Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Hátha valakinek érdekes lehet

#794219 Koffein

http://ofa.hu/hu/lepj-a-piacra

Új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítése és támogatása saját vállalkozásuk indítására.

A program két egymásra épülő komponensből áll:

I. „A” komponens – Vállalkozói alapismeretek e-learning képzés és üzleti terv elkészítése
II. „B” komponens - Vállalkozóvá válás támogatása tőkejuttatással.I. A program „A” komponensére azon természetes személyek jelentkezhetnek és nyújthatnak be kérelmet, akik:

 • betöltött 25. életév – be nem töltött 30. életév közötti,
 • nem felsőfokú végzettségű,
 • magyar állampolgárok,
 • tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkeznek és
 • állandó magyarországi lakcímmel rendelkeznek.

vagy

 • betöltött 30. életév – be nem töltött 35. életév közötti
 • felsőfokú végzettségű (főiskolai vagy egyetemi diploma megléte),
 • magyar állampolgárok,
 • tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkeznek és
 • állandó magyarországi lakcímmel rendelkeznek.

A programba kerülés további feltételei:

 1. A leendő vállalkozás tervezett székhelye csak a lakcímet igazoló hatósági igazolványban szereplő állandó vagy ideiglenes lakcím szerinti megyében lehet.
 2. A magyarországi KKV-k számának egyenlőtlen területi megoszlásának ellensúlyozására régiós kvóták kerülnek bevezetésre. Ennek értelmében, a programra jelentkező és a feltételeknek megfelelő támogatottak végső sorrendje kialakításakor figyelembe vételre kerül a leendő vállalkozás tervezett székhelye. Tervezett kvóták:Közép-Magyarországi Régió (KMR): 200 fő, Konvergencia régiók: 300 fő.
 3. Nincs más, már meglévő vállalkozásban többségi résztulajdona.
 4. Csak új, induló vállalkozás alapítása támogatható.
 5. A vállalkozói tevékenység végzéséhez kapcsolódó végzettséggel rendelkezik.

II. A program következő szakaszába a „B” komponensére azon természetes személyek jelentkezhetnek és nyújthatnak be kérelmet, akik:

1. A program „A” komponense keretében tanúsítványt szereztek a Vállalkozói alapismeretek e-learning képzés sikeres elvégzéséről és elkészült, majd elbírált és jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek.
2. Az alábbi tevékenységek a programban nem támogathatók:

 1. Lízing tevékenység,
 2. Belső képzés,
 3. Egy vagy kisszámú megrendelőhöz kötött és jellemzően munkaviszony keretében is ellátható tevékenység („egyszámlás” vállalkozás), pl. vagyon- és biztonsági őr, pénzügyi- biztosítási tanácsadó, befektetési tanácsadó stb.,
 4. Kocsma, italbolt, dohánybolt, játéktermek, nyerőgépek üzemeltetése,
 5. Ügynöki tevékenység,
 6. Piaci és mozgó árusítás,
 7. Mezőgazdasági termékek elsődleges termelése (állattenyésztés, növénytermesztés).

csak a GYÖNGY

#792471 Ibiza Előzmény: #792470

csináld a felét horogkereszttel másikat vöröscsillaggal..esetleg részben szivárványos zászlóval.. minden hüje azt veszi amelyiket akarja..vagy NO OV. vagy YES OV. lefeded a teljes ostoba társadalmat.. egy pici értelmes résznek maradhat a gyöngy.

csak a GYÖNGY

#792457 matgab Előzmény: #792446

Átnevezhetnétek Soros Gyöngy-re és akkor egy csomó ellenzéki vásárolna... :-)

Yumber - The End

#792437 Csusza Előzmény: #792132

Az nem baj, ha egy külsős elmondja, esetleg miért nem jó egy ötlet, amit én annak tartok. Épp ezért érdemes megkérdezni. Az ember a saját ötletében/kölykében/nőjében (új nőre gondolok :-)) nem látja a hibát, csak a jót.

A lenyúlás vagy kipofázás harmadiknak egy komoly veszély, igaz, ezért nehéz az alkalmas külsőst megtalálni.

Az viszont igaz, hogy a sok negatív ember könnyen veszi az ember kedvét. Utóbbi időben kőkeményen el is kezdtem szelektálni, és nem vagyok hajlandó a negatív, visszahúzó emberekkel szóba állni sem, vagy csak a legszükségesebb mértékben.


