Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

napi friss

#817164 tozsdenyul Előzmény: #817138

amit mondasz, mind igaz lehet, de ettol meg az oroszok itt most olyat csinaltak, amit eddig senki. Hirosima is olyasmi volt, amit elotte senki nem tett, es ettol meg szemetek az amerikaiak is meg a japanok is.

Irakban nem volt vegyifegyver tamadas. Az obol-haboru szindroma nem vegyifegyver tamadas eredmenye.

Amit az angoloknal bevetettek, az a vegyifegyverek atombombaja. Nyilvanvaloan elrettentesi cellal valasztottak hogy bevetik, a hideghaborut akarja a tettes ujra felszitani.

Amire csak raleheltek az aldozatok, azt is mind tobbmeteres sugaru kordon alatt tartjak, vegyvedelmi szerkoban semmisitik meg. Mert olyan veszelyes.

Ha az elkoveto rossz helyen kiejti a kezebol, akkor az elso 24 oraban minimum felmillio civil halott, kesobb meg tobb.

Ez nem bomba, ez atomfegyver kategoria. Amit a brit videki kisvarosban egy szimpla likvidalashoz valasztottak, bekeidoben.

Ettol meg lehet Irakrol is beszelni, csak az egesz mas tortenet.

napi friss

#817142 banyaiz Előzmény: #817138

Ebben a pozíciós harcban SZU széthullott és az amcsik a spájzban vannak. Afganisztántól, Ukrajnáig, Szíriától , Irakig. A NATO spájzban van .

Viszont a ruszkikban van egy nagyhatalmi életérzés, egy SZU nosztalgia amit Putyin kiszolgál.

Akkor ezt a látványosságot tudja nekik adni pl ha éppen aznap nem rohanhatja le Ukrajnát akkor Angliában valakit látványos kivégzett ideggázzal.

Súlyában sehol nincs az ügy , mondjuk ahhoz képest, hogy SZU szövetségese volt a térségben Izraelt, és a törököket kivéve szinte mindenki. . Ebből az állapotból oda jutottak Iránt kivéve már nincs ott szövetségesük. Szíriában polgárháború , Irak megszállása stb. Hol van a Varsói Szerződés is, tagállamai rég NATO tagok. Ukrajna mint SZU korábbi komoly tagállama már az EU NATO felé nézeget .

Ilyen pittyputtyok vannak ugyan, ilyen "kis"kellemetlenségek de Putyin kemény gyerek és leszámolt látványosan egy jelentéktelen mellékszereplővel. Ezt vodkázás közben megbeszélheti ott a nép , hogy mekkorát ütöttek az ellenségen. :)

Szóval ezekhez a dolgokhoz képest ez egy teljesen jelentéktelen történet ideggáz ide vagy oda. De provokációnak sokkal nagyobb mint az adott ügynök halála. Vagy az adott ügynek jelentősége. Ez már a polóniumos ügynél is bejött ott is egy mellékes ügyből egy világszenzációt csináltak azzal, hogy így ölték meg.

Ilyesmi a játék nagyjából vsz. Akkor mit reagáljanak a britek ami nem lő túl a célon de azért elveszi a kedvet az ilyen ideggázos mókáktól, mielőtt még hobbi szinten gyakorolják rendszeresen. Ez feladja nekik a leckét.

napi friss

#817141 banyaiz Előzmény: #817138

Irak lerohanása különféle ürügyekkel nagyhatalmi érdekként az passzol a hidegháborús sztorikba ahol a 3. világba elvitték a fegyveres harcot. Pozíciós harc valahol a végeken. Vietnamtól-Nicaraguáig . Ahogy most mondjuk Afganisztán, vagy Szíria is.

De az, hogy Angliában idegméreggel civilek között egy ilyen futottak még kategóriás kettős ügynököt kivégezni aki már ezer éve mindent elmondhatott amit tudott az orosz ügyekről. Nem lehetett cél az ne beszélhessen. Nagyobb a látvány az egészben mint a súlya az ügynek, de egy másik nagyhatalom területén provokálva őket ezzel.

Egyrészt rettentő pitiáner eljárás, másrészt "olcsón" lehet vele mutatni, hogy Putyin játékban van, és még Angliában is rendet rak. :) Hadd örvendezzen a nép otthon milyen erőskezű bölcs vezetője van , megbünteti az árulókat . Ezzel az ügynök súlyához képest nagy provokáció angolok felé, hogy most akkor mit reagáljanak erre. Ha nem ütnek vissza akkor az megint erősíti Putyin imázst otthon, ha visszaütnek hasonló pitiáner módon az is.

Ami eddig látszik következményként, diplomáciai bonyodalmak diplomaták kitiltása. Ez ruszkiknál úgy csapódik le a kemény Putyin rendet rakott Angliában, aztán még vissza se ütöttek, csak valamit szájkaratéznak. Egy ilyen jelentéktelen mellékszereplő látványos kivégzésénél csinált egy világhírt az esetből és önreklámot.

