Regisztráció Elfelejtett jelszó

Alapblog interjúk

újabb cikk

#787612 banyaiz Előzmény: #787610

Nem tudom. De mondjuk a császár megígérte a győztes katonák itthon lesznek mire a levelek lehullanak a fákról. :) Szóval biztos volt csak a média nem volt ilyen széleskörű. Nem az volt írt a Twitterre és 2 perc múlva 10 millióan elolvasták. Egyáltalán mennyi analfabéta volt még mondjuk Mo-n akkor akiknek max felolvasni lehetett. Igaz az egyszerű üzenetek akkor is elérték csak később, és közvetve. :)

Visszatérve még erre az export import témára Usa nem egy nagyon nyitott gazdaság talán 20% alatt gdp arányos export-import. De hát az is dollár százmilliárdok. Belekezd most egy ilyen háborúba védővámokkal , nehéz elképzelnem. De hát ez egy dolog .

újabb cikk

#787610 TrendMan Előzmény: #787608

Engem az érdekelne, hogy volt-e hasonló 'demagóg' hullám az előző globalizációs hullám végén is?

(Az előző globalizációs hullám a Monarchia idején zajlott.)

újabb cikk

#787609 banyaiz Előzmény: #787598

Ha valóban ez mind komoly akkor amit a cikkben is írnak a válaszreakciók is jönnek és annak mi az egyenlege az Usa gazdaság számára? Oké van egy olyan választási ígérete , hogy hazai termelést fogja futtatni . Csak azt nem látom ezt hogyan is tudná megvalósítani amikor mondjuk Kínában se környezetvédelem , se munkavállalói jogok, se fizetés se semmi, nehéz vele versenyezni amcsi fizetésekkel , munkavállalói jogokkal stb.

Mi van Mexikóban az is biztos valamit számít felszínt karcolgató dolognak jó. Mexikóval könnyebb keménykedni mint Kínával. Kanadával is könnyebb egy szabadkereskedelmi megállapodást felmondani. Csak azt nem látom hogyan lehetne egységes szabályozást hoznia a témában. Vagy mexikói importra lesújt , de a kínaira vagy EU-ra nem? VAgy kiemel egy egy terméket és akkor azzal valami részsiker? Ilyeneket el tudok képzelni, de ez a felszín karcolgatása, látszatnak jó hadd örvendezzenek neki a népek.


újabb cikk

#787608 banyaiz Előzmény: #787598

Ez a Trump és Brexit egy kategória számomra egyelőre. Fából vaskarika történet.

Kíváncsi vagyok . Brexitnél britek megőriznék az EU pozitívumait, és cserébe nem fizetnének a közös kasszába , és a szabad munkaerőáramlásban vmilyen fékeket tennének. Ez így nyilván nem megy. Valamilyen kompromisszum kell ami nagyjából ugyanaz mintha az EU- ban lennének. Akkor minek kilépni? :) Egy ökörség vsz.

Trump féle nagy protekcionizmus dumákkal valami hasonló érzésem van. Pl Kína mint nagy kérdés, ne vigyék Kínába a termelést mert védővámok stb. Oké és Kínában eladott amcsi termékek ? Róka fogta csuka. :) Emberkedik Tajvannal, és a kínaiak nagy amcsi gazdasági érdekeltségei, rengeteg állampapír ami náluk van stb? Nem nagyon van mozgástere keménykedni vsz. Kínaiak nem fognak betojni attól , hogy a Twitteren Tajvanozik . :)

Szóval az öreg harcos vetít itt mindent össze vissza a Twitteren csak a gyakorlat mi lesz ebből . Van egy olyan érzésem fele se amiről mesél védővámok kapcsán. Állami élénkítés költségvetési költekezés azt inkább mint ezek a keménykedések itt mindenkivel.

Meglátjuk a gyakorlatot mi is lesz ebből.


alibaba meséi

#787607 TrendMan Előzmény: #787332

Szerintem komoly!

A történet szereplőinek célja nem valódi hatás elérése, hanem átmeneti pozitív média effektus kiváltása.

