Regisztráció Elfelejtett jelszó

Humor

Zolika mar tudja :))Dene…

#803572 Fornit Előzmény: #803486

Zolika mar tudja :))

Deneskere meg nem biznam ra a flokkert, ha nagyobb fiu lesz :))

Zsófi, 6 éves. ... A ku…

#803486 Ibiza

Zsófi, 6 éves.
... A kurva? Az egy csúnya szó amit apu mond amikor nem megy a számítógépe.

Peti, 7 éves
A kurva az egy olyan néni aki olyan bácsikkal alszik, akik nem tudnak egyedül elaludni mert félnek a sötétben.

Andris, 5 éves
A tesóm szokta mondani ezt a szót a Lilire, aki sírva fakad. Csúnya szó, azért mondják, hogy sírjanak a lányok.

Eszti, 8 éves
A kurva az az, aki nem tud rendesen parkolni, apu szerint.

Luca, 7 éves
Apa szokta mondani anyára, hogy hülye kurva, de csak akkor ha anya nem hallja... (itt anyuka elég idegesen rángatta ki a gyereket a tékából...)

Bécike 7 éves
A kurva az a fradi mert apa mindig azt mondja hogy kurva fradi kurva fradi bár nem tudom hogy mi az a fradi de biztos az is nagyon csúnya szó.

Csilla, 6 éves
apa szokta mondani mikor nézem a barbis mesét, hogy már megint ez a rózsaszín kurva vernyákol a tévében és én ilyenkor mindig sírok és anyu megvigasztal és azt mondja, hogy a barbi nem is kurva viszont apu egy köcsög. A köcsög az pedig az a váza amibe anyu virágot kap de nem tudom miért mondja ezt apának hiszen apa nem is váza.

Botond, 7 éves
A kurva az az, aki nagyon ki van festve és nincs pénze ruhára, ezért áll az út szélén és kéreget az autósoktól pénzt ruhára.

Petra, 6 éves
A kurva az egy olyan néni, aki csak este dolgozik, mert akkor jönnek haza fáradtan az apukák és ő beszélget velük. én is szeretnék majd kurva lenni. (itt anyuka hanyatt esett...)

Dénes, 4 éves.
A kurva az a szomszéd kutyus, mert hajnalban ugat és apa mérges lesz ilyenkor és azt mondja hogy megöli a kurva kutyát, szerintem a kurva az egy kutya fajta mint például a kuvasz, csak hangosabb.

Adri, 7 éves
A kurva az az, aki ilyen nagy terepjárókból száll ki és szőke haja van és csizmája és nem tud rendesen tankolni és mobiltelefonál. (mondja ezt úgy, hogy mellette áll az anyja, aki szőke, csizmában van, mobiltelefonál és a téka előtt áll a Lexus terepjárójuk.)

Karcsi, 5 éves
A kurva az a Liptai Klaudia. Apa mondja mindig mikor meglátja a tévében és anya mondja, hogy nem kurva hanem színésznő de apa azt hiszi, hogy kurva, tehát az is olyan, mint a színésznő, csak sorozatokban játszik és a fiúk azt nem szeretik.

Brigi, 7 éves
A kurva az az aki pénzért szexel, ezt onnan tudom, hogy megkérdeztem aput. De nem tudom mi az a szexelni, mert azt már nem magyarázta el.

Pistike, 6 éves:
A kurva az egy olyan néni, aki pénzért ad puszit. Anyu ingyen ad tehát anyu nem kurva.

Viola, 5 éves:
A kurva az a nagynéném mert anyáék mindig azt mondják, hogy már megint jön kölcsönkérni az a kurva és akkor megjön a nagynéném. (szülő gyereket tékából kirángat, saller repül...)

Zolika, 6 éves
A kurva az olyan néni, aki letolja a bugyiját és megmutatja a punciját, aztán elszalad.

Két székey beszélget

#800642 TrendMan

- Te, Áront mégsem szerdán temetik, hanem pénteken!

- Miért? Jobban van?

