Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

ember 2.0

#814971 prospero Előzmény: #814946

érdekesség: fukuyama szerint az usa a vallásos országok közé tartozik. Azt mondja az amerikaiak egyszerre individualisták, és van igény egy közösséghez tartozáshoz. Az eredmény az amerikai társadalom folyamatos "szektásodása", ahol gyakori, hogy egy egyházból kivált új vallási irányzathoz csatlakozók még szigorúbban követik és követelik meg egyházuk vagy az eredeti egyház előírásait mint az eredeti egyházban. Pl. Mormonok


ember 2.0

#814968 prospero Előzmény: #814948

diplomásoknál negatívan hat: egyrészt kitolódik az első gyerekvállalás korhatára, halasztás van 30 év fölé, utána pozitív hatás: viszont rövid idő alatt próbálják behozni a lemaradást: ez vagy sikerül vagy nem, tekintve hogy 35 év felett nehezebb teherbe esni illetve 30 év felett már nem kellenek a független férfiaknak. Esetükben azért nem születnek meg a kívánt gyerekek, mert túl későn kapcsolnak...

Viszont a stabil párkapcsolatban - házasságban - élők inkább vállalnak 2-nél több gyereket. Vajon miért? Talán még nem sikerült felvilágosítani őket : eléggé el nem ítélhető módon "lemondtak" az önmegvalósításról.... :-)!

ember 2.0

#814964 prospero Előzmény: #814946

Értem. Tehát egy cigány nő 3 gyereket vállalt 40-45 éves korára egy magyar nő pedig 2-őt. (Azért magasak a számok, mert benne vannak az 1980-as évek közel 2-es átlagos tfrjei is gondolom) És ez mennyiben mond ellent annak, hogy a cigánytársadalomban a család és több gyerek érték, szemben a magyar ballibsi hozzáállással és propagandával, ahol a család és gyerek az önmegvalósítás gátja?

Ahogy usa tfr-rel kapcsolatban a latin népesség is azért vállal több gyereket, mert értékrendje szerint ez a "helyes", értsd. Nincs ellenükre kulturálisan.

ember 2.0

#814948 tozsdenyul Előzmény: #814942

egyébként sejtem mire gondolhatsz, a propaganda hírt adott arról, hogy nött a diplomások gyerekvállalásának száma (25év alatt!) , ami nagyon örvendetes, ehhez két apró megjegyzés:

-Egyrészt, mert nött a diplomások száma, ezzel azért standardizáljunk

-Másrészt, ha idöben nézzük ezt a növekedést

(ksh, népesedési helyzetkép, 2015-

21. oldal, 21. ábra)

Az emelkedö trend 1994-ben indul, és 2010 óta stagnál.

Egy dolog biztos, nem az új családpolitikai intézkedések miatt alakult így.

Ha családpolitika befolyásolta, akkor nem a keresztyény kurzusé.

2010-2015 idöszakra (ha már te értelmét látod ilyen rövid idö alatt családpolitikai eredményeket tulajdonítani) én azt látom, hogy :

A diplomásoké stagnál, mint egy bot,

Középiskolásoké stagnál, talán kicsit emelkedö szakaszban

A szakmunkások erösen csökkenö trendben durván csökkennek továbbra is

A 8 osztályosok stagnálnak, de már csökkenésbe fordulva

A 8 osztálynál alacsonyabb végzettségüek szépen, egyenletesen csökkennek

Szerintem hülyeség ilyen távon hatásokat keresni az új családpolitikának, már csak azért is, mert nem lesz hízelgö.

Gyurcsány eredményeivel meg ne dicsekedjetek már, idegen tollak, ráadásul kitöl :)


Szerk.:

a diplomas csoport, a foiskolai/diplomas vegzettseget jeloli mindenhol, de mar nem irom at

ember 2.0

#814946 tozsdenyul Előzmény: #814942

erdekes, hogy most pont erre nincs adatod a ksh-tol? Nem olyan titkos az:

http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/stattukor/nemzetis...

"végül a cigány nők átlagos gyermekszáma a befejezett termékenység idején 1,7-szeresét teszi ki a magyar nőkének. Számszerűen ez egy nőre számítva 3,2, illetve 1,9 átlagos gyermekszámot jelentett a 2011. évi népszámlálás idején."

Ajanlom tovabba a reszletes elemzes 3. es 4. abrajat (5. oldal)

En ertem, hogy jol hangzik, hogy kulturalisan is halodik a nyugat, de azert tessek atertekelni pl az USA 'csak-feher' TFR-jet a magyarral osszehasonlitva, mar ha almat akarunk almaval hasonlitani.


ember 2.0

#814945 tozsdenyul Előzmény: #814942

ez most komoly, vagy csak trollkodsz? :)

Nagyszerü hír lenne, ha emberemlékezet óta elöször, NER országban felfele hatna a gravitáció. Mert kb hasonlót állítasz, nálunk megfordult a globális trend, minél iskolázottabb valaki, annál több gyereket vállal? Szuper.

Nyilván nem hiszem el :)

A propaganda viszont látom, sokra képes...

ember 2.0

#814942 prospero Előzmény: #814870

"Mit gondolsz a cigányok tfr-je a magyart tolja vagy visszahúzza?"

