Regisztráció Elfelejtett jelszó

Történelem kibeszélő

Szép emlék

#818232 matgab Előzmény: #818159

ez a Brau Union-os cikk régi sebeket tépett fel...

Amúgy vicces volt , hogy megláttam az újságban, azt, hogy a Konzumbank beolvadt az MKB-ba. Az MKB meg mostanában összefonódott a Konzummal... Lehet, hogy nemsokára ismét Konzumbank lesz az MKB-ból? :-)

É-Korea?

#803361 Spade Előzmény: #803351


jó cikk de valszeg nem igaz itt egy hitelesebb forrás. A lényeg h tulajdonképpen werner heisenberg és otto han akik a 20. század legragyogóbb fizikusai voltak heisenberg talán még einsteinnél is jelentősebb (akikről az amcsiba emigrált a manhattan projectben résztvevő őket személyesen ismerő fizikusok közül senki nem gondolta h ne tudták volna megcsinálni) morális megfontolásokból elszabotálták az atombombát

http://www.nybooks.com/articles/2016/12/22/private...

É-Korea?

#803099 matgab Előzmény: #803086

Nem hiszem, hogy a koreaiak hosszú távon örülnének egy kínai megszállásnak. És azt sem, hogy Kim átadná a hatalmat külső katonai nyomás nélkül.

És Kínának az pont inyére van, hogy ezt az őrült összeget nem ő költi el fegyverkezésre, hanem észak korea és nem kell neki konfrontálódnia közvetlenül az USA-val Dél Koreával Korea egyesítésének az ügyében.

É Korea ott van gyönyörűen neki ütköző államnak, ennél többet ő nem is kívánhatna.
Ezért nagyon nehéz Kínát berángatni ebbe a helyzetbe, mert neki ez így most pont okés.

É-Korea?

#803090 TrendMan Előzmény: #803086

A valóságérzékem azt mondja, hogy Kína nem fog oda simán bevonulni - de remélem tévedek.

Mindenesetre Trump szépen beletenyerelt ebbe a problémába, Obama meg ügyesen kioldalazott a helyzetből - miután megkapta a Nobel-béke díjat.

É-Korea?

#803086 Racional

Csak egy megoldása van, Kina!

A feltétel, hogy É-Ko. maradjon kinai fennhatóság alatt, miközben marad USA/Orosz/Japán/D-Ko. további status quo. Kina pedig bevonul harc nélkül, átveszi az irányítást ideiglenesen, az előbbiek tudtával. Kim dzsong un a családjával meg kap egy dácsát. Vagy elfogadják, vagy háború!