Regisztráció Elfelejtett jelszó

Richter fórum

pf

#792510 Kissherceg Előzmény: #789856

egészen jó elemzés van ma a papírról.


Mi a sztori a Richterben?

  • A Richterben a legfontosabb befektetési sztorit az új készítmények jelentik, többek között a Cariprazine-ban és a biohasonló termékfejlesztésekben is jelentős a bevétel- és profitpotenciál, az originális gyógyszerek, például az Esmya és a Cariprazine esetében a bevételek még csak részben jelentkeztek (mérföldkő, kezdeti értékesítések), a költségek viszont már jelentős mértékben terhelik az eredményeket (K+F kiadások, értékesítési hálózat kiépítése), itt a sztori az, hogy a bevételek évről-évre nőnek majd, ez pedig a marzsokra is kedvező hatással lesz.
  • Felvásárlások: a Richter nem csak organikusan, de felvásárlásokon keresztül is növekedhet a következő években, és a felvásárlások alatt nem csak vállalatok megvételét, de termékvásárlásokat is kell érteni, többek között a nőgyógyászat terén lesz agresszívebb a vállalat, mint ahogy arra Bogsch Erik egy januári interjúban is utalt.
  • Két extra hatás: a JP Morgan legutóbbi elemzésében főként két tényező miatt emelte tovább célárát, egyrészt amiatt, mert a rubel nagyot erősödött a forinttal szemben (10 százalékos rubelerősödés 8 százalékkal emelheti meg a Richter profitját), másrészt az idei első negyedévben az elmúlt hat év legsúlyosabb influenzajárványa volt Lengyelországban, ez pedig jótékonyan hat a Richter Groprinosin nevű készítményének eladásaira (erről februárban már beszélt Bogsch Erik).
  • Növekedés: az elemzői várakozások alapján a Richter árbevétele a következő években 6-7 százalékkal növekedhet, ezzel párhuzamosan a marzsok is bővülhetnek, az adózott eredmény a tavalyi 64-ról 2019-re 100 milliárd forint fölé nőhet.
  • Erős lett 2016: idén február elején tette közzé tavalyi számait a Richter, a bevételek 6,7 százalékos emelkedéséről számolt be a vállalat, elsősorban az európai és a kínai eladások nőttek jelentősen.
  • Stada: a Richter egyik közeli szektortársa, a Stada felvásárlási csata célpontja lett az elmúlt hetekben, ez pedig alaposan felhajtotta a német gyógyszergyártó árfolyamát. A Stada idén 16, az elmúlt egy évben pedig 57 százalékot emelkedett, ez az iparági árazásokat is valamelyest felfelé tolta, ennek is szerepe lehetett a Richter árfolyamának emelkedésében.
  • Osztalék: ez még nem a legerősebb lába a Richter-sztorinak, de a vállalat évről-évre egyre magasabb osztalékot fizet, ha nem lesznek akvizíciók, akkor a vállalat a következő években még magasabb osztalékkal örvendeztetheti meg a befektetőket (96 milliárd forint a cégnél a készpénzállomány!). A tavalyi eredmény után a Richter idén közel 20 milliárd forint osztalékot fizet ki, a részvényenként 106 forintos osztalék alapján 1,6 százalékos osztalékhozam adódik.
  • Célárak: a JP Morgan március végén 8230 forintos célárral jött ki, ami több mint 20 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam. A Jefferies február közepén módosította minimálisan célárát, az új célár 7300 forint, ami 8 százalékkal magasabb, mint a piaci ár. Az elemzői célárak átlaga egyébként közel 7100 forint, ami 5 százalékkal magasabb, mint a jelenlegi árfolyam

Jol megereztem hogy mult…

#789856 Hotibo

Jol megereztem hogy mult heten kiszaltam belole, a heten max az 580-640-es ugralast legetett volna megjatszani, persze egesz nap a gepelott idegeskedve :D Meg egy esetleges certis beragadasra se nagyon vagytam.