:-)A SZARKAZMUSTÓL OKOSA…

#796770 TrendMan Előzmény: #796633

:-)

A SZARKAZMUSTÓL OKOSABBAK LESZÜNK

A szarkazmust hagyományosan nem szokás különösebben nagy becsben tartani, Oscar Wilde például egyenesen a szellemesség legalacsonyabb formájának nevezte, pedig az valójában a 132 centis Brad Williams.

Azóta kutatások sora bizonyította, hogy jóval kifinomultabb humornemről van szó, mint korábban gondolták. Furcsa, hogy ennek ellenére ma se örvend széles körű elismerésnek, pedig a tudomány eredményei más témákban hagyományosan tömegek véleményét képesek egy csapásra megváltoztatni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Wilde idézetének van egy második fele is, amelyben elismeri, hogy bár humornak alantas a szarkazmus, az intelligenciának viszont a legnemesebb formája. Ezt a megjegyzését vette kölcsön a címében egy 2015-ös tanulmány, amely először mutatott rá, hogy a szarkazmus nemcsak együtt jár az intelligenciával, de előbbi kifejezetten jó hatással is van az utóbbira. Sőt, a kísérletsorozatukkal azt is kimutatták a kutatók, hogy

a szarkazmusból a megfogalmazója és a befogadója egyaránt profitálnak.

Az egyik fő megállapításuk, hogy a szarkazmus mozgásba hozza a kreativitást, mert absztrakt gondolkodásra készteti az elkövetőt és az áldozatot is: át kell hidalniuk a látszólagos és valódi jelentés között húzódó szakadékot, ami serkentőleg hat magasabb szintű kognitív folyamatokra, és segít újszerű megoldásokat találni a problémákra. (Az nem világos, hogy fordított kapcsolat is van-e, vagyis aki okosabb, alapból szívesebben is fordul-e a szarkazmushoz.)

4103790779 0ac614b6b6

A tanulmány azért elismeri azt is, hogy a szarkazmus valóban sok konfliktussal járhat. Ha nem tudja, mire gondolok, az csak azért lehet, mert az ön ismerősei mindig komolyan gondolják az önnek szánt elismerő mondatokat.

Mindenesetre nem tanácsos olyan közegben élni a szarkazmussal, ahol ez könnyen sértődéshez vezethet. Na meg arra is érdemes figyelni, nehogy a szarkazmusból mezei bunkóságba csússzunk át. Én indexes újságíróként tisztában vagyok vele, hogy mi sem természetesebb, mint ha ismeretlenek magyarázat nélkül leanyáznak, de másnak nehezebb lehet elmagyarázni, hogy ön csak azért küldte el a búsba, mert “szarkasztikus”, és az illető azért nem érti, mert nem elég okos.

A konfliktusosság viszont nem azt jelenti, hogy fel kéne hagyni a szarkazmussal. A 2015-ös kutatás másik fontos megállapítása, hogy ha olyanokkal gyakoroljuk, akikkel bizalmas kapcsolatban vagyunk, akkor úgy turbózhatjuk vele a kreativitásunkat, hogy közben a konfliktust is megspórolhatjuk. Ez mondjuk akkor is előállhat, ha olyanokra eresztjük rá, akik észre se veszik.

A kutatók szerint nagyszerű lenne újragondolni a kommunikációs tréningek tananyagát is, és nem élből tiltani a szarkazmust, mint ami szükségszerűen rombolja a légkört, hanem inkább megtanítani az embereknek, hogy mikor adekvát ez a megnyilvánulási forma, és mikor nem tanácsos élni vele. Oldottabb munkahelyi közegben például nyugodtan el-elcsattanhat, de esküvői szertartás alatti kérdésekre inkább válaszoljon simán igent, ne azt, hogy “hogyne, persze”.

A szarkazmus jellegéből adódik egyébként, hogy szóban könnyebben feldolgozható, mert a megfelelő hangsúlyozás a legárulkodóbb jele. Szerencsére az Index olvasóinak egytől egyik átmegy írásban is, úgyhogy ezúttal nyilván egyetlen anyázó levelet se fogok kapni. Remek.