Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kardiológia

infrahangok?

#797294 MGHUN Előzmény: #797292

Ez érdekes, de az infrahang által okozott tünetek inkább egy stroke tüneteihez hasonlítanak. Számomra a vezető tünet mindíg az erős mellkasi fájdalom volt a bal mellkasfélen. Olyan kb., mint hogy ha satuval szorítanák, de közben olyn, mint, ha szúrna. Viszont a migrénem lehet, hogy elősegítették az infrahangok. Aki fejfájós az gondolom jobban érzékeny ezekre a hangokra.

Amúgy az érdekes, hogy a tengerimalacok is képesek infrahangokat kibocsátani egymással történő kommunikáció érdekében.

gyerekes dolgok

#797263 MGHUN Előzmény: #797202

Hétfőre kaptam beutalót az Aestethica magánrendelőbe nyugalmi EKG-ra. Igaz, így 4090 Ft lesz, de ez vele jár. Ha kiderül, mi baj legalább tudok valamit tenni a szóban forgó embertípus ellen magam körül , mert sajnos itt nincs lehetőség másra. Az etnikai hovatartozásuk védi őket, így azt csinálnak, amit akarnak (igen, igen a cigók). De erről ebben a fórumtémában részemről ennyit...

A lényeg, hogy ehhez a magánklinikához konkrétan 1 napon belül megkaptam az időpntot. Bárkinek bármi baja van, már az időpontfoglalás gyorsasága miatt nagyon tudom ajánlani.

Tudtommal nem csak EKG-t végeznek, de a nyugalmi EKG, mint mondtam egy napon belül adnak rá időpontot. És jóformán 3 napot is alig kell rá várnom.

S.O.S - élveboncolás :-)

#797203 TrendMan Előzmény: #797194

Inkább gondolok az 'élveboncolás' alatt valami kellemes, átvitt értelműre mint valami kellemetlen konkrétumra:-)

gyerekes dolgok

#797202 TrendMan Előzmény: #797107

Nekem alapvetően nincs bajom ezekkel az emberekkel, akik érzésem szerint 12 éves színvonalon vannak, amit tenni szeretnék, azt a saját dimenziómban próbálom, nem ellenük.

(pl. Tanulni valami újat, más közösségeket keresni etc.)

A 12 éves színvonal szerintem benne van a fogyasztói társadalomnak abban a fajtájában, amit most élünk:

Nézd meg a netet: felugró ablakok, reklám banner-ek követnek téged, ahogy görgetsz ide-oda, a tőzsdei hír egyik nap arról szól, hogy X guru esést jósol, másnap meg jönnek Y guruval, aki további emelkedést vetít.

Hát ez nem gyerekes?

Az emberek többnyire próbálnak túlélni és alkalmazkodni, ezért ők is gyerekessé válnak?

Ügyelet

#797195 banyaiz Előzmény: #797177

Menj csak el, és készíts össze előtte ruhákat mindent kocsiban ha esetleg azt mondják maradj benn kéznél legyen.

S.O.S - élveboncolás :-)

#797194 banyaiz Előzmény: #797096

Szóval kivetítetted a fantáziád az írásomra? :) Végül is érdekesebb programnak tűnik mint egy teljes szűrés . Ha nagyon keresgélek telefonszámot elképzelhető találok is aki ezt a szerepjátékot eljátszaná, de költségesebb lesz mint egy kórházi procedúra. :) Nem, semmi ilyen eszembe se jutna ugyandehogy, az ördög csábításának ellenállok, most is tömjén gyertyával füstölök. Komolyság van itt. :)

Ügyelet

#797182 tozsdenyul Előzmény: #797177

a benntmaradás megegyezésen alapul (kivételek a te esetedben nem nagyon jönnek szóba). Ök legfeljebb ajánlhatják, hogy egészséged érdekében mi az ami indokolt, ha úgy látják, az meg a te dolgod, hogy hogyan döntesz.


Ügyelet

#797177 MGHUN

Ma este úgy gondolom, elmegyek az ügyeletre, ott elmondom a tüneteket. Így elvileg ott azonnal elvégzik az EKG-t? És ha kiderül, hogy infarktusom volt 1,5 hónapja,akkor benttarthatnak?

