Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

tyűűű

#809683 Koffein

Magyarország az előkelő 12. helyen végzett a Good Country (Jó ország) listán, amely aszerint rangsorolja az államokat, hogy több tényező – így a tudomány, a kultúra, a nemzetközi béke, a biztonság, a klíma vagy az egészség – alapján mennyire járultak hozzá a Föld globális jobbá tételéhez. A magyarok a legjobb eredményt a tudomány és technológia kategóriában érték el, a harmadik helyen zártak, míg a legrosszabbat a világrend terén nyújtották, ez a 43. helyre volt elég. Az első helyen Hollandia végzett, megelőzve Svájcot és Dániát. Az Egyesült Államokat a 25. helyre sorolták.

https://goodcountry.org/index/results

nem mondanám....inkább i…

#809586 rbbj11 Előzmény: #809584

nem mondanám....inkább ide vezetett szükségszerűen a magyar társadalom politikai igényei és egy populista párt betonstabil 35-40%-os támogatottsága , ami karöltve a maffia állammal megingathatatlan, ezért szembe menni vele bárkinek karakter öngyilkosság

Villanykörte long

#809507 Koffein Előzmény: #809499

mintha az állam megakarná venni a ge-től, ezt az üzletágat, mert le akarják építeni... lehet ezzel van összefüggésbe?

Villanykörte long

#809505 banyaiz Előzmény: #809504

Igen, de mire elég ez, ha nem vall, és nincs holttest? Van egy eltűnt személy akiről alapos gyanú megölte, van egy felvétel amin ki tudja mi látszik, vannak vérnyomok az autójában , de nem találják meg akkor game over, vagy mi történik? Közvetett bizonyítékok vannak, nem tudom ilyenkor mit tesz az ügyészség.

Volt még talán 90-es években maffialeszámolás nem jut eszembe a neve az illetőnek Balaton környékén volt egy rakás üzleti érdekeltsége, éjszakai életben is. Eltűnt. Gyanús volt megölték, és voltak is gyanúsítottak de nem találtak holttestet . De még évek múlva is figyelték a gyanúsítottakat, szabadlábon voltak. Egy garázsba bebetonozták, és a garázs tulaja el akarta adni a garázst , és kiásták ezért. A rendőrök akkor tetten érték őket. De úgy emlékszem legalább 5 évvel az ügy után vagy lehet 10 és akkor tudtak vádat emelni gyilkosságért.

Villanykörte long

#809504 TrendMan Előzmény: #809503

Állítólag kamera felvételek igazolják, hogy kézben vitte a lány holttestét az autójába.

Nem tudom, ez mire elég, de gondolom erről megkérdezik és majd mond valamit.

Az nem világos, hogy innentől - állítólag - a nyomozók felvételeken tudták követni az autóját egészen Dunaújvárosig, de mégis a veszprémi erődben keresik a holttestet.

Néhány elem hiányzik a kirakós játékból még.

Villanykörte long

#809503 banyaiz Előzmény: #809499

Nem tudom nekem van egy rakás Tungsram izzóm bespájzoltam még sok éve. Nem nagyon kellett vennem mostanában.

...

https://mno.hu/bunugy_baleset/playboy-vallalkozo-g...

Ezt a sztorit nézegettem , durva . Mi van akkor jogilag ha nem ismeri el a gyilkosságot, tételezzük fel ez történt és ő követte el és nem ismeri el. Viszont nem találják meg a holttestet . Ilyenkor jogilag mi van? Vádat emelhetnek úgy is gyilkosságért nincs holttest?

Volt olyan megtörtént eset eltűnt személy . Sok év múlva jelentkezett a gyilkos, a lelkiismerete miatt vallani akar. Nyomozóknak megmutatta hol ásta el , és nem találták meg a holttestet. A vége az lett hiába állította , hogy megölte nem csukták le.

Szóval ebből kiindulva még akármi is lehet ebben az ügyben.

Nyilván azért fagyott be…

#809502 banyaiz Előzmény: #809495

Nyilván azért fagyott be akkor a devizakötvénypiacunk mert gyenge és sebezhető szereplőnek ítéltek minket.

De erről nem a gonosz IMF tehet. Ők azért vannak ha ilyen szitu van akkor legyen egy vészmegoldás aki olyanoknak ad pénzt akinek a piac akkor nem.

Erre egy ilyen gonosz kampányt építeni az súlyos. :) Ez nem ideológiai kérdés, hogy államcsőd közelben vagy, vagy sem. Pénzügyi kérdés. Ahogy annak idején a kapitalista tömb adott hitelt a komcsi tömbnek is. Miközben halálos ideológiai ellentét volt. Nyilván sok szempont volt ebben, politikai szempontok is meg a biznisz az biznisz szempontok is. De alapvetően az, hogy rászorult vagy sem az egy gazdasági kérdés.

