Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Chelsea-Tottenham

#795034 banyaiz Előzmény: #795019

Szerintem Zidane abban hozta a legtöbbet Zoli, hogy nagyon jól tud hatni a játékosokra. Nem akármilyen sztár volt, és át tudja adni azt , hogy ez a Real Madrid itt bárki az ellenfél a Realnak győzni kell ellene. Ez nem kis dolog, mert lehet valaki bármilyen jó edző , felkészült minden ha ez nincs meg benne, hogy még ha nem is a legjobb taktikát rakja össze elhiggyék neki, hogy ez működni fog , a hit ereje tudod. :) Ez a real nincs ellenfél akit le ne győznénk. Ezt látom a játékukon nagy önbizalmat.

Pl legutóbbi Barca meccs 10 emberrel 2-2 és úgy mentek előre a győzelemért. Ez taktikailag egy őrültség volt az igaz, de önbizalom szempontjából viszont csillagos ötös. Vagy a tegnapi meccs, 2-0 -nál azért kezdett necces lenni és bírták a kiképzést.

Tavaly malaca volt a Realnak Bl-ben nagyon könnyű sorsolásuk volt döntőben is 11-esekkel nyertek. Nem a legjobb csapat volt tavaly vsz, de már akkor is nagyon hittek ebben, Zidane hatás.

Mint egy bokszolónál tudod legyőzhetetlen érzés, aztán ha egyszer kiütik akkor már lehet soha nem lesz a régi. Elgondolkodik rajta, hogy nem vagyok verhetetlen. :) Ezt látom a Realon , hogy fejben jó hatással volt rájuk Zidane. Ez a legtöbb csapat ellen ilyen játékosállománnyal már elég is . Nem kell annyira agyontaktikázni a legtöbb meccset, de most azért lesz mit matekozni.

Chelsea-Tottenham

#795032 banyaiz Előzmény: #794983

Arra én is , egy ilyen formában lévő Juve ellen mit mutatnak. Juve gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot matematikailag még nem de akkora az előnye. Realnak vszínű végig éles lesz. Juvénak viszont van még egy kupadöntője.

A real játékát egysíkúbbnak tartom . Allegrit jobb edzőnek, taktikailag. Viszont Real mellett szól az, hogy nagyon jó cseréi vannak , és Zidane olyan hangulatot hozott nagyon lelkesek. Pl Mourinho idején olyan volt a csapat mint aki depressziós, befeszültek teljesen. Most könnyedén játszanak és azért nagyon jó játékosok minden poszton, van egy Ronaldójuk is aki vsz a legjobb focista a világon. Egy baj van Ronaldóval annyira elvadult már , hogy állandóan csak gólt akar rúgni, és a többiek is sokszor mindent neki játszanak , Benzema meg sinylődik ott csoda ha kap egy passzt . Ezt egy SAF kaliberű edző nem hagyná , hogy egy Ronaldo akármilyen sztár ennyire csak a góllövés minden helyzetet ellő amikor passzolni kellene akkor is. Hisztériázik ha nem passzolnak neki . Már rég helyre tette volna Igaz el is igazolt MU-ból. :)

Azért Juve is sokat tud variálni főleg középpályán Khedira játszik e vagy sem pl teljesen más stílusokat tud alkalmazni egy egy cserével középpályán . Szóval őket látnám inkább esélyesnek.


Chelsea-Tottenham

#795025 matgab Előzmény: #795019

Általában azok az edzők igazán sikeresek, akik focistaként is láttak a pályán, irányítani tudták a csapatot és igazán jó vezéregyéniségek voltak.

Ezek az emberek látják, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy a csapat játékán épp hogy kell változtatni ahhoz, hogy a maximumot kihozzák.

Egy védő vagy egy kapus általában a támadás építésekben gyenge (Pinyő) egy támadó meg a védekezést nem képes megszervezni , meg általában ők nem is csapat emberek, hisz világ életükben őket szolgálta ki mindenki és csak a kaput látják maguk előtt.

Chelsea-Tottenham

#794983 Tapasz Előzmény: #794975

Az utóbbi időben már nem a régi az Atletico védekezése. A Juve ellen kiváncsi leszek, mire lesz képes a Real. Kicsit most olyan, mint az aranycsapat volt: középpálya és elöl nagyon jó, csak a védelem nem annyira.

