Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

City-Pool

#818967 Tapasz

A katalán fa.sz kiállítatta magát, a milliárdos összevásárolt fos csapata meg összeomlott. Hehe

Ez a pep egy 0 edző, mindig a készbe ült bele (a barcában is)

valamit mondott a mester :D

#818088 banyaiz Előzmény: #817956

Ezért az első számú célkitűzés papíron legalábbis a foci piaci alapokon megálljon . Oda eljuttatni. Mert különben az egész fejlesztése egy zsákutca. Nem tudom ebben léptünk e előre , látni nem látszik, de a felszín alatt alakul e valami .

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mlsz-itt...

Ezt nézegettem. Ösztönzők a rendszerbe a fiatalok beépítésére. Jó elképzelés , csak amit nem értek , a legnagyobb ösztönzés jelenleg a piaci ára egy elfogadható focistának. Ez ma a világban hihetetlen magasságokban van. Nálunk mégsem hat ez a magas piaci ár ösztönzőként legalábbis nem látszik , hogy hatna.

Ki a fene gondolta mondjuk 20-30 -40-50 éve , hogy egyetlen sztárfocistáért kifizetnek 200 millió eurót? 60 mrd forintot egyetlen játékos játékjogáért . :) Ennél nagyobb ösztönzés nincs. Piacképes focista arany árban mozog és akkor arra kell ösztönözni szerepeltessen fiatalokat, vagy neveljen stb? Kérdezzük meg erről a horvátokat akiknél szinte az egész válogatott jelenlegi piaci ára 10 de lehet 20 millió euró felett van, hogy mi ösztönzi őket arra focistákat képezzenek és szerepeltessék a fiatalokat.

Pl egy Modric most ránéztem 40 milió euró körül mozog. Vajon mi jelentett ösztönzést arra kineveljék? :) Ott szaladgált klottgatyában a kis Modric gyerek és valaki meglátta benne, hogy ebből a srácból még akárki is lehet focistaként és kinevelték és bejött az elképzelés. Elég jó kis munkadíj pár millió euró /focista ha minőséget tud előállítani.

Ehhez még hozzájön ösztönzésként ahányszor átigazol megkapja a nevelési díjat. Egy egy saját nevelésük ahányszor klubot vált a kassza csilingel a Dinamo Zagrebnél vagy akinél nevelkedett. Elég jó piaci ösztönzésnek tűnik a tehetségek képzésére.

valamit mondott a mester :D

#818077 TrendMan Előzmény: #817960

Jó duma:

"Nyilván a politikának sem jött volna rosszul, ha a politikának behízelgő Leekens két győztes meccs után, magabiztosan és mosolygósan beszél.

Mert ugyan most is mosolygósan beszélt, csak most inkább kelti az égő ház előtt is kizökkenthetetlenül vidám Drebin hadnagy szerepét, mint tudatos, sokat megélt, megfontolt hadvezérét."

https://index.hu/sport/futball/2018/03/28/georges_...

valamit mondott a mester :D

#817960 matgab Előzmény: #817956

Nem láttam a meccseket, viszont ez a balga belga első ránézésre is hulla gyenge, sehol semmilyen eredményt nem ért el.

Dárdai Pali sem tudna ebből a csapatból csodát csinálni. Neki legalább még ott volt a Gera, Juhász,Király trió és még Dzsudzsákon sem volt plusz 5 kiló. Elképesztő, hogy egy 30 körüli focista pocakos legyen! Nézzük meg CR-t! Sehol egy gram felesleg, de a többi élfocistán sem látok ilyet.

A sportba öntött számolatlan pénz kontraproduktivitása a kézilabdában is erősen kijön, ha nem is úgy ahogy a fociban.

Ott meg hiába jók a klubcsapataink, mert megveszünk bármilyen világklasszist, de a válogatott évről évre gyengébb, mert a magyar fiataloknak esélyük sincs pályára kerülni a jelenlegi világklasszisok mellett.

Szóval ha a válogatott teljesítményét nézzük, akkor látni, hogy a kézi TAO támogatás is baromi elfuserált pályára állította a sportágat.

valamit mondott a mester :D

#817959 TrendMan Előzmény: #817956

Irdatlan gyengék és lassúak.

Mintha a koraszülöttek kilépnének az inkubátorból és szembe fúj a szél és nincs 25 fok és ők már készen is vannak.

valamit mondott a mester :D

#817956 prfecó Előzmény: #817855

Orbán elmegy és utána már senki nem fog foglalkozni a focival. Lesz , ami lesz , elvoltunk így is , úgy is. az a baj ömlik a pénz kézilabdába és férfi , női csapatok is gyengülnek , hiszen jön az ingyen pénz , miért strapáljuk magunkat. Sajnos már ffi vízilabdában is kezd megjelenni.

Skót - Magyar

#817938 TrendMan

Mennyi idő után kapjuk az első gólt?

FOGADÁS, TIPP, FOGADÁS, TIPP:

????

valamit mondott a mester :D

#817855 banyaiz Előzmény: #817706

Ha most nem tudunk kijutni az Eb-re hiába megemelt létszám , és hazai rendezés, akkor Csányi belebukhat. Lehet le is mond. Még 1-2 ilyen meccs.

Infrastruktúra épül, pénz megy a fociba, és nincs néző, üresek a stadionok és közben Andorrák is oktatnak focira. Ezzel a demoralizálódott társasággal ki kell állni Eb selejtezőre. Nem éppen ideális helyzet.

