Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyar gazdaság

már megint a f@szkodás..a vállalati készpénzes fizetésekre

#802976 Ibiza

http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/varga_szep_c...

kp fizetés azért kell.. mert ha bizalmatlan a viszony akkor szükséges..előre nem akar utalni én meg nem adom neki hozomra..(vagy hétvégén kell ügyletelni amikor nincs banki szolgáltatás) ez teljesen normális.. a másik pedig azért.. a bankok kemény pénzt vesznek le az utalásokért..

Pl van egy rendezvényes cég..belépőket szed..kp pénz lesz ebből fizet.. nem beviszi a bankba..majd átutal..ráadásul hétvégén van a buli.. akkor?

fel kellene már nőni..nem a kp számlánál van adócsalás..

pont a fentiek lökik a csalás irányába.. áfa nélkül fizesd ki kp és boldog mindenki.. miért kell hüjének lenni.. nem kell új dolgokat kitalálni.. eu szabályok elegendőek..ezzel kell kompatibilisnek lenni..

A választások után elindul az euró bevezetése?

#800746 Ibiza Előzmény: #800697

erre van a szürkevíz..nálunk nem engedik..sőt az esővíz gyüjtését sem akarják engedni mint usában pár államban.. meg anyátok

A választások után elindul az euró bevezetése?

#799666 matgab Előzmény: #798021

http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/trukkozo_cegek_furcsan_ugro_forgalom_pancsolt_szesz_lecsapott_a_nav_a_bulinegyedre.4.256971.html

Nem azért mondom, de ez egy zseniális ötlet volt már megint. Meghirdeti a NAV nyilvánosan, hogy hol fognak ellenőrizni. Erre mindenki beszarik, hogy őket fogják ellenőrizni és elkezdenek azonnal mindent beütni a pénztárgépbe. Így a NAVnak gyakorlatilag ki sem kell mennie, mert az online pénztárgép elemző program kiköpi azonnal, hogy hol csalják el az adót. Ez sokkal költséghatékonyabb, mint az, hogy egyesével ide meg oda rohangálnak a NAV ellenőrök, ahol épp vagy kapnak nyugtát, mert látják, hogy két 50 éves mami bemegy a bulinegyedbe aktatáskával bulizni-akiknek adtak nyugtát.

Utána ha már megvan, hogy kik azok a vállalkozások, akik nem fizettek eddig, akkor elég oda rendeszeresen kijárni a NAVnak, míg azokat meg nem fogják vegzálni, akik eddig is rendesen fizettek.

Persze előbb utóbb rá fognak jönni a vállalkozók, hogy akkor sem jelentenek le több árbevételt, ha az adóhatóság bejelenti, hogy ellenőrizni fognak, mert jobb lapulni lebukásig, mint önként feladni magunkat a NAVnál.

A választások után elindul az euró bevezetése?

#798021 Ibiza Előzmény: #797911

olvastam egy gazdasági véleményt, fel kéne értékelni a Forintot. de persze van a másik fele is..400Ftra leértékelni.

Biztos lennének előnyei huf felértékelésnek, nőne a nemzeti vagyon és a megtakaritások beruházások értéke, ha csak a számlán lévő pénzekre vonatkozna akkor leértékelné a fekete pénzeket..az elásott pénzeket.. csökkenne az állami kötelezettség.. a spekuláns nyomásgyakorlás is leamortizálódna.. erre fel lehet készülni.. látható a betétek nagysága.

mig a leértékelésnek hatalmas veszteségei lennének..350? ha most 100.000Eur a vagyonod mindjárt 10% leértékelnék neked.. nem nagyon szeretném..a külföldiek elvinnének mindent előled..hiszen a megtakaritásod is 10%-al kevesebb lenne..görögök nem jól vezették be..más kérdés enélkül már 3x csődbe mentek volna.. de pl szlovákoknak bejött.

Anno MNB is 260-on akarta bevezetni eurót 2008as határidővel..

Nem nagyon érek rá csak gyorsban olvastam..

Magyarországon azért nem vezették be eurt.mert nem akartak pl lemondani a leértékelés eszközéről..

EU egyik irányzata még nem mondott le a központositott közös költségvetésről.. nem akarnak többsebességes eut.. merkel is mondta fel kell nőnünk (eunak) és saját lábra kell állni.

De érdemes megvárni eu és euró jövőjét..és amúgy sem 2perc a bevezetés.. német és osztrák bankokban ott van a raktárban a Shilling és a Német márka..

A választások után elindul az euró bevezetése?

#797911 matgab Előzmény: #797882

260 az borzalmas lenne hosszú távon. Úgy járnánk, min ta görögök, akik a szar drachmájukat drágán beváltották EUR-ra aztán azóta is a túlértékelt devizájukból eredő strukturális problémák miatt szenved a gazdaságuk. Inkább legyen 350...