Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

CEU --> libsik

#794355 Spade Előzmény: #794339

azért tehetnél egy próbát, h a tesztet most írod meg, és h most hogy teljesítesz. A netes tanulásnál általános probléma h inkább a rövidtávú memóriába kerül be a cucc, aztán 2-3 hét és nagy része kipörög onnan, mint amikor vizsgára tanul az ember 1 napot h átmenjen. A hosszútávú memóriába ha bekerül sokkal tartósabb lesz a tudás és sokkal komplexebb de ehhez hosszabb ideig kell foglalkozni az anyaggal és több oldalról (fel kell h épüljenek biológiailag az agyban a megfelelő szinapszisok).. A reklám kutatók kimutatták h kb. 1000 felidézés kell h az a memóriába biztosan bevésődjön, Ez a neten 2 nagyságrenddel kevesebb lesz. DE nem csak ez a gond hanem az is h a zemberek memóriája vizuális vagy hallás utáni vagy a kettő együtt, ha csoportmunka is kapcsolódik hozzá akkor még jobban elmélyül a tudás. Mindez a neten kiesik. A netes tanulás elsősorban azért terjed mert a legolcsóbb tanulási forma, de messze nem a legjobb, persze ez a jövő mert a minőségre mindenki szarik a gyorsan minél többet a lényeg. addig biztosan amíg nem tudják a tudást közvetlenül az agyba tölteni, de az már egy másik történet lesz.

CEU --> libsik

#794354 Spade Előzmény: #794340

De azért azt te se tagadod h teljesítmény egy adott szintig korrelál a gyakorlattal, mondjuk alulról konkáv fv és konvergál az 1-hez, tehát az elején gyorsan nő a teljesítmény a gyakorlattal aztán egy adott szint után már nincs gyakorlati hatása. az orvossal nemtom mi volt, akár lehet gyakorlat hiánya is nem volt még ilyen esete, vagy bevette a leszarom tablettát, meg az is lehet h sima fasz.

Mo- pont a gyakorlat hiánya az egész oktatásban a katasztrófa, mert így a multik meg mások se nagyon nem alkalmaznak hiába van papírod nem tudsz (meg)csinálni egyedül semmit még alapvető dolgokat sem.. Ezért a gyakorlat az oktatás legdrágább leg pénz és időigényesebb de a legértékesebb része is.

oroszozás vs ceu

#794353 Ibiza Előzmény: #794349

zöldeket beszélsz.. egyrészt a régi területfoglalások idején voltak szabad területek.. nem voltak társadalmak.. népcsoportok törzsek voltak..az erősebb kutya b@szott...ma már egy nyúldombért egy tengerből kiálló szikladarabért is háborúk vannak.

másrészt azt gondolom nem tudjuk mi történt..ki mit csinált..történészek találgatóznak.. ez alapján te is finnugor vagy..
Én meg azt gondolom magyarok mindig is ezen a részen éltek.. elportyázgattak..elfoglaltak területeket..ha legyengültünk akkor minket is megszálltak..

talán érdemes lenne a modern társadalmak időszakában meghúzni a az új kort.. a társadalmak korát.

Nálam és családunkon kívül nem hiszen sokan jobban utálják az oroszt és a komcsikat..mindig objektívan néztem a dolgokat.. nem tudod hogy szocializálódtam..én sem tudom Te hogy..azt sem változtál nagyot vagy sem. Nálunk mindig egy volt a mérce.. nagy igazságérzettel..volt is belőle gond nem egyszer.

útálom az agresszív hazug igazságtalan dolgokat.. a kettős mércét..igen lehet másképp szocializálódtam..

csak orosz megszálláshoz..határőr voltam minden éjjel leadták a kőrözéseket.. kb 15-20főt.. zömében kik voltak? ruszki katonák.. mondom a szemetek hogy mennének nyugatra..lóf@szt.. mindegyik hazafelé szökött..a családjához..

Külön kell választani az embert és a politikát..

igen általánosításként orosz emberek erőszakosak bunkók.. de voltam israeli határtól 20m-re egyiptomban..a zsidók sem voltak jobbak.. pofátlanok..bementek a sor elé..járt a szájuk ha rájuk szóltál.gyerekek is félrelöktek..átgázoltak mindenen...amcsik is nagyhangú parasztok.. tudod miért? mert így nevelik őket.beléjük nevelik a felsőbbrendűséget...ez a birodalmi gondolkodás..erős vagy megteheted.. régebben a németek is olyanok voltak mint oroszok..ők sokat változtak 20év alatt.. ezek általánosítás..mert nem mindenki ilyen..de lehet egy átlagolást végezni..ez a tapasztalat.

amikor kivonultak a ruszkik nem kellett volna a fürdővízzel együtt kiönteni a gyereket, dúzzogva kivonulni a piacukról.. amire örömmel ugrottak a szabad világ bősz emberjogi harcosai.. pl a lé- és 3. osztályú alma exportja a mai napig hiányzik.. abból lehetett volna fejleszteni a fejlesztési hiteleket ebben az ágazatban.. nézd meg mi lett a gép- és könnyűiparral, elektronaikai- és járműgyártással..

egyszerűbb nem gondolkodni beállni egy szélirányba..

