Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

DB gyorsjelentés

#814608 Kissherceg Előzmény: #814153

"Újabb üggyel bővült a Deutsche Bank botránysorozata: a társaságnak 4,5 millió dolláros bírságot kell fizetnie kötvényvásárlók félrevezetése miatt, ebből 3,7 millió dollárt az ügyfelek felé kell visszatérítenie. "

vannak bajok ottan

DB gyorsjelentés

#814153 matgab Előzmény: #814145

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/zara-pull-bear...


Jesszusom milyen demagóg buta szakmaiatlan cikk egy pénzügyi oldalon...!

Az, hogy a visszáru tranzakció számviteli lekövetésének mi a módja, arról látszik, hogy fogalma sincs.

Hogyan bizonyítod be a hitelkártyán lévő 9995 forintos terheléseddel, hogy azt a ruhát hozod vissza, amit bemutatsz, nem egy másikat?

Hogyan bizonyítja be a vásárló, hogy amit visszahoz terméket, azt egyáltalán Magyarországon vette és megfizette a magyar ÁFA-t?

Mert ugye ha vettem valamit Magyarországon 9995 forintért (mondjuk egy fehér pulóvert) és vettem egy fekete pulóvert Spanyolországban 25 EUR-ért (aminek Magyarországon 9995 forint az ára) és visszaviszi a fekete pulóvert (amit az alacsonyabb ár és alacsonyabb ÁFA kulcs miatt olcsóbban vett spanyolban), akkor gyakorlatilag megkárosítja a magyar államot.

Egyrészt ÁFA-val másrészt TAO-val, hisz a magyar cég árbevétele 0 forint, holott a magyar cég adta el a fehér pulóvert amit végül megtartott a vevő.


contact

#813909 Tapasz Előzmény: #813902

Én az alábbi részvényekkel foglalkozom a német piacon:

DB

CB

EON

és ritkán RWE

A DB és a CB elég volatilis, az EON nem annyira, de ott relatíve magas az osztalék.


A 2007-es csúcsokhoz képest ezek a részvények még mindig alacsony áron vannak (szerintem)

contact

#813902 kicsi_Warren

Sziasztok!

szeretnék ide csatlakozni, átállni a "jó" oldalra a daytrade sikertelenségek után.

Annyi pénzt elégettem ott hogy mostmár szeretnék tanulni és jobban csinálni a a dolgokat.fel nem adom, csak belátom a korlátaimat és fejlődni szeretnék...

Tudnátok nekem egy top 10-es részvény listát feldobni, hogy miben láttok 2018 >> fantáziát hosszútávú befektetésre ?

kicsiW

Adidas

#813744 Koffein
"Az Adidas vezérigazgatója optimista a 2018-as évet tekintve. Kínában és Amerikában is erős növekedésre számít a kedvező gazdasági környezet miatt, ugyanakkor kevés kockázatot lát. A piac is osztja a kedvező növekedési előrejelzéseket, az elemzők 9%-os árbevétel növekedésre számítanak."

h&m

#812387 Koffein Előzmény: #812379

most nézem, a nike jól összekapta magát, lassan ismét mindenkor csúcs közelében... adidas meg elindult lefele rést tölteni... lehet egyikből ki, másikba beszálltak a spekik? :)

almának annyi előnye van, hogy több szolgáltatással is magához tudja kötni az embereket, ez a nokiának anno nem volt meg. xiaominak meg nincs ekkora szolgáltatási kör a háta mögött, hogy magához láncolja a felhasználókat..


h&m

#812379 matgab Előzmény: #812360

Az UA-ban én hittem, de eladtam, mert most úgy látom, hogy előbb lesz az UA új Reebok, mint új Nike. A Reebok is micsoda menő volt a 90-es évek elején, aztán egy nagy blamává alakult...

Nike és Adidas a műfaj koronázatlan királyai, de nem feltétlenül konkurensei a hagyományos ruházati iparnak, tehát ilyen szempontból nem Zara vs Nike a kérdés.

