Regisztráció Elfelejtett jelszó

Autóipari hírek

Daimler

#823239 Koffein

Csökkentette az idei üzemi eredmény (EBIT) várakozását Daimler. A negatívabb hangvételt a Kína által az USA-ban gyártott autókra kivett vámok, valamint a várhatóan kevesebb SUV értékesítés indokolja, míg a költségek ráadásul a vártnál jobban emelkednek. A negatív hatásokat nem tudják teljesen kompenzálni az értékesítés más piacokra történő allokálásával. Mindezeken felül a Mercedes-Benz kisteherautóinak dízelbotrány miatti visszahívásával csak romlik a helyzet.

Volkswagen

#822732 Koffein

A Volkswagen elfogadta az 1 milliárd eurós bírságot, amit a német felügyelet szabott ki rá a dízelcsalások miatt. A bírság részvényenként 3,4 eurós összeget jelent. A mostani bírság a korábbi összesen 25,8 milliárd eurós bírsághoz adódik még hozzá.


Daimler ...

#822597 Kissherceg Előzmény: #821977

A német kormány elhatározta magát, és 238 ezer Mercedes visszahívására kötelezte a gyártó Daimler-Benzt. A cég azt ígérte, Európa-szerte 774 ezer autójukat hívják vissza.

Autónként ötezer forintos büntetést kaphat a gyár amiatt, hogy az 1,6-os, Euró VI-os dízel motorja mégsem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, ez a Vito kisbusz, a GLC városi terepjárót és a középkategóriának számító C-osztályt jelenti. Ez összesen 3,75 milliárd eurós költséget jelenthet a német autógyárnak.

A BMW 12 ezer, a Porsche 60 ezer autóját hívta vissza év elején hasonló okok miatt.

A Daimler tagadja, hogy rosszhiszemű lett volna, amiért az autói az utólagos méréseken nem mentek át. A dízelbotrány 3 éve pattant ki, a Volkswagen vallotta be, hogy átverte az európai mérőállomásokat, és autói valójában több károsanyagot bocsátanak ki, mint papíron. Abban az ügyben 11 millió autó volt érintett.

Daimler ...

#821967 Kissherceg Előzmény: #821900

trump vám és mellette különböző büntetések szépen taccsra tehetik az árfolyamokat. Kínaiakkal együtt vásárolnék :)

Daimler ...

#821881 Kissherceg Előzmény: #821527

Gigabírságra számíthat a Daimler, miután a héten a német szövetségi közúti közlekedési hatóság közölte:

az 1,6 literes, Euro 6 környezetvédelmi besorolású dízelmotorral szerelt Mercedes-Benz Vito kisbuszoknál nem felel meg az előírásoknak két programbeállítás a kipufogógáz tisztítását végző berendezés vezérlésében.

A Spiegel úgy tudja, hogy autónként ötezer eurós büntetést kaphat a gyár: a lap szerint 750 ezer autónál áll fent a gyanú, ami ha bebizonyosodik, 3,75 milliárd eurós végösszeget jelent. Bár egyelőre hivatalosan csak hatezer Vitót hívott vissza a gyár, a Spiegel szerint a C-osztály hatósági vizsgálatai is hasonló eredményt mutatnak.

trumpi

#821794 Kissherceg Előzmény: #821710

ha kitiltja az európai luxus gyártókat amerikából, akkor ki marad "luxus"? :) Nem kell példa, de valahol humoros az öreg... Kínaiak olcsón vehetik a mercedest...

daimler befektetett a taxifybe

#821710 Koffein Előzmény: #821695

Az Uber egyik nagy európai és afrikai riválisa, az Észtországban alapított Taxify újabb sikeres tőkebevonást hajtott végre, amelynek keretében a Daimler vezette befektetői csoport 175 millió dollárral szállt be a cégbe.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a mostani befektetésével a Daimler tovább növelte azt a portfolióját, amelyben több online taxisszolgáltatást nyújtó cég is szerepel már. Franciaországban ott van a Chauffeur-privé, míg a Közel-Keleten a Careem segítségével vannak jelen.

https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/komoly...

német autóipar

#821680 Koffein

Jelentősen csökkent a BMW, a Daimler és a Volkswagen, az észak-amerikai luxusautó-piac több mint 90 százalékát uraló német vállalatok árfolyama, miután Washington arra figyelmeztetett, hogy védővámot vethet ki a külföldi járművek importjára. Donald Trump arra kérte kereskedelmi miniszterét, indítson vizsgálatot annak feltárására, hogy a járművek és alkatrészek behozatala milyen hatást gyakorol Amerika nemzetbiztonságára, s a nagymértékű import nem tette-e tönkre a belföldi autógyártást. Az Európai Unió 6 milliárd euró értékben importált személyautókat az Egyesült Államokból, míg az exportjának értéke 37 milliárd eurót tett ki 2017-ben.

dízel

#821184 Kissherceg Előzmény: #821087

Hamburg tiltást vezet be az öreg dízelautókkal szemben, miután a német város önkormányzata úgy döntött, hogy május 31-től két utcából is kitiltja majd a dízelüzemű gépjárműveket. A német város környezetvédelmi hatósága a múlt héten száz figyelmeztető táblával és elkerülő útvonalakkal hívta fel a lakosság figyelmét az intézkedésre.

A hamburgi önkormányzat döntését megelőzte a lipcsei közigazgatási bíróság korábbi ítélete, a februári precedens értékű ítélet helybenhagyta a német alsóbb bíróságok döntéseit, amely megnyitotta annak lehetőségét, hogy a német városok szükség esetén kitilthassák belvárosaiból a régi dízeleket.

A környezetvédelmi hatóság által közzétett közlemény szerint Hamburg Altona nevű városrészében vezetik be a korlátozást, két útszakszakaszon, nagyjából 2,2 kilométer hosszúságban. Az egyik, 580 méteres szakaszról valamennyi járművet kitiltják, amelynek dízelmotorja az Euro 6-osnál alacsonyabb környezetvédelmi besorolású, a másik, 1,6 kilométeres szakaszról pedig az Euro 6-osnál alacsonyabb besorolású motorral üzemelő teherautókat tiltják ki.

A német városokra erős nyomás nehezedik annak érdekében, hogy megfeleljenek az előírt levegő-minőségi szabványoknak, és hogy a szabályok betartásával csökkentsék a károsanyag-kibocsátás okozta betegségeket. Az európai autógyártók jelentős összegeket fektettek a dízel-technológiába, amely a benzines gépjárműveknél alacsonyabb szén-dioxid kibocsátással rendelkezik, amely a globális felmelegedésért felelős. Emellett azonban a dízelüzemű gépjárművek több nitrogén-oxidot bocsátanak ki, amelyek több egészségügyi problémáért is felelőssé tehetők.

dízel

#821087 Kissherceg

Jó lesz ez, magyar piacot elöntik hamarosan:


"Hosszadalmas jogi eljárás végére tettek pontot Németországban: a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy – az EU rendelkezéseivel összhangban – bármely városnak joga van megtiltani az aktuális normát nem teljesítő dízelmotoros autók használatát saját területén, akár azonnali hatállyal."

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/05/22/betil...