az erőnlétében lehetett. Abban volt nagy lemaradásban mikor odakerült.

Pedig valami mocorog ebben a srácban mint tehetség . Azt vártam volna alap ember lesz werdernél 1-2 éven belül és utána még egy jobb szerződése összejöhet komolyabb csapathoz.

Lehet, hogy olyan alap hiányosságok jöttek ki ott az erőnléten kívül amiért lemondtak róla. De , hogy itt első helyen a nyelvet emeljék ki az kicsit olyan mellébeszélés szagúnak tűnik. Nem találtak elég jónak + bónuszként a nyelvtudása így tudom inkább elképzelni.

Azért tegyük hozzá , ann…

#797404 matgab Előzmény: #797378

Azért tegyük hozzá , annak ellenére, hogy magyarul tud, a fradiban sem nyújtott maradandót...

andorra

#796872 banyaiz Előzmény: #796844

Hát ha legalább tippmixelnének . :) Mondhatnám azt baromi jó focista de fiatal volt és kellett a lóvé. Egy horvát csapat még 98-as vb-n bronzérem. Franciákat is verhették volna közel voltak hozzá. Ott volt kedvencem Proszinecski is. Suker, Boban stb. Az egész csapat ilyen pengés jó focisták élcsapatokból + hazai fiatalok de olyanok akikből lehet akár világsztár is a posztján képességei alapján. Ebből össze lehet rakni egy csapatot.

Mostani eb-n kikaptak a portugáloktól de egy nagyon egyenlő meccsen és portugálok utána megnyerték az eb-t. Pedig hol van ez a csapata a horvátoknak a 98-as vb csapattól. Ott volt Proszinecski sajnos kevesebben ismerik mint ismerhetnék mert nagyon rossz volt a térde és ez betett neki. De hát az az ember amit focizott egyszer láttam játszani és rögtön lejött, hogy ez egy focista. :) Nem úgy kellett beazonosítani, hogy ez milyen sportágban indult el. :)

Kifut egy generáció nagy sztárok, és ott a következő Modric, Mandzukic stb , nem olyan fényesen csillog de azért nem kell szégyellni. se. Ott folyik valamilyen nevelő munka ezek szerint.

Szóval az eredmények beszélnek, és ha nem jön akkor valami nem stimmel. Világ legjobb edzője se tud egy felnőtt korában rakás szerencsétlenség játékosból egy jó csapatot összerakni.

andorra

#796867 banyaiz Előzmény: #796844

Kísérletezés pl norvégok ellen bedobta Kleinheislert , ezt senki nem vállalta volna egy ilyen tétmeccsen. Hatalmas rizikó volt, ha ezt rosszul sül el, elzavarják.

Most Andorra ellen rosszul sült el, lehet bele is bukott ebbe.

Vsz nem az a baj , hogy Andorrától kikaptunk, vagy egy egy válogatott meccsen felforgatott csapat 0 színvonalon játszik.

A baj ott van, hogy a bajnokságunk színvonala 0, klubcsapataink nemzetközi szinten 0, és mindez úgy az új generáció még egy Nb1-be se tud alapember lenni ilyen színvonal mellett. Mikor azt olvasom Puskás Akadémia úgy igazol Nb2 fiatalokat megfeleljen a szabályoknak mert saját akadémiáról nincs egy épkézláb ember akit nb2-be be tud vetni. Ezek a fő problémák.

Ebből következik az, hogy össze kellene rakni egy válogatottat és ez a merítés. :)

Mikor megnézek egy bl döntőt és mindegyik csapatban exjugoszláv légiósok futkároznak, Mandzsukicstól, Modricsig. :) Nevelkedett a Dinamo Zagrabban és eljut a Real Madridig, és alap ember nem is akármilyen szervező pozícióban, vagy csatárként alap ember egy Juventusban. 1 ilyen embert nem tudunk felmutatni .

