Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mészáros részvények

Forbes

#810105 matgab Előzmény: #810063

érdekes ez az egyidejű megrántása az OPUS-nak a Konzummal és az FHB-vel, miközben a CIG pont elérte csúcspontját...
Az a gyanúm, hogy nagyon egy kézben fonódnak össze itt a szálak...
De az Appenint miért hagyták ki a buliból??

a nagy dobás

#808312 banyaiz Előzmény: #808257

Lényegében ugyanazt el tudják játszani Konzum Hunguest hitelnél , mint az Opus - magántőkealapban jegyzett kötvény- Mediaworks sztorinál.

Annyi különbséggel kicsit macerásabb a részvényeket inkognitót megőrizve lejegyezni. Bár ezt is megteheti magántőkealap mögé bújva.

Lényegében technikai kérdés a dolog ha ennyi lóvét sikerült közben cégen kívül felhalmozni, és azt be is akarja így vinni a cégbe most.

Vagy inkább a piaccal szeretné finanszíroztatni még az is lehet. Előbb utóbb az muszáj lesz a közkéz növelés miatt is.

a nagy dobás

#808306 banyaiz Előzmény: #808257

Nagy dobásra készülnek, igen tőke nélkül nehéz egy befektetési céget üzemeltetni. :) Valahogy be kellene juttatni a cégbe. Ennek a részletei igen érdekesek lesznek milyen időtávon milyen módon mekkora részvényszám bővüléssel stb.

Konzumnál hitelből vették a Hunguestet itt nem opció az, hogy a kötvényt kiváltják zártkörű tőkeemeléssel ezzel saját maguk által jegyzett kötvényt részvényre cserélik mint Opusnál.

Mondjuk az Mkb adta a hitelt tehát ez is saját kézből saját kézbe lényegében. :) De kicsit matekozás igényesebb ha Mkb-hoz kerülnek részvények az nem opció. Egy zártkörű tőkeemelés amiből visszafizetik a hitelt.

Első körben attól kellene megszabaduljanak vsz mert adósságszolgálat ilyen számok mellett nem hiányzik. Bár annyira nem nyomasztó alacsonyak a kamatok . Akár kivárhatnak vele mert Hunguest annyit biztos kitermel mint az adósságszolgálat.

Opus példát megnézve. Megvették a Mediaworksöt kötvényből befolyt pénzből így juttatva tőkét a cégbe. Aztán a kötvényt átváltották részvényre vszínű saját zsebek közti cserével. Így a mai piaci árfolyamot nézve több mint duplája a részvény kötvény cserének. Nemhogy ingyen volt a Mediaworks hanem a piac fizetne nekik azért, hogy megvették egy tőzsdei cégben. Sőt nem is aprót fizetetne nekik ezért hanem a pár mrd-ért kötvényes lóvéból vett Mediaworks mint érdemi vagyonelem egy olyan cégben ami 200 mrd-Ft feletti árazással rendelkezik a jelenlegi helyzet szerint. :) Gyakorlatilag propaganda okokból megvett médiaportfólió 100 mrd-os de inkább 200 mrd-os nagyságrendű haszonnal lenne eladható ezen az árfolyamon. Mert más érdemi vagyon nincs is a cégben jelenleg.

Nem akármilyen mutatvány ez. Az értékteremtés egy új dimenziója.

paksifüles

#808220 Kissherceg Előzmény: #808141

Véletlen egybeesés, de most hétfőn zajlik Budapesten a nukleáris ipari beszállítók AtomEx Europe elnevezésű konferenciája is. Az eseményen előadott Kirill Komarov, a Roszatom nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese is, akivel az MTI interjút készített beszéde után. Komarov azt mondta, az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, és 2018 végéig 15 jelentős beszerzés kiírása várható, mintegy 2 milliárd euró értékben. Lesz tehát mire pályázni Mészáros Lőrincnek és másoknak.

ismét nyert

#808133 bygm Előzmény: #808104

E fórumon próbálkozok tőzsdéhez értő és más ügyeket mellőző társakkal szót váltani. Remélem, felnőtt emberekkel találkozom, akik a pénzkeresésre figyelnek. Barátom tanácsára jöttem e fórumra. Opus, bif és appenin tulaj vagyok.