Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Nem tudom tényleg hová t…

#805486 banyaiz

Nem tudom tényleg hová tenni ezt a Storckot.

Mert az eb kijutás lehetősége turbózta a csapatot. Mindenki felszántotta a pályát, hogy végre reális esély a kijutásra. Kibővítették a létszámot.

Aztán eb után ez a hozzáállás is leeresztett. A nagy lelkesedés mikor Svájctól kikaptunk utána teljes letargiába zuhant.

Nem tudom ebben az egészben neki mint edzőnek mekkora szerepe volt , és mekkora ennek az érzelmi hullámvasútnak a játékosok részéről.

Mondjuk Pintért mikor elzavartuk az északír vereség után. 1 meccs után. Északírek nagyon gyengék alapon. Ehhez képest csoportelsők lettek, és most is pótselejtezőt játszanak. Nem láttam én se semmi komoly dolgot az északír játékban finoman szólva. De azért nem egy Feröer. Szóval fene tudja pl Pintér marad végig mi lett volna az EB és utána. Lehet kb ugyanez.

Szóval nehéz a nagyon esetleges magyar fociban valamiféle edzői minőséget leszűrni. Jó volt Storck vagy sem.

Storck egy introvertált …

#805441 TrendMan Előzmény: #805427

Storck egy introvertált ember, aki egy extrovertált közegben próbál érvényesülni.

Nem hiszem, hogy buta, de ilyenkor ez így jön le.

pl Dárdai sokkal jobban 'passzol' ide, mert egy extrovertált valaki sokkal jobban tud motiválni egy extrovertált közegben.

Ergo Storck sokkal alkalmasabbnak tűnik a háttérmunkára.

Storck szerintem buta em…

#805427 matgab Előzmény: #805418

Storck szerintem buta ember volt.

Már ránézésre is, a tekintetéből amit ki lehetett olvasni.

Nem véletlenül nem futott be sehol. Ezért kár volt neki fél milliárdot adni, sztem ha a nézők online tudtak volna szavazni a kezdőkről cseréről és a taktikáról, az jobb eredményeket hozott volna jóval olcsóbban.

Más kérdés, hogy ezzel a csapattal nem lehet tartósan eredményt elérni. Az edző egy plusz minusz 10-25%-ot számít a csapatnál.

Ki lehetne jó edző a válogatott élére?

Sousa-nak nincs csapata, a Videotont elég jól összeszedte, nemzetközi eredményeket ért el (amit azóta sem senki), a Fiorentinának jó volt, és nincs csapata és ismeri a magyar közeget.

Marco Rossi: kis költségvetésű nem kiemelkedő játékos állományú csapatból csinált bajnokot. Jól érzi magát magyar közegben. Jelenleg a Dunaszerdahelyen van. Más kérdés, hogy amit el lehet érni egy klubcsapatnál - napi szintű kapcsolatban- azt el lehet-e érni egy válogatott esetén is?

Ha nem ez a kettő, akkor lehet valami újhullámos kapitány, mint Szélesi, vagy Szabics, de nekik nem hiszem hogy meglenne az az edzői tapasztalat, amire szükség lenne egy válogatott esetében.

De legalább a nmezetközi futball élet nyelvét értik.


Szerintem Nyilasi, vagy Bölöni nem lenne jó választás. Nyilasi nyilatozzon jóságos nagypapaként a tévében, Bölöni meg egyáltalán nem ismeri a magyar közeget...

Dárdai jó lenne persze, tipikus válogatott edző, aki gyorsan nagy motivációt tud adni a játékosoknak és lát a pályán de a Hertha nem fogja elengedni, amíg hozza az eredményeket...

A magyar foci és az én t…

#805421 TrendMan Előzmény: #805418

A magyar foci és az én tájékozottságom helyzetét mutatja, hogy már tippem sincs, ki lehetne, ki lenne jó.

