Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Kína: bárkit eltüntethetünk

#829170 matgab Előzmény: #829074

https://www.portfolio.hu/gazdasag/a-torokok-atkuta...

Érdekes, hogy egy hitszónok vagy egy újságíró miatt micsoda patáliát csap mostanában az USA.

Nem lennék meglepve, ha ezek az emberek , akik miatt az USA ennyire veri a balhét a legnagyobb szövetségeseivel szemben is- amerikai magas rangú kémek lennének.

Ki a francot érdekelne egy szaudi újságíró amúgy?

Az mondjuk egy még érdekesebb dolog, hogy a saját szövetségesei miért kapják el az amerikai kémeket, illetve mit keresnek kémek egyáltalán egy szövetséges országnál?

Persze emiatt az arany és az olaj ára keményen kilőhet.

K+F

#828718 Koffein Előzmény: #828717

Országok kutatás fejlesztés kiadásait ábrázolja. USA még vezet, Kína üti EU-t és célkeresztbe vette az usákokat. :)

De ha csak német franciákat nézzük, még japán is üti őket... ha megfordítjuk a kérdést? hol van Magyarország ehhez képest, meg hol lesz? Ha mindent leépítenek a fiúk, de inkább bele se menjünk, mert messzire vezet... :)

török lölő

#828714 Kissherceg

kint is felismerték a receptet:

A török fejlesztési bankként alapított Turkiye Kalkinma Bankasi körül alaposan felkavarta az állóvizet az ország pénzügyminisztere Berat Albayrak, Recep Tayyip Erdogan török elnök veje ugyanis nemrég bejelentette, hogy a pénzintézetet átalakítják, és a banknak a későbbiek folyamán új feladatkört szánnak.

Bár a bank átalakításának pontos részleteit egyelőre nem tették közzé, így egyelőre nem világos, hogy a török kormány a gazdaságélénkítésében milyen szerepet szán majd a pénzintézetnek, azonban ez sem tartotta vissza a befektetőket attól, hogy rávessék magukat a cég részvényeire, és a Turkiye Kalkinma Bankasi papírjai hét napon át napi limittel emelkedtek, a bank árfolyama pedig az elmúlt egy hónapban közel hétszeresére emelkedett.

A Turkiye Kalkinma Bankasi eredménye tavaly 128,3 millió líra (20,8 millió dollár) volt csupán, a társaság piaci kapitalizáció alapján ugyanakkor már Törökország hatodik legnagyobb bankja. Sőt, a pénzintézet piaci kapitalizációja már meg is haladta a konkurens bank, a Yapi ve Kredi Bankasi AS piaci kapitalizációját, amelynek profitja azonban harmincszorosan haladta meg a Turkiye Kalkinma Bankasi eredményét.

Erdogan veje felbeszélte egy bank árfolyamát, hétszerezett egy hónap alatt

Eltűnt az Interpol igazgatója

#828590 Koffein

Az azért durva, hogy az Interpol igazgatója tűnik el nyomtalanul. Asszonypajti szerint véletlenül szervdonor lett, szerintem jobbik esetben csak átnevelő táborba került oszt egyszer előkerül, hogy szolgálja a kínai állam érdekeit, rosszabb esetben meg mindenki fantáziájára van bízva...

https://24.hu/kulfold/2018/10/05/eltunt-az-interpo...

elég hosszú idötávra biz…

#828389 tozsdenyul Előzmény: #828363

elég hosszú idötávra biztosan kikerült az aktív együttmüködési körböl Magyarország a NATO-n belül.

Már az is kérdés, hogy az angolszász része a NATO-nak mekkora lelkesedéssel lépne Magyarország érdekében, ha kérnénk, és ha épp nem esik teljesen egybe a saját közvetlen érdekeikkel.

(Ezt úgy kell érteni, hogy oroszországgal konfliktusban még bármikor, de kisantanttal, vagy ukrajnával szembeni diplomáciában egyáltalán nem prioritás már a magyar érdek, söt..)

Visszatért a trianoni elszigeteltség.


-- a liberálisok megint kavarnak --

#828059 TrendMan

Az ész megáll: Hitler és Lenin küzd a polgármesteri posztért egy perui településen

Egy Hitler és egy Lenin keresztnevű férfi küzd a polgármesteri székért Yungar perui településen az október 7-i helyhatósági választásokon.


A náci diktátor nevét viselő jelölt, Hitler Alba Sánchez elmondta az RPP rádiónak, neve nem jelenti azt, hogy bármiféle szimpátiát érezne Adolf Hitler iránt, keresztnevét az apja választotta, valószínűleg azért, mert "olyan külföldinek hangzott". Amikor történelmi tanulmányai során megtudta, hogy kiről nevezték el, meg akarta változtatni a nevét, de végül mégsem tette, mert környezete megszokta és így fogadta el, másfelől az apja akaratával való szembefordulásnak érezte volna a névváltoztatást. "Én a jó Hitler vagyok, mi mindig csak jót cselekedtünk, az emberek ismernek bennünket" - mondta.

Hitler Alba Sánchez egyszer már volt az Andokban fekvő település polgármestere, 2011 és 2014 között.

Ellenfeléről, Lenin Vladimir Rodríguezről nem sokat tudni, Alba szerint egy rivális párt azért állította a nem is a faluban élő jelöltet, hogy összezavarja a szavazókat.