Az Apple most csúcson van, de sztem pont ugyanaz lesz a sorsa, mint a Nokiának -ami régen szintén státusz szimbólum volt. Aztán ma már mi?

A Xiaomi és a technológiai fejlődés el fogja mosni közép távon.

h&m

#812360 Koffein Előzmény: #812336

Adidas, Nike, UA.t még értem, de a többi működését nem, így nem is figyelem azokat.

Bármennyire is ütik a Nike, Adidas, vagy akár ua-t, hosszú távon talpra fognak állni, mert trendi termékek, önkifejezést szimbolizálnak. Többnek érzik magukat. Attól, hogy a mobil/tech piac elaprózódott, attól még az Apple ott van a toppon, nézd meg hol van az árfolyam pár évvel ezelőtthöz képest... státusszimbólum, ahogy az adidas, nike is az... napokba mosolyogtam el magam, koszos szakadt nadrág, kabát, látszik, hogy a mindennapokra alig van pénz, de a lábán virít a nike, iphone a kézben.... az érzés, amire mindenki vágyik...

Egy inditex, vfc-t nem tudok hova tenni, vagy gap, abercrombiet, mert ha választ az átlag vásárló, hogy most van 20k-ja cipőre, vagy melegítőre, akkor nike adidas páros fog szóba jönni és nem feltétlenül inditex, vagy decathlone gazdaságos termék...

H&M most azért keltette fel az érdeklődésem, mert a botrány révén beugrott, hogy az elmúlt évekbe többször vásároltunk ott cuccot, mint c&a, vagy inditex boltjaiba... figyelőlistára felkerült, vétel pozin nem gondolkodom, befektetési tanácsnak nem minősül bla bla bla csakhogy a mifid2be benne legyünk... :-P

h&m

#812336 matgab Előzmény: #812318

"A Nordea Swedish Stars alap tavaly 18 százalékos hozamot ért el, az alap kezelői jellemzően 3-5 éves időtávon fektetnek be, a H&M most már a második legnagyobb befektetésük, a divatcég papírjaiban tavaly építették ki pozícióikat."


Akkor jó nagyot buktak eddig rajta.

A divatipar nagyon veszélyes mostanság, erről már többször írtam az USA topikban is.

Egyrészt folyamatosan jelennek meg új márkák. A tradicionális márkák 5-20 éves bérleti szerződéseket kötöttek jó magas bérleti díjakon olyan bevásárló központokkal, amiket most a piac úgy áraz, hogy az online kereskedelem elterjedése miatt csődbe fognak menni.

Tehát lesz egy csomó halódó bevásárlóközpont, ahonnan ezek a márkák nem tudnak menekülni, vagy csak magas költségekkel.

Egy-egy üzlet kiépítése baromi drága, az idő előtti üzletbezárások extra költséget fognak jelenteni ezeknek a cégeknek.

Arról nem is beszélve, hogy a munkabér költségek szintén jelentősen növekednek és ezen fenti dolgok miatt az online ruha kereskedőkkel szemben komparatív hátrányuk lesz a hagyományosan értékesítő márkáknak.

Ami azzal jár, hogy az online értékesítők alacsonyabb árakon fogják kínálni a termékeiket. Ez pedig a hagyományos márkáknál kisebb forgalmat eredményez, a kisebb forgalom pedig tovább növelik a veszteségeket, amik utána még további bolt bezárásokkal fog járni. Ami azt jelenti, hogy a márkák központjaiban vagy nagyban elkezdik a head office-t leépíteni -ebben az esetben káosz és fluktuáció várható a központokban, vagy nem építenek le és akkor sokkal kevesebb üzletnek kell ellátnia kisebb forgalommal egy relatíve egyre nagyobb vízfejet.

Szóval nagyon veszélyes iparág ez mostanában. Nem véletlen van ott az összes ruhamárka árfolyama ahol (most a Nike épp feljött egy picit, az Adidast meg spekulánsok felnyomták, de nézz rá az Abercrombie, GAP, VFC, vagy akár az Inditex árfolyamaira).