Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

A liberalizmus hatása az életünkre

#802300 banyaiz Előzmény: #802215

Nézzük a 2002-2010 közötti időszakot. Elég tanulságos az is.

Orbán választás előtt két kézzel szórta a lóvét választási költségvetés. Jött Medgyessy aki meg a kampányban megígért fűt fát bokrot. Azzal indított ezekből próbált valamit betartani, nagy pénzosztás. Máris ez a kis törékeny egyensúly megroggyant. Amit vérrel verítékkel a Bokros csomagtól kezdve sikerült valahogy összekínlódni. Ez végigment 4 éven mindenféle csalódottsággal, hogy nem ezt ígérték stb. Közben Gyurcsány átvette az irányítást puccsal mert látták , hogy ebből bukta néz ki 2006-ban.

Gyurcsány rátett még egy lapáttal egy nem túl acélos helyzetben beígért fűt , fát mindent szintén választás előtt. Aztán erre még jött választás után Őszöd . Aztán teljesen kormányozhatatlanná vált az ország. Felelős ellenzéki magatartással is persze. + erre , hogy ne legyen olyan szuper minden még a 2008-9-es nagy összeomlás a világban. Mindeközben vezetőink ilyen kardinális kérdésekről tartottak vitákat legyen e 300 ft vizitdíj és hasonlók. Adtak az emberi értelemnek rendesen. Az erről folytatott viták felértek a migrációs viták színvonaláig, és hasonló magvas gondolatok kísérték. :)

Bajnai gyakorlatilag annyi mozgásteret kapott mint szintén áldozati bárány a történetben, hogy megkezdte a kiigazításokat, Imf-től kért segítséget stb.

Jött Orbán első dolga az volt Barrosonál alkudozott hadd engedjük el a hiányt 6-8%-ra mert különben rögtön megszorításokkal kell kezdeni a kormányzást. Erre nem kapott engedélyt mert közben az EU-ban kitört az országcsőd para görögök stb. + eleve megborult állapotban voltunk.

Mivel nem kapott engedély beindította ezt a bullshit generátort, hogy a gonosz imf, meg a tököm tudja mit hadovált még össze, hogy elfedje a kényszerű megszorításokat. Magyar úttól kezdve unortodoxia volt minden + nekiállt a diófát kivágni a hátsó kertben.

Nagyjából így nézett ki a mutatvány rendszerváltás óta.

Mi lesz még ebből? :)

A liberalizmus hatása az életünkre

#802299 banyaiz Előzmény: #802215

Ez a folyamat sok területen megfigyelhető ahol szakmai szempontokat politikai szempontok felülírnak.

Ilyen pl kedvenc témámat említsem a migrációs ügy ahová eljutott.

Szintén ilyen politikai kényszerpályáknak a következményeként oda, hogy egy értelmetlen népszavazás után 2 politikai párt vezetője egymással hadakozik a Parlamentben azon ki a nagyobb hazaáruló. :) Ami úgy néz ki egy némi értelemmel és tájékozottsággal rendelkező ember számára mintha egy elmebeteg egy ostobával vitatkozna a Parlamentben. Ami hát nem túl jó az ország számára úgy gondolom.

Mindez abból jött, hogy a kezdet kezdetén ebből a problémából valahogy politikai hasznot húzni. Ez lépésről lépésre elvezetett a fenti szituhoz.

Mindez ebből a kényszerpályából jön, hogy rá kell licitálni a másikra, főként hülyeségben licitálni rá. Mert az akkor és ott jó ötletnek tűnik. Szomorú, és szánalmas na.

Ez is egy ilyen ciklusokon átívelő sztorinak néz ki.

Olyan vezetés kellene aki ezt a műfajt a lehető legkisebbre csökkenti , tudatosan. Ez a politikája. Elutasítja az emberi hülyeség kiszolgálását ilyen módokon. Ezt kommunikálja is mint célt. 1 szavazatot máris felvéshetnének.

Az már eleve egy akkora előrelépés lenne, ha csak kis részben is megvalósulna. Csak szétnézve a világban mondjuk egy Brexit ami szerintem a totális pótcselekvésre jó példa. Vagy ezt a Trump jelenséget látva vagy a magyar belpolitikát látva a minőséget, és felhozatalt. Nem úgy tűnik reális esélyünk lenne ilyesmire.