Erre sztem nincs adat a magyar statisztikában, de arra van, hogy hogyan alakult a képzetlenebbek és a duplomások gyerekvállalása az új családpolitikai intézkedéseknek köszönhetően. És volt róla hír is, hogy emberemlékezet óta talán először a diplomások és magasabb képzettségűek több gyereket vállalnak, mint az alacsony képzettségűek.

https://index.hu/belfold…

#814940 walex

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/02/17...
Ennek az embernek már rég a rács mögött lenne a helye 2006. október 23. után, jól "elszámoltatták" ezt is.

Ingyen áram, gáz, víz, már csak az ingyen virsli, ingyen sör ígéret hiányzik és persze a kihagyhatatlan 13. havi nyugdíj.

A komplett "régi" baloldalt le kell húzni a WC-n, ezekre kár elpocsékolni egyetlen szavazatot is.

ember 2.0

#814936 TrendMan Előzmény: #814582

https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/lele...

"Ön szerint melyek a mesterséges intelligencia fő kockázatai és hogy lehet ezeket kezelni?

Fontos kérdés a felelősség megállapítása. Egy ember által hozott döntésben egyértelmű, ki a felelős a döntésért és annak következményeiért. A mesterséges intelligenciával kapcsolatosan viszont már más a helyzet, ez az önvezető autóknak is nagy dilemmája. Persze a mesterséges intelligenciát mi teljesen determinisztikus módon alkalmazzuk, felismerve a technológiában rejlő lehetőségeket.

Fontos kérdéskör lesz majd a megmagyarázható mesterséges intelligencia. Vegyük például a képfelismerést: ha a gép felismeri a macskát egy képen, akkor azt is meg kell majd értenünk, hogy pontosan miként is jutott erre a következtetésre. Tehát a megmagyarázható mesterséges intelligencia kiemelt kutatási terület lehet."

ember 2.0

#814932 banyaiz Előzmény: #814931

Szépen be van rendezve. Ilyen helyről gyerekkoromban 6 lóval is nehéz lett volna elvontatni. Még most is lehet jobban lekötne mint egy peep show. :)

Karakteres jószágok vannak benne, az a pocakos tükörponty hátul jól néz ki. Erről eszembe is jutott szerettem volna xxl tigrismogyorót venni termelőtől aztán abbamaradt a keresés. Idén kísérletezni szeretnék vele mennyire harapnak rá a komolyabb jószágok. Láttam egy jó videót és felkeltette a figyelmem, nem használtam még ezt a fajtát és ígéretesnek tűnt.

ember 2.0

#814931 KawaBazsy Előzmény: #814930

A halas hsz-eket mindig elolvasom. :-)

Mi a héten halaztunk a Tropicariumban. Remélem felismered az egyedeket, amire a kölök mutat. ;-)

ember 2.0

#814930 banyaiz Előzmény: #814864

"bár átgörgetem a szófosásait", ez botrány. :)

...

Magyar demográfiai folyamatokból ami tisztán látszik mire a mi generációnk kilép a játékból 1-2 millióval esik a népesség. Kivéve ha bevándorlás ezt pótolja, vagy a népszaporulat olyan fokú lesz , hogy minden csaj 5 gyereket vállal. Különben ez a csökkenés elkerülhetetlen.

Népes generációnk még exit előtt nyögdíjas is lesz, eltartott kategóriába lép ami jó nagy tehernek néz ki. Ez előreláthatólag nem lesz egy népünnepély. :) Félő, hogy karcsú lesz a kezeléséhez egy gonosz ez+az kampány. Azért nem a világvége ez se de ha mostani állapotunkban hirtelen ebbe a helyzetbe kerülnénk holnap akkor fejre is állna tőle az ország. Fokozatosan fog ez jönni ennyi szerencse van benne.

ember 2.0

#814918 tozsdenyul Előzmény: #814895

"a magyar az egyik legbőkezűbb és legkomplexebb családtámogatási rendszer, és a működőbbnek tűnő modellek tapasztalatait gyüjti egybe...nem is hatástalanul"

Akkor, jó nagy a baj.

A családtámogatás jó, a kultura az üdvözítö konzervatív, családközpontú.

Gyakorlatilag nincs ötletetek se, hogy mit lehetne javítani.

És így hozzuk az 1,5-ös tfr-t, aminél a csak-fehér tfr-ünk nyilván még alacsonyabb.

Siker. Meg biztató jövö.


ember 2.0

#814895 prospero Előzmény: #814877

a magyar az egyik legbőkezűbb és legkomplexebb családtámogatási rendszer, és a működőbbnek tűnő modellek tapasztalatait gyüjti egybe...nem is hatástalanul...sajnos, hogy a kulturális sokk mellett Bokros Lala és Bajnai olyan szinten tett be a magyar tfr-nek amiből bajnaitól fogva 10 éve, Lajostól számítva meg 25 éve nem tud a társadalom feltápászkodni...egy nagyszámú szülőképes korú nőt tartalmazó generációt sikerült elidegeníteük a gyerekvállalástól tartósan..... ezt biztosan köszönhetjük a haladó lipsiknek...


ember 2.0

#814877 tozsdenyul Előzmény: #814872

ahhoz képest nagy szakértöje vagy az USA gyerekcsinálási kulturkedvnek, meg hogy milyen stációban vannak a bukásukat illetöen.

Imádnivaló ez a magyarosch okos hozzáállás.

Talán tanulni próbálnánk tölük, meg más sikeresebbektöl, hátha egyszer fele akkora sikerre lennénk képesek tfr-ben vagy másban.

De inkább okosabbak vagyunk a fotelböl is, valós ismeret nélkül is kioktatjuk öket a kulturális baklövéseikröl gyerekvállalás téren, miközben mi nagy okosan elfogyunk.