Regisztráció Elfelejtett jelszó

CSEPEL

Azt a betyár, Csepel jól…

#799402 walex

Azt a betyár, Csepel jól elszállt.
330-340 között kidobtam anno, meguntam a tökölést.

"Remek" döntés volt. :-/

Re: nincs cím

#799353 rbbj11 Előzmény: #799282

alighogy beirtam opimus vs konzum felvetésem, märis opimust felkaptäk, konzumot dobták :D

Re: nincs cím

#799282 Koffein Előzmény: #799281

Forró pénz keresi helyét. Tegnap figyeltem fel a jelenségre, mészáros papírok le, bif + csepel limittel fel... gondolom most Schmidt Mária érdekeltségei jönnek...

Re: nincs cím

#768918 joepappa Előzmény: #768905

nekem ez a csepel egy teljesen megfoghatatlan valami. én szeretem a lottót, de ebben valahogy soha nincs fellendülés.

Re: nincs cím

#679577 gilgalad Előzmény: #679207

Az eredményességük elég jó lehet, viszont kéne már egy alacsony kamatozású projekt hitel, vagy tőkés társ, befektető. Következő szintre kell ugraniuk!

Re: nincs cím

#673137 gilgalad Előzmény: #657099

Profit ráta = profitráta

Más: nem tudja valaki Stockis, hogy készült-e interjú a cégvezetéssel? Volt róla szó annak idején, hogy a kicsiket megkeresi a Stocklandyard.hu és interjúk készülnek a vállalatirányítással. Akkor ebből nem lett semmi?

Re: nincs cím

#657099 gilgalad Előzmény: #657089

18%-os profit ráta, nem rossz...

5,4 P/E, hát ha második félévben jön a szokásos forgalom, a költség meg marad a takarékos szinten, akkor :-) lesz

Re: nincs cím

#657089 Zotya32 Előzmény: #654884

2013. szeptember 6., péntek 0:00 Lovas-Romváry András

Nagy projektekre vár a Csepel

A tavalyinál jóval alacsonyabb árbevétel mellett növekvő nyereséget ért el a Csepel Holding az első fél évben. A társaság nagyobb projektjeitől várja a növekedést.

A tavalyihoz képest drasztikusan, közel 24 százalékkal esett vissza a Csepel Holding árbevétele az első félévben, ennek ellenére sikerült pozitív eredménnyel zárnia. A 914 millió forintról 696 millió forintra zsugorodó forgalom mellett a szerszámgépipari csoport az első hat hónapot 124 millió forintos mérleg szerint nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 24 millió forintos mínusszal. Az eredményjavulásban döntő szerepe volt a költségek drasztikus visszafogásának, az igazgatási és egyéb működési költségek közel 80 millió forinttal csökkentek egy év leforgása alatt, de segítette a cég számainak javulását, hogy a bruttó fedezet is mintegy 50 millió forinttal emelkedett. A jelentés szerint ez annak köszönhető, hogy a csoport a magasabb fedezeti szintű termékek és szolgáltatások irányába mozdult el.

Az árbevétel csökkenését elsősorban az okozza, hogy a cég jellemzően olyan nagy értékű berendezéseket gyárt, amelyek átfutási ideje rendkívül hosszú, sok megrendelőnek a második félévben, illetve a jövő év első felében szállítják le a megrendelt berendezéseket.

A társaságnak a legnagyobb fejfájást jelenleg az okozza, hogy megtalálja a nagy forgóeszköz-igényű projektjeihez a megfelelő finanszírozást − mondta Párkányi Zoltán, a Csepel igazgatóságának elnöke a Napi Gazdaságnak. Jelenleg ígéretes projektek futnak a cégnél, példaként említette az orosz Uralmaszavod részéről élő mintegy 10 millió euró értékű megrendelést, amelynek keretében nagy értékű orsóházakat szállítanak a bányagépeket gyártó orosz cég szerszámgépparkjának felújításához.