Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyugdíj (előtakarékosság)

NYESZ

#835421 Seorge Goros

Használható NYESZ számlája melyik banknak van? Olyan kéne, ahol netbank alatt kezelhető értékpapír-, és állampapír adás-vétel.

Unicreditnél vagyok, tegnap elszakadt a cérna...

Egy jekatyerinburgi posta szintjén vannak a szolgáltatások és az ügyfélhez való hozzáállás...

megvédik az önkéntes nypt-akat is

#828414 Koffein

"A jegybank azt akarja, hogy az önkéntes nyugdíjpénztáraknál lévő megtakarítások biztonságban legyenek, amire egy garanciaalap lenne a legjobb megoldás. Erről Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke beszélt az előző héten egy konferencián, amit az Önkéntes Pénztárak Országos Egyesülete rendezett."

https://mfor.hu/cikkek/befektetes/a-penztar-vagy-a...

tehát, aki öngondoskodni próbál, az fizessen többet, vagy kevesebb marad a befizetett összegből, mert hogy előbb vagy utóbb tovább terhelik az is holtbiztos... vaaaagy kezdjen el tőzsdézni és hosszú távra befektetni, vagy külföldi önkéntes nypt., ahol kevésbé akarják megmenteni az embereket... vannak itten lehetőségek...

A cikkben van egy reklám…

#828359 Fornit Előzmény: #828354

A cikkben van egy reklám, AZ OTP Alapkezelő kiemelt befektetési ajánlatai. Az egyik remek ajánlatot éves minusz 14%-os hozammal ajánlják. Na ilyenbe nem kell előtakarékosan fektetni.


igen, ez is egy szempont…

#828354 Koffein Előzmény: #828353

igen, ez is egy szempont :)

azért érdemes, hogyha teheti az ember, akkor ne a melóba dobja fel a tappancsát, hanem azt tudja mondani, hogy 50es, vagy akár 60as nyugdíjas, aki a befektetéseiből simán elvan. ez talán, egy valós cél is lehet.. :)


Nagyon helyes!Be kellene…

#819110 matgab Előzmény: #819094

Nagyon helyes!

Be kellene vezetni a nyugdíjplafon intézményét is.

Illetve hosszabb távon úgy kellene átalakítani a nyugdíjrendszert, hogy legyen egy alapellátás = létminimum, és afelett annyi nyugdíjat kapjon az ember, amennyi nyugdíjjárulékot a gyerekei befizetnek az államkasszába (mondjuk annak a 60%-át, hogy az alapnyugdíjak se okozzanak hiányt az államháztartásban).

Négy látványos ábra: meg…

#819094 TrendMan

Négy látványos ábra: megérkeztek a friss számok a magyar nyugdíjakról

Ha szigorúan a nyugdíjrendszer fenntarthatósága szempontjából vizsgáljuk a legfrissebb, 2017-es számokat, akkor kedvező folyamatokról tudunk beszámolni.


A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön frissítette a nyugdíjban és egyéb ellátásban részesülőkre vonatkozó statisztikát a 2017-es adatokkal. Ennek köszönhetően olyan kincsekre bukkanhatunk, mint az ellátottak létszáma, illetve a teljes kiadások összege, akár a GDP arányában. Ezekből pedig egyértelmű folyamatokat olvashatunk ki.

Négy látványos ábra: megérkeztek a friss számok a magyar nyugdíjakról

Kisebb kiadásA nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatósága szempontjából nem mindegy, hogy az állam mennyit költ ezekre az ellátásokra. Ebből a szempontból kedvező folyamatokat láthatunk, ha a GDP-arányos számot nézzük. Ugyanis bár az ellátásokra fordított nominális összeg fokozatosan emelkedik, ez elmarad a GDP növekedési ütemétől, így a nagy figyelemmel követett nyugdíjcélú költések a GDP 9,4%-ára csökkentek a 2016-os 10%-os értékről. Ilyen alacsony arányszámra 2001 óta nem volt példa.

Négy látványos ábra: megérkeztek a friss számok a magyar nyugdíjakról

Kevesebb ellátottA nyugdíjrendszer profiltisztítása, valamint a fokozatos, jelenleg is érvényben lévő korhatáremelés érezteti hatását a magyar nyugdíjrendszer fő számain: csökken az ellátottak száma. A KSH friss adatai szerint 2017-ben 2,606 millióan részesültek nyugdíj- illetve egyéb ellátásban. Ez a teljes népesség 26,6 százaléka. Ez az arányszám sorozatban a kilencedik éve mutat csökkenést.

Négy látványos ábra: megérkeztek a friss számok a magyar nyugdíjakról

Négy látványos ábra: megérkeztek a friss számok a magyar nyugdíjakról

ugrás a fekete lyukba

#814270 banyaiz Előzmény: #814266

Megnéztem most nálam még az a játék amit mondtam neked. Akkor úgy látszik pénztár és pénztár között is lényeges különbségek vannak. Vagy ez egy kísérlet a te pénztárad részéről.

Nálam semmi ilyen cicó nincsen csak ez az ultrakonzervatív megoldás . Pf váltás negyedév első napjától, ráadásul van egy olyan fék is 5 hónap a minimális idő két pf váltás között. Nem is az van, hogy ugrálsz negyedévente ide oda. :)

Szóval nem tört be még ehhez a pénztárhoz a liberalizmus ezen a téren.

Nekem ugye év elejétől van a változás pf-ben gyakorlatilag itt ez az év eleji emelkedés és annak visszaadása mintha semmi se történt volna.

Viszont ha nálad működik majd ez a 10 napon belüli váltás az már más műfaj, ráadásul pf megosztással is az komoly változtatás ehhez képest.

ugrás a fekete lyukba

#814267 banyaiz Előzmény: #814266

Hűha akkor tényleg elmaradtam. :) Még legutóbb mikor váltottam amit itt írtam is neked úgy időzítettem negyedév eleje a pf váltás kezdete.

Nem mintha az úgy nem lenne jó de akkor ezzel rövidebb mozgásokra is lehet vele játszadozni. Meg, hogy csak a felét teszed át ez is új infó nekem micsoda liberális változtatások. :)

ugrás a fekete lyukba

#814266 TrendMan Előzmény: #814265

Ilyen is van már, 10 munkanapra.

De úgy látom ők is meglepődtek ettől a lehetőségtől.

ugrás a fekete lyukba

#814265 banyaiz Előzmény: #814250

Ilyen is van már , hogy felét rakod át ? El vagyok maradva. :)

Még a régi stílusban vagyok, hogy teljes pf-et és következő negyedév elejétől érvényes a módosítás.