Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Esés?

#793090 Hotibo

Amennyiben hirtelen kitörne a nagy globális világbéke, még el is tudnék képzeni egy esést, de jelenleg inkább úgy fest a dolog, hogy pont egy esést korrigált vissza, sőt a megelőző csúcs fölé is zárt valamivel, legalább is az ezüst, aranynál nem volt ennyire markáns. Viszont bármi lehetséges, mivel erősen manipulatív a piac, mert már miért is ne lenne az. Mindentől függetlenül a növekvő kockázatok miatt, főleg a koreai helyzetre gondolva, szerintem a trend továbbra is inkább felfelé, mint lefelé.

szerintem varhato mostan…

#793066 tozsdenyul Előzmény: #793061

szerintem varhato mostansag innen egy minimum rovidebb, de akar hosszabb lejtmenet is, kivancsi leszek, hogy ez a cikk contrary indicator lesz, vagy eloremutato indikativ...


mindenesetre erdekes, koszi

ezüst

#791979 Kissherceg Előzmény: #791954

arbitrázs és a divergencia között kicsi a különbség jelen esetben. Erős korrelációnak kellene lenni a nyersanyag és annak kitermelője között...

ezüst

#791978 TrendMan Előzmény: #791954

Ha felmegy a nyersanyag ára, akkor több bányát nyitnak meg, mélyebbről is felhozzák etc.

Ergo egyes termelők ebből akár rosszul is kijöhetnek.

ezüst

#791954 Boby. Előzmény: #791889

Az Epsomi Derbyn sem a ló dirigál a zsokénak!Nekem az tűnne logikusnak,ha felmegy a nyersanyag ára,akkor utána megy a termelő ára is.

A reményeimet osztottam …

#791907 Hotibo

A reményeimet osztottam meg, nincs mögötte semmi. Akkor ha jól értem a szavaidból, kifulladás várható? :O

ezüst

#791856 Hotibo

Remélhetőleg a 18,4-es előző csúcsot túl viszi, és inkább a tavalyi maxot célozza be. Persze nem kell kapkodnia, apránként is megfelel. :)

moszkva és az arany

#791422 Bendeguz Előzmény: #791349

putymó próbálkozik. fort knox-ról van publikus audit? tényleg ott van az arany?

moszkva és az arany

#791349 Kissherceg Előzmény: #790959

A válság óta több mint háromszorosára nőtt Oroszország aranytartaléka, ezzel pedig immár a világ országai közül a 6. legnagyobb állománnyal rendelkezik. Az aranytartalékok témájával sokat foglalkozó, több könyvet és publikációt is megjelentető szakértő szerint Vlagyimir Putyin stratégiai elképzelései állhatnak a jelenség mögött. Az elnök feltehetően csökkenteni akarja Oroszország Egyesült Államoktól való függőségét, és már arra a nagy globális szerkezetváltásra készül, amelynek keretében a világgazdaság súlypontja folyamatosan keletre tolódik majd, véget vetve ezzel az USA hegemóniájának.

Eladtam a bányámat, viss…

#790830 Fornit

Eladtam a bányámat, visszajött közel a bekerárra. Pár $-t legalább eltettem rajta.

Nem a fogalmazásba akart…

#790625 Boby. Előzmény: #790621

Nem a fogalmazásba akartam belekötni,hanem valóban nem értettem,hogy mit értesz válság alatt,mert azért valljuk be sok olyan pénzügyi,gazdasági,politikai veszély van most körülöttünk,amelyek nem jó kezelése,akár különböző válságokba is torkollhat.Viszont mivel különböző válságokról van szó,a következményeik is különbözőek lehetnek,ezért aztán pláne nem mondhatjuk azt,hogy a tőzsdén bármit kőbe lehetne vésni.

Sarkítottan fogalmaztam,…

#790621 Hotibo

Sarkítottan fogalmaztam, bocsánat, igazából jobb szó lett volna az erős korrekció, vagy nagyobb szakadás, vagy hosszú bear időszak, ami több indexben is egyszerre jelentkezik, sok mindent érint, pl 15%-ot esik minden pár nap alatt, vagy évekig csak csorgunk, de permanensen lefelé, vagy hasonlók. Igazából nem tudom, mivel 2007-ben még nem foglalkoztam a tőzsdével, szóval nem éltem meg még egy ilyet se élőben, pont emiatt próbálok már előre azon gondolkodni, hogy milyen lehet egy ilyen szituáció, mik lehetnek akkor a jó, meg rossz lépések, vagy egyáltalán hogy ismerhetem fel. Tapasztalatlan vagyok meg nem is hivatásból csinálom, inkább kihívásnak, szórakozásnak tekintem, ebből is adódik a sokszor pongyola, vagy szakmaiatlan fogalmazásom, és nem is véletlenül teszem mindig hozzá, hogy "szerintem". :)


Nem tudom mit értesz pon…

#790616 Boby. Előzmény: #790613

Nem tudom mit értesz pontosan a válság szón,mert pl. egy részvény piaci bear marketnek,nem feltétlenül kell,hogy gazdasági válságot is eredményezzen.De ettől függetlenül,szerintem az nem vitás,hogy a tőzsdén semmi nincs kőbe vésve,csak épp annyira,mint az a bizonyos gránit szilárdságú alaptörvény.