Katéter

#797107 MGHUN Előzmény: #797097

Ugye? Esik a színvonal minden felé. Az számomra az a legidegesítőbb, hogy a tisztesség, erkölcs, hűség és becsület idegen fogalomnak számítanak. 7 ember, akiket barátomnak hittem, hirtelen ellenem fordult, vagy egyszerűen "kedvtelésből" vagy (még régen, anno. általánosban) valami kibaszottul gyerekes dologért. Az ami általánosban történt, annak hatására még egy kellemes kis OCD is előjött, amivel azóta együttélek. Az sem tesz valami jót a szvnek, mivel pánikrohamokkal jár, valamint a folytonos általa okozott stressz, családi feszkó, plusz még az érrendszeriés szvbetegség hajlam egy tökéletes recept a fiatal korban kialakuló szívinfarktusra....

Na mindegy. Te tudtál ezek ellen az emberek ellen valamit tenni (a leszaromon kívül, az ebben az esetben sajnos nem lenne hatásos). Eszembe jutott már a jó hangszigetelő fejhallgató, de a pénz....

Katéter

#797097 TrendMan Előzmény: #797025

Ez egyébként nagyon érdekes.

Én is sokszor úgy érzem, hogy körülöttem sok 12 éves értelmi színvonalú ember van.

Néha még az oldalági rokonaimat is ilyennek látom:-)

S.O.S - élveboncolás :-)

#797096 TrendMan Előzmény: #797016

Én azt hittem, egy dögös pszichológusnőre gondoltál, aki leültet egy székbe és részletesen bemutatkozik.

Jó lábú, nagy mellű, kedves is és megkérdezi, hogy mi bajod van? Részletesen végigmentek a problémákon.

Elmondja, hogy kardiológus is és rendbe teszi a férfi szíveket, vagy valami hasonló :-DDD

S.O.S

#797040 banyaiz Előzmény: #797021

Nincs mit. Nagy dolgokat nem tudtam mondani. Tőzsdenyúl ő orvos ha jól tudom úgyhogy rá hallgass inkább jobban jársz. :)

Katéter

#797025 MGHUN Előzmény: #797018

Őszintén bevallom, mentőt eddig féltem hívni, mert mindíg megfordul az agyamban, hogy esetleg, ha nincs semmi bajom, akkor lehet, hogy egy másik embernek meg már nem jut időben segítség, akinek meg kéne, stb......

Sajnos a környezeti problémáim az első 3,5 órás esetben gátoltak a segítségkérésben, nem akartam magam jobban felidegesíteni pár faszfej miatt mégjobban, akik minden szarságért fröcsögnek. Sajnos hétköznapokon a helyre, ahova járok, van pár kedves ember, akiket kb. olaj a tűzre hasonlattal tudnék jellemezni. Sajnos váltani sem tudok, mert akkor meg megint csak én szívom meg a helyzetet. Nagyjából ezért is regisztráltam erre a fórumra, hogy tudjak értelmes témákról is beszélni. A körülöttem lévő emberek szellemileg Kb. egy 12 éves kisgyerek szintjén vannak.

Na mindegy, szóval nem akartam mégjobban felidegesíteni magam abban a helyzetben, mellesleg nem gondoltam, hogy ilyen súlyos a helyzet, azt hittem, csak koszorúérgörcs.

Amúgy ezekre lenne a megoldás a leszarom tabletta, de mint mondtam, olyanok,mint a kisgyerekek (ovodás hangulat, fiatal felnőttek formájában. 200 méteres körzetben az ő hangjukat lehet hallani, és én az 5 méteres körzetükben kell, hogy legyek)

S.O.S

#797021 MGHUN Előzmény: #797016

Hát akkor az előző kommentem inkább meg sem írtam. Csak már az agyam gyártja a filmeket előre.... Na mindegy.

Köszönöm, ma is megyek orvoshoz a hétfői anginám miatt, meg a tegnap esti fájdalom miatt, és ott majd konzultálok vele ilyen ügyben.

