Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

danske

#827993 Kissherceg

Lesz itt még jó beszálló:


A bank által megrendelt független vizsgálat kimutatta, hogy 2007 és 2015 között mintegy 200 milliárd euró folyt át a Danske Bank észtországi leányvállalatán 15 ezer devizakülföldi ügyfél számláin keresztül. A tranzakciók jelentős része gyanúsnak bizonyult, több tízmilliárd eurót moshattak tisztára az észtországi leányvállalaton keresztül. A piszkos pénzek főleg Oroszországból, de más volt szovjet köztársaságokból is érkeztek.A vizsgálat eredményeinek közzététele előtt nem sokkal, még szerdán lemondott a Danske Bank vezérigazgatója, Thomas Borgen, aki 2013-ban került posztjára. Borgen vállalta a felelősséget azért, mert sok éven keresztül nem megfelelően működött az ellenőrzés és szabálykövetés (compliance) rendszere.Jesper Berg, a dán pénzügyi felügyelet (Finanstilsynet) vezetője csütörtökön bejelentette, hogy az új információkra való tekintettel újraindítják a májusban lezárt vizsgálatot a banknál.A pénzügyi felügyelet májusban "súlyos hiányosságokat" tárt fel a Danske Bank irányításában, és 5 milliárd korona (670 millió euró) elkülönítésére kötelezte a pénzintézetet a megnövekedett kockázatra hivatkozv.A koppenhágai pénzügyi ügyészség augusztusban a Danske Bankénál jóval átfogóbb vizsgálatot indított pénzmosás gyanújával. Az észt hatóságokkal együttműködésben folyó vizsgálat 2019-ben fejeződik be. A Danske Bank pedig akár több milliárd koronás bírságra számíthat.Vera Jourová, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja csütörtökön közölte, hogy október 2-án megvitatja az ügyet Dánia, Finnország és Észország pénzügyminisztereivel.A különböző felmérésekben Dánia rendszeresen a világ legkevésbé korrupt országai között szerepel. Vezető politikusai most bírálták a Danske Bankot, mert nem fedte fel pontosan, hogy mennyi pénzt mostak tisztára, és ki viseli mindezért a jogi felelősséget. Rasmus Jarlov kereskedelmi miniszter kiemelte, Dánia el akarja kerülni azt a forgatókönyvet, amely a harmadik legnagyobb lett bankkal, az ABLV-vel történt. Miután az amerikai hatóságok pénzmosással gyanúsították meg, a pénzintézet nem jutott többé forrásokhoz és villámgyorsan összeomlott.A The Wall Street Journal értesülései szerint a Danske Bank, amely ugyan az Egyesült Államokban nem folytat tevékenységet, de vannak dollárban jegyzett kötvényei, az amerikai pénzügyi felügyelet célkeresztjébe került.A Danske Bank nem az egyetlen pénzintézet, amelyet pénzmosással gyanúsítanak. Olyan nagy európai bankokat is súlyos bírságra ítéltek emiatt, mint a BNP Paribas és a Deutsche Bank. Legutóbb, szeptember elején az ING holland banknak mintegy 775 millió euró pénzbírságot kellett megfizetnie, amiért 2010 és 2016 között nem hajtotta végre megfelelően a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni szabályokat, nem ellenőrizte kellően alaposan az ügyfeleket és a gyanús tranzakciókat.

Citi: Most kell olasz részvényeket venni

#827257 Koffein

"Venni kell az olasz részvényeket a Citi elemzői szerint, a bankház szakértői úgy vélik, hogy a politikai populizmus erősödése nem szegi majd a befektetők kedvét, és a Citi előrejelzése szerint a milánói börze magabiztos emelkedéssel zárhatja majd az idei évet. A bankház elemzői kiemelték az olasz részvények 2011-es és 2014-es gyengélkedését, akkor az év utolsó negyedéve hozta el a pozitív fordulatot, a Citi elemzői nem tartják kizártnak, hogy a történelem ezúttal is megismétli önmagát és az olasz részvények ismét jól teljesíthetnek majd az utolsó negyedév folyamán.

...

A Citi által leginkább kedvelt olasz részvények listáján megtalálhatók az ikonikus sportkocsigyár a Ferrari, a villamosenergia-átviteli rendszerek és távközlési kábelek előállításában érdekelt Prysmian-csoport, továbbá a Moncler ruházati cikkeket gyártó vállalat és a Fineco pénzügyi szolgáltató részvényei is. A bankház elemzői által legkevésbé kedvelt részvények listáján a Telecom Italia, a Mediaset és az ERG papírjai szerepelnek."

https://www.portfolio.hu/vallalatok/meglepo-ajanla...

Bayer AG

#826148 matgab Előzmény: #826147

mondjuk érdekes a Bayer, azon gondolkodtam, hogy ha eléri a minusz 15%-ot, akkor veszek... De pont előtte fordult. Majd délután, hátha az amcsik is elkezdik adni...