A liberalizmus hatása az életünkre

#802298 banyaiz Előzmény: #802215

Egyébként azok az extra kamattámogatott forint hitelprogramok mikor elindultak már azt találgattuk meddig lesz fenntartható. Nem sokáig szóltak a becslések banki szinten. Mert akkora terhet rak az államra hosszú távra, ha nagyon megnő az állomány. Persze politikusok esti mesét tartottak róla, hogy ez örökké menni fog stb. Jó szokásuk szerint. :) Ez is egy példája volt az emberek totál hülyére vételének , jó , hogy nem valami örök életet is hozzátettek.

Gondolj bele ha Medgyessy abban a szituban azzal választási kampányol ezt ki kell vezetni. Miután a másik oldal azt mondja ez megy tovább. Ezek ilyen kényszerpályák amit a politikusi hozzáállás ad. Gyerekként kezelik a választót fájna neki a valóság vagy igazság. Aztán ennek a következményei nyilván jönnek.

Akkor jön a gonosz IMF, hogy megmentse a csődtömeget. :) Mikor kicsit konszolidálódik a helyzet akkor elzavarjuk mostanában divatos kommunikáció szerint, és nagy győzelmeket aratunk (főleg a józan ésszel vívott küzdelmekben) . :)

A liberalizmus hatása az életünkre

#802297 banyaiz Előzmény: #802215

Ez rendszerszinten úgy nézett ki első 4 év az illúziók és a valóság találkozása. Taxis blokáddal, egyéb heves érzelmekkel. Hornék átvettek egy azonnali tűzoltást igénylő helyzetet. Ez volt a Bokros csomag időszaka. Ahol Lajos szakmailag hozzáértő közegben komoly hírnévre tett szert. Viszont politikailag egy áldozati bárány lett.

(Csak zárójelben egy Bokros pekidzshez hasonló kiigazítás zajlott 2010 után is. )

Aztán ez a stabilizált helyzet adott egy alapot az orbáni 98-2002 gazdpolhoz ahol már nem csak tűzoltásra kellett figyelni.

Ezek az államilag kamattámogatott Ft hitelek ami az egyik fő akció volt. Nagyon sok hatással jártak, élénkítéssel nyilván. Viszont volt egy komoly problémájuk, hogy olyan mértékű volt a kamattámogatás és olyan hosszú távú fenntarthatatlan volt. Ennek a kezelése átcsúszott a következő ciklusra. GYakorlatilag ebből nőtt ki a chf hitelezés. Aminek aztán az összeomlása mint bumeráng visszajött az indítójához . Hálás feladat formájában , hogy ezt a helyzetet valahogy kezelje.

Adódik a kérdés , ha egy Bokros csomag áldozati báránnyá tette akkor miért nem járt hasonló következményekkel a 2010 utáni kiigazítás. Máris megtaláltuk az okát annak miért volt szükség erre a sok kamu politikai boszorkányüldözésre, az illiberalizmusra , még a gonosz migránsozás ilyen szintű túlpörgetésére is. :)

Politikai eszközökkel elfedni ezt. Mondjuk mnyp diófát ki kell vágni azt úgy kommunikálni eltőzsdézték az emberek pénzét. Költségvetési megszorítás zajlik úgy kommunikálni unorotodox gazdaságpolitika és gonosz IMF. Chf hitel probléma van róka fogta csuka helyzet ami nagyon kényes gazdaságilag politikailag úgy kommunikálni gonosz bankok stb stb.

Ezzel a politikai hozzáállással kellett elfedni a Bokros csomag méretű kiigazítást. Pontosabban nem kellett csak ezt a stratégiát választották hozzá. Magyarul totális ostobaságokat hadováltak össze vissza. :) De hát ezt kajálták sokan mint kacsa a nokedlit így sikerült elkerülni a szükségszerű kiigazítás negatív politikai következményeit.

Persze ez elindított egy politikai bumerángot ez a hozzáállás ami majd egyszer visszajön a jövőben kupán találja majd az országot mint a chf hitel. Viszont időnyerésre jó volt, járulékos következményei mellékesek.

Valahogy így néz ki Zoli a politikusok küzdelme ebben a kis országban azzal a helyzettel amivel rendszerváltás óta küzdeni kell. Mint adottsággal , sajnos bármihez nyúlunk az ilyen bumerángokat indít. De én azt nem tartom egy jó útnak ha az embereket totál hülyének nézik a vezetőik. Azt kétlem sok örömteli dolgot hoz. Egy olyan vezetéssel lennék elégedett aki ezt a minimalizálni próbálja, nem felturbózni a maximumra . Ez már kiindulási alapnak jó lenne mint alap hozzáállás. Mert ez így szánalmas vsz.