Ha az emlékeim nem csalnak, a 2016-os év egyik szörnyszava is ehhez a fogalomhoz kapcsolódik és egyébként Orbán is részben ugyanezt űzi - eggyel kisebb léptékben.

A lényeg az, hogy a valóság annyira bonyolulttá vált, annyira sok a hír és az üzenet, oly sok ellentétes trend áll szemben egymással, hogy a média üzenetek befogadói már csak a címszavakat képesek befogadni, sem a részletekre, sem a tartalomra nem jut idejük és energiájuk.

Arra viszont, hogy egy elsődleges felszínes hatást kiváltson, egy ilyen üzenet is megfelelő.

Szép! Nem? ;-)

alibaba meséi

#787331 Kissherceg Előzmény: #784909

ez egészen jó cikk:

Jack Ma, az Alibaba vezérének e heti látogatása New Yorkban jól példázza, hogy a tengerentúli tündérmese mennyire elszakadt a realitásoktól.

Ázsia legnagyobb internetes kiskereskedőjének alapítója „amúgy is épp a városban járt”, úgyhogy kért egy találkozót Donald Trumptól. A beszélgetésen pikk-pakk megegyeztek egymillió amerikai munkahely megteremtéséről. Mindezt úgy fogják elérni, hogy az Egyesült Államok közép-nyugati régiójának egymillió kisvállalkozója zöldség és gyümölcs árut, ruhákat illetve szolgáltatásokat árulhat majd a kínai vásárlóknak az Alibabán keresztül.

Jól hallották. Ott tart az utópia, hogy a világ egyik legnagyobb vállalatának vezetője és a legerősebb ország jövendő elnöke képes realitásként beszélni arról, hogy úgy virágoztatják fel a globálisan igencsak gazdag amerikai vállalkozó réteget, hogy tőlük fog tömegesen zöldséget rendelni online az óceán túloldalára a sok szegény kínai.

Eltekintve attól, hogy Kínában devizakorlátozás van, plusz, hogy a dollár egyre drágább, a jüan pedig egyre kevesebbet ér, továbbá hogy a két ország egymással épp vámháborúba készül lépni, van bárki, aki érez némi valóságalapot abban, hogy a jelenleg is szűkös amerikai munkaerőpiacon milliós nagyságrendű új dolgozói létszámra lesz igény, mivel Ázsiába kell postázni a sok génkezelt brokkolit?

Szerintem a realitás inkább az, hogy a Kínában élő emberek, akik épp nem tudják kimenekíteni az országból vagyonukat, majd megkérik a Los Angelesben élő rokonukat, adjon el nekik egy rajzot, gyurmabábut vagy bármit, jó drágán az Alibabán keresztül, ezzel kijuttatva némi pénzt Ázsiából.


a stockyn megfognak jelenni a jövőben az alapblog.hu-n közült interjúk

#784909 Kissherceg
Donald Trump jobb elnök lesz, mint azt a liberális és baloldali politikai és piaci megfigyelők feltételezik, de rosszabb lesz ahhoz képest, mint amit a piacok, a Wall Street főszereplői várnak tőle, nyilatkozta az alapblog.hu-nak Steen Jakobsen a Saxo fő befektetési igazgatója és stratégája. Jakobsen kimondottan optimista a következő éveket illetően, úgy gondolja hogy a világgazdaságban – a Trump jelentette látszat ellenére – befejeződik a mélyülő protekcionizmus, a világkereskedelem csökkenésének érája, nem erősödni, hanem gyengülni fog a politikai bezárkózás és a megannyi mélyülő szociális igazságtalanság. Megint a nyitás, a nyitottság, az esélyegyenlőség erősödése és az oktatásba, az emberi erőforrásokba való hatalmas beruházások kora köszönt ránk. Addig azonban Amerikában reálisan kell számolni a recesszió bekövetkeztével, a túl erős dollár okozta feltörekvő piaci visszaeséssel, egyúttal az olajárak emelkedésével, az arany és az ezüst újbóli megerősödésével.


http://stocklandyard.hu/cikkek/4102-vegjatek