Ha jól emlékszem annak idején Csányi mikor mlsz elnök lett 10 éves reformról beszélt, vagy azt Dárdai mondta már nem tudom.

Oké infrastruktúra része az alakul. Utánpótlásban mi alakul azt nem tudom. Nézegettem U selejtező mostani eredményeket. Csapásokat adunk kapunk de azért ott van eredményféleség. Talán ott elindult valami ha optimista akarok lenni, de nehéz belelátni az eredményt mikor pl egy Puskásnál szinte csak külföldi játszik akadémisták helyett. Több idő kellene rá, vagy egy nagy 0 a képzés nem tudom.

Közben az nb1 nézőszám azt mutatja érdektelen nincs néző. Eb után én azt hittem valami beindul nézőszámban is , és nem.

Válogatottnál is már hányadik edző Egervári, Pintér, Dárdai, Storck, és most Leekens. Pár év alatt nem egy hosszú távú koncepció látszik belőle.

Beletörik Cs papa bicskája a történetbe a végén . Menedzseri szemmel ránéz erre azért nem lehet dicsekedni az eredményekkel.

Ami súlyos ha pol irányváltás és a TAO kiesik akkor csőd . Piaci alapokra átállásra is volt valami célkitűzés dátumban. Nehogy az legyen a vége mint a Stadler stadionnak . Ha most megvonnák ezeket az állami lóvékat sok csapat vsz a stadionját se tudná üzemeltetni már az csődbe vinné, hogy az új stadiont fenn kell tartani. :)

A válogatott jó szereplése tudná húzni az egészet egy lökést adni. Erre belecsúsznak egy olyan sorozatba Andorra, Luxemburg, Kazahsztán. Kazahokat azért hozták legyen egy verhető ellenfél ami kicsit feldobja a hangulatot, akik mellett úgy tűnik tudunk focizni. :) Erre a kazahok összekapják magukat és nem statisztálnak hanem szinte oktatást tartottak. Még ez se sül el jól.

valamit mondott a mester :D

#817706 TrendMan Előzmény: #817704

Megélhetési politikus megélhetési fociedzőt szerződtet.

Pláne ilyen névvel, hogy Leekens egy lyukas védelem mellé már nem szabad senki szerződtetni.

Orbán terve meg ott bukott meg, hogy mostanra már rég az akadémiásoknak kellene adni a csapat gerincét, nem megélhetési berepülő 'profiknak' a világ négy gyenge színvonalú focibajnokságából.

Róka fogta csuka, foci fogta OV.

valamit mondott a mester :D

#817704 banyaiz Előzmény: #817701

Leekenst is hibásnak érzem ebben a tegnapi produkcióban. Valahogy olyan érzésem van vele kapcsolatban végigházalja a világot rövid távra tervezve.

Valami olyan koncepcióval akármi is van pár hónapot 1 évet kihúzok jó lóvéért aztán lesz ami lesz rosszul már nem járok.

Mintha a csapaton is ez a mentalitás jött volna vissza. Abban is, hogy amióta itt van felmondja ezeket a vezetőségtől elvárt paneleket támadó foci stb, és kimegy néhány Felcsút meccsre alkalmazkodva az "elvárásokhoz" azzal is pár hónappal hosszabbítva a megbízását.

Storck is a végére ilyen benyomást keltett már. Mintha a célja már csak az lett volna még kihúzni egy darabig ebben a jól fizető pozícióban . Leekens pedig mintha folytatná ahol ő abbahagyta.

valamit mondott a mester :D

#817701 Koffein Előzmény: #817699

maradjunk annyiba, hogy amíg milliókat kap a válogatott, úgy hogy nincs ösztönzés, mert ha nyernek, ha veszítenek megkapják a milliós fizetéseket és ők ezzel megelégszenek, nincs miről beszélni.. lassú lecsorgás...

utánpótlás? hagyjuk... beszélnek foci művészetéről, miközben kőkemény üzlet, hitech cuccokkal, amibe nem feltétlenül fektetnek, így lemaradunk...

lásd katinka esete, kiverte a balhét, hullott egy két fej, elkezdődött valami, ha ez az ő malmára is hajtotta a vizet...

de nézzük csak meg, hogy hol érünk el sikereket? ott ahol lófasz pénzek vannak. lásd gyorskorcsolya, vagy akár wtcc, vízes sportok, kézilabda stb. miért is? mert hajtani kell a sikerért, a teljesítményük csúcsát adják a kurva szponzor pénzekért, versenyről versenyre... a magyar focistának hajtaniuk kell versenyről versenyre? egy fenét kell hajtani... gyors gyalogolnak egy picit oszt csodálkozunk, hogy kikapunk egy 136ik helyen álló csapattól... pffff

valamit mondott a mester :D

#817699 banyaiz Előzmény: #817688

Szerintem a Championship futottak még kategóriás csapatok ilyen játékkal amit kazahok ellen mutattunk simán vernének minket. Annyira gyenge volt ez.

Leekens már egy régi motoros sok országban megfordult és itt is felismerte honnan fúj a szél. Felcsút meccseken sűrűn megjelenése stb. Ebben egész rutinosnak tűnik.

Amit sokat mondott , hogy ő szereti a támadó felfogást. Storck is ezt próbálgatta, néha hazárdjátékos dolgokkal is.

Persze ki nem szeretne egy jó támadó focit , de hát nézzük már rá a produkciónkra objektív szemmel. 2-3 alap játékos kiesett Storck csapatból és máris Andorrával vívtunk élet halál harcot. :) Ami nem utal túl nagy bázisra amire lehet építkezni.