Yumber - The End

#792132 Ibiza Előzmény: #792124

azért óvatosan a külsőssel..egyrészt lenyúlhatják..másrészt gyorsan megtudod miért nem jó amit kitaláltál..kb 4mp alatt még az életkedved is elveszik.. Nekem szerencsére más környezetem van..és nem nagyon érdekelnek a negatív kritikák, huhogások.

mondom első az ötlet..mindjárt a második a működési modell..mitől gurul..mennyi pénz kell hozzá mennyi állandó költség..mibő jön a pénz.. és ehhez mekkora árbevétel kell..fontos kérdés hova lehet fejlődni benne..lehet e belőle frencsájz..

mellesleg nem kell túlkomplikálni az egyszerű dolgok működnek..

de Phióna majd segít..egy magasabb szintet tól neked..mert ez csak elsőosztályos számtan.. mellesleg igaza van.. egy kínai 4alapműveletes kalkulátorral már milliárdokat kereshetsz..

Yumber - The End

#792128 joepappa Előzmény: #792124

mindenképoen ird meg ide ha már nyilvános lesz hogy mijaz, már nagyon kiváncsi vagyok. szurkolok hajrá hajrá:)

Yumber - The End

#792124 Csusza Előzmény: #792088

Jó gondolatok, kösz.

Amúgy épp erről írtam én is, hogy ki kell kérni külsős véleményét is, mert ő tisztábban láthat, mint te.

És elindítom. ;-)

Yumber - The End

#792089 Ibiza Előzmény: #792027

"Persze, hogy nem vagyok biztos a sikerben -annyira már vagyok öreg róka, hogy mindenben óvatos legyek-, ezért akarom ésszerű módon indítani."

ezért nem fogod elinditani.. a vállalkozás olyan..ezzel kelsz ezzel fexel.. ott motoszkál a fejedben.. nagyon kell benne hinni..

Az a gond sokan saját gyereküknek tartják a vállalkozást ..makacsul ragaszkodnak hozzá..kudarcnak veszik ha nem akar menni.. nem kérik ki egy külsős véleményét.

Yumber - The End

#792088 Ibiza Előzmény: #792007

Ibiza topikban irtam erről..

az alkalmazott az kölcsönadja a tudását munkaerejét..és ennyi..4kor kiesik a cerka a kezéből..ha kapnak jobb ajánlatot elmennek mint a szél...a 8 órából igyexik 4-6ot dolgozni.. ahogy kilép tőled nem foglalkozik a cég dolgaival..de ez a normális.

csinálsz tervet..felosztod.."delegálod a feladatokat" és ellenőrzöl..ők a fogaskerék..ha mindenki elvégzi a saját részét akkor elkészült a terved..ha jó volt..te kockáztatsz..te fektetsz be.. a haszon a tiéd.. ebből osztasz vissza..

Egy szinttel feljebbi alkalmazott aki lojális rábizhatsz komlexebb feladatokat.. munkacsoportokat alakithatsz belőlük.. ők kb dupla pénz..előfordulhat belelát dolgokba elviszi az ügyfeleket saját vállalkozást alakit.. akkor tudod kötni ha belemész a privát életébe..segitesz a privát problémáiban haveri viszony alakul..de haverkodás nélkül...itt praktikusan magasabb alapbér..és egyéb motivációs eszközök kellenek..jutalék vagy prémium.

Annyit kell elvárni az alkalmazottaktól amire képesek + 20% ez a fejlődés lehetősége..és kimozditás a napi rutinból..de ha stresszel válaszol..akkor jobb ha visszaveszel az elvárásból..

Van kollégám aki halál lassú..de napi 10órában nyom egy folyamatos szintet..stabil személyiség..

Nekem az jött be..kiadom a heti feladatokat.. határidőkkel.. néha belekérdezek.. és bármikor hivhatnak.. elvárom egy lépést előre gondolkodjanak.. egymás mellé rendelt hatáskörök..mindenki ellenőrzi a közös pontokon a másik munkáját.. és a teljes folyamatot..ha hibát lát közvetlenül a kollégának szól..mindenki úgy dolgozik és akkor ahogy akar.. plusz még a beeső sürgős dolgokat is megkapják..

A másik amikor munkacsoportok vannak..kijelölöm a vezetőt..aki arra a munkára a legalkalmasabb... de a csapatot úgy szervezem kiosztom a munkákat..de tőlem megváltoztathatják.. párhuzamos hatáskörök..de a vezető dönt ha nézeteltérés van.vagy én.

Nekem az jön be vegyesen dolgoznak az alkalmazottak.. a saját emberek és a külső vállalkozók.

Ha komolyan veszed alkalmzottat..akkor látod benne az embert....ha elvársz lojalitást akkor komolyan kell venni az alkalmazottat..nem játékszer..életekkel játszol..felelősséggel tartozol mert megszeliditetted..

Azt gondolom ennél többet csak nagyon megfizetett vagy résztulajdonosoktól várhatsz.

Yumber - The End

#792034 matgab Előzmény: #792032

nem vagyok programozó és nincs is ötletem, hogy mit csináljak. Csak ülök itt a magam jólétében! :-)

Yumber - The End

#792032 Csusza Előzmény: #792028

Csusza mindig vesz OTP-t.

Ez nem igaz! Csak akkor veszek, ha elég drága. :-)