Regisztráció Elfelejtett jelszó

Soros Görgy topik

.

#814802 Fornit

Az amerikai hedge fundok között Soros György fedezeti alapja is közzétette, mely cégekbe vásárolt be és mely részvényektől szabadult meg 2017 utolsó negyedévében. Az adatokból kiderül, hogy Soros is felszállt a kriptodeviza vonatra, az Amazont és a Facebookot nem tartja annyira vonzónak, de a Snap, a Netflix és a Twitter részvényeiből is bevásárolt


Soros György hedge fundja jelentős összeggel szállt be abba az Overstock.comba, amelynek részvényei azt követően kezdtek el menetelni, hogy bejelentették, kriptodevizás kereskedési platformot indítanak. Az alap a legfrissebb, negyedik negyedéves adatok alapján közel 2,5 millió részvénnyel bírt a cégben, ezzel a harmadik legnagyobb részvényes lett a vállalatban, értékre a részvények a szerdai záróárakkal kalkulálva mintegy 147 millió dollárt tesznek ki.A közzétett adatokból kiderül az is, hogy Soros teljesen megszabadult Amazon-részvényeitől, a fennmaradó 10 ezer darabot is eladta az alap. Az Amazon mellett egy jelentősebb Facebook-pakktól is megszabadult a milliárdos befektető, ennek értéke december végén meghaladta a 19 millió dollárt.Azért nem minden technológiai cégre vetett keresztet a hedge fund, az adatok szerint

  • az Alphabetből 1600,
  • a Snapből közel 142 ezer,
  • a Netflixből 71,5 ezer, míg
  • a Twitterből 15,7 ezer részvényt vásárolt.

Igaz, a Microsoftban lévő részesedését csökkentette, a tavalyi év utolsó három hónapjában 45,3 ezer darab Microsoft-részvénytől vált meg az alap.

sith nagyúr

#809269 Csusza Előzmény: #809145

Dehogy túlzás! Már rég meg kellett volna kapnia!
És ezt komolyan is gondolják, hihetetlen...

sith nagyúr

#809266 prospero Előzmény: #809265

végül is beleillik a sorba... putyin, obama soros...csak azt nem értem, miért nem keresztelik át akkor békéről valami másra :-)!

sith nagyúr

#809256 prospero Előzmény: #809145

Nem. De Bokros dicshimnuszát Sorosról nehéz überelni. De lehet sikerült. Majd akkor ha meg is kapja :-)! Ahhoz mit fogunk szólni!?

sith nagyúr

#809145 Koffein Előzmény: #808317

ez nem kicsit, hanem nagyon de nagyon erős... vagy csak én érzem túlzásnak?

"Még november 6-án döntött arról a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora: Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás theológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus, hogy levélben kezdeményezik a Nobel-békedíj odaítélését Soros Györgynek"

http://index.hu/belfold/2017/12/04/nobel-bekedijra...


sith nagyúr

#807937 Koffein Előzmény: #807935

helyes!

ha nagyon kiakarsz baszni vele, akkor Liberty Broadbandet vegyél, az alap vagyonának 17%a itt gyarapszik...

sith nagyúr

#807935 matgab Előzmény: #807868

Az Oracle erdekes lesz mert azt en is vettem. Szoval az oreg itt is fog bukni 10%-ot...

sith nagyúr

#807868 Koffein

Soros Fund Management LLC többek között a portfóliójában lévő Apple és Facebook részvényeket csökkentette, igaz továbbra is maradtak ilyen papírjaik. Emellett a Snapchat anyacégének a Snapnek a részvényeitől is megszabadult, és az alapnál lévő Twitter papírok nagy részét is eladták.

A magyar származású befektető sem látnok, ezt az is jelzi, hogy az elmúlt napokban 10 százalékot veszítő General Electric részvényeiből viszont vásárolt. A technológia vállalatok helyett hagyományos iparágak felé történő elmozdulást jelzi az is, hogy General Motors és Campbell Soup részvényeket is vett a Soros Fund Management. Ebből a sorból az Oracle papírjai lógnak ki, amellyel szintén bővítette portfólióját az ismert befektető.

http://mfor.hu/cikkek/befektetes/Soros_ezekbol_a_c...


Soros & fia

#805449 Koffein Előzmény: #805425

beletrafáltál, a vén róka megspórolna egy kis adóbefizetést

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ez_lehet_so...

"Soros György magyar származású üzletember részben azért utalt át az elmúlt években 18 milliárd dollárt (a paksi bővítésre felvett orosz hitel közel másfélszerese) befektetési alapjából az alapítványába, mert ezzel tud elkerülni egy jelentős adóbefizetést - írja a Bloomberg."

Soros & fia

#805425 matgab Előzmény: #805391

szerinted miért tolta Soros is az alapítványoknak az összes pénzét?

Már érzi a végét az öreg és nem véletlen, hogy a legnagyobb vagyonokat a Zuckenbergtől kezdve Gates-ig meg a Rotschildok alapítványokban tárolják a vagyonukat.

Sokkal könnyebb hosszú távon anonimitásban maradni, másrészt ha feldobja az ember a talpát, akkor nem kell az USA-ban igen jelentős örökösödési adót megfizetni...