Az angoloknak pedig fel adva a lecke mit lépjenek, hogy ne úgy nézzen már ki egy másik nagyhatalom ügynökei szabadon garázdálkodnak brit földön. Oroszország kedve úgy hozza akkor ilyen látványosságokkal szórakoznak angol földön mint egy idegmérgezés. :) Erről az időtöltésről valahogy le kellene szoktatni őket.

napi friss

#817139 banyaiz Előzmény: #817138

Elsősorban értetlenkedek , hogy miért nyúl ilyen eszközhöz. Van néhány tippem amiket felsoroltam. De a módszer arra utal, hogy cél volt az is a kivégzésén túl , hogy ez nagy hírt kapjon.

Mert ha lelövik egy mellékutcában akkor nem is tudunk róla a világnak ezen a pontján. Álcázhatták volna öngyilkosságnak, vagy fegyveres rablásnak, vagy autóbalesetnek stb.

Szóval cél volt az, hogy nagy hírverés legyen a témában. Ugyanígy a polóniumos ügynél is.

Öböl háború is nyilván nagyhatalmi küzdelmeknek a része de hát azért az egészen más dimenzió. :) Mint egy ilyen statuálás jellegű kivégzése egy átállt ügynöknek. Hidegháborúban ott leginkább akkor nyúltak ilyesmihez ha el akarták hallgattatni , felismerhet , leleplezhet kettős ügynököket pl vagy mezei ügynököket, beszélhet sok mindenről és akkor mondjuk egy cserbenhagyásos gázolás , vagy a fejbelőtte magát 10 méterrel öngyilkossági szándékkal. Ha megtalálták persze hol rejtőzik.

De az, hogy ennyi évvel az egész ügy után amikor egy államközi cserével került az orosz börtönből Angliába ilyen látványosan kivégezni . Úgy tűnik nem is a megölése a lényeg, hanem a módszeren van a hangsúly.

Polónium téma dettó ugyanez volt. Végighurcolták egész Európán a polóniumot repülőkön , szállodában stb találták a nyomait, azért , hogy megöljék azt az átállt ügynököt.

napi friss

#817138 Boby. Előzmény: #817134

Értem és megértem a felháborodásotokat,csak azt kérem,hogy akkor háborodjunk fel Irak lerohanásán is.Ott ugye egy országot sikerült anarchiába taszítani és sok ezer ember halálát okozni....úgy hogy közben,a lerohanás okaként feltüntetett fegyvereket sem találták meg.

napi friss

#817134 banyaiz Előzmény: #817116

Egy másik nagyhatalom területén ideggázt , korábban polóniumot bevetni, átállt ügynökök likvidálására új dimenziókat ad a hírszerzési harcnak.

Az is , hogy családtagokat is kivégeztek. Lányát megmérgezték. Azért az a házinyúlra nem lövünk kategóriának tűnik amit átléptek.

Ez kb olyan történet mintha CIA megmérgezné Snowden szüleit mert a fiúk átállt az FSZB-hez vagy hol van éppen.

Hidegháborúban íratlan szabályként megvolt azért , hogy ügynökök családtagjait célpontként nem kellene bevonni. Azért az sem volt gyakori , hogy egy ügynököt a másik nagyhatalom területén ilyen statuálás jelleggel kivégezni . Főleg úgy nem azzal civileket is veszélyeztessen . Nagyon egyszerű okból mert a válasz is hasonló lett volna és gyors. Mondjuk ez 1960-ban történik akkor a következő hír vszínű brit ügynökök Moszkvában megmérgezték ideggázzal Kim Philbyt vagy egyik átállt cimboráját, és a családját, és az utca lakóit. Ami nyilván egyik félnek sem volt érdeke, maguknak a titkosszolgálati embereknek sem , hogy elmegy otthonról és az ellenséges titkosszolgálat lecsap a családjára a saját országában. Ide fajuljon a történet. Értelme sem sok lett volna mert nem ezen múlott a hidegháború , hogy így mérjenek csapást a másikra.

Kérdés az Putyin miért választott ilyen értelmetlen eszközt. Miben más a szitu a hidegháborús helyzethez képest ami indokolta azt, hogy így emberkedjen. Mondjuk pl az, hogy a SZU széthullott és ilyen pitiáner dolgokkal kell emberkedjen mutassa a népnek milyen kemény vezetőjük van. Esetleg az, hogy nagyon sok az áruló az orosz vonalon és akkor ezzel mutatja sehol nincsenek biztonságban. Vagy provokálni akar egy ilyen pitiáner húzással. Na gyerekek most akkor ti léptek . Beugranak e a provokációnak amit akkor otthon megint kemény harcként előadhat a népnek.