Katéter

#797018 banyaiz Előzmény: #797014

Ne gondolj mindjárt ilyen műtétekre , de hát ezt meg kell nézni, hogy mi a gond. Ha meg nem találnak semmit és mégis ilyen tünet jön utána is akkor azonnal menj be a kórházba, akár mentővel. Azért van a mentő ha így érzed magad bevigyenek. Szerintem egy darabig ott is tartanának befektetnének alaposan kivizsgáljanak ha ilyen tünetekkel bemennél. Bár amilyen állapotok vannak az egészségügyben nem biztos.

Ha meg nem akarsz rákölteni akkor vagy sürgősségire tudsz bemenni, vagy a háziorvosi beutalóval kivárod az időpontokat. Ha sürgősségire mész, ott nem tudom mi a játék elvileg szerintem ilyen panaszokkal alaposan meg kellene nézzenek ott is. Gondolom ott is megvan a protokoll vérvételtől az ilyen olyan vizsgálatokig amit kötelező elvégezniük.

S.O.S

#797016 banyaiz Előzmény: #797013

Nem, én arra gondoltam élveboncolás alatt , hogy végigmész egy menedzserszűrő napon, lefuttatják rajtad a programot. Kezdve onnan, hogy testmagasság, testsúly, testnek az arányai, szem, fogak, vérvétel abból teljes laborvizsgálat azonnal nem kell az eredményre várnod , ekg, terheléses ekg, doppleres érvizsgálatok, szívultrahang, egyéb ultrahangok has, medence , ízületek vizsgálata, urológia, bőrgyógyászat és a tököm tudja még micsoda. Aztán a nap végére úgy érzed magad mint állatorvosi ló. De kb olyan 1 év kórházi programját lefuttatták rajtad ha a háziorvos beutaló , utána másik helyre beutaló stb utad járnád.

Ez az élveboncoló program . :) Ilyen panaszokkal amiket mondasz szerintem valami ilyen gyorsított dologra lenne érdemes menni. Kivizsgálás szempontjából gyorsított eljárásra.

Elvileg ha valami olyan szervi problémád van kiderül . Akkor már arra tudsz tovább menni.

Katéter

#797014 MGHUN

Képtalálat a következőre: „heart attack treatment”
A katéterezés röviden valahogy így néz ki, de mint látható, a háló miatt és a vérsűrűség miatt könnyebben kialakulnak vérrögök.

A mostohanagyapámnak 2 éve volt infarktusa, ő is egy éjszakáig várt amég bement az ügyeletre, mert nem volt olyan rosszul, hogy infarktusra gyanakodva mentőt hívjon. Ott mondták neki, hogy ez a helyzet, és nála is ez a műtét volt. Altatás nélkül végezték, 2 ilyen hálót rktak be, azt mondta, azóta teljesen jól van. De mondjuk ő már nem folytat semmi aktív, megterhelő sporttevékenységet. Azt viszont tudom, hogy a rendszres mozgás hozzátartozik a rehabilitációhoz.

S.O.S

#797013 MGHUN Előzmény: #797007

Élve boncolás?

Bypass műtétre gonddolsz? az sajnos szóba sem jöhet. Aktívan sportolok, és a mindennapok szarjából az ad heti 2-3 órás megnyugvást, mert akkor legalább még barátok között lehetek. Ha ezt abba kell hagynom huzamosabb időre, vagy ha csak fekvőbeteg leszek az többet árt, mint használ....

Ha jól tudom a katéteres műtét átvette már az ilyenek helyét, ráadásul az altatás nélkül történik, mondjuk azt se szívesen vállalnám be. A háló, amit olyankor beraknak növeli a vérrögképződés esélyét, ami újabb infarktushoz vezet. A legjobb megoldásnak a vérrögoldós kezelés tűnik, amit leginkább stroke esetében szoktak alkalmazni, de az infarktust is azzal állítják le, és kezelést is folytatnak ilyen gyógyszerekkel. Emiatt nem lesz az ember hetekig fekvőbeteg.

Azért köszönöm a felajánlást, de az ilyen típusú, élveboncolós műtéteket már a korom miatt sem nagyon akarom bevállalni.