Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Lufi

#794133 Hotibo

Igen, én is emlegettem itt a fórumon, hogy érdemes lenne venni, még 12 környékén, csak lemaradtam, mert még olcsóbban akartam megkapni, utána meg felpattant akkor meg már nem mertem belevenni.

Na most nézem, hogy még is jó ötlet volt tegnap eladni a Daimlert, ma már esik is. Bár sajnos mínuszban tudtam csak, de osztival együtt számolva azért így is pluszos lett, bár nem éppen gigaprofit. Mindegy, sokkal jobb teljesítményre számítottam tőle, de ez az erőtlen fel-le cirkulálást, már nem bírtam.

Így már csak E.ON-om van, azzal még kivárok, bár nagyon emelkedni se akar érdemben, de legalább esni se.

Lufi

#794113 matgab Előzmény: #794109

10EUR környékén jó vétel lett volna. Stratégiailag az erős szakszervezetekkel és erős állami befolyással bíró európai légitársaságokban én nem nagyon bízom. Az olaj ára is elszállhat és egyszerűen képtelenek alkalmazkodni, mert se béreket csökkenteni, se kirúgni nem lehet senkit soha... Ha meg épp nyereségesek, akkor jó állami vállalatokhoz méltóan gyorsan béreket emelnek vagy elköltik esetleg egy kicsit túlárazva a dolgokat, hogy "jövőre legyen tartalék ha meg kellene szorítani".

Akkor már inkább USA légitársaságok, vagy Ryanair, wizzair, easyjet vagy hasonlóak.

Lufi

#794109 Koffein

A Lufthansát is jó vételnek látom, csakis hosszabb távra. Habár 10€ környékén lett volna jó vétel, amikor az arabok beszálltak...

Unicredit

#793916 Koffein

Most nézem, Unicredit vételem +15% felett teljesít. E hogy? Mikor? Míg az idei próbálkozásaim folyamatosan kistoppoltak, e surranó pályán termeli a pluszokat... aranyos... :)

ageas

#793798 Koffein Előzmény: #793789

Az lesz a vicc, hogy máj7én Le Pen nyer... ez a forgatókönyv túl pozitív, ettől elszoktunk, a végén kell lennie valami csavarnak... :o))

Az összes Béta-s CB és D…

#793796 Tapasz Előzmény: #792001

Az összes Béta-s CB és DBK részvényem elkelt ma + plusz egy kis CB long certi is :-)

ageas

#793789 matgab Előzmény: #793675

Basszus, nézegettem 36 EUR alatt az Ageas, de lemaradtam róla, most meg már 38 felett van.

Ugyanez a helyzet az EDF-fel...

Ki a franc gondolta volna, hogy a francia választások miatti bizonytalanságot ilyen diszkonttal árazta be a piac?

ügyes...

#793675 tozsdenyul Előzmény: #793585

"tőzsdézés miatt robbanthatták fel a dortmundi futballcsapat buszát"

Ugyanmár...

A másik két orosz tettestárs még szökésben. Putyin folyamatosan szítja merkeléknél a migráncs témát, nem ereszti a medve a nagyit a szorításból :)

Commerzbank és DB

#793654 Fornit Előzmény: #793643

Ügyes, épp arra gondoltam, h amennyi ilyen kis skalpos tradet zársz egy év alatt, abból kijön egy duplázás egységnyi pakkra.


Commerzbank és DB

#793643 Tapasz Előzmény: #793002

tegnap es ma kiszórva a pakkok:

CB (2475-2595) és (2508-2650)

DB (4715-4860, 4867)

És a nagyok?

#793630 Hotibo

Bezzeg a nagy játékosok, egész országokat rombolhatnak le a profitért, büntetlenül. :(

Szerencse, hogy senki nem halt meg, bár voltak sérülések, de nem az illetőn múlott, hogy ennyivel megúszták. Remélhetőleg jó sok évre leültetik, már csak példa statuálás céljából is. éppen elég nekünk a világpiaci kusza katyvasz,éppen még ilyen kiszámíthatatlan, random önjelölt tőszdeterroristák hiányoznak még a rendszerből. :(

ügyes...

#793585 Kissherceg

Múlt hét kedden bombatámadás érte a Borussia Dortmund futballcsapatának buszát a Monaco elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. Az első feltételezések alapján iszlamista háttere volt a robbantásoknak, ez azonban egyre kevésbé valószínű. Ma reggel ugyanis őrizetbe vettek egy 28 éves férfit, aki gyanúsítható a merénylet elkövetésével, akiről kiderült, hogy a robbantások előtt tőzsdei pozíciókat nyitott, és arra játszott, hogy a tőzsdén jegyzett Borussia Dortmund részvényeinek árfolyama a merényletet követően esni fog.

Ez beteg: tőzsdézés miatt robbanthatták fel a dortmundi futballcsapat buszát

Forrás: AFP

A német hatóságok szerint az orosz és német állampolgársággal is rendelkező Sergej W. követhette el a robbantásokat, az elfogásában több száz rendőr vett részt a baden-württembergi Tübingen és Rottenburg közelében. A feltételezett elkövető a robbantások napján 15 ezer darab, 78 ezer euró értékű BVB-részvényekre vonatkozó put opciót vett, amivel arra játszott, hogy a terrorcselekményt követően a futballcsapatot működtető vállalat részvényárfolyama nagyot esik, így akár több millió eurót is kereshet a pozíciókon, amelyeket egyébként a futballcsapatot elszállásoló hotel, a Hotel L'Arrivée IP-címét használva nyitotta Sergej W.

A robbantások másnapján, április 12-én közel 1,9 százalékos mínuszban is állt a BVB árfolyama, nap végre azonban már emelkedni tudott, az aznap este lejátszott mérkőzésen azonban a Dortmund hazai pályán kapott ki, másnap, április 13-án 3,9 százalékot esett a BVB árfolyama.

Ez beteg: tőzsdézés miatt robbanthatták fel a dortmundi futballcsapat buszát

Commerzbank és DB

#793324 Fornit Előzmény: #793300

"részvények még osztalékszelvénnyel (cum-dividend) forogtak"

Mivaaaannnn?? :))))

Spermabank?