napi friss

#817129 Boby. Előzmény: #817116

Eszembe nem jutna az oroszok védelmére kelni,de egyrészt nem bizonyított,hogy oroszok voltak az elkövetők.Másrészt, azért mert egy biológiai fegyver alapanyagát használták az elkövetéshez,azt még nem nevezném vegyifegyvernek.Ennyi erővel, az arzénnel gyilkoló tiszazugi asszonyok is vegyifegyverrel ölték a férjeiket.

napi friss

#817116 tozsdenyul Előzmény: #817104

"mi az öböl-háború szindróma? "

hát, nem amerikaiak által bevetett vegyifegyver, így kérdés, hogy ti mire gondoltok, mert ég és föld a kettö


napi friss

#817096 Boby. Előzmény: #817093

"Például fel nem merülhet, hogy egy demokrácia más állam területén kvázi harci cselekményként idegmérget (!) vessen be a neki nem tetsző volt állampolgára ellen.)"


Persze,persze,de mi az az Öböl-háború szindróma!?

napi friss

#817093 Kissherceg Előzmény: #817000

Ez mondjuk egészen hihető

Orosz disszidensek Nagy-Britanniában (főleg Londonban): egyre többen és többen vannak. Szabadon elhagyható a rendszer kalitkája és meg is teszi, aki rendelkezik jól felhasználható tudással és tehetséggel, minél messzebb Mordortól. Ez a 21. századi autokráciák nagy újítása, engedik a kivándorlást, amivel szépen kimegy a gőz. Az pedig, hogy hosszabb távon a gazdasági/szellemi elit kivándorlásával versenyképtelenek lesznek a gazdaságok, nem érdekli az autokratákat, sőt, jobb is, hogy otthon arányaiban több államtól függő és/vagy inaktív, propagandával ezért is könnyebben megvezethető és kirabolható tájékozatlan polgár marad – hosszabb távon meg úgyis a föld alatt lesznek.

(Azt nem is kell ecsetelni, a mozgás iránya miért nem fordított. Például fel nem merülhet, hogy egy demokrácia más állam területén kvázi harci cselekményként idegmérget (!) vessen be a neki nem tetsző volt állampolgára ellen.)

Forrás: Vakmajom a Facebookon

Talán Japánt vagy valame…

#817000 Boby. Előzmény: #816998

Talán Japánt vagy valamelyik, másik ázsiai országot is el kellett volna helyezni,ebben a sorrendben és akkor más következtetés is levonható lett volna! Szégyen ez a vakmajom...,az igazán nagy szégyen pedig az,hogy sokan ezt az embert azonosítják a liberalizmussal,pedig a valódi liberalizmusnak semmi köze nincs ehhez az emberhez.Ez talán valami fideszes neoliberalizmus - persze tudom,hogy ő nem fideszes -,csak azt és csak úgy,ahogy én mondom....,még akkor is ha eredménytelen,mint az alapja.

no lássuk bejön-e a jóslat? :)

#814732 TrendMan Előzmény: #814673

Olyan, mintha 2015 óta shortolná a bika piacot.

kb. mióta Trump csillaga emelkedik

kb. 7-8 éve nem követem,…

#814731 Sumér harcos

kb. 7-8 éve nem követem,csak ha itt feljön,alapjábol sem volt soha,nem is lesz.

két helyen befürödtem a gasztro ajánlásával is vagy 10éve,igy azokat a helyeket is kerülöm,amiket dicsérget.

de tényleg jol áll az a VM alap.

no lássuk bejön-e a jóslat? :)

#814707 Kissherceg Előzmény: #814698

Alapja régen se volt egy siker sztori, de legalább olvasott a tanár úr :))

no lássuk bejön-e a jóslat? :)

#814698 Koffein Előzmény: #814677

gondolatébresztő amit ír, ha nem is lehet mindig egyetérteni vele... mi volna ha mindenki ugyanazt gondolná ugyanarról? bólogatnánk, mint a bólogató kutya. de uncsi volna mi? :o))

no lássuk bejön-e a jóslat? :)

#814693 Boby. Előzmény: #814663

Itt a januári beszámoló, ha valakit érdekel.

"PORTFÓLIÓKEZELŐI BESZÁMOLÓ Januárban, látva a felelőtlen befektetői kockázatvállalásra utaló jeleket, csak kis kockázatot vállaltunk. Kétszer megpróbálkoztunk európai részvényindexek vásárlásával, de az európai részvénypiac alulteljesített, így ezeket a pozíciókat kis veszteséggel tudtuk csak zárni. Az alap jegyeinek árfolyama 0,18%-kal csökkent a hónap során."

Némi ellentmondás a történetben,hogy mivel látták a felelőtlen befektetői kockázatvállalást a piacokon,ezért ők is beálltak a sorba venni.Igaz,hogy ők csak kicsit,meg Európában,de azért mégis csak vettek.Kutya legyek,ha értem!?