Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

"helyénvalónak tartod az…

#791470 Spade Előzmény: #791444

"helyénvalónak tartod az eüben történő halálesetek veronai buszbalesetben meghaltak számára történő átszámítátását..."

pedig ez nagyon is helyénvaló nyuszinak igaza van, tudvalevő h a közlekedés biztonságára fordított minden többlet x huf y ember életét menti meg évente (országok szerinti felbontásban más és más ez a két szám de egyik sem nulla) Ahogy az egészségügyben is pont ugyanaz a helyzet, nagyobb költéssel több ember életét lehet megmenteni. Annál is inkább mert a veronai buszbalesetben ha a felüljárót észel csinálták volna meg az olaszok (persze nagyobb költség tehát eur beinvesztálás) akkor senki nem hal meg a buszban Olyannyira h ilyet a németeknél de sztem Mo-n is át se vennének nem lehetne a pályát forgalomba helyezni.

A fidsesznek meg az eü romlásban szinte kizárólagos a felelőssége egyszerűen azért mert 7 éve nem csinál semmit, nincs koncepciója és szarik bele az eü-be, amit csinál azt is rosszul,túl keveset és túl későn.

De nem ezen kéne rugózni hanem elindítani a változást, mert ha 18-ban nem is de 22-ben ezért simán bukja majd a választást a fidesz az embereknek annyira elegük lesz belőle.

Viszont a jó hír h bár ebbe a mostani struktúrába nem szabadna 1 vasat se tenni, hanem új kreatív irányba fejleszteni az eü-t . PL szó volt itt az infarktus, stroke halál magas számáról Mo-n, a jó hír trehát h pl. a kütyük segítségével ezt nullára lehet csökkenteni rövid időn belül itt olvasható róla

https://omronhealthcare.com/generation-zero/

De valamit kéne tenni, képes és alkalmas kreatív embereket (orvosokat) megbízni az átalakítással ahogy pl. az oktatásban nagyon jó irányba fordulnak a dolgok a kedeti hatalmas elkúrások után. De az h ov meg a kormány az eü kapcsán nem tesz semmit csak néha pár 10%-kal növeli a fizetéséket aztán várja a csodát meg helikopterezik közben a farkával csak a további gyors lecsúszást eredményezi semmi többet

nem kizárólag orbánra ve…

#791468 tozsdenyul Előzmény: #791459

nem kizárólag orbánra vezetem vissza, de komoly felelössége van a jelen kormánynak, amely az elmúlt 25 év felét kormányon töltötte, és jelentös reformokat megakasztott, majd elodázott 2/3-ad birtokában is, söt, forrásokat vont el. Azaz nem tett semmit, csak keresztbe, meg hazudott éjjel-nappal. Attól, hogy nem kizárólagos a felelössége, nagyon komoly felelössége van.

Környezeti hatás: ez bullshit

(csernobil, dohányzás): Ezért viszonyítok Romániához, akit az elmúlt években alulmúltunk, és míg korábban rosszabb helyzetben voltak, ez megfordult.

Az elmúlt 8 évben milyen környezeti hatás változott szerinted?

De, nézzük például a melanoma halálozást, és hasonlítsuk a jóval rosszabb környezeti hatású Ausztráliához (ózonlyuk).

Ezért van náluk 2x annyi melanómás megbetegedés. Nálunk viszont a fele annyi betegböl is a vége, hogy 2x annyian halnak meg (tehát relatív mortalitás 4x-es).

Nem környezeti hatásról van szó.

Morbiditás (hányan betegednek meg, akár környezeti hatások miatt is) és hogy hányan halnak bele (mortalitás) két külön dolog.

Nem néhány rákhalálozást emeltem ki (és nem én, hanem a tudomány, meg az Eurostat) hanem a legjelentösebbeket, a vezetö halálokokat, az össz rákhalálozás túlnyomó részét.

Kanyaróba meg influenzába szerencsére kevesen halnak meg, romániában is. Halálozást tekintve sokkal kisebb jelentöségü. (az oltási helyzetünk egyébként tényleg nagyon jó, világszínvonalú, kár, hogy a fidesz ebbe az öröklött helyzetbe is belenyúlt és átszervezi és elkúrja, szétveri az ötven éve jól müködö intézményrendszert, tulajdonképpen jó, hogy felhozod, újabb példa az eü kiszárítására és intézményi szétverésére)

A WHO adatokat kéretik linkelni.

"tudatos belemagyarázás. Nem mondom hazugság"

Talán cáfolod az Eurostat adatait?

