Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tudomány világa

vizet a sivatagban

#793157 TrendMan Előzmény: #793154

Nyilván, aki abból a közegből jön az motiváltabb az abban a közegben uralkodó problemák megoldásában :-)

nagyon sok (szinte az os…

#791580 tozsdenyul

nagyon sok (szinte az osszes), ma tiltott szer / hatoanyagcsoport gyogyszerkent kezdte palyafutasat

pl a kokain, a morfin, amfetamin stb

visszafiatalító tabletta, mint a moziban?

#791496 TrendMan Előzmény: #791495

Ez így van, de szerintem sok olyan készítmény van/lehet/lesz, amely annyira drága, hogy van is meg nincs is ... azaz csak az elit tudja majd megfizetni, ezért lehet, hogy be se kerül majd a köztudatba.

Ergo kialakul egy ismeretlen szürke valóság, melyről alig van információnk és akár azt is elképzelhetőnek látom, hogy a világot egy olyan társaság irányítja majd, akik egészen más életet élnek és egész más gondolkodásmódot követnek, mint az un, középosztály.

visszafiatalító tabletta, mint a moziban?

#791495 tozsdenyul Előzmény: #791493

a cikkek szeretik felkapni a sikeres állatkísérleteket, és rácuppanni a szenzációra, az érintett tudósok meg szeretik a figyelmet, jól jön föleg ha kutatási pénzeket akarnak felhajtani.

A sikeres állatkísérletek 8%-10%-a jut el gyógyszerig. Az emberkísérletek Fázis 1-Fázis 4 szinteken mennek végig, szintén a Fázis 1 szintig eljutó kísérletek csupán 10-12%-ából lesz engedélyezett gyógyszer.

Ha teljesítik mondjuk a Fázis 3-at, akkor érdemes reménykedni kezdeni.

visszafiatalító tabletta, mint a moziban?

#791494 Koffein Előzmény: #791493

azon fogjuk kapni magunkat, hogy soros200éves és még mindig a világ ellen harcol :-P

a legújabb tudományos felfedezés

#779526 TrendMan

A sör valóban oldja a szociális gátlásokat

Svájci kutatók tudományosan is megerősítették azt, amit a legtöbben már amúgy is tudtunk: már egyetlen pohár sör elfogyasztása is oldja a szociális gátlásokat.

A bázeli Egyetemi Kórház orvosai, megvizsgálták, hogy milyen hatással van az alkoholtartalmú és az alkoholmentes sör fogyasztása az emberekre. A vizsgálatba 30-30 egészséges férfit és nőt vontak be.

A résztvevőkkel különféle feladatokat végeztettek, többek közt arcfelismerési tesztet, empátiás tesztet és szexuális izgalmi tesztet.

Először vizsgálták tudományosan a jelenséget

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Frank May

Tudományosan nem vizsgálták még

„Noha sok ember iszik sört és ismeri a hatásait a saját személyes tapasztalatai révén, meglepően kevés tudományos adatot gyűjtöttek össze a sörnek az érzelmi társas információ feldolgozására gyakorolt hatásáról" – mondta Matthias Liechti professzor, a kutatások vezetője.

Olyan csoportban, ahol alkoholos sört fogyasztanak, megnövekszik az a késztetés, hogy az emberek együtt legyenek másokkal egy vidám, beszédes és nyitott környezetben.A hatás különösen kifejezett a nehezebben feloldódni képes nők esetében.

Azon kívül, hogy a résztvevők számára meggyorsítja a vidám arcok felismerését, a sör megnövelte az önkéntesek érzelmi empátiáját, különösen azoknál, akiknél ez kezdetben alacsonyabb szinten volt.

Tolerálhatóvá teszi a szexuális témákat

A résztvevőknek nyíltan szexuális tartalmú képeket is mutattak.

Alkoholmentes sör fogyasztása után az önkéntesek kevésbé kellemeseknek értékelték ezeket, mint a semleges képeket, ezzel szemben az alkoholos sört fogyasztók kellemesebbeknek értékelték az ilyen tartalmú képeket.

Egy sör már sör - akár már ennyitől is oldódnak a gátlások

Forrás: MTI/EPA/DPA/Andreas Gebert

Ez a hatás kifejezettebb volt a nőknél, de a kutatók azt tapasztalták, hogy a sör valójában nem növeli a nemi vágyat.

Wim van den Brink az Amsterdami Egyetem professzora úgy nyilatkozott, hogy az érdekes tanulmány megerősítette azt az általános bölcsességet, hogy az alkohol „szociális kenőanyag", azaz oldja a társasági gátlásokat. Persze ez csak a mértékkel való italfogyasztásra igaz.

A kutatást az Európai Neuropszichofarmakológiai Kollégium éves gyűlésén mutatták be Bécsben, és megjelenik a Psychopharmacology folyóiratban is.