Storckot leváltották. …

#805418 banyaiz

Storckot leváltották. Lehet jobban jár ha nem vállalja a szövetségi kapitányi posztot. Marad a háttérben mint sportigazgató. Nem tudom milyen munkát tudott végezni utánpótlásban. Mekkora hatása lehet az akadémiákra, vagy az egész képzésre. Felszín karcolgatásán kívül. Valamiféle programot elkezdett vagy sem.

Válogatottnál felemás nagyon nálam. Volt néhány jó meccse, EB-n, norvégok ellen. Kleinheisler bevetése éles helyzetben mint 19-re lapot és bejött. De néhány taktikailag értelmezhetetlen meccse is. Összességében nem tudom megítélni jó edző vagy sem.

Remélem nem költünk el egy rakás lóvét valami neves külföldi edzőre . Szerintem olyan edzőt kellene aki nem futott még be de lelkes , magyar lehetőségek közül.

pl ez a Szélesi aki U17-esekkel dolgozik, célnak megfelelne vsz. Feleslegesnek látok egy sztáredzőt nagy pénzért .

Hollandia

#805102 Tapasz Előzmény: #805093

Realos lévén én a madridban sem kedveltem. Szerencsére sikerült pótolni. Én Etoo t sajnáltam, hogy nem kellett. Robben eleg kiismerhető volt, elment a jobb szélen, ballal húzott egyet, majd vagy lőtt, vagy passzolt. Én a fizimiskáját nem csiptem, meg ahogy a karjaival hadonászott (ugy focizott, mint egy b.uzi).

A hollandokat azóta utalom, amíóta rejkárd leköpte hátulról Völlert 1990 ben (asszem)

Hollandia

#805093 matgab Előzmény: #805092

Én sajnálom Robbent, sztem zseniális focista volt. A Real Madrid meg verheti a falba a fejét, hogy egy ilyen játékos(oka)t a padon ültettek a legtöbbször (Sneijder-rel és Van der Vaart-tal...)

Fusi-csapat

#805086 banyaiz Előzmény: #805061

Jó az is igaz mi nem a dél-amerikai stílust játsszuk , nem lehet így összehasonlítani.

Mi a letisztult semmi sallang focit próbáljuk. De hát ez annyira letisztult, hogy már lassan semmi nem maradt benne.

Innen kell felépíteni, már letisztult minden felesleges mozdulattól. Kicsit statikus is ahogy mondod még egy pékekből, postásokból, és fogorvosokból álló csapat ellen is. :)

Az alapoknál vagyunk gyakorlatilag, erre kell egy ütőképes csapatot felépíteni a következő vb selejtezőre, hátha majd akkor.

Fusi-csapat

#805083 banyaiz Előzmény: #805061

Ecuador aki már kiesett forduló előtt több focit mutatott be ezen az 1 meccsen mint a csapatunk az egész vb sorozatban. Labdakihozatalokban, támadásokban, gyorsaság, technikai tudás. Volt egy jelenet argentinok letámadtak ecuadori védő egyik lábbal felemelte saját magának a labdát és úgy rúgta el. Nem fosta össze magát jajj mi lesz most nálam van a labda . :)

Régebben ment ilyen duma , hogy a dél-amerikai selejtezőből mennyivel könnyebb kijutni mint Európából. Körkapcsolás volt utolsó fordulóban még 3 helyre 5 csapat versenyzett. Köztük ilyen szerény képességű csapatok mint Kolumbia, Argentína, Chile. Elképzeltem milyen esélyünk lenne egy ilyen selejtezőben.

Hát hiába egy vb-re kijutáshoz focizni is kell tudni, ez a legfőbb ok amiért nem jutunk ki 30 éve.

Fusi-csapat

#805061 Kissherceg Előzmény: #805059

hosszú idő után perverzióból belenéztem a meccsbe és azaz igazság, hogy ugyanaz a tanácstalanság van még mindig felállt védelemmel szemben... statikus a csapat...