- Nem halnak meg többen Magyarországon a vezetö (nem válogatott, hanem vezetö) halálokokban 65 év alatt, mint Romániában?

- Nem romlott a helyzetünk e tekintetben?

-Nem nött a lemaradásunk az EU -hoz képest?

Azt te sem merted leírni, hogy semmi felelössége nincs az Orbán-kormánynak. Van neki.

Akkor szerinted, mi is a belemagyarázás?


ott a probléma az érvelé…

#791459 prospero Előzmény: #791454

ott a probléma az érvelésedben szerintem, hogy eü halálozási adatot kizárólag 1 fő okra szeretnéd visszavezetni: mindez az Orbán kormány felelőssége. Nem lehet kizárólag egy okra visszavezetni. Benne van a környezeti hatás (körülöttünk Kárpátok pl.) (rákfajtáknál Csernobil eltérő hatása Magyarországra és a környező országokra, és egyéni egészségtudatosság (dohányzás) biztosan, különösen ahol van szűrés és az egyén úgy dönt, hogy nem megy el.

Van a kormánynak is felelőssége, de tegyük hozzá: ha már románokkal példálóztál: az, hogy nem abban halnak meg amiben mi 65 év alatt, meghalnak másban. Who szerint 2015-ben nagyjából ugyanolyan valószínűséggel halnak meg Magyarországon 65 év alatt, mint Romániában és a halálozási valószínűség mindkét országban csökkenő pályán van 2000-ig szemlézve az adatokat (Magyarországon jobban csökkent!) és az olló is szűkült 2015-ig szinte nullára: a magyar csökkenő gdp arányos állami finanszírozás, a hálapénz, orvoselvándorlás és minden rákfene ellenére.

Néhány statisztikailag kiemelt rákfajta halálozási adatát kiemelve -persze mit is tehetnél,ha éppen az van a statisztikában - úgy beállítani részedről, hogy 1. Tömeggyilkos Orbán kormányok 2. De román eü-höz viszonyítva!!!! - tudatos belemagyarázás. Nem mondom hazugság: a hazugozás a te érvelési fegyvered tartsd meg magadnak.

És akkor adalék: Nem Magyarországon van kanyaró járvány, hanem Romániában. Ez nem olyan dolog ami "nem illik"?

2015-ben a tavaszi influenzajárvány idején Magyarországon több mint 550 ezer megbetegedés volt, népességben feleakkora Szlovákiában 100 ezer. Mi az ok?


mi a bajod a számszerüsí…

#791454 tozsdenyul Előzmény: #791444

mi a bajod a számszerüsítéssel? Fóbiád van a számoktól? Vagy nem szeretnél szembenézni a problémával?

Megint ez az ájtatos szemforgatás a részedröl, annyira jellemzö rád :(

Van egy probléma, a probléma, hogy jobban teljesítünk halálozás terén, hála nektek. De nem akarsz szembenézni a problémával, így viszont a megoldás felé sem jutunk közelebb. Azaz, hozzájárulsz, hogy továbbra is ezrek haljanak meg feleslegesen, annyira sem tiszteled meg ezeket a névtelen ezreket, hogy számba vedd öket. Ebben a helyzetben inkább ájtatoskodsz, ahelyett, hogy a helyzettel foglalkoznál.

A helyzet az, hogy az elkerülhetö halálozás legnagyobb részét adó rákhalálozás standardizált adatait tekintve, 259 EU régió között a magyar régiók foglalják el az ÖSSZES utolsó helyet, nincs egy nálunk rosszabb régió sem, nincs olyan magyar régió, ami bárkit megelözne a rangsorban, Bulgária, Románia legborzasztóbb válogatott régiói is mind lehagytak. Az ÖSSZES utolsó hely a miénk, és a leszakadás a legutolsóktól is óriási.

Ez gyakorlatilag jó út a magyarság kiirtása felé, köszönjük Fidesz, és te vazze ájtatoskodni tudsz, hogy mit szabad számszerüsíteni, összehasonlítani és mit nem. Gondolkozz már el, hogy mit jelentenek azok a számok, amikre te nem szeretnél rápillantani. Demográfiai katasztrófa van.

Megint az van, ha nem tetszik, amit látsz, ne a tükröt hibáztasd. A számoknak OKA van. OKA van, hogy az összes román, bolgár és mittomén milyen régiót lehagytuk pl rákhalálozásban.

És a különbség, a lemaradásunk pl Romániához képest, tízezrek halálát jelenti, évente! Kisvárosnyi ember hal meg "elkerülhetöen" évente!

