Regisztráció Elfelejtett jelszó

Autóipari hírek

Bár a Volkswagen értékes…

#793028 Koffein

Bár a Volkswagen értékesítések nem alakultak rosszul márciusban, ez már korántsem igaz a csoporthoz tartozó Audira. A luxusmárkából közel 7 százalékkal adtak el kevesebbet, mint egy évvel korábban, különösen a Kínában látott, 19 százalékos visszaesés lehet fájó. A Volkswagen részvénye 1,2 százalékos mínuszban van ma.

Daimler

#792897 Hotibo

Hát igen, szépen visszacsorgatták, lehet azért, mert a többi is jót jelentett, és azokból is venni kellet :D Kár hogy nem voltam ma gép előtt, 68 fölött adni kellet volna, most meg vissza is vehetném már :D Mindegy, de legalább a tegnapi parában nem adtam el, mondjuk ha lement volna 65-ra az megint más szituáció. Minden esetre biztatók a hírek, meg amúgy se egy könnyen összecsukló cégről van szó, és nem hiszem hogy a jövőben bekövetkező esetleges elektromos autó forradalomból pont ők jönnének ki vesztesen, mikor gyakorlatilag a legtöbb újdonság jellemzően mindig az egyik csúcsmodelljükben mutatkozott be először szériában.

A Daimler reggeli pozití…

#792894 Koffein

A Daimler reggeli pozitív meglepetése után a többi német autógyártó is jó hírekkel szolgált. A BMW márciusi értékesítése csoport szinten 5 százalék feletti bővülést mutatott, de a Volkswagen csoportnál is 2,5 százalékos volt a bővülés. A Daimlernél a kezdeti nagyobb emelkedés után már csak 0,7 százalékos a plusz, és nagyjából ugyanekkora mértékben emelkedik a Volkswagen és a BMW is.

hasít a daimler

#792856 Koffein

4 százalék körüli pluszban nyithat a Daimler részvénye a hírre, miszerint a cég első negyedéves profitja közel duplájára nőtt. A megugrást a Mercedes modellek iránti erős kereslet hajtotta, 2016 első negyedévéhez képest 16 százalékkal adtak el több autót. A Daimler üzemi eredménye 4 milliárd euróra