Azért a hála és a gonosz kampány között sok átmenet van. Ez egy gyakorlati államcsődök elkerülésére létrehozott szervezett. A görögök elméletileg államcsődben voltak vagy még vannak is félig meddig. Ha nincs IMF és az eurzóna nem fog össze akkor gyakorlatilag is államcsődben lettek volna. Annak minden következményével.

Ennyi a matek és ezt politikailag lehet színezni.

Most létre akarják hozni az EU-s "IMF-t" spéci eu-s szervezetet amibe gondolom szintén belépünk .

Pl mikor a chf lakossági…

#809500 banyaiz Előzmény: #809493

Pl mikor a chf lakossági hitelek forintosítása történt ami bankok-Mnb közti buli (nem kormány -mnb buli mint a deviza államkötvényes ), akkor is csökkent devizatartalék csak akkor a bankok mnb-s forint betéteivel szemben.

Ezen nem kis nyereség realizálódott az mnb-nél 100 mrd-os nagyságrend. Mert annyival kedvezőbb volt annak idején a dev tartalék bekerülési árfolyama mint kikerüléskor.

Tulajdonképpen a Ft gyengüléssel a Chf erősödéssel hiteleknél a veszteség lecsapódott az ügyfeleken, és a bankokon . Bankok fedezték a pozícióikat csak a megmentés során az alku az lett, hogy részben ők viselik. Az mnb-nél pedig nyereség keletkezett .

Hát ez ilyen de ez nem nyereség -veszteség szempont az mnb-nél akkor vált amikor a szereplők kérik.

Mikor Mato pl arról beszél mekkora nyereség az mnb-nél az politikai duma. Mert az mnb nem spekulál ezzel, akkor lép amikor hozzáfordulnak váltsál nem akkor amikor ő úgy gondolná ez most jó spekuláció lenne.

Ezt az egészet csak arra mondom neked, hogy az ideológiai mozgástér a modern demokráciákban, és a parasztvakítási mozgástér mindennek megideologizálására.

Nyilván a megideologizálásnak csak az emberi hülyeség szab határt ami határtalan mint tudjuk. :) De a valódi mozgástér az szerintem nem túl nagy.

Villanykörte long

#809499 TrendMan

Időközben az is kiderült, hogy a Tungsram izzók eltűnőben vannak a nagykerekből.

Ez nem tudom kapcsolódik e a rovarirtó botrányhoz.

Esetleg valamilyen EU-s előíráshoz?

Tojás long :-)

#809498 TrendMan Előzmény: #809322

Itt a tojás drágulás oka:

http://index.hu/gazdasag/2017/12/08/mi_az_oruletes...

Pont olyan kettős probléma, mint a repülőgép katasztrófáknál szokott lenni:

Nem elég, hogy a kapitány dug a stewerdess-szel, de közben még vihar is van.

Akarom mondani:

Idehaza nem tojnak most a tyúkok eleget és a nyári rovarirtó botrány miatt ezt most nem lehet importból pótolni.

Nem a chf hitelek forin…

#809497 banyaiz Előzmény: #809493

Nem a chf hitelek forintosítására mondtam amit. Hanem a devizában kibocsátott államkötvényből befolyt devizát átváltja az mnb ezzel növelve a devizatartalékot , és a keletkező Ft -ot az aktuális kormány felhasználja.

Mekkora fedezetet nyújt a devizatartalék aktuálisan a deviza államadósságra az sok mindentől függ. De elvileg az elvárás, hogy minimum a rövid lejáratúakat fedezze. Fel lett pumpálva bőven ez fölé a mostani eur/huf árfolyamoknál jóval kedvezőbb árfolyamokon.

Technikailag ez úgy működik a deviza államadósság megnő Ft alapon Ft gyengüléskor csak párhuzamosan az mnb devizatartalék is felértékelődik Ft alapon.

Tételezzük fel a meglévő deviza államadósságot Ft-ra cseréljük lejáratkor. Az mnb -nél nyereség csapódik le viszont az államadósság ft alapon az aktuális átváltási árfolyamon több mint az eredeti dev hitel felvétkor. Nettó pozíció az nem változott.

Nyilván ha a devizatartalék sokkal kisebb mint a deviza államadósság akkor csak részben fedezi. De hát ennek megvannak a piaci elvárásai minimum szintekre. Válság kitörésekor átértékelődtek dolgok ebben is gondolom.