Regisztráció Elfelejtett jelszó

FHB részvény

Mészáros Lőrinc máris kiszállt az FHB-ból

#800361 matgab Előzmény: #800360

én vagyok a PF-en poreci, mert ott a matgab nevet letiltotta anno egy hülye moderátor.

Mészáros Lőrinc máris kiszállt az FHB-ból

#800357 matgab Előzmény: #796779

strange... Nem erre számítottam, bár ez is benne van a pakliban.Addig mehetünk lefele, hogy az 533-at lediszkontáljuk arra, hogy csak 3 hónap múlva kapjuk meg érte a pénzt.Illetve pszicho okokból lehet néhány százalékkal akár ez alatt is.
Az egy rejtély, hogy a Takarék miért nem áll be 530-ra, hiszen ő minden egyes részvény esetében, amit 530-ért szerez be 533 helyett, nyerne 3 forintot. Vagy nem kell nekik a pénz, vagy nem kell nekik a részvény. (Bár a részvény kéne nekik, de úgy látszik jobban szeretnek drágábban vásárolni. REmélem erre (a drágán vásárlásra) később még sok lehetőségük lesz! )


Azt sem értem, hogy aki tartotta tegnapig és nem adta el ott 529-530 körül, és nem is ajánlja fel 533-ért, az ma miért akarja mindenképpen eladni 522-ért...
Gyanús, hogy itt nem normál halandóak tolják az árfolyamot lefele.

Kiszorítás

#796336 matgab Előzmény: #796334

akkor igen, szépen növekedhet akár. Attól függ mennyire sürgős nekik.

Másik verzió, hogy kivezetik a tőzsdéről és akkor sokan eldobják, lehet, hogy ilyen módon nem fog emelkedni az ár.


Kiszorítás

#796334 Tapasz

Mi lesz akkor, ha nem lesz meg a 90%? Kiszorítás? Vagy növekedhet az ajánlati ár?

Viszlát FHB

#796187 banyaiz Előzmény: #796183

Esetleg úgy tudtam volna elképzelni, lehet erre is ment ki a játék, hogy Csányit vhogy elmozdítani. Támadták uzsorásozták stb, egészségügyi problémáit előhozták. Egy kézivezérelhető figurát a helyére aki gondoskodik róla, hogy akciósabb legyen a munkájával és a személyével. :) Mondjuk önmagában az ha Csányit el tudták volna mozdítani nagy felfordulást hozott volna .

Nagy kockázat lett volna ezzel játszadozni. Aztán utána eladták az állami otp pakkot lehet akkor tettek le róla, hogy ez túl ambíciózus történet lenne, lerombolni az otp-t állami tulajdonba lehessen venni. Amilyen szomjas brigád kinézem belőlük, hogy eljátszottak ezzel a gondolattal.

Kommunikációs folyamat is úgy ment először Otp nem magyar bank, aztán Otp-nél kérdés, hogy magyar bank e, aztán magyar bank . :)

Ahogy mondod a trendet elnézve eljöhet az az idő amikor egy Otp piacon megvásárolva is opció.

Viszlát FHB

#796184 banyaiz Előzmény: #796183

Nagy falat , mondjuk egy mkb ügyhöz képest ahol állam megtisztítja rossz hitelektől, aztán haverok megveszik egy otp nagyságrendhez képest bagóért. Ez úgy lett volna buli ha Otp olyan helyzetbe került volna mint Mkb, és akkor az államot felhasználni arra megtisztítsa aztán akciósan megszerezni. Így sok gázórát, vagy gázkazánt kell cserélni összejöjjön a lóvé , vannak akciósabb vételek. :)

Megnézed pl BB-t semmilyen indoka nincs annak állami tulajdonba került. Mkb-nál rá lehetett húzni, hogy nagyon veszteséges és egy állami megtisztítás kell. Bár piacon is vsz megvették volna, ha az állam nem száll be a játékba. De BB-nél ott vsz csak annyi az indok, hogy eladó lett, és megszerezhető volt még kezelhető összegért, és majd privatizálni lehet.Viszlát FHB

#796183 matgab Előzmény: #796180

Mészáros gázszerelőként ráteszi a kezét a közép európai gázkereskedelemre és hipp hopp felvásárolja könyv szerinti értéken az OTP-t...

Viszlát FHB

#796180 banyaiz Előzmény: #795830

FHB + Takszövök , Mkb, és függőben ott van a BB mint még állami időlegesen.

Ez azért így együtt csinos kis részesedés a bankszektorból. Ebből még sok minden lehet .

Mondjuk ha csak ezt a TV2 Eximbank MKB sztorit nézem. Egy Eximbankot felhasználni arra , hogy médiaérdekeltséget finanszírozzon aztán a hitelt átadni az mkb-nak. Akiknek a hátuk közepére nem hiányzik gondolom, de ez volt a parancs. :)

De ez a totális foci egy cél egy akarat, és ez a portfólió azért már érdemi így együtt . Ez a Spéder ügy ahogy kitették a bankból , médiából. Lehet, hogy Csányival is ilyesmit akartak amikor a nemzet uzsorása stb támadások mentek, és egyszer csak beöntötte a papírjait. Nagy falat volt első körben. De még Mészáros sokat gázszerel mondjuk 10 évig már nem lesz nagy falat az otp se. Azért örökké Csányi se lesz vezérigazgató már csak életkori dolgok, ez a része engem aggaszt mint részvényest. Mert ha ő kiesik a buliból szabadabb préda lehet Otp. De még vele is elnézve ezt a folyamatot.

Egy szerencse akkora nagyságrend, hogy azért ahhoz még komolyan bele kell kapaszkodni a gázszerelésbe. :) Ha Otp megroppan a válságban, és állami segítség, és mondjuk állami tulajdonba került volna mint az Mkb akkor megszerezhető lett volna.

Viszlát FHB

#796178 Koffein Előzmény: #796176

uniós pénzt tőzsdei cégek felvásárlására? habár jobban belegondolva, ha pár ezer ft-ból milliárdos alapot tudnak létrehozni eu.s pénzből, bármi megtörténhet, még az ellenkezője is... :)

Viszlát FHB

#796176 matgab Előzmény: #796175

hát ha ővék a 75% és állami pénzt vagy uniós pénzt fel tudnak arra használni, hogy kifizettessenek maguknak 640-et részvényenként, az nem rossz business nekik...:-)

Viszlát FHB

#796175 Koffein Előzmény: #796172

legvalószínűtlenebb célár volt ez a 640... úgy ismered ezt az enyveskezű bagázst, hogy kifizetnek a 640et is, amikor az átlagár ennél kevesebb? na ne vicceljünk :)

Viszlát FHB

#796172 matgab Előzmény: #795830

533 az ajánlati ár. Sajnos a portfolio beugratott ezzel a 640-es szöveggel.

Most nincs más hátra, mint várni, hogy mikor jön össze a 90%...

Viszlát FHB

#795830 Kissherceg Előzmény: #795700

ez a cég is inkább káosz volt és bennfentes mutyi amíg a piacon volt... Nem igazán volt értékteremtés