Regisztráció Elfelejtett jelszó

Autóipari hírek

Remélem a Mercedes-nél n…

#791110 Hotibo

Remélem a Mercedes-nél nem lesz ilyen :)

Újabb botrány a láthatáron - Huszonöt éve csalhat a Renault

#791098 matgab Előzmény: #791087

Mar regen irtam, h talan a japánok nem csaltak, de amugy mindenki ezt csinálta...

ennyit keres egy autón a Volkswagen, az Audi és a Skoda

#790796 Koffein

A Volkswagen már két hete közzétette az előzetes 2016-os számait,

a mai konferencián viszont a részletes számokba is beleláthattunk.

Ezekből sok érdekes dolog kiderül, a lenti ábra gyakorlatilag minden

fontos információt tartalmaz, ebből kiderül például, hogy

  • a cégcsoport tavaly 10,4 millió járművet adott el, a Volkswagen márkacsoportnál 4,4 millió, az Audinál 1,5 millió, a Skodánál 814 ezer darab autó kelt el, a kínai vegyesvállalatnál 3,9 millió autó került a vevőkhöz,
  • a csoport tavaly 217,3 milliárd euró árbevételt (+2%) ért el, a bevételek oroszlánrészét a Volkswagen és az Audi adja, csoporton belül utánuk a Porsche és a Skoda következik,
  • az operatív eredmény 7,1 milliárd euró lett, ennek nagy részét az Audi adja, a Volkswagen mellé lassan felzárkózik a Skoda, de a Scania is több mint 1 milliárd eurót adott a csoportszintű eredményhez,
  • az operatív marzs a Porschénál (17,4%), a Scaniánál (9,5%), a Skodánál (8,7%) és az Audinál (8,2%) kiemelkedő, a Volkswagen 1,8 és a SEAT 1,7 százalékos marzsa gyászosan alacsony,
  • egy eladott járműre a Porschénél 16 221 euró, a Bentleynél 10 181 euró, az Audinál 3160 euró, a Skodánál 1471 euró, a Volkswagennél 430 euró üzemi eredmény esik, ennyit keres az autógyártó egy-egy járművön a finanszírozási költségek és az adózás előtt.

A nap ábrája: ennyit keres egy autón a Volkswagen, az Audi és a Skoda

http://www.portfolio.hu/vallalatok/a_nap_abraja_en...

Az üzlet megköttetett

#790314 Koffein

"A megállapodás anyagi része meglehetősen komplikáltnak hat, de a lényeg, hogy az Opel fizet némi készpénzt a GM-nek. Az Opel-Vauxhall autógyártó üzletága 1,32 milliárd euróért kerül francia tulajdonba, bár ennek az összegnek csak a felét fizetik készpénzben, a másik felét PSA részvényutalvány formájában kapják. Emellett 900 millió euróért adják át az Opel finanszírozási részlegét, de ennek az összegnek a felét a francia BNP Paribas bank állja. A névleges összeg tehát 2,2 milliárd euró."

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/03/06/gombok...

ez tavaly is előkerült

#789519 Koffein

Az USA következő pénzügyi buborékját az autósok fújják fel, akik egyre több kölcsönt vesznek fel autóvásárlásra. A lufi kipukkadását késlelteti, hogy a férfiak előbb csökkentik családjuk más kiadásait, mint hogy kockáztatnák járgányuk elvesztését a törlesztés elmulasztásával.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ezuttal_az_...

Daimler vs BMW

#788435 Koffein

Remek évet zárt a Daimler, ami összhangban lehet azzal, hogy a cég átvette a vezetést a nagy rivális BMW-től a luxusautók terén. Az autógyártó rekord, 8,8 milliárd eurós nettó profitot ért el tavaly, viszont a 2017-re várt „enyhe” növekedés már nem vette le a befektetőket a lábukról, így kisebb mínuszban nyithat a részvény.

összecsapás

#787312 Koffein

New Yorkban a közlekedési egyesület ügyvédei, azon munkálkodnak, hogy 50 évre tiltsák ki az utakról az önvezető autókat. Attól tartanak, hogy több száz állás szűnhet meg, ami a helyi gazdaságot fogja megkárosítani.

http://money.cnn.com/2017/01/10/technology/new-yor...

Úgy vélem, hogy a jövőt nem lehet megállítani, lehet lassítani, de ennyi ideig semmiképpen sem lehet megállítani.

Ahogy a cikkben is szó van "Today it may be the taxi driver. Tomorrow, it's all the truckers." Ez így is van, már mindegyik kamiongyártó cég, meg startupok dolgoznak az önvezető kamionon. Holnapután a postásokat/futárokat fogja felváltani a drón kiszállítás.

A BMW-nek 72 millió doll…

#785580 Koffein

A BMW-nek 72 millió dollárt kell visszafizetnie az ausztrál ügyfelek megtévesztése miatt, ami elsősorban hitelügyletekhez kapcsolódik. Valószínűleg ez Ausztrália legnagyobb visszatérítési kötelezettsége, de a BMWszámára nem jelentős tétel, így árfolyamhatásra sem számítunk.

következő lépcső, gombny…

#784114 Koffein

következő lépcső, gombnyomásra rotyog a kávé, a kesztyűtartó alatt :-P

Volkswagen

#784084 Koffein

A Volkswagen csoport októberi értékesítései 4,7%-kal 870.300 darabra bővültek éves alapon. Az év első 10 hónapjában 2,6% volt a bővülés és 8,48 millió darabot értékesítettek.

Megerősíti kínai jelenlétét a Volkswagen, miután 1988 óta tavaly csökkent először az Audi márka értékesítési volumene az országban. Eddigi egyedüli kínai partnerével, a FAW Group-pal új, 10 évre szóló közös tervet tett közzé a cég, melynek fókuszában az elektromos modellek állnak. Ezen felül együttműködési szándéknyilatkozatot kötött a kínai SAIC Motor-ral, melynek keretében a két cég az Audik gyártásában, valamint értékesítésében is együttműködést tervez.

Daimler

#784083 Koffein

A Daimler vezérigazgatója, Dieter Zetsche a hétvégén arról beszélt, hogy 2025-ig 10 milliárd eurót fognak elektromos autók fejlesztésére fordítani, és 10 új modellt szeretnének a piacra vinni.

BMW

#784082 Koffein

A BMW csoport októberi értékesítési számai kedvezően alakultak, éves alapon 2,3%-os volt a bővülés, az eladott autók száma 196.002 darabra emelkedett.


Harald Kruger, a BMW vezérigazgatója a Süddeutsche Zeitungban azt nyilatkozta, hogy jövőre már 100 ezer darab elektromos autót szeretnének értékesíteni az idei 60 ezer darab után. Nem zárják ki az együttműködést sem más autógyártókkal az akkumultátokat illetően, de egyelőre még várnak, hogy a milyen irányba folytatódnak a fejlesztések.