Évente, ember!

Kit érdekel, mit tartasz te a téma megtárgyalásában helyénvalónak? Ti is a probléma részei vagytok, nem a megoldásé.

Ne haragudj, de akik ilyen demográfiai katasztrófához járulnak hozzá tevékenyen, azok csendben szégyelljék magukat, és ne szentfazekaskodjanak, hogy mi helyénvaló!

Szerk.: a 65 év alatti populációról van szó, az aktív népességröl!


nem mondtam, hogy egy va…

#791444 prospero Előzmény: #791420

nem mondtam, hogy egy vagy nyuszival, csak annyit nem véletlen, inkább irányába szimpátia, (és nem semlegesség), hogy helyénvalónak tartod az eüben történő halálesetek veronai buszbalesetben meghaltak számára történő átszámítátását...


Ha csak azért írsz nekem…

#791440 prospero Előzmény: #791405

Ha csak azért írsz nekem, mert azt hiszed be vagyok kötve - jelzem kár a gőzért.

Politikusok pedig nem olvasnak kommenteket egyrészt nincs idejük a sok hablatyból kiválogatni a lényeget, másrészt értelmetlen is lenne, mert van sajtófigyelés és közvéleménykutatás/mérés.

Románia korrupcióellenes ügyészség: 1-2 napja volt cikk a mandineren erről - okos emberek leültek beszélgetni erről mi is folyik Romániában a korrupcióellenes ügyészség címen. Egyik érdekes megállapítás az volt, hogy a szóban forgó ügyészség munkáját áthatja különböző titkosszolgálatok tevékenysége - nem jó értelemben. Másrészt a hivatalnokok szinte már nem mernek semmit aláírni, ergo az állam működését veszélyezteti léte. Kicsit komcsi tempo, nem véletlen, hogy a régi rettegett securitate befolyása is felmerül a szóban forgó ügyészségre, külföldi titkosszolgálokról nem is beszélve - politikai megrendelésre kerülnek célkeresztbe emberek, amit nem lehet kordában tartani. Kicsit francia forradalomra emlékeztet, amikor a nép ujjongása közben vittek vérpadra embereket, ahol előbb-utóbb mindenki sorra került.

Mondjuk nem lep meg, hogy neked és tozsdenyulnak mindez tetszik.

phiona

#791427 Ibiza Előzmény: #791418

:) a múltkor is beégtél mert épp nem voltak nálad a dossziék.. és nem emlékeztél dolgokra.

Beteg anyukád de itt hagynád?

Sajnálom, ezek mindig nehéz dolgok. Ilyenkor lehull a fátyol..letisztulnak a dolgok.. kemény..mert egyszer lesz olyan amikor az van mit nem tettél meg.. mit nem mondtál ki..vagy mit mondtál amit nem gondoltál komolyan..

Modoros az írásom? Nincs humorérzékem? ezt nem tudtam.. valami fogalmi zavaraid vannak...de hát így látod..

Nem alázlak, alázod magad.. a nőket alapból tisztelem soha nem tenném..(mellesleg nem egyedüli nő vagy) ha pasi lennél megtudnád mi az alázás :) pasik igazából csörtéket vívnak.. mert féltik a heréiket.. csörték és egy kis vérszívogatás..egy kis szurka-piszka..de te a végsőkig harcolnál butaságokért..tököt akarsz növeszteni..minek?

Komolyan a jobbító szándék mondatja velem.. egy sznob (nem fogod érteni az értelmét) liba benyomását kelted akinek nagyon hiányzik egy pasi de nem mer nő lenni hiszen a nőket alázzák..

Egy férfi és egy nő egy egész.. jin-jang.. együtt gyönyörű lenni..

Prolizol embereket miközben a jelentését sem tudod.. Én nem veszem magamra mert egy sznob libától ez csak gágogás....?

Ragasztgatod a cimkéket de nyafogsz, hogy téged minősítenek..mert ez nem itélkezés.. az majd egyszer.. valahol máshol..

Ki mit tanul..milyen sulikba jár..magol vagy tanul..olyat tanulsz amit nem is értesz de muszáj.. sokan belerokkannak..izzadságszagű elsőgenerációsok lesznek.. én 19 évet jártam sulikba.. volt olyan belógtam órákra más iskolákba.. mert maga a tudás érdekelt.. 2 könyvtárba jártam..a végén már 3ba..mert már mindent kiolvastam azokról ami engem érdekelt.. szüleim utálták a komikat..de kinevették a kardcsörtető majmokat.. szabadság és tolerancia..nyitottság a világra.és még is hagyományok és hazaszeretet... gyönyörű gyerekkorom volt..szüleim ismerőseim.. a környezetem .. a természet által..pedig minket még vertek is a suliban..

