Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

ez inkább anomáliára uta…

#824853 rbbj11 Előzmény: #824834

ez inkább anomáliára utal, vagy másképp fogalmazva túlárazott olajra

Natürlis!Befenyítették a…

#822940 TrendMan Előzmény: #822939

Natürlis!

Befenyítették a szaudi válogatott tagjait.

Csökken az apanázs = Kiszállnak a pozikból

alaszka

#822490 Boby. Előzmény: #822489

Ez "a kocka el van vetve" mondás nagyon jellemző a tőzsdére.Amikor megindítanak egy trendet - mint ahogy megindították az olajat is -, akkor azt egy idő után hiába akarják megzabolázni,végig megy tűzön-vízen át.

alaszka

#822489 Boby. Előzmény: #822487

Kíváncsi leszek,hogy ez a kitermelés növelési story, meddig tartja majd féken az árakat.Remélem nem sokáig.

alaszka

#822487 Kissherceg Előzmény: #822103

Oroszország és Szaúd-Arábia is növelte olajtermelését, szakértők szerint, hogy mérsékelje az iráni olajexport esetleges visszaesése miatti piaci aggodalmakat.

alaszka

#822103 Kissherceg

https://444.hu/2018/06/05/megindult-a-verseny-az-a...


Az Északi Sarkköri Nemzeti Vadrezervátum ökológiai jelentőségét nehéz felbecsülni. A csaknem 7,7 millió hektáros terület nyaranta vándormadarak költőhelye, de ez a szaporodási helye a csak Alaszkában őshonos Grant karibuknak is. A vadrezervátum parti síksága pedig egyre fontosabb szerepet játszik az alaszkai jegesmedve-populáció életében, mert a medvék a klímaváltozás miatt egyre inkább ezen a területen tudnak csak vadászni nyaranta. Jenny Keatinge, a Defenders of Wildlife szakértője szerint a parti síkság 77 százalékát a jegesmedvék fennmaradásához feltétlenül szükséges területként jelölték ki.

A terület fontosságát a hetvenes években ismerték fel, 1980-ban minősítették nemzeti vadrezervátummá, ekkor tiltották be itt az olajtermelést, majd néhány év múlva az olajkészletek felmérését célzó szeizmikus kutatásokat is.

Mígnem jött Trump.

Donald Trump egyik fő választási ígérete volt, hogy megnyitja az olajipar előtt azokat a partközeli területeket, ahol Barack Obama idején a hatóságok nem engedélyeztek kutatófúrásokat. Ez helyben, Alaszkában igen népszerű üzenet volt, a helyi politikai és gazdasági elit évek óta lobbizott azért, hogy megkezdődhessen az olajtermelés a vadrezervátumban. Ezt még a helyi őslakosok is támogatják, befektetési alapjaik anyagilag is beszálltak a projektekbe, amiktől új munkahelyeket remélnek.

gratulálok

#818607 TrendMan Előzmény: #818604

Ez beteg.

Nagyvonalakban jellemző arra a túlpörgetett profithajhászásra, ami a globalizált világgazdaságban az utóbbi években felütötte a fejét.

Semmi erkölcsi gát! Sőt! Csináljunk olajkatasztrófát! Jó a gazdaságnak!

Lehet, hogy már tervben is van?

gratulálok

#818604 Kissherceg

https://444.hu/2018/04/06/a-bp-szerint-egy-olajkat...

Bravúros érvet talált a világ egyik legnagyobb olajipari vállalata, a BP arra, hogy miért is kéne engedélyezni az olajkitermelést Ausztrália érintetlen partvidékén a Nagy Ausztrál Öbölnél. Szerintük az, ha ott netán bekövetkezne egy katasztrófa - ami néha bekövetkezik, 2010-ben a BP Deepwater Horizon fúrótornyából például 4,9 millió hordó olaj ömlött ki és szennyezte be 176 ezer négyzetkilométeren, majd két magyarországnyi területen a Mexikói-öblöt -, az "fellendíthetné" a helyi gazdaságot, mert az olaj feltakarítása munkahelyeket teremtene és növelné a gazdasági aktivitást.

Szerintük így már "társadalmilag elfogadható" kockázat az érintetlen természet pusztulása.