Fusi-csapat

#805059 banyaiz Előzmény: #805057

Storck ha jól értettem a koncepcióját szintet akart lépni a csapattal. Oda eljutni, hogy egy focizni is tudó csapat ellen is ne annyiból álljon a játékunk kontrákra játszunk.

Hát ez visszafelé sült el, és teljesen szétesett a csapat a selejtezés végére. Meg lehet magyarázni ezt miért történt, de elég kellemetlen ügy.

Előrelépés helyett, csapatépítés helyett széthullottunk amúgy se túl acélos szintünkről. :)

Nagyon nehéz a helyzete olyan szempontból, hogy az alap emberek karrierje nem előre haladt. Dzsudzsák is már lefelé ágban, Gera kiesett, védelemben is Juhász kiöregedett , Kleinheisler kikerül bundesből talán sérült is most, Szalai lesérült. Usába ment Nikolics . stb.

Ha pedig ezek helyett valakit betett az nb1-ből az még Andorra ellen is kihívás. :)

Ez nem könnyű matek megoldani. Szép kihívás így kiállni egy Portugália ellen, vagy egy Svájc ellen tétmeccsre.

Azt hiányolom igazán tőle, hogy nem nyúlt sokkal bátrabban a fiatal nb1-es focistákhoz. Mikor már elment az esély. Andorra ellen próbált de hát az egy meccs. Egy meccs az semmi, azért még nem kellett volna ezt feladni. Sorozatban be kellett volna vetni a fiatalokat nem hazahívni dzsudzsákot mikor már úgyis kiestünk. Andorra ellen u 17-es csapatunknak is helyt kellene állni egyébként vsz.

Nehéz tényleg mit mondani erre az egészre.

Fusi-csapat

#805058 banyaiz Előzmény: #805057

Most azzal tudtunk nyerni szerintem, hogy az ellenfél erőnléte gyengébb volt. Ami nem meglepő mivel a csapatuk egy része amatőr, egy része félamatőr ha jól tudom. Másodállásban focisták. Persze nem bírták erővel végig a meccset. Be tudtuk darálni őket ezzel az egysíkú focinkkal.

Ha ez a tényező nincs, játéktudásban nem biztos, hogy verjük őket.

Ez megmagyarázhatatlan. Találomra kiválasztunk 11 nb1 játékost, hasraütésre. Vagy kisorsolunk 11-es kezdőcsapatot az nb 1 állományából és az nem tud egy félamatőr csapat ellen minőségi különbséget mutatni akkor baj van. Márpedig ez a helyzet. Sőt könnyen lehet egy ilyen csapatot még egy Andorra is simán verne. Itt a nagy baj.

Itt meg elvileg a legjobb játékosokat szedtük össze mint válogatott.

Lehet, hogy Storck mandátuma ezzel lejárt, rezeg nagyon a léc. Nem tudom olyan felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban.

Fusi-csapat

#805057 TrendMan Előzmény: #805056

Most már simán értem és magyarázom a dolgot:

Ez egy fusi csapat, a játékosok fusizni járnak haza a világ 4 égtájáról, azonban a magyar bajnokságból véletlenül bekerülők is tagjai szeretnének lenni a GMK-nak.

Ehhez illene a beíveléseket nem a kapus kezébe ívelniük és beadáskor nem telibe lőni az egyetlen védőt ,aki a közelben jár.

Hát ezen még dolgozni kell.

Az jellemzi kb a helyzet…

#805056 banyaiz Előzmény: #805017

Az jellemzi kb a helyzetet edzésen a legjobban Möller passzolt. Honosítani kell + még Kohlert reaktiváljuk igaz 50 felett lehet ő is , de még a védelmünknek előrelépés lenne. :)

Na lássunk valami focit készüljünk az Ecuador-Argentínára .

magyar feröer

#804943 matgab Előzmény: #804916

Hát ha megbuktatják és kirúgják, akkor jár neki a végkielégítés is , nemde? :-)