Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Robotika

#805320 Koffein Előzmény: #805316

Robotika topikon belül http://stocklandyard.hu/tozsde-forum/temak/3998-ro... van egy két etf linkelve, ott fel vannak tüntetve a robotikával foglalkozó cégek, érdemes közülük csemegézni... egy versenytársat említsek, nekem az ABB mozgása szimpatikusabb, kiszámíthatóbb, mint a Kuka-é... de amint tudjuk, változnak az igények, és ez így van jól :))

Robotika

#805316 negyvenentúl Előzmény: #805055

El tudom képzelni, lehet róla szó, ahogyan az elektromos autózásba is beszálltak. Ilyen cég a Geely például - ennek a részvény árfolyama nem ismer határokat, ebben az évben már 100% felett van... Erre az iparágra számos más iparág is épül, amely így rohamos növekedésnek fog indulni. Ezekre találtam egy cikket az egyik blogon: https://goo.gl/8jkUV3

Unicredit

#805252 Koffein Előzmény: #805003

vagy csak ray dalio shortolja http://www.portfolio.hu/vallalatok/az-olasz-bankok... nagyon örvendek eme tevékenységének, remélem kurva jót jelent nov 8 -án, hogy égjen a rohadék pénze...

"Az összegyűjtött adatok alapján a világ egyik leghíresebb befektetője, Ray Dalio hedge fundja, a Bridgewater összesen 713 millió dollár értékben épített ki short pozíciót 5 olasz bankban, és egy biztosítóban, ami a legnagyobb napvilágra került short pozíció jelenleg Európában.
Az olasz bankok összeomlására játszik a világ egyik legnagyobb befektetője


Ahogy már írtunk róla, az aggodalmak a szeptemberi EKB döntés miatt alakultak ki, miszerint minden újonnan nem teljesítőnek sorolt hitel után száz százalékos céltartalékot kellene képezniük az eurózóna pénzintézeteinek. Az olasz bankszektornál van a eurózóna nem teljesítő hiteleinek egyharmada. Az Európai Központi Bank új szabályozásának hatására az elmúlt hat napban 6,9 százalékot zuhant az olasz bankszektor részvényárfolyamát követő FTSE MIB Index árfolyama.

Azonban nem mindenki szerint indokolt a pánik, Ronald Petitjean, a párizsi LA Francaise Inflection Point alapkezelője szerint például indokolatlanul nagy volt az esés. Úgy véli, hogy a piac túlreagálja az EKB döntését, és az IMF javuló növekedési előrejelzése csökkenteni fogja az olasz bankszektor állapotával kapcsolatos aggodalmakat. A kedden kiadott GDP előrejelzés igazolta az alapkezelő feltételezéseit, mivel a bankok árfolyamindexe 2,3 százalékkal tudott emelkedni.

Pár hónappal az EKB döntése előtt az olasz kormánynak meg kellett mentenie a Banca Monte dei Pachi di Sienát, ami több ezer munkahely megszűnéséhez és a bank eszközeinek eladásához vezetett. Eközben az ország legnagyobb bankja, az UniCredit csökkentette rossz hitelállományát és 13 milliárd euróval emelte tőkéjét, valamint a kormány 17 milliárd eurót szánt arra, hogy leépítse a Banca Popolare di Vicenza és a Veneto Banca nem teljesítő hiteleit

Matteo Barncolini, a BPER Banca alapkezelője szerint ezek az intézkedések segíthetik az olasz bankszektort lábra állni, de az Európai Központi Bank új előírásai veszélyeztetik a folyamatot. Hozzátette, hogy szerinte van esély a közös megegyezésre.

Szerdán az Európai Bizottság valamelyest csökkentette az aggodalmakat azzal, hogy bejelentette, egyedi esetekben hajlandó módosítani a céltartalékképzés előírásait, azonban konkrét javaslatokkal még nem állt elő.