Reklámot nem láttam, tv-…

#802294 rbbj11 Előzmény: #802291

Reklámot nem láttam, tv-t se nézek sose, talán a freemail oldaláról juottam el hozzájuk, aztán újabb linkeknél láttam, tele van velük ez a reggeli müsör és a bors. :) Tehát átlag emberek körében felkapott téma :) Ha meg kell botránkoztatni a népet, és így akarnak figyelmet generálni, az sikeres. :D

mindenkinek meglehet a v…

#802293 rbbj11 Előzmény: #802292

mindenkinek meglehet a véleménye, ez az állítólagos feminista írás elég közel áll az én ítéletemhez :)

Ez meg egy ostoba reakci…

#802292 TrendMan Előzmény: #802290

Ez meg egy ostoba reakció, ahol messziről lejön a feminizmus lehellete. Meg se kell nézni a nevet alatta és már egyértelmű, hogy egy feminista nő írta.

Ez egy ostoba, hatásvadá…

#802291 TrendMan Előzmény: #802288

Ez egy ostoba, hatásvadász műsor, melynek akár te is lehetsz a célközönsége, ha megnézed a reklámot előtte.

A liberalizmus hatása az életünkre

#802216 Kiss Zoltán Előzmény: #802215

Van kollegám akinek 3 gyermeke van, ő mondta, a jelenlegi bruttó fizetése nettó, mivel három gyermek után szinte nincs adó! De két gyermek után is már igen jelentős az adó kedvezmény! Ez van!

A liberalizmus hatása az életünkre

#802215 Kiss Zoltán Előzmény: #802198

2002 volt a sorsdöntő év, én hülye 98-ban még a szocikra szavaztam, de aztán láttam, hogy mi történt 98 és 2002 között, és ez nagyon meggyőző kormányzati ciklus volt! 2001 államadósság 54% GDP arányos, államháztartás hiánya 3% körül, 2002 után 8 évig mentünk befelé az alagútba, majd újabb nyolc év a kifelé jövetel, ez még a hibák ellenére is igaz!

Egy konkrét példa, mi 2001-ben vettünk fel forint alapú lakás hitelt, havi fix 43000 forintot kellett fizetnünk, de minden februárban egy összegben visszakaptuk a 40%-át, ami gyakorlatilag a fele volt így, cirka 25000 volt a havi törlesztőnk! Itt nyugat-Magyarországon még most is emlegetik az építőiparban dolgozó emberek, mert sokan azt hitték "itt van ausztria" úgy pörgött az építő ipar, és vele együtt más is! 2002 tavaszán a Medgyessy Orbán vitában Medgyessy azt mondta, hogy nem törlik el, sőt még tovább is fejlesztik! Aztán az első dolguk az volt, hogy tönkre vágják az egész dolgot, jól megszívatva családok ezreit, majd terelték őket a deviza hitelek felé, azt meg tudjuk mi lett belőle! Csak emlékezni kellene ám a dolgokra!

Az Orbáni rendszernek nincs alternatívája

#802213 Ibiza Előzmény: #802212

sok ész kell hozzá amikor beirtam 60as vagyok...eddig számolgattad?

amikor meséltem a sztorikat is akkor döbbentél rá nem is éltél még ,)

Az Orbáni rendszernek nincs alternatívája

#802212 KawaBazsy Előzmény: #802204

Azt is ismerje be papa, hogy közelebb van már a 60-hoz, mint az 50-hez.. :-PP

No még 1 kis prospiformá…

#802206 phiona Előzmény: #802202

No még 1 kis prospiformálás mindkettőtöknek.