Chelsea-Tottenham

#794975 banyaiz Előzmény: #794949

Ezek a franciák fizikálisan elég drabálisnak néznek ki 17 évesen. Némelyik elmenne 25 évesnek is. :) Szép lenne tovább menetelnénk .

Tapasz:

Real szurkoló vagyok egyébként spanyoloknál , de Atletico két okból szerettem volna döntőbe. 2x buktak real ellen döntőt és megérdemelnének egy címet ott vannak szinte minden szezonban a döntő közelben vagy döntőben. Atleti Juve mindegyik brutál védekezés és mekkora taktikai csata lenne egy ilyen döntő. Csemege lenne ínyenceknek. :)

Real Juve hát Zidannenak fel kell kötni a gatyamadzagot mert ez a Juve veszélyes. Taktikailag kihívás lesz. Ha úgy állnak hozzá mint a Barca ellen legutóbb Madridban akkor bajban lesznek. Juve védelmen nem nagyon fognak átrohangálni. Mondjuk bomba formában Real is ezekkel jó cseréikkel fiatalokkal. Marcelo Dani Alves csata a szélen se lesz rossz. :) Két brazil jó formában mindegyik megy fel a támadásokkal.

Kis esélyt adok még Atleticonak is mert ha esetleg egy kiállítás vagy nagyon összejön minden .

Chelsea-Tottenham

#794971 matgab Előzmény: #794951

ja jó lesz ez a madrid juve meccs.

Ronaldo aki szinte minden meccsen gólt lő , Buffon ellen, aki szinte soha nem kap gólt...

Gigi megérdemelné, hogy úgy fejezze be a karrierjét, hogy a BL döntőben kifogja CR 11-esét és így nyernek.

Chelsea-Tottenham

#794951 Tapasz Előzmény: #794948

Maradjunk annyiban, hogy neked álomdöntő. Az enyém bejött (remélem legázoljuk a Juvét) :-)

Chelsea-Tottenham

#794948 banyaiz Előzmény: #793740

U 17-esek menetelnek az eb-n . Még nem láttam egy meccset se de a törökök ellenit meg kellene néznem.

...

Dani Alves mekkorát focizott 2 Monaco meccsen. Az a gólpassz az első meccsen, és ma ez a gól. Gyönyörű volt. Nagyon szervezett ez a Juve, és támadásban is nagyon veszélyes. Rájuk tennék a döntőben ha a muszáj lenne. Nagy kár, hogy az álomdöntő Atletico Juve nem jön össze ismét. De a real juve se rossz azért. :) Két legjobb formában lévő csapat.

...

#793344 banyaiz Előzmény: #793323

Gera pl vsz ő a szupertehetség kategóriában is versenyezhetett volna. Nagyon villogott fénykorában.

Nem tudom igazán milyen módszert kell meghonosítani, vagy mekkora különbség van mondjuk egy német egy spanyol, vagy egy belga akadémia között képzésben, és egy magyar mennyiben más jelenleg. Lehet, hogy már rajta vagyunk a jó úton csak még nem jött az eredménye. Ki tudja nem látok bele mi folyik .

De pl az, hogy Felcsúton ennyi pénzből nem tudnak egy nb1-es focistát se összerakni pontosabban nb2-est se. :) Szóval ezt nehéz értelmeznem, hogy mi lehet.

...

#793341 banyaiz Előzmény: #793322

minden kijött most szerencsétlennél. Nem lenne ez gáz csak olyan már a foci, hogy egyetlen egy döntés az egész meccset eldöntheti. 1 gól előny nagyon sok. Mindegy 10x hibázik vagy 1x ha az az 1 eldönti a meccset. Lehet egész meccsen hibátlan szinte és egyetlen szitut rosszul ítél és kész . Legjobb bíró is belefuthat egy olyan meccsbe ahol egymás után jönnek az olyan szituk amit nehéz megítélni, valamit kell fújjon . :)

Mazochista egy foglalkozás, előbb utóbb úgyis jön videó vsz.

...

#793339 banyaiz Előzmény: #793297

Nem is, hogy világsztár legyen mert ahhoz azért kell más is mint , hogy jó képzés meg tehetséges, ahhoz szupertehetségnek kell lennie vszínű. Azt nem várnám, hogy Ronaldinhot képezzünk az akadémián egy favágó stílusú fiatal focista gyerekből mert ez vagy a vérében van vagy nincs. Ez már más műfaj.

De jó iparos aki tudja a szakma minden trükkjét erőnléte megvan stb stb ha már erre képezték egy külön akadémián az elvárható lenne.

