Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyugdíj (előtakarékosság)

A másik, hogy egyedül a …

#812955 banyaiz Előzmény: #812920

A másik, hogy egyedül a rövid állampapíros ami nagyjából egy bankbetét kockázatú ,tekinthető kock mentesnek nagyjából . Mert a hosszú állampapíroknál is nagy esések lehetnek. Annak viszont most a hozama 0 környékén mozog ha oda átviszed ami persze még mindig jobb mint egy nagyobb esés.

Konkrétumot mondjak nekem az önkéntesem ebben van mert 2 év múlva lejár a 20 évem ami az adómentes kivétel határa, és vszínű, hogy ki fogom venni részben legalább a hozamot , ezért is legkisebb kockázatúba átvittem.

Az is fontos szempont …

#812954 banyaiz Előzmény: #812920

Az is fontos szempont pf váltás negyedévente történhet. Tehát csak nagyobb és hosszabb távú mozgásokra érdemes spekulálni.

Szerintem az alap forgatókönyv ebben a gazdasági ciklusban az lenne fokozatosan 4-5% kamatig a nagy jegybankok , párhuzamosan minden qe kivezetve, és a nagy gazdaságok élénkítés nélkül jó növekedéssel mennek évekig. Ez az állapot a cél ebben a gazdasági ciklusban.

Ami nagyon zavaró eltelt 10 év lassan a lazítás megkezdésétől ahonnan számíthatjuk ezt a gazd ciklust, és még oda sem sikerült eljutni, hogy a qe programot ECB leállítsa. Ez nagyon extrém , példátlan helyzet.

Ha a normál forgatókönyv megvalósulása előtt jön egy újabb gazdasági válság az azt jelentené hiába telt el 10 év , hogy az előző válság kezelése közben újabb komoly válság alakult ki. Ami a rémálom kategória nagyjából a kapitalizmus számára. :) Ezt nyilván minden eszközzel el kell kerülni, kérdés sikerül e, ez egy jó kérdés.

Mindez a tőzsdén ha a normál forgatókönyvvel számolsz akkor korrekció ide vagy oda a csúcsok még messze ebben a ciklusban. Ha a válságból válságba sztorival számolsz akkor viszont bármelyik nap akár néhány éves időtávra is tőzsdei csúcs lehet.

Normál forgatókönyv esetén is érdemes lehet a stabil hozamú pf-be menni , de akkor lehet, hogy 3 hónap alatt oda vissza lemegy egy korrekció és annak megvétele.

Még egyszerűbb legyen, elképzelhető ennek a normál forgatókönyvnek és a válságból válságba sztorinak keveredése, hibrid verzió. :) Akkor meg a tőzsdén minden mint a búcsúban egyik év nagyon örömködés másik nagyon parás de nem alakul ki igazi komoly gazdasági válság. Vagy stagnálós év , évek a tőzsdén egy ilyen hibrid verzióban. :) Na az még szép lenne.

Ha jól értem,az Aranykor…

#812941 Boby. Előzmény: #812920

Ha jól értem,az Aranykorról beszélsz!:-)Két dolgot tudnék hozzáfűzni.Az egyik, hogy minden portfolió típust bemutató oldal alsó részén, találsz egy táblázatot,ami benchmarkot és referencia indexeket tartalmaz.Ez talán megkönnyíti, a világképedbe elhelyezni a portfoliókat.Amúgy az általad abszolút hozamúnak nevezett portfolióban 5%-nyi lehetőség van származtatott ügylet kötésére. A másik ami megkönnyítheti a döntést,hogy az Aranykor vagyonkezelője az Amundi - régen Pioneer -.Az ő alapjaik teljesítményét érdemes visszamenőlegesen nézegetni.

Köszönöm a válaszodat!Az…

#812920 TrendMan Előzmény: #812912

Köszönöm a válaszodat!

Az általam frekventált nyugdíjpénztárnál jelenleg 4 portfólió van és elméletben már létezik portfóliómegosztás is.

Azaz elméletben egy megtakarítást meg is lehet felezni két felé.

A 10-15 éves hozamgörbéket nézve érdekes módon a második legkevésbé kockázatos teljesített a legrosszabbul.

Tehát érdekes módon a legpasszívabb ezt felűlmúlja.

Jelenleg ugye a növekedési pf. vezet, de ez csak azért van így, mert a 2008-as válság már odébb van.