 • mennyi is az eladósodottságunk? mennyi államkötvényt nyomtunk ki a jövő terhére? mi lett az aranytartalékunkkal? ellenőrzi-e valaki Mato-t és ki auditálja az MNB-t? gáz van eléggé gyerekek. Jaja csődközeli átadás, de minden fasza, tipikus médiafogyasztói visszabüfizés.
 • nem annyira mind1 h mi épül EU-s pénzből, az igaz h ügyesebbek voltak a lehívásban sőtsőt, és a szocik bűnei nem avulnak csak ott tévedtek h ez a viszonyítási alap. Nem! A viszonyítási alap az h hogyan lehetett volna korrekten csinálni. Ez nem ingyenpénz, az szja-nk megy bele, és stadionokra, kisvasútra, meg a címkézhető térkőre, vejkó lámpára (ami ha nem világít se gond), saját lábon álló leányka szállóira ment. Tudjátok ha dől a lé óhatatlan h abból valami legyen, ha a 90 %-át viszik is (Voldemort MR), valamit celebrálni kell, ebből épülünk-szépülünk. Ha nem lopnának ilyen pofátlanul, sokszorosa lenne… jutna arra is amire most nem. Ne felejtsük h a mi pénzünk, nem az övék.
 • fővállalkozóként mindig ők nyernek, alvállalkozót ár alatt foglalkoztatnak és gyakran nem v későn fizetik ki, szólni nem mer mert a topra vezetnek a szálak…
 • dohánymonopólimot, kaszinómonopóliumot nyúlták, felkészül: pia és drog. Atombiznyec már lezsírozva az oroszokkal, kivitelünk az EU-ból a medve keblére: kész, csak választások előtt nem feszegetik.
 • chf-sügérek egyáltalán nem lettek megmentve, mert a kiváltó banki konstrukciók ugyanúgy csapdások (tudottan) és a megmentés az h árvereznek, végrehajtanak, lejárt a moratorium, aki nem tudta átkötni.
 • Mato hatása h ma nem kapsz banki kamatot, sőt fizetned kell vastagon a banknak ha számlád van, 1 M után kb 5e/hó – cserébe h használják a pénzed.
 • Eü katasztrófa, nem lehet szépíteni. Stadionok, látszatdolgok fontosabbak voltak, most, amikor dolt a lé.
 • magukat nem gyomlálták ki, ők fejik a csöcsöket durva mértékben.
 • nemzeti érdekklpviselet: hehe :-) ez a duma, amivel a szavazatokat veszik és amit a birka benyel. Horvátországban vannak otthon, ott invesztálnak, és hiányzik India, a tenger :-) a cigány ügyes lókupec, most épp titeket etetett be, jó reggelt! :-) Amúgy mivel jobb roma Lölönek dolgozni mint 1 multinak? Üveggyöngy és porhintés az egész, rezsicsökkentés meg húha multik, oszt láttuk D-Telekom meg Origo kapcsán megvannak az összeborulások odafönt, és mindenben. Most a Teslára gyúrunk mert kurvára nincs elég ipar itthon, annyira dübörgünk…
 • Minimálbér nő: és ki viseli a terhét? segítek: a munkáltató. Járulékcsökkentés nem történt, és magas befizetések ellenére sincs esély emberi nyugdíjra, tb-ellátásra. A legnagyobb tétel amit fizetni kell, a “szociális hozzájárulási adó”. Adó, nem járulék: azért adózol vastagon mert alkalmazottad van – ezt inkább kedvezményezni kéne, nem?
 • Adócsökkentés: a felső középréteg érzékeli max, a világ talán legmagasabb áfáját meg valamennyien.
 • a csok 1 teljesen kialakulatlanul kihozott valami amit azóta is toldozgatnak. A bankok fognak jól járni meg az új lakásokat építők (a kötélbarát kiemelten). Eddigi gyakorlata total szívás, rengeteg fórumon keseregnek.
 • Ügyfélkapu tényleg OK, de bakker ennyi EU-s pénzből minimum :-) Személyes ügyintézés viszont órák, h lejárt a jogsim, kértem időpontot, nem működik a rendszer, tessék kivárni. 3 és fél óra volt, budai kerület.

Prospi drága,ha figyelted: itt eddig protest szavazások voltak, kivétel 2014, de az a nihil miatt: nem hitt abban a nép h lehet változtatni. Most azon fog múlni h elhiszi-e h lehet, és h mennyire van tele a töke – sztem eléggé, lehet meglepi. Messze nincs tele az a kassza, már a gyerekeink fizetését is eladtuk a kötvényekkel… és ezek nem Rogi migráns simogató bónusz kötvényei, az ehhez képest bagatell :-) Értem már mi a tévedésed: azt hiszed h az államkassza a tiétek. Nem, az a miénk :-) ti jól fizetett alkalmazottak vagytok/voltatok h kezeljétek, de ettől nem a tiétek… és bizony át kell adni ha a lakosság mást választ…

Tudom h a politika kényes terep, de nem kéne ennyi adó sem ha nem lenne ennyi lopás. Nagyon durva h a klientúra milyen mértékben, százalékban nyúl, ez valszeg tényleg világrekord :-) A végében tévedsz. A Fidesz-kormány sztem is képes korrekcióra, és akár a legjobb választás is lehet haszonelvűen gondolkodva, csak baromira nincsenek ennek jelei. Sőt, az ellenkezőjére vannak erős jelek.

