Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

moszkva és az arany

#791422 Bendeguz Előzmény: #791349

putymó próbálkozik. fort knox-ról van publikus audit? tényleg ott van az arany?

moszkva és az arany

#791349 Kissherceg Előzmény: #790959

A válság óta több mint háromszorosára nőtt Oroszország aranytartaléka, ezzel pedig immár a világ országai közül a 6. legnagyobb állománnyal rendelkezik. Az aranytartalékok témájával sokat foglalkozó, több könyvet és publikációt is megjelentető szakértő szerint Vlagyimir Putyin stratégiai elképzelései állhatnak a jelenség mögött. Az elnök feltehetően csökkenteni akarja Oroszország Egyesült Államoktól való függőségét, és már arra a nagy globális szerkezetváltásra készül, amelynek keretében a világgazdaság súlypontja folyamatosan keletre tolódik majd, véget vetve ezzel az USA hegemóniájának.

Eladtam a bányámat, viss…

#790830 Fornit

Eladtam a bányámat, visszajött közel a bekerárra. Pár $-t legalább eltettem rajta.

Nem a fogalmazásba akart…

#790625 Boby. Előzmény: #790621

Nem a fogalmazásba akartam belekötni,hanem valóban nem értettem,hogy mit értesz válság alatt,mert azért valljuk be sok olyan pénzügyi,gazdasági,politikai veszély van most körülöttünk,amelyek nem jó kezelése,akár különböző válságokba is torkollhat.Viszont mivel különböző válságokról van szó,a következményeik is különbözőek lehetnek,ezért aztán pláne nem mondhatjuk azt,hogy a tőzsdén bármit kőbe lehetne vésni.

Sarkítottan fogalmaztam,…

#790621 Hotibo

Sarkítottan fogalmaztam, bocsánat, igazából jobb szó lett volna az erős korrekció, vagy nagyobb szakadás, vagy hosszú bear időszak, ami több indexben is egyszerre jelentkezik, sok mindent érint, pl 15%-ot esik minden pár nap alatt, vagy évekig csak csorgunk, de permanensen lefelé, vagy hasonlók. Igazából nem tudom, mivel 2007-ben még nem foglalkoztam a tőzsdével, szóval nem éltem meg még egy ilyet se élőben, pont emiatt próbálok már előre azon gondolkodni, hogy milyen lehet egy ilyen szituáció, mik lehetnek akkor a jó, meg rossz lépések, vagy egyáltalán hogy ismerhetem fel. Tapasztalatlan vagyok meg nem is hivatásból csinálom, inkább kihívásnak, szórakozásnak tekintem, ebből is adódik a sokszor pongyola, vagy szakmaiatlan fogalmazásom, és nem is véletlenül teszem mindig hozzá, hogy "szerintem". :)


Nem tudom mit értesz pon…

#790616 Boby. Előzmény: #790613

Nem tudom mit értesz pontosan a válság szón,mert pl. egy részvény piaci bear marketnek,nem feltétlenül kell,hogy gazdasági válságot is eredményezzen.De ettől függetlenül,szerintem az nem vitás,hogy a tőzsdén semmi nincs kőbe vésve,csak épp annyira,mint az a bizonyos gránit szilárdságú alaptörvény.

Igazából én is ezért vet…

#790613 Hotibo

Igazából én is ezért vettem ezüstöt, amolyan vésztartalék elemnek, csak sajnos rosszkor tettem, a tavalyi csúcs után valamivel, azt hittem csak erőgyűjtés lesz. Közbe néha néha trédelgettem még télen ezüstöt meg aranyat, kisebb nagyobb sikerekkel, összességében azért pluszosan, Egyedül ez a nyár végi tételt hagytam meg.

Amúgy szerintetek mennyire van kőbe vésve egy nemesfém rally, egy válság kirobbanásakor? Nem után egy félévvel, évvel, hanem konkrétan mikor kirobban?

Amúgy nézegettem a forgalmakat az elmúlt tíz évben, és gyakorlatilag 2011-12-es csúcsok óta folyamatosan csorog lefelé. Szinte töredéke már a forgalom benne. Persze lehet rossz helyen nézem. Nem okoskodásnak, inkább témafelvetésnek gondoltam.

Az időtáv?!Én 1-2 éven b…

#790592 Boby. Előzmény: #790590

Az időtáv?!Én 1-2 éven belül szeretnék az ezüstön értelmezhető hozamot realizálni,hogy mikor pontosan,azt nem tudom.Nálam ez csak a portfolió egy eleme,a fontos,hogy a portfolió egésze jól muzsikáljon...a daytrader meggazdagodási álmokkal már rég leszámoltam.

Új, nem új,ez van!Te kér…

#790591 Boby. Előzmény: #790590

Új, nem új,ez van!Te kérdezted,hogy miért várjuk a felt,én meg leírtam,hogy én miért.Az meg,hogy ennek alapján 1700$-os áron kellene forognia az aranynak,nem az én véleményem.Nem tudom mennyin kellene most lennie,csupán azt gondolom,hogy az általam felsorolt érveknek árfelhajtó hatásuk van....,és még lehet,hogy ebben is tévedek!

az erveid nem ujak, ezek…

#790590 Bendeguz Előzmény: #790588

az erveid nem ujak, ezek alapjan mar 1700$ felett kene lennie. En is felfele varom, de idotav tekinteteben tanacstalan vagyok

Igen ez egyértelmű,akine…

#790588 Boby. Előzmény: #790586

Igen ez egyértelmű,akinek van szeme,az látja hogy most,esik!De én arra a kérdésre válaszoltam,hogy miért várom fel.

Ettől függetlenül elég e…

#790586 Hotibo

Ettől függetlenül elég egyértelműen esett mindkettő két hét alatt annyit, mint előtte négy hét alatt emelkedett. Már nagyon kéne egy kis felfele mászás, mert ez így elég vészjósló. Mint ha zsinóron húznák.

Piaci,politikai bizonyta…

#790573 Boby. Előzmény: #790569

Piaci,politikai bizonytalanság.Gyorsuló ütemben emelkedő infláció, ugyanakkor alacsony állampapír hozamok.Egyfajta menedék,alternatív érték megőrző.Nálam az ezüst,még a növekvő reálgazdasági felhasználással egészül ki,amit az előbb írottak dacára,az élénkülő reálgazdasági folyamatok támogatnának.Aztán majd meglátjuk,hogy mit néztünk el!?

bazzeg ma a goldminers E…

#790547 matgab Előzmény: #790529

bazzeg ma a goldminers ETF pluszban az AU.US meg -2,0%-on...

Mióta rábővítettem esett vagy 30%-ot... :-(