Csak megtalálták ezt is,…

#789745 Janicroft

Csak megtalálták ezt is, nem maradhat ki a profitrealizálásból. Az okosok szerint vételi pontokat kell most keresni az esésekben, ebben én nem nagyon hiszek, eleve túl volt feszítve kicsit az emelkedés.

Re: Holnap hati zárás. Esni is kell néha ennek az Annyiraaa jó részvénynek.

#789165 polgarmester Előzmény: #789148

Jó lesz ez. Kell néha egy kicsit esni is.:) Holnap hati zár.

Ma a Mol volt a bux karbantartó varázsló.
Harding bácsi ma nem jött a bevásárló kocsival, biztos megijedt, h a "látókörbe került"... vagy ő lenne a záróár? a ~79.e.- db-al?:)

Holnap hati zárás. Esni is kell néha ennek az Annyiraaa jó részvénynek.

#789148 polgarmester

"A Richter vevő általában délután, Amerikából érkezik és senki nem jelenti a Bloombergen az eladást, ezért arra következtetünk, hogy sunyin tovább veszi a végső felhasználó, aki nem régen jelentette 5 százalék feletti befolyásának megszerzését, a neve: Harding Loevner PL. Már csak 300 forintra az 5 éve meghirdetett Random 7000 forintos célárfolyam! "
from rándomkápitál

Reggel 6670 körül eladva…

#789147 Hotibo

Reggel 6670 körül eladva +7%-al az egyik fele, a másik meg mikor visszaindult kb 6620 körül +3%-on, Egy kevés meg 0,1%-on. Most kivárok, nincs richterem jelenleg. Szummázva +3,99% hétfő óta :)

Igazsag szerint majdnem …

#789082 Hotibo Előzmény: #789072

Igazsag szerint majdnem eladtam babonabol azt is ami volt, mikor mondtad hogy most kell venni :D Nem ismerlek de jopar eve olvasgatom a hozzaszolasaid, szinte mar epikus a faktorod :) Kicsit ilyen Schrodinger macskaja keverve Morphi torvenyevel.

Kezdünk szédítő magasság…

#789079 Janicroft Előzmény: #789072

Kezdünk szédítő magasságokba menni szerintem Ricsivel is meg OTP-vel is, lassan jön a kijózanodás...

mondtam, hogy reggel még…

#789072 matgab Előzmény: #789058

mondtam, hogy reggel még olcsó volt... Miért nem bővítettem tovább??

Bővítettem 6575 körül, h…

#789065 Hotibo

Bővítettem 6575 körül, ha még visszább esne holnap, akkor hagytam még keretet még egy adagra.

Most már tényleg tartani akarom hosszabb távon, aztán kiderül, mert ez a tartogatás úgyse szokott nekem menni :D

Há vazzeg, vegyetek ma! …

#789058 matgab Előzmény: #789057

Há vazzeg, vegyetek ma! Ma olcsóbb, mint tegnap...

én 5900-6350 között vásárolt pakkokon ücsörgöm. Egy dolgot sajnálok csak, hogy a gyors előtti napon nem adtam el és nem vettem vissza a minusz 5%-os napon sokkal többet.

Na mindegy, igyekszem megvárni a 7000-et, az OTP is úgy beindult, mint a bolond. Az utóbbi 2 évben az OTP Richter párosból mindig az megy, amelyikből épp nincs nekem...

Hat igen, de ha latnam a…

#789016 Hotibo

Hat igen, de ha latnam a holnapot, akkor mar milliardos lennek :D Arra szamitotam hogy a heten 350-400-as tartomany lesz visszanezve, ezert os adtam 460-on, helyette uj csucsok. Mindegy, most egyelore figyelem, aztan bovitek ha ugy erzem, jobb otletem nincs.

De jo hogy nelkulem ment…

#789010 Hotibo

De jo hogy nelkulem ment uj csucsra megint, ha kiszallok mindig ez van :D Najo egy keveset azert visszavettem hetfo reggel szerencsere pont a legolcsobban, de az csak harmada mint ami volt, ma akartam meg boviteni szinten reggel, hat kb ha 10 forintom mult hogy nem teljesult -.- Mondjuk ennel nagyobb bajom ne legyen :)