Regisztráció Elfelejtett jelszó

Norvég nyugdíjalap

pörgetik az ingatlanokat

#813871 Koffein

A ma már 1100 milliárd dollárnyi vagyont kezelő norvég állami vagyonalap a Prologisszal közös alapjában 27 logisztikai ingatlantól szabadult meg, miközben több mint 29 millió dollárért egy másik ingatlanban szerzett részesedést - írja a Reuters.

A norvég alap még 2015 májusában vásárolt egy nagyobb ingatlanportfóliót, ennek egy részét értékesítette most. A Chicagóban, Floridában és New Jerseyben lévő ingatlanokért több mint 110 millió dollárt kapott az alap.

A közlemény szerint egy másik ingatlanba is bevásárolt San Franciscóban, a 45%-os részesedésért több mint 29 millió dollárt fizetett az alap.

https://www.portfolio.hu/finanszirozas/alapkezelok...


olajkorszak után

#810406 Koffein

Érdekes infó

"...a norvég kormány már évek óta csatornáz át az olajalapból pénzt a költségvetésbe. Az ősszel elfogadott 2018-as büdzsé alapján jövőre az olajalap 2,9 százalékát használják fel."

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/van-elet-...

Persze, amikor megkérdezik a Statoil vezérigazgatóját, hogy az olajkorszak végére készülnek-e, ő csupán azt mondja: „jó dolog, ha az ember több lábon áll.”

1milliárd fölött

#808061 Koffein Előzmény: #808059

azt a 0,18% ot nem lesz nehéz leépíteni, lehet, hogy már le is van építve :)

amúgy meglepett ez a lépés, hogy teljesen kivonulnak az olajpiacról... majd sasoljuk mik lesznek az új célpontok? mesterséges intelligencia, robotika?

1milliárd fölött

#804017 Koffein

Ezt a topikot eme két cikk eredményezte

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/alapkezelok/...

http://index.hu/gazdasag/2017/09/19/1_000_000_000_...

Elindult a kisördög és elkezdtem nézelődni, hogy miként kezeli a vagyonát. Elsőként a magyar részvények voltak érdekesek, hogy miként növelték, vagy csökkentették, majd elkezdtem nézni, hogy környező országokban, majd kelet eu.ban miként kezelik a befektetéseiket. Ami kitűnik, hogy az elmúlt években nemcsak magyarországról, de az egész kelet eu.ai régióból folyamatosan vonták ki a tőkét.

Ha lesz valami érdekes a témával kapcsolatban, akkor itt majd meglehet osztani. :)