Regisztráció Elfelejtett jelszó

VIX

VIX

#814456 Hotibo

Üdv!

Hát jó rég nem voltam, tök jó hogy van végre VIX topik is, nem is tudtam, még erről is lemaradtam :D Igazából szeptemberben felszámoltam a portfólióm 85%-át, ami maradt azt meg nem bolygattam, sajna pont az olajakat is felszámoltam, pedig beérett volna év végére, na mindegy,kellet a pénz, mert találtam végre olyan autót amit szerettem volna régóta, és nem lehetett ott hagyni :)

Visszatérve a VIX-re, pont ezt megtartottam: VelocityShares Daily 2x VIX Short-Term ETN (TVIX) bár sajna 32USD-ről tartom, szóval nem olyan szép a kép, de minimális pénz van benne, amolyan "világvége sorsjegynek" kinevezve :D Amúgy tényleg az a baja ezeknek, hogy nagyon drága tartani, mert egyfolytában olvad. Arra mondjuk kíváncsi lennék hogy viselkedik mondjuk két három hetes indexugrálás esetén, hát nagyon úgy fest, lehet ki is fog derülni.


ooops

#814349 Kissherceg Előzmény: #814346

A svájci bank közlése szerint február 20-ával szűnik meg az alap, a VelocityShares Daily Inverse VIX Short-Term Exchange-Traded Note pénteken még 1,6 milliárd dollárt ért, de tegnap több mint 92%-os diszkontértékkel zárta a napot az előző nap záróárához képest.

A Morningstar adatai szerint a tőzsdén kereskedett jegy mindössze ötöde van más alapok és intézményi befektetők kezében, ami azt jelentheti, hogy a lakossági ügyfelek sokat veszthettek a befektetésen, amely éppen arra játszott, hogy nincsenek nagyobb kilengések a piacokon, amit a hétfői eladói hullám most igencsak átírt.

Most ezek a vix-hez kötö…

#814346 banyaiz Előzmény: #814331

Most ezek a vix-hez kötött cuccok ránganak rendesen. Eleve az index mit művelt utóbbi pár napban. Trükkös egy jószág ez a vix önmagában. Hát még a hozzá kapcsolt mindenféle cuccok.

Szeretnék ezzel foglalkozni mert tetszik ez a jellemzője amikor balhé van nagyon be tud indulni. De eléggé megkutyulja még az a kapcsolt cuccok különböző határidejű vix pozíciókból vannak összerakva. :) Meglepő mozgások vannak a vix index napi mozgásához viszonyítva.

Nem . Kinéztem olyan…

#814269 banyaiz Előzmény: #814268

Nem . Kinéztem olyan cuccot ami jónak tűnik, és annak a mozgását figyelem azóta. Ez egy ETN. Vagyis ETF , ETN is van ami jónak tűnt. Érdekes a mozgása jelenleg mert ezt az egész cécót 25-26 közöttről 44-45 környékéig ugrással reagálta le.

Viszont 2015-ben úgy emlékszem mikor az olajbulis parák voltak akkor 15 környékéről ugrott 350 környékére. :) Ebben nem voltam benne, csak mikor nézegettem a múltját akkor láttam.

Szóval meglep most , hogy ennyire szolid a mozgása nem tudom igazán értelmezni még a játékot vele. Lehet egy hosszabb nagyobb para mozgatja csak meg extrém módon. Nem egy ilyen hirtelen vix ugrás. Vagy más oka van annak, hogy nem ugrott meg jobban.

De nem vagyok benne sajnos mert még várni akartam vele jobb árra aztán jött az esés. + figyelni akartam a mozgását mire , hogy reagál .

Ha valaki ezt certiben megfogta az elmúlt napokban az kaszált, de ott nem találtam olyat amiben hosszan lehetne üldögélni mikor nincs para . Azok inkább csak arra jók ha nagyon rövid időn belüli mozgásra játszol , úgy láttam.

Micsoda mozgás volt ma i…

#814264 banyaiz

Micsoda mozgás volt ma ilyen is régen volt. VIX mindjárt meg is ugrott 40 környékére. Év eleji örömködésben 8,5-9 között volt valahol az alja.

Kutattam de nincs ilyen …

#805292 banyaiz Előzmény: #805269

Kutattam de nincs ilyen amit elképzeltem certiben.

Etf-ben van nagy forgalmú elfogadható feltételekkel, sokféle verzióban. Az se rossz végül is.

Csak a nagy kérdés érdemes e most év vége előtt komolyabb parára számítani. Elvileg lehetne egy kis pittyputty még év vége előtt, de lehet jobb lenne inkább az év végi nagy örömködés után nyitni.

Bár ez az év végi örömködés sincs kőbe vésve. Úgy beszélek róla mintha 100% lenne. :) De azért egy ilyen év után amikor egész évben alapvetően pozitív hangulat nehéz elképzelnem egy parás év végét.

Hát igen ez logikus. Cs…

#805270 banyaiz Előzmény: #805269

Hát igen ez logikus.

Csak azt nem értem ami 1:1-ben az index nincs tőkeáttétel annak jónak kellene lennie hosszú távra is. Gondoltam én, de nem találtam ebben sem ideálisat.

Próbálok valami jó certikeresőt találni, mert így a választékot se látom át egyelőre.

én is kerestem ilyet, ni…

#805269 rbbj11 Előzmény: #805264

én is kerestem ilyet, nincs. Oka egyszerű: nem lehet egyensúlyban a kereskedése, mert 99% ugyanilyen ko-val ugyanezt csinálná. Ebben nincs kunszt, itt mindenki csak profitot szedne ilyen terméken. Kivéve a másik oldalt, ami azonban nem lenne...

Senki? Segítség. :)N…

#805264 banyaiz

Senki? Segítség. :)

Nem találtam ilyen terméket amit keresek, ezt nem hiszem el. Egyszerűen nem találok olyan certit ami megfelelne mindegyik úgy van összerakva rövid távú kereskedésre jó csak. Mert annyi a finanszírozási költség necces lesz hosszabb távon.

ETF megint necces. Opció megint csak rövid távra.

Ebben max 1-2 hónapra érdemes ügyködni ha valaki hirtelen parát várna?

Olyan cucc kellene benne amit 1 évig legalább lehet tartani úgy közben a finanszírozási költségek ne legyenek durvák. Abból a megfontolásból gondolom 1 év alatt csak lesz valami para ami felviszi átmenetileg 15-20 környékére. :) De nem találok ilyen ezt nem hiszem el. Van ilyen ebben a cuccban?

Azért kérdem mert olyan …

#805162 banyaiz

Azért kérdem mert olyan pozíciót szeretnék benne ami nem ETF, nem is opció. Hanem inkább certi , és nagyon alacsony kiütéssel és nincs benne rollover .

Ilyen szerény igényeim lennének. :) Milyen deviza alapon az is kérdés eur , usd, forint történetek miatt.

Arra gondoltam nyitni egyet benne hosszabb távra olyat amit azért nem egykönnyen ütnek ki mondjuk 6-nál lenne a kiütése. Életemben nem láttam annyin a Vixet. Persze ettől még lemehet oda is.

Vagy inkább 5 alatt legyen a kiütése.

Aztán ha jön egy kicsit parásabb sztori akkor kaszálás. Mondjuk felugrana 20 fölé.


Nem találtam ilyen témát…

#805161 banyaiz

Nem találtam ilyen témát.

Kereskedik valaki itt Vix-el?