Van egy geológiai helyzetünk.. van egy meglévő adottságunk..ezzel kell gazdálkodnunk.. persze euhoz tartozunk de ettől még meg kell alapozni a jövőt..oroszok arabok..közel- é távolkeletiek....orosz utódállamok..törökök.. ha nem vetted volna észre az usa által kikényszerített embargó elött németeknek volt a legerősebb kapcsolata az orosszal..

egyszer feloldják az orosz embargót.. és tudod miért? mert érdek..nem lesznek jobbak oroszok.. de gazdasági érdek lesz. és akkor kell helyzetben lenni..nem kullogni az események után..

Egy hokis mondta..nem ott kell lenni ahol a korong van..hanem ahol lesz.

CEU --> libsik

#794350 Koffein Előzmény: #794344

Anyám régi vágású e témában, csakis állami ellátás, nem akar és nem is akarja, hogy költsünk magándokira. Ha agyonvágom, akkor sem tudom kimozdítani, csak ha érzi, hogy nagyobb a baj, akkor beadja a derekát és jön a kármentés. Asszonypajti is, meg én is magándokikhoz járunk, ha szükséges, akár többhöz is, ha nem sikerül a problémát beazonosítaniuk.

Amúgy a példa kedvéért hoztam fel, hisz egy röntgen olvasás olyannak kell lennie, mint általánosba a 2x2...

oroszozás vs ceu

#794349 KawaBazsy Előzmény: #794345

Magyarok is szálltak meg területeket, elég csak az ősök honfoglalására gondolni, de nem az itt a lényeg. Ettől még nem egyformák a különböző nációk.. Az oroszok minden eszközzel, agresszíven, taposva, minden tróger módszert bevetve próbálnak érvényesülni, rühellem őket. Te tizenpár évvel idősebb vagy, jártál náluk, tán tanultál is ott, más környezetben szocialzálódtál, más az értékrended..

Eu.

#794346 Ibiza

Eu identitászavarral kűzd.. olyan események történtek amire nincsenek felkészülve..ez a rész valamiért nem volt kitalálva.. ilyen pl a saját védelme..határainak védelme...ok nato.. de ez már egy kitettséget okoz.. átmeneti állapotnak kellett volna ennek lennie.. valamiért még a szaros eus navigáció sem akart megszületni..

Nem dőlt el európai egyesült államok akar lenni központi vezetéssel vagy az autonóm államok szoros szövetsége.. ezt nem orbán találta ki..ez egy törésvonal.. az elsőt nem erősíti a tagok és jelöltek eltérő gazdasági ereje sem...sima logikával érezhető a második megoldás a közeljövő..az első egy későbbi időpontban eldönthető most még idealista gondolat...akkor minek kínlódni.

Az eu az jó. közös pénz..nincsenek vámok.. az árumozgást nem kell korlátozni..minden határon napokig megállítani....szabad munkaerőáramlás..szabad tőkeáramlás.. minden adott a sikerhez.. a szinergiák hatékony kihasználásához..

de nem.. eu irányítását átszövik érdekcsoportok lassítják szabotálják működését..hogy lehet ennyire a saját és a "képviselt" emberek érdeke ellen menni?

Hogy lehet az, hogy a politikai vezetők ennyire szembe mennek állampolgáraik igényével...vagy ez illiberalizmus? te nem tudsz dönteni hiszen nem látod át..majd én megmondom hogy legyen? hova lett a népfelség elve?

euban eltérőek a szabad munkaerők.. a spanyol görög fiatalok nagy része nem talál munkát.. nem eun belülről kellene segíteni megoldani a szakemberhiányt? azonos kultúrkörből kevesebb ráfordítással biztosítani az átcsoportosítást?

Miért kell párhuzamos társadalmakat kialakítani országon belül?

Kinek jó ez? és mi a mesterterv? Mi a jövőkép ebben?oroszozás vs ceu

#794345 Ibiza

tényleg ritka sügerek tudnak lenni emberek.. a fujj fujj hajrá a duális agyuk működését simán kihasználják.. megy az oroszozás..miközben kicsit gondolkodni kellene.

pár dolog.