Utolsó olyan focistánk akinek neve volt világszinten az Détári volt a 80 -as években. Közben mást se csinálunk mint mesélünk az utánpótlásnevelésről. Ez idő alatt egy Dinamo Zágrábban kineveltek kb 50 világsztárt.

andorra

#796864 banyaiz Előzmény: #796844

Azért valahol egy szöv kapitány ki van szolgáltatva annak milyen állapotban kap játékosokat. Nálunk ahol eleve nem nagy a merítés főleg kiszolgáltatott helyzetben van.

Storck elég bátran nyúl a kísérletezéshez, és taktikánál is megpróbálja időnként a nyíltabb játékot. Amihez nincs meg a tudásunk és játékosállományunk, bele is szaladunk a pofonokba. Így sok taktikai variációnk nincsen.

Dárdai jó taktikus de pl Herthánál is szezon 2. felére mikor a kicsi merítési lehetőség nem tud úgy rotálni és a játékosok lemerültek akkor vereség vereség után. Teljesen egysíkú focit játszik a Hertha is , masszív védekezés és akkor ha az ellenfél kinyílik van lehetőség. Mert egy ki ki meccshez nincs meg a minőségi állományuk.

Szóval szarból várat építeni nehéz ez a lényeg.

Kíváncsi lennék Dárdaira is ha nincs Gera és pótolni kell, és a védelemben kiket lehetne használni nemzetközi szinten ha éppen 1-2 alapember sérült, vagy nem jön, vagy egy Dzsudzsákot pótolni kellene kit tudna választani.

Nehéz ügy.

Egy klubcsapatnál ilyenkor ha jó edző akkor lehetőségeknek megfelelően próbál építkezni posztra igazolni . Válogatottnál hiába tudja kellene 2 védő és 2 jó középpályás . Mondjuk ennél több van azért az állományban mint amit Andorra ellen mutattunk az biztos. :) De hát azzal sokat nem mondtam.

andorra

#796844 matgab Előzmény: #796820

Függetlenül az Andorra elleni vereségtől, Storck gyengeségei egyre jobban kiütköznek.

Sokan szokták azt mondani, hogy dehát Storck micsoda zseinális edzőnek bizonyult az EB-n és a kvalifikáció végén.

Az én véleményem az volt, hogy az, hogy kijutottunk az Dárdai hatása volt.

Osztrákok ellen szerencsénk volt, mert a 3. percben nem befele pattant a labda a kapufarol es lenézték nagyon a magyar csapatot. Az Izland elleni X mar inkabb szenvedes volt, a portugálok meg nem akartak elsok lenni, akkor rúgtak nekunk golt amikor akartak. Raadasul Dzsudzsi 2 megpattano lovesebol mindketto bement. Azota is mindig ugyanaz a hadrend akar a belgakkal jatszunk, akar Andorraval, akar vezet az ellenfél akar nem. Ez a Storck minden csak nem edző, nem tud motivalni, nem ismeri fel azt h mikor mire van szukseg (ld eszakirek elleni 1-1 10 ember ellen!) nem tud ez semmit, csak Dardai munkajat mar nem tudta elrontani. Norvegok ellen egyszer bejott a formáció, de annyira ugyanazt probaljuk jatszani, h az ellenfeleink mar tamadasunk elott ugy allnak fel, h ezzel az egy tamadasi variacioval mar a labdat sem tudjuk felvinni az ellenfel kapujaig. Nem veletlenul volt az elmult 4 meccsen 0 rúgott golunk!

Ettől függetlenül nem Storck miatt nem vagyunk világbajnokok, de azt is láttuk, hogy egy minőségibb edzővel azért képes a csapat eredményeket elérni. Láttam, hogy a mérkőzésre valamiféle taktikával ment ki a csapat és volt elképzelés, hogy mit is kellene játszani és ha nem úgy alakultak a dolgok ahogy szerettük volna, akkor megpróbált az edző beleszólni valami változtatással a meccs alakulásába.

Sajnos ezt nyomokban lehetett csak látni Egervárinál, illetve lehetett látni Dárdainál (és talán nagyon régen szintén nyomokban Várhidinél) de se előtte sem utána senkinél.