"..Tipikus utó Kádár-kori az attitűdöd, az öntudatos proli aki ügyesen átmentette magát fidesznyik haszonélvezőnek," azért egy ilyen mondattal alázod magad eléggé nem?

1988óta vállalkozom..1993óta főállásban.. jegyzeteidben láthatnád..

Miattam ne menj el..nem bántalak..csupán add önmagad.. pontosabban azt ami benned van.. ne azt amit láttatni szeretnél.

rebegtess meg.. :DD

egy fórum akkor jó ha szines.. biztos van rád is igény.. a paripa is kell ide..az undok kismalac nyúlnak is van helye.. prosi bányaiz is üde színfolt.. a lényeg mindenki adja önmagát..egy ember egy vélemény.. a tiltsuk ki akasszuk fel típusok azok már eleve halottak.. lepkefing életűek..tehát ne tedd.


ja, nem vettem le a seml…

#791426 tozsdenyul Előzmény: #791420

ja, nem vettem le a semleges félre adott reakcióját, nem fogad be mindent a szemem, de amúgy nem rád gondoltam :)

Érezd magad megtisztelve, hogy mindjárt te jöttél elö valakinek mégis :)

Tutira naivitás - de ett…

#791421 phiona Előzmény: #791414

Tutira naivitás - de ettől szép :-)

Rég belelátok, és már nem rémiszt, inkább mulattat. Mit izzad most Prospi h hogy mossa a szart - egyeztet, igyekszik, mit kamuzzon mielőbb ide.

Ibiza meg majd támogatja a hatalmas IQ-jával, sírni kéne persze, de jobb röhögni.

Rákóczi népe meg meglesz, csak a mikor a kérdés.

Nyuszival nem vagyunk po…

#791420 phiona Előzmény: #791402

Nyuszival nem vagyunk pool-ban és kontaktban az ittenin kívül, sztem elég hamar sok mindenen össze is vitatkoznánk.

Ha így nézitek h mindenki aki nem azt fújja amit ti: az egy - nos az is 1 elég nagy tévedés és bukós ok...

phiona

#791418 phiona Előzmény: #791410

Ki is vezet dossziét? :-) Én mellesleg nem, csak jó a memóriám. Keveset mesélek magamról, látom anyám megmaradt. Beteg sajnos, és mint ilyen megalkuvó. Nem szereti h kiállok és harcolok – félt h sokat kockáztatok, félt h túlbecsülöm magam h bírom ami ezzel jár. Az ő részéről érthető, de engem pont az a bázis éltet ebben ami mögöttem van. „Híveim” – írtam idézőjelben, mondjuk minimális humorérzéked eddig se volt. „Felszínes kis életem” – mi fogalmad van róla? de ítélkezel.

Nem, nem írsz jól. Nemtom ki mondta neked, erre ebben a fórumban 1 utalást se láttam. Banális tartalom szerény közegben és modorossággal. Írva hatni: művészet, van tudománya is: szemiotika, sztem a legjobbak ebben Umberto Eco és a hazaiak közül: Szerb Antal. Nem lehet persze úgy írni h olvasok x fejezetet és akkor most tudatosan írok - hanem amit tanulsz beépül, és működik: tudsz hatni. Ez persze nem megy a személyiség átütő ereje nélkül, gondolatok nélkül, az kevés h mit olvatam a Figyelőben meg mi volt a SZU-ban… már ha engem akarsz alázni, mert én egyedüli nőként állok itt a tűzvonalban, és mivel lenyomottnak érzed magad, azért rebegsz. Túl nagy egyetértés a „korszakalkotó” írásaiddal nem volt, tán semmi, reakció se. Tipikus utó Kádár-kori az attitűdöd, az öntudatos proli aki ügyesen átmentette magát fidesznyik haszonélvezőnek, és még osztja is az észt. A jövő polgára. Szomorú.