Míg az EKB felügyelőbizottságának legtöbb tagja támogatja a javaslatot azzal kapcsolatban, hogy két éves határidőt adjanak az eurózóna bankjainak arra, hogy összegyűjtsék a szükséges céltartalékot, Olaszország és pár másik tagállam ódzkodik az intézkedéstől. A Societe General elemzője szerint az olasz bankszektornak nagy veszteségeket okozna az előírás, és a hitelezés visszaeséséhez vezethet.
A Goldman Sachs elemzője szerint azonban a a szigorúbb szabályozás javítja a pénzügyi rendszer stabilitását. Hosszú távon a nem telesítő hitelek átstrukturálása csökkenti a bankok veszteségeit és ezzel a bankmentések száma is vissza fog esni.

Az erősebb bankrendszer Olaszország egész gazdaságát erősítheti, ami jó úton halad ahhoz, hogy elérje a 2010-es GDP növekedés szintjét."

Robotika

#805154 matgab Előzmény: #805055

Így hogy feloldják az EU cukorkvótát lehet érdemes lenni egy két cukoripari céget beshortolni, pl. SuedZucker ma elég szépen eseget.

Természetesen nem játszom meg, tehát be fog jönni ez a meglátásom...

Robotika

#805055 Koffein Előzmény: #805054

Hosszú távon biztos jó cég, csak túlárazottnak látom ... amúgy a kínaiak nem vásárolták már fel a kuka roboticsot?

Robotika

#805054 negyvenentúl

Sziasztok!

KUKA cégről mi a véleményetek? Rendkívül igéretes német robotikával foglalkozó cég.

Unicredit

#805003 Koffein

Kb egy hét alatt 1€-t ledobott magáról hír nélkül. Valakik megszimatolhatták, hogy a q3 nem fog jól sikerülni?

DB Béta

#804906 Tapasz

4505 ért 3/4 pakk. 50 forintonként lefelé ujabb vételek holnaptól

DB + Unicredit

#804735 Koffein

A bankok helyzete sokat javult az elmúlt időszakban. A bankok tőkehelyzete miatti aggodalom elmúlt, köszönhetően a végrehajtott tőkeemeléseknek és eszközleírásoknak.

Jövedelmezőségi szempontból pedig már látszik a fény az alagút végén. A Deutsche Bank lezárta peres ügyeinek nagy részét, az UniCredit pedig jelentős mérlegtisztítást hajtott végre. Ezzel párhuzamosan mindkét cég jelentős költségcsökkentő lépéseket hozott meg. Ezek eredményeként az előrejelzések szerint a 2017-es évet már mindkét bank nyereséggel zárhatja.

Az EKB ultra laza monetáris politikája is a végéhez közelít már, a továbbra is alacsony infláció ellenére jövőre Európában is megkezdődhet a monetáris szigorítás. Ez az UniCredit esetében a magasabb kamatmarzsokban, a Deutsche Bank esetében pedig a magasabb kötvényhozamok és nagyobb volatilitás miatt megnövekedett kereskedési volumenben hozhat pozitív változást, melyek az eredményeket is növelhetik.

Mindkét bank még mindig könyvszerinti érték alatt forog, miközben a nyugat-európai bankok már jellemzően könyvszerinti éték közelében forognak.

Az európai bankok regressziós elemzése alapján a Deutsche Bank és az UniCredit is alulértékeltnek tűnik a 2017-re várt saját tőke arányos jövedelem és a jelenlegi P/BV alapján. Számításaink szerint az UniCredit 13%-kal, a DeutscheBank pedig 28%-kal alulértékelt az egy éves előretekintő ROE várakozások alapján.

Forrás: Bloomberg, Erste

Deutsche Bank technikai kép:

  • 14,0 és 14,12 euró közötti rés és a rövidtávú mozgóátlagok támasztják az árfolyamot
  • ellenállás 15,1 eurónál látható, ezt áttörve visszakerülhetne a széles oldalazó tartományba, amiben 2017 nagy részében mozgott az árfolyam.

Forrás: Bloomberg, Erste

UniCredit technikai kép:

  • emelkedő trendcsatornában mozog az árfolyam
  • a 20-30 napos mozgóátlagon átesett az árfolyam, azonban ezek eddig is legfeljebb 1-2 napnyi mozgásban számítottak meghatározónak
  • erős ellenállást a lokális csúcs jelent 18,39 eurónál

Forrás: Bloomberg, Erste