--

Ami nehézzé teszi a döntést az az, hogy nem lehet közvetlen információhoz jutni a befektetési politikáról.

(1) pl. nem tudom, hogy lehet-e egy ilyen (részvény) befektetés abszolút hozamú, azaz a kockázatos zseben belül tud-e az alapkezelő esésre is fogadni és ezzel esetleges kockázatokat lefedezni ? (Arra tippelnék, hogy nem.)

(2) Mennyire lehet bízni abban, amit a nemzektözi jegybankárok mondanak, azaz

- (a) nagyon lassan és fokozatosan vezetik csak ki a mennyiségi könnyítést azért, hogy a részvénypiacok jól toleráják ezt

- (b) ha a részvénypiacok rosszúl viselkednek, akkor marad vagy ismét visszahozzák a kvantiativ easing-et

Ha (a) igaz, akkor azt sem tudom kizárni, hogy az egész 2018-as évben marad az optimista hangulat és felesleges most lépni.

Köszönöm, ha van valakinek véleménye és azt megosztja.

:-)

Ez nem egy könnyű kérdés…

#812912 Boby. Előzmény: #812893

Ez nem egy könnyű kérdés!Régen, ha jól emléxem három féle portfolió között lehetett választani.A kötvény, a vegyes, és a részvény között.NNa most ugye mi a várakozás a piacokon?! Állampapíroknál hozamemelkedés a részvényeknél meg árfolyamesés.Úgyhogy a kérdés megválaszolásához azt kellene inkább tudni,hogy milyen befektetési politikával dolgoznak az egyes alapkezelők!?Ha pl. lejáratig tartják a kötvényeket,akkor ugye azon a veszteségek csak átmenetiek lesznek, viszont a részvények áráról, ugyanez nem biztos,hogy elmondható.Időben amúgy szerintem most tartunk ott,hogy kockázatmentes portfoliót kelljen választani......már ha létezik ilyen.

Kis körkérdés:Ha egy jöv…

#812893 TrendMan

Kis körkérdés:

Ha egy jövőbeli időpontban döntést kellene hoznotok, hogy átpakoljátok-e a nyugdíjpénztári megtakaritásokat a kockázatos zsebből a nyugis zsebbe /portfólió/ melyik lenne ez az időpont?

Átpakolnátok egyáltalán?

???

pénzügyi tudakozó pont hu

#807012 TrendMan Előzmény: #806906

És vajon mi szükséges ahhoz, hogy egy ilyen oldal hivatkozásként megjelenjen a pf-en?

Pénz? Ismerős? Paripa?

pénzügyi tudakozó pont hu

#806879 TrendMan Előzmény: #806878

Ha jól értem, itt most épp azt javasolták a kisembernek, hogy Bitcoin befektetései mellett vegyen festményeket is, ezzel alapozza meg a nyugdíjas éveit.

pénzügyi tudakozó pont hu

#806878 Kissherceg Előzmény: #806877

az ilyen oldalak egy kaptafára készülnek minimális beruházás mellett. Számomra a megbízhatatlanság első jele az ehhez a struktrához fogható bármely témával foglalkozó oldal

Re: ÖNYP

#765516 matgab Előzmény: #765498

300 e ft, mint befektetés? Hát nem tudom mit lehet azzal kezdeni.

Ha meg vállalkozásban gondolkozol, akkor a saját béredet és juttatásaidat ne hozamnak gondold, hanem bérköltségnek, hisz el tudnál menni dolgozni valahova. Amit azon felül keresel az a befektetett tőkéd hozama...

Re: ezt kapd ki

#765514 TrendMan Előzmény: #765308

Csatlakozva 48-as sz. hozzászólásomhoz, itt még egy 'jel':

http://www.welt.de/wirtschaft/article153499288/So-koennte-das-Konzept-Helikoptergeld-funktionieren.html

A helikopter pénz, mely olyan a jegybank által nyomtatott pénz, amelyet követlenül az állampolgárokhoz 'dobnak le'.

Így az sokkal nagyobb eséllyel jut el a reálgazdaságba, mint a jelenlegi kvantitatív politika során nyomtatott milliárdok.

Már ez a megoldás sem tabu.

Re: ÖNYP

#765503 Ricsi Előzmény: #765502

Questor-ról kezdtünk beszélni, ami stadiont, szállodát, bevásárlóközpontot épített. Az igazi befektetési alapok más tészta.