Regisztráció Elfelejtett jelszó

kettős mérce

egészség

#805562 MGHUN Előzmény: #805515

Még a vöröscsillag elfogadható is lenne, mert azt egyaltalán nem csak kommunista jelképként használhatják.

Mellesleg ez is érdekes :

1. Az oroszokkal szövetkezünk már jó ideje.

2. A PM szerint is fasiszta orbán-kormán rendőrökkel védeti a sarló kalapácsos emlékművet

3. a sorosozós kampányt is egy zsidó (Arthur J. Finkelstein) találta ki

4. Az Orbán-kormány 2014-ben holokauszt megemlékezési sorozatot indíttott, aminek keretében ugyan erre (Szabadság-tér) a térre egy német megszállás áldozatai emlékművet állíttatott.

5. Az OCÖ jelentősen befojásol, mivel kormányközeli.

6. Orbán és Netanyahu találkozása 2017 Augusztusában, nagy "haveri" hangulatban.

7. Még sorolhatnám..

8. A PM biztos annyira liberális, ha ennyire nem akarja bántani a szovjet jelképekkel ellátott emlékműveket, mellesleg csak kitérő válaszokat ad, konkrétan nem fogalmaz meg semmit?

Azon is sokat gondolkodom, hogy a kommunizmus, ami ugye bár 100-120 millió áldozatot szedett, az miért elfogadottabb, mint egy olyan diktatúra, ami ennek az ötödét?

(viszont mielőtt még valaki félreértené nem vagyok Szálasista)

emellett nem tudok elmenni

#805561 MGHUN Előzmény: #805513

Voltak, de exhumálták őket. Novák Elődnek van erre egy jó ötlete: vigyék abba a temetőbe az emlékművet, ahol a katonák nyugszanak!


emellett nem tudok elmenni

#805560 banyaiz Előzmény: #805528

Azt lehetne tenni megegyezni a ruszkikkal áthelyezzük egy mindkét fél számára elfogadható helyre. Mert gondolom azt azért belátnák nem biztos egy főtéren van ennek a helye Mo-n.

Legjobb lett volna rendszerváltáskor ezt rendezni. Most diplomáciai bonyodalmak, költségek stb. Elég küzdelmes egy történet lenne.

Esetleg újra "felszabadítanak" akkor újra visszarakni, ki tudja mit hoz még a jövő. :)

emellett nem tudok elmenni

#805528 rbbj11 Előzmény: #805513

Pontosan így van: államközi egyezmény szabályozza a háborús halottak emlékhelyeit, kölcsönös alapon. Ha németek kérték volna, hogy az ö emlékhelyeiken a horogkereszt legyen, akkor az lenne.

emellett nem tudok elmenni

#805513 banyaiz Előzmény: #805505

Kényes ügy ez. Ha jól tudom ,de erre nem esküszöm meg , vannak államközi egyezmények a témában. Magyar katonasírok orosz területen, Don kanyarban . Orosz katonasírok Mo-n. Ezeknek a méltó kezelése stb. Úgy emlékszem mintha itt eltemetve is lennének orosz katonák mármint az emlékmű alatt.

De nem is ez a lényeg hanem valószínű az orosz kapcsolatok miatt nem akarta egyik kormány se bolygatni . Mert nem ér annyit, hogy ezen emberkedjenek.

Ez szimbolikus is egy ilyen helyszínen. Rendszerváltáskor kellett volna ezt is mint sok minden mást rendezni.

emellett nem tudok elmenni

#805505 MGHUN

Már egy jó ideje nem írtam a fórumra, de emellett nem tudok elmenni. Egész életemben Budapesten éltem, de ezt még sosem láttam. Legalább 30-szor utánanéztem, hogy ez a "csodálatos emlékmű" valóban a szabadság-téren van-e, és sajnos ott van. Elvileg a sarló kalapács is önkényuralmi jelkép, amit tilos (lenne) ilyen formában használni. Érdekes, hogy ez ellen egyik liberális párt sem rendez semmi tüntetést, és hogy a sokak szerint fasiszta orbán-kormány alatt is bírságot szabnak ki arra, aki csak festékkel megdobálja ezt a sz@rt. De gondolom, ha ez nem zavarja a többséget, akkor egy horogkeresztes és nyilaskeresztes emlékmű se, és az ellen se tüntetnének a például PM-hez hasonló pártok. Ez a szobor semmivel sem jobb, mint egy horogkeresztes emlékmű, főleg úgy, hogy a kommunista diktatúra legalább 100 millió emberéletet követelt, ami sokkal több, mint amennyit a nemzetiszocializmus.

Tudom, a tűzzel és lehet, hogy egy letiltással játszadozom, de ezt személyes okokból is ki kellett tennem és fel kell tennem a kérdést, kinek mi a véleménye erről? Arról, hogy ez még mindíg állhat?

Képtalálat a következőre: „szovjet hősi emlékmű”