Az Orbáni rendszernek nincs alternatívája

#802204 Ibiza Előzmény: #802190

na mi elcseszte az orrod p.sebész? az ötvenes éveimben járok.. fiatalabb mint a szüleid.. gondolom szüleidet is beraktad már a levesbe..

igen tőlem olvastad a koporsón nincs zseb.. régi zsidó mondás..

mert a megbízóiknak akar…

#802203 Ibiza Előzmény: #802202

mert a megbízóiknak akarnak megfelelni nem a választóknak.. ettől fura az ellenzék.. azt gondolják a választókat majd csak meghüjítik.. a támogatói pénzekre hajtanak..

Nincs probléma a kritiká…

#802202 prospero Előzmény: #802199

Nincs probléma a kritikával, de ez ne jelentse már azt, hogy a kasszakulcsot olyanoknak adod akiknek mindössze fényes ígéretei vannak - és semmi szerepük abban, hogy a kassza tele van. Ez az igazi lopás, kedves phiona, átlopni más munkáját olyanokhoz, akiknek semmi közük hozzá. Eus és adófizetői pénzekkel van tele a kassza - mondod. És az csak úgy terem magától? Az eus pénzekért is meg kell dolgozni, le kell hívni, ki kell találni, hogy azokat az indikátorokat, amiket az eu előír, hogyan lehet teljesíteni. Adófizetői pénzek csak úgy teremnek az államkasszába, mindenféle poltikai buktatók nélkül? Azért is meg kell dolgozni a kormánynak, hogy úgy adóztasson, hogy a népharag ne söpörje el.

Ha van kormány aki nagyon fogékony a kritikára és korrekcióra is képes - az éppen a Fidesz kormány. Ez persze nektek vagy úgy csapódik le, hogy gyáva és retteg Orbán, vagy úgy hogy kudarcot vallott, mert nem sikerült véghezvinni amit akartak.

nyomhatod a butaságot de…

#802201 Ibiza Előzmény: #802199

nyomhatod a butaságot de ettől még csak a propagandista léted az mi kilátszik.. ettől lóg ki a lólábatok.. inkább a nyelveteket harapjátok le de nem beszéltek arról ami pozitív..

tetszik nem fidesz kormány gazdaságilag rendbe tette a gazdaságot.. a komcsilibsik csődközeli állapotban adták át a gazdaságot..egy csomó hátrányos kötelezettségvállalással.. erről nem beszélsz tehát gagyi a mondandód.

- Nem növekszik az államadósság (nincs libsi eladósítás)
- eus pénzek magas szintű lehívása 80% felett van a komcsilibsik 30%ával szemben, ezek pántlikázott pénzek de mindegy mi épül belőle..diszburkolat szökőkút..annyival több van..annyival javul a környezet annyival több megbízás van a gazdasági szereplőknek.
- tetszik nem megmentették a chf-es sügereket.. a bebutított rétegeket..
- A vállalkozói réteg vérkeringését a hitelek adják, akkor bevezették a mató féle 3%-os hitelt amikor a bankok nem adtak 9-12% alatt!!
- tetszik nem eübe több pénz ment mint bármikor korábban..
- kigyomlálták az ingyenélőket az állami csöcsökön élősködőket
- elsődlegesen a nemzeti érdekeket képviselik..a neoliberál idegen érdekképviseletével szemben..
- folyamatosan emelkedik a minimálbér..
- adócsökkentések
- nem értek egyet de ott a sok támogatás a gyerekeseknek, csok a pályázatok..kazáncsere ablak hűtő
- jól működik az államigazgatás..az ügyfélkapuk..
- tetszik nem alapból rendben a gazdaság..jönnek az adatok eredmények..épül szépül az ország, van olyan település ahol évekig nem voltam utána elképedek amikor újra megyek..

ettől 51% a mostani kormány.. eddig ez a legmagasabb eredmény a többi zsoldos kormánnyal szemben

Ibiza blogban már ezerszer leírtam a negatív kritikáimat.. a f@szkodásokat..

Az Orbáni rendszernek nincs alternatívája

#802200 Ibiza Előzmény: #802195

:) inkább csak tréfás volt..és erősítette a rólad kialakult képet.. nem vagy idegen évek óta ismerlek.. ne vedd a lelkedre ez csak egy kis vérszívogatás..baráti ugrasztás..