A cicamica is. Megyek mert máshol van dolgom és amit itt kellett/lehetett megtettem. Nem kell itt semmi önigazolás nekem, alázhat bárki. Jobb lett volna érvekkel jönnöd (kormány), de személyeskedésbe vitted, ez vagy te. Képzeld, a magánéletem is rendben és jól is keresek, megélek bárhol – nem magam miatt emeltem szót.

naivitás szvszde megszól…

#791414 tozsdenyul Előzmény: #791405

naivitás szvsz

de megszólalásaiból beleláthatsz a logikájukba, "etikájukba"

Rémisztö, de a rémisztöt is jobb tudni :)

phiona

#791410 Ibiza Előzmény: #791404

:) anyád nem véletlenül mondta elszaladt veled a ló.. pedig Ő elfogult a butuska kis lányával...

és már híveid is vannak.,,gratula.

Nem vagy birtokába annak megítéld ki hol tart szellemileg..felszines kis életed csak karcolja a valót.

ÉN egyszerűen és világosan írok, hogy megértsd..(állítólag jól írok) .te meg szétcifrázod mert azt gondolod ebből látszol többnek..."híveid elött"..(innen már csak egy ugrás az alattvalóid) de se füle se farka..

szomjazod az önigazolást..

lelépsz cicamica.. elvészel a virtuális térben.. igen..sokan nem szeretik ha átlátnak rajtuk mint a vodkásüvegen.. szembesülnek önmagukkal.. jobb ha alattvalók/hívek kurkásszák. :)

De nem annyira hiszek neked..nem véletlenül körmölgetted a dossziékat a fórumosokról. Itt leszel mint olvasó..de Én tudom nem fogod kibírni..bukik majd a legendád.

Keress egy normális pasit meglásd helyrebillensz.. de ketyeg az óra tik-tak tik tak..

Nekem valódi életem van valódi emberekkel.. az itteni csevej csupán egy kis lazulás.. a munkában..egy pótlék..a régi idők emlékére amikor még heti 1-2 alkalommal összejöttünk haverokkal.. ma már jó ha 2-4 havonta sikerül.

Ne hazudj. elküldted pro…

#791408 Ibiza Előzmény: #791398

Ne hazudj. elküldted prosit az anyjába.. elötte meg azt mondtad kussolj.. nehogy már szaroskodj..légy férfi..

Rákóczi népe: de, megvan…

#791405 phiona Előzmény: #791347

Rákóczi népe: de, megvan még :-) Ingerküszöb kérdése. A pedzéshatáron van, és ahogy durvul minden (pofátlanságban és EU-pénzek fogyásában) forrponton lesz hamar. Anno is hűbéri társadalomból toborzódott, ebben nincs különbség. Kitermeli majd a választ, a félő h túl durván is… Románia abszurd de mára sokkal demokratikusabb (korrupcióellenesség) és ott is tömegek lettek az utcákon, nálunk félek sokkal több a lefojtott indulat.

A másik: a magam részéről rögzíteném h azért vitatkozom Prospival, mert biztos vagyok benne h valamiképp „be van kötve”. Azaz: ha neki írok feljebb is juthat (munkaidőben is ír, éjjel is ír, és alkalmazott valahol), 3 kislány apja – túl erős elszántság ez sima állampolgári meggyőződésből a menthetetlenekkel szemben. A válaszai is elég kivártak és Habony-ízűek. Szóval: hogy hátha beakadnak kritikák, gondolatok, hátha lehet jobbítani… naivitás tudom, de legalább megpróbáltam.

phiona

#791404 phiona Előzmény: #791327

Ha szellemileg nem érsz el 1 szintet, nem annak a hibája, aki igen. Lehet h sok bulvárt olvastál de elég egyszerű és butuska vagy, nagy kompenzációs egóval – valami nagyon hiányzik és azt hiszed itt pótolhatod. Én nem itt élek, nem népszerűsködni akarok hanem kritikákat írok – mert itt, ebben a poziban ennek van létjogosultsága. Másban másnak. Soha senkit sehonnan nem tiltattam ki és nem jelentettem fel – a mások véleményén elgondolkodom, van h korrigálom is a magamét. Ez lenne a beszélgetés, megvitatás lényege, ugye. Az alant írtakban nincs mit: a tények beszélnek magukért. Tán 12 pontban írtam javaslatokat? a „híveim” lehülyéznek h leállok ezen a színvonalon – nem akolmeleg, sok a vita de nem proli szinten… értelmiség. És amúgy boldogan élek, többek között gyerekeket nevelek sok nevetéssel és örömmel értékekre, te persze nem tudod mi az. Én lépek hamarosan, mint Mary Poppins-t messzire visz a szél :-) de ezeket le kellett írnom, lelkiismereti kérdés. Nem kell tőlem félned, nem veszem el a fókuszt a jövőben rólad :-)