Bayer AG

#826147 matgab Előzmény: #826146

igen, ráadásul 1 farmer rákos megbetegedése miatt, mert egy bíró azt gondolta, hogy van összefüggés a rákos megbetegedés és a Monsanto termék között.

Nekem is az volt az érzésem, hogy ez sokkal inkább a kereskedelmi háború egyik erőfitogtatása, semmint "valós" esemény.

Bayer AG

#826146 MrTibi16

A mai esése a Bayer részvénynek eléggé hogyismondjam nem mindennapi (-13% is volt)

Azért tök izgi hogy amint megkapott minden engedélyt a Monszántó felvásárlására a hambisok máris durrantanak egy hogyismondjam kisebb bírságot (egészen pontosan 287 millió dolláros) .D (lehet majd írni az újságban hogy a német multi tulajdonában lévő monszántó rákos cuccal árasztja el az amcsi piacot .... csúnya németek)

raiffeisen

#825930 Koffein

A Raiffeisen ma reggel a piaci várakozásokat felülmúló negyedéves eredményt tett közzé. Ennek főbb okai a vártnál lényegesen magasabb osztalékbevétel és a várakozásokat felülmúló kereskedési bevételek. Vagyis bevételi oldalról a felülteljesítés nem a bank szűken vett operatív tevékenységéből származott. Költségoldalról pozitív volt, hogy a banknak nem kellett céltartalékot képeznie. A kilátásokat enyhén javította a bankcsoport, a céltartalék képzésre most már alacsonyabb értéket várnak, mint amit 2017-ben realizállak, míg eddig akörüli értékre számítottak.

danske bank

#824149 matgab Előzmény: #823959

siemens Healthineer átütötte most már a 38-at is:-)

Lassan jöhet a 40 ostroma. Nem egy rakéta, de ahhoz képest, hogy nekem is van , emelkedik (a szokásos kezdeti -8% shock után)

danske bank

#823959 Kissherceg

Sokkal jelentősebb mértékű pénzmosás zajlott a Danske Bank észt leánybankjainál, mint azt eddig sejteni lehetett. A Bloomberg szerda délutáni cikke szerint az észt bankokban akár 8,3 milliárd dollárt is tisztára moshattak 2007 és 2015 között. Ez kétszerese a korábbi becsléseknek.

A dán nagybank ráadásul eddig elég olcsón megúszta a történetet, kisebb figyelmeztetéssel, illetve egy felszólítással, hogy tartsanak benn több tőkét, letudta az ügyet a dán bankfelügyelet.

Ugyanakkor a még nagyobb mértékű szabálytalanságok miatt keményebb büntetések is jöhetnek, a bank részvényei zuhanni is kezdtek szerdán, a bejelentést követően. A Bloomberg gyorselemzése szerint a következmények amúgy inkább lesznek érzelmi alapúak, semmint pénzügyiek. Az utóhatások viszont a dán bankfelügyelet szempontjából, illetve abból a szempontból, ahogy a hatóságok világszerte ellenőrzik a bankokat, jóval nagyobb volumenűek lehetnek.

Az észt leánybankok esetében például számos egyértelmű vörös figyelmeztetést hagytak figyelmen kívül a dániai központban. Ráadásul a történteknek komoly geopolitikai jelentősége is van: az eddig összegyűlt információk alapján elsősorban orosz pénzek érkeznek az Európai Unióba a balti országok bankjain, illetve Nagy-Britanniába bejegyzett vállalatokon keresztül.

Nem véletlen, hogy egyre többen sürgetnek országokon átívelő együttműködést és új eszközöket a jelenséggel szembeni küzdelmhez. Ebből a szempontból is jelentős lehet a Bloomberg szerint, hogy mi lesz a Danske Bank-eset utóélete.

daimler

#823718 matgab Előzmény: #823708

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-28...

22%-ot esett az Osram Trump miatt.Hát az azért elég kemény...

Hella is 5%-ot esett.

Igen, ha Trump elkezdi szivatni valahol az EU-t az az autógyártás lesz. Vannak régóta szenvedő klasszikus amerikai márkák, amiket a szabad piacon legyőznek az európai konkurensek. Ráadásul ott van az iparágban a technológiai váltás is, aminek lesznek nyeretesei, de sok vesztese is. A marginok nem voltak nagyok eddig (sem). Borzasztó sérülékeny üzleti modellé vált az autóipar. Az mondjuk Magyarországnak is odakúr, ha a német autóipar elkezd döglődni, Audival Mercedes-szel az élen...

Osram

#823668 matgab Előzmény: #823661

na, eléggé befostak itt a befektetők, hogy rátettem a figyelőlistámra.... Már -13%-ra tették ma...:-))