Magyarországot megszállták oroszok.. megszállták törökök és németek is..

azt olvashatjuk mindenhol putyin így putyin úgy.. mintha az oroszok folyamatosan erősödnének..nagy befolyásuk lenne.. "mintha putyin lábával lökné a földet, a kávéjánál átolvasná usa és merkel titkosszolhgálati jelentéseit (ne feledjük usa lehallgatta merkelt) ..döntene választásokról és mellesleg elfoglalna országokat..este kiadná trumpnak orbánnak a parancsokat hiszen a markában vannak."

Ténykehez közelebb van, oroszok folyamatosan veszitenek befolyásukból, felbomlott a szu. külső szövetségesei is felbomlottak..az utódállamok is elhagyták őket.. usa állandóan teszteli az oroszok türelmét..nézik hol a határ.. már nem csak rakétákat hanem tankokat is szállítanak a határuk közelébe.. kikényszerítettek egy eus embargót, próbálják mozgásterét gazdaságát, befolyását korlátozni.

Mit tesznek oroszok? amit bárki tenne,harc- és alkuk nélkül nem enged és új szövetségeseket keres, keresi az erős és állandóan szivatott országokat..keresi természetes szövetségeseit..a morzsalék országokat..az ellenfél ellenségeit és fenn akarja tartani flottájának mozgását..amihez meleg tengerek kellenek.. látható eu elveszíti törököket.. nem jött be az idők végezetéig hitegetés...irán természetes szövetségese oroszoknak.. kínával is kinéz egy megállapodás..hiszen kína érdekpolitizál.. szíria nem dőlt el.

(csak hozzáteszem nekem usa orosz és israel egyformán szar agresszív terrorista állam.. nem az emberek hanem maga az ország vezetői és a politikájuk)

Ma már kína usa orosz eu és a volt gyarmatosító országoknak van befolyási övezete.. németek euval hatásnövelik a befolyásukat amit sokan nem szivesen látnak...ezért bomlasztják ahol tudják.( israel bérbomlasztást végez lásd lent). itt jön be a képbe egy nagy erő israel.. egy kis szar ország de láthatjuk a befolyását nap mint nap..ez hogy lehet? orránál fogva vezeti enszet..hamis bizonyítékokal indít el megalapozatlan támadást iraq ellen.. stb stb.. Most ugorjunk át az ezerszer lehúzott holokausztos marketingről..sok ország állandó apanázst nyom nekik..átadják a legkorszerűbb technológiákat fegyvereket nekik...büntetlenül mozgatnak pénzeket a világban..jogtalanul, ellenőrzés nélkül birtokolnak atomfegyvereket nem tartanak be ensz határozatokat... mostanában csak úgy átruccantak szíriába bombázni kicsit. . vajon miért? Miért tehetik meg? ha sima cionizmus lenne akkor senki nem foglalkozna velük.. de ügyesen? vagy sima adottságok okán.. rátelepednek eszmékre civil karitatív igényekre és befolyásra használják azt fel, neoliberális hálót szőtt ezt mozgatja.

Érdekes nem?.. ez a liberális erő hirtelen együttmozgása a világban.... euban Mo.-on és számtalan más országban. Ez mi? ehhez jó spanyolfal a putyinozás orbánozás trumpozás..

Mi ez az átalakulás az euban? amikor államfők állampolgáraik ellen mennek (lásd pl németek)..mi van a háttérben?

israel egy mesterséges és agresszív ország..meddig lesz fenntartható? nincs túl jó pr.-ja a környéken.. kinéz egy büntetés a természetes ellenségektől..akkor mi lesz? nem hiszem szorgosan újjáépítenék.. max akkor ha üzlet..

Ezek kombója adja a változásokat a világban? persze mindenki helyezkedik és próbál jó poziba kerülni.

CEU --> libsik

#794344 Ibiza Előzmény: #794340

nálam úgy van egy orvos nem orvos, ha kettő egymástól függetlenül egyformát mond akkor elhiszem.

Kezelték már ismerősömet savtúltengéssel..miközben kevés volt a sava.. krónikus immungyengeséggel olyat akinek sima lisztérzékenysége volt.. volt olyan akinek a vérnyomását doki nem tudta beállítani, egy helyettes orvosnak egyből sikerült...csakhogy egyszerűbb dolgokat mondjak.