Szerintem nagyon jó példa Szalai. Az egész pályafutása amit elért. Egy jó fizikai adottságú srác aki vszínű nagyon szorgalmas lehet és ami benne volt azt kihozta nagyjából. Nem egy brazil Ronaldo típusú spíler. :) De ki van képezve a labdarúgásra, fizikailag is, fejben is tudja mi a feladata, végzi nem foglalkozik a médiamunkások nagy szakértésével, hogy azon a meccsen éppen egyet se lőtt kapura. Persze úgy nehéz ha a középpályán felmorzsolják a csapatunkat. :) stb stb. Egy jó iparos gyerek de azt elvégzi ha pályára küldik.

Ezt vsz egy jól kiképzett akadémistának tudnia kellene mint alap dolgot . Mondjuk Kleinheislernél vszínű éppen ez a gond, könnyen lehet sokkal tehetségesebb focista de a képzésében vannak hiányosságok amit már lehet nem is tud pótolni vagy nehezen.

...

#793336 banyaiz Előzmény: #793296

Ott látom én igazán a problémánkat , hogy felszínes a hozzáállásunk.

Dárdai mondott valamit, az újságok felkapták pol okokból is stb, ezek ilyen légyzümmögés jellegű dolgok abban a melóban ami ahhoz kellene, hogy legyen focink. (vagy bármi másunk) Az semmit nem fog megoldani, hogy pl egy Dárdai ötletel valamit. Ha okosat mond ha butaságot. De mindig valami ilyen fellángolás jellegű dolgok jönnek elő , és nem csak a focinkban ami a legnagyobb baj, hogy nem csak ott. :)

Ez egy szisztematikus hosszú távú építkezéssel érhető el, ahol profi hozzáállás van mindenhez. Handabandákkal ez kellene az kellene erre menjünk arra menjünk az 0.

Igazán amit én nem értek, hogy egy magyar gyerek Berlinben képezve focista lesz, és Mo-n képezve nem lesz az. Mondjuk megmagyarázhatatlan statisztikailag ha 3 Dárdai gyerekből 3 Bundesliga, és 1000 vagy nem tudom mennyi magyar akadémistából 0 közeli Bundesliga . Akkor valami árulás van.

Jó most van pár játékosunk Bundesligában mondjuk egy Szalai aki ha jól tudom spanyolban kiképzett srác, Huszti sokat focizott ott, Kleini, akkor Gulácsi.

Valami olyasmire akartam én igazán kilyukadni , hogy csak működő rendszereket kellene lekoppintani mindent centire úgy csinálni és akkor nyilván az eredmény is valami hasonló kell legyen, gondolnám én. :) De valamiért ez a gyakorlatban nehézségekbe ütközik úgy tűnik, amit nem értek miért ekkora bonyolultság ez , valahol valami félrecsúszik az évek alatt más oka nem lehet vsz.

...

#793323 Ricsi Előzmény: #793296

És miért nem lehet a spanyol módszert meghonosítani? Valódi akadémiák, bentlakásos, napi 2 edzés, közben tanulás, és ami nagyon fontos, orvosilag ellenőrzött táplálkozás. Megfelelően fejlődnek az izmok, a porcok. Mi már itt lemaradunk, mert csak nézz rá egy Gerára. Nagy tehetség volt, de ilyen izomzattal egy angol középcsapatnál nem juthat előrébb, még ez is óriási csoda volt.

...

#793322 Turkoglu Előzmény: #793297

Ahogy néztem a fradiban a játékát ott se nagyon él meg...

Szegény Kassai anyja egyfolytában csuklik tegnap óta..

Rengeteg dolgot benézett, de máig sem értem, hogy a les állásokat miért nem technikával ellenőrzik ahogy a gólvonalat, miért kell két makesznak ott szaladgálnia. Olyan gyors már a játék, hogy a végére már nem bírják fizikailag és össze-vissza integetnek...

...

#793297 matgab Előzmény: #793265

Kleini őstehetség. Csak annyira buta öntörvényű és valszeg egyszerű (primitív?) parasztgyerek, hogy ő talán az ötvenes években tudott volna világsztár lenni.

Ma amikor már profizmus van minden szinten és csak a tudatos, magukat taktikának alárendelni tudó, tudatosan ésszel focizó futballistákból lesznek a világsztárok, ott nem él meg. Max egy magyar bajnoki szinten...