Gyanus volt nekem, hogy miert lett ennyi sérült, mar uborkaszezonban... sztem tudták itt egyesek. Megint ott vagyunk mint Mattheusnal, h a jatekosugynokok allitjak ossze a valogatottat. Ezekkel az nb2-s meg seria b cserepadjat koptato embernyi fel csapattal ugysem lehet eredmenyt produkalni. Ilyen esetben vagy lemondja vki a valogatottsagot, vagy jatszik egy fix 1-est a tippmixen...

andorra

#796820 banyaiz Előzmény: #796813

Nem Andorra ellen kell építeni csapatot, de ha mindenképp le kell győzni őket megverhettük volna olyan taktikával egy behemót csatárt előretolni akinek csak a fejére kell ívelni egész meccsen. Van az akadémiákon egyetlen olyan testalkatú játékos mint Lukaku pl? Erős, és magas aztán ilyen gyermeteg csapatok ellen hadd birkózzon ott 2 alkalommal csak sikerül a fejére ívelni egy meccsen. Mert nemzetközileg trend valahol , hogy egy ék de az ilyen testalkat. Akkor az összes akadémiánkon hány ilyen fizikai adottságú csatárt képzünk éppen? Akiből ha ki akar próbálni valakit mint nagy reménységet ott van, hogy na Andorra ellen jó tesztlehetőség. Gondolom 0 ilyen lehet.

Pl Lukaku a belga válogatottban ha jól emlékszem olyan 18 éves kor körül debütált. :) Akkor is olyan alkata volt mint egy hegy. Bizonyos feladatokra hasznos egy ilyen erőcsatár. Ilyen embereknek kellene ott tolongani én akarok lehetőséget kapni. Ha nem Andorrával akarunk nagy küzdelmeket vívni. Felugrott volna fejelni a fél andorrai csapat lepattan róla és 3-at kórházba kell vinni agyrázkódással. :)

Többi poszton is oda való fiatalok akik nb1-ből szorítják ki az öreg játékosokat mert sokkal jobbak. Akkor lehet kísérletezni , tesztelni . Így nehéz ügy.

andorra

#796819 banyaiz Előzmény: #796813

Capelloval az olaszos stílust próbálgatták oroszok, azóta mit művelnek nem tudom. Nem találtak igazán egymásra a mesterrel. :)

Andorra meg szerencsétlenek mit tudnak csinálni 10 emberrel védekeznek. Kitámadnak még egy silány csapattól is 20 -0 -ra kikapnak.

Gondolom valami olyasmi lehetett a matek, hogy sok poszton kipróbálni olyanokat akik a kiöregedő játékosok pótlására esélyesek. Védelembe , középpályára is kell ember. Gera kiöregedett , Juhász is, Dzsudzsák 30 felett van korban még éppen pár évig lehetne, de hát ha már most olajligába ment akkor rá már nem lehet alapozni, hogy sokáig válogatott lehet. Csatároknál is próbálgatta a magyar gólkirályt , Baloghot.

Egy új csapatot kell építeni , mikor a régi se volt éppen acélos. :) Ez küzdelmes, de mondjuk az nem volt benne, hogy egy Andorra elveri őket , ez egy új szint azért. De centizgettük ezt a szintet azért, ha eredményben nem is, de színvonalban.

Ott kezdődnek a gondok , hogy egy Gera még tolószékben is acélosabbnak tűnik mint akikkel helyettesíteni lehetne. Ahelyett 5 fiatal a posztján vetélkedne ki legyen a válogatottban, és mindegyik már jobb mint a 40 éves Gera, vagy hány éves. :) Vagy egy komolytalan ligában focizó Dzsudzsák aki 30 felett van posztján nincs 10 másik ember aki érezhetően jobb nála, fittebb , gyorsabb stb ha nem is annyira rutinos. Itt kezdődnek a bajok a többi az már csak ráadás. Kikapunk Andorrától vagy sem. Ez már csak bónusz.


andorra

#796813 Kiss Zoltán Előzmény: #796802

Lehet,hogy csak én vagyok hülye,de az M1-en azt mondták,hogy azért játszottunk az Oroszokkal,mert hasonló a játékstílusuk mint az Andorra-i válogatotté!!!!????

andorra

#796802 banyaiz Előzmény: #796785

Müller 2016-ban San Marino odavágó.

"Thomas Müller a két csapat világbajnoki selejtezője után megkérdőjelezte az ilyen mérkőzések létjogosultságát, s kijelentette, annak „nem sok köze volt a profi futballhoz”, tekintve a két csapat tudása közötti különbséget, s hogy a San Marinó-i együttes tagjainak többsége amatőr játékos. Mindehhez azt is hozzátette, hogy a meccsen óriási volt a sérülés veszélye."

Hát igen , nem az a kérdés legyőzze, hanem az, hogy egy ilyen sörmeccsen esetleg komolyan megsérül. Ez egy profi hozzáállás a dolgokhoz, félgőzzel verem őket csak azért figyeljünk arra is nehogy lerúgjanak nagy igyekezetben, kényes szitukban hadd vigye a labdát úgysem jut sokáig vele. Aztán így is veri ha néha nem is simán . Ezért is van néha nagyon szoros meccs amatőrökkel mert nem akar megsérülni egy San Marino ellen , vagy egy Andorra ellen. Nem fog vele összecsúszni a középpályán vagy az ellenfél térfelén egy labdáért, hogy esetleg belesérüljön. Akkora a tudásbeli különbség nincs erre szükség alap esetben, nem egy kiélezett meccs.

A baj az, hogy a mi Andorra elleni meccsünknek sem sok köze volt a profi futballhoz. Nemcsak az andorraiak miatt ez a legnagyobb gond. Ha nyerünk akkor sem jutottunk volna ki a vb-re ilyen szempontból mindegy, hogy a legjobb játékosainkat mozgósítva keservesen győzünk 1-0-ra vagy 3-0, vagy kísérletezünk aztán kikapunk nagyjából mindegy ugyanaz a szint kb. Gerát lassan 40 fölött van de bevetjük és akkor sikerült az amatőröket 3-0 -ra megverni. Gera már nem sokáig játszik helyette kell valakit találni. Ki ellen ha nem egy Andorra ellen lehet próbálgatni posztokra embereket? Úgy látszik ez se fér bele legközelebb tsz kupában kell tesztelni posztokon embereken hátha ott belefér.


Az elgondolkoztató mikor…

#796801 banyaiz

Az elgondolkoztató mikor egy Feröer nagyjából azt a szintet hozza fociban mint mi. Kemény küzdelem legyőzni őket úgy a csapatukban vannak olyan játékosok akik munka mellett fociznak.

Pl ott volt Izland eb -n kapusukról mondták, hogy sokáig amatőr volt filmrendező talán és onnan állt profinak bőven huszonéves korában . Meg is látszott rajta azért egy egy mozdulatán, hogy nem gyerekkora óta kapusnak nevelik egy profi közegben. Voltak olyan labdaérintései ami furcsán hatott. Ez is már egy olyan hátrány amit soha nem tud behozni, soha nem fog védeni olyan szinten. Pedig kapusposzton nem kell 90 percig rohangálni, labdazsonglőrködni. Mezőnyjátékos poszton sokkal jobban ki kell ennek jönnie.

Függetlenül attól ha legjobb csapatunkkal állunk ki vagy sem verjük Andorrát vagy sem , ezek bajokra utalnak. Nem jön ki a minőségi különbség a pályán. Mert nem nagyon van azért nem jön ki. :) Mert ha kikapunk 1 góllal de volt 3 kapufánk , és 20 gólhelyzetünk minden kifelé pattant akkor el voltunk átkozva. Ilyen is lehet egy egy meccsen. De szinte helyzetünk alig volt.