Jó, hogy ilyen kiszámíth…

#794341 walex

Jó, hogy ilyen kiszámítható ez az ország.
Megtetszik nekik egy piac, már jön is a törvény, az addigi szereplők mehetnek amerre akarnak és jönnek helyettük a hűséges s*ggnyaló strómanok.
Olyan szintre süllyedtek, olyan dolgokat engednek meg maguknak, amit korábban senki, ezeknek (is) el kell takarodnia a hatalom közeléből.


...és megszólalt "rendszerváltó" KISZ-es Tóni is, jöhetnek a migránsok.

CEU --> libsik

#794340 Koffein Előzmény: #794338

Figy Spade, a gyakorlati tudásról annyit, hogy anyám a télen elesett, majd a nagy gyakorlott orvos, aki naponta olvassa a röntgen felvételeket, azt mondja, hogy megrepedt az egyes csigolya, max3hó és szaladni fog. Eltelt 4hónap még mindig fáj, mozdulni alig tud, nem gyógyul. Mondom anyámnak, nem érdekel, hogy mennyire nem akarod, hogy fizessek a magándokinak, én most elviszlek, elvittem magándokihoz, kiderült, hogy nem egyes, hanem kettes és nem repedés, hanem törés. Szóval, egy gyakorlott doki, aki naponta olvassa a röntgen felvételeket, ennyire nem tudja a megtanultakat hasznosítani. Ezt csak azért írom, mert a gyakorlatra vagy rágerjedve. Ami okés is, csak nem mindegy a gyakorlat, ha az adott személy nem tudja hasznosítani az elméletben tanultakat több ezernyi gyakorlat után sem. Bele sem merek gondolni, hogy hány embert diagnosztizált félre. Ne ez már messzire vezet. Szóval, sajnos, vagy nem sajnos, ez bármilyen területre igaz.

CEU --> libsik

#794339 KawaBazsy Előzmény: #794338

Elméleti anyagra sztem tök jó módszer. Nem kellett bejárni vmi tököm tanterembe, akkor nyomtam, amikor csak akartam, s volt egy szabad fél órám, remélem az iskolai oktatásban is bevezetik majd. S - ismétlem - az főleg jó benne, h télleg csak akkor tudsz haladni, ha el is sajátítod a tudást, mert nem enged addig tovább, míg nem lesz sikeres a mini teszt.

CEU --> libsik

#794338 Spade Előzmény: #794337

nem arról van szó h részeket nem lehet, hanem h az egészet nem lehet a neten (postafiókban) megcsinálni pl. a gyakorlat miatt

CEU --> libsik

#794337 KawaBazsy Előzmény: #794326

Többször is tanultam már E-learning keretében, legutóbb új jogsi kategóriát (E). Nyilván a gyakorlatot nem lehet így, de az elméleti részre szuper módszer. Minden blokk után mini teszt, hogy télleg érted, s elsajátítottad e, s csak akkor léphetsz tovább. A végén meg a konkrét vizsgakérdésekből van a gyakorlás, s annyiszor nyomod, ahányszor csak akarod.

CEU --> libsik

#794335 Spade Előzmény: #794333

az igazi az lesz amikor lokálisan a robot MI operálja meg felügyelet és kontroll nélkül, ugyanis ezek a harctéren távoli beavatkozások nem működnek majd se az oroszok se kína se japok ellen mert simán blokkolják az adatátvitrelt persze az amcsik is tudják ezt ezek a nagy korlátai a VR-nek igazi éles helyzetekben, És hát a kórházi távoli VR alkalmazás is necces lokális MI nélkül, képzeld el h meghal a beteg mert valakik meghackeltek routereket a robot meg vár a parancsra, míg elvérzik a páciens

CEU --> libsik

#794333 tozsdenyul Előzmény: #794331

Robotsebeszetrol/tavsebeszetrol:

A DaVinci robottal, amelyet amugy a NASA es DARPA fejlesztett eredetileg harcteri tavsebeszethez, szoval vele pl mar 1998-ban szivsebeszeti mutetet csinaltak Nemetorszagban, kizarolag tavsebeszetileg vegeztek vesecseret 2009-ben.

2006-ban vegrehajtotta elso mutetjet, a mesterseges intelligencia vezerelte tavsebeszeti robot is (10,000 mutet adatbazisaval rendelkezett akkor)

https://phys.org/news/2006-05-robot.html

A DaVinci egy peldanyat lattam magam is, de raadasul kb mar lassan elavul, ugy jonnek ki az ujabb es ujabb robotok majd a jovoben.

A DaVinci-rol egy rovidke video, hogy is kell elkepzelni

http://www.yorkpress.co.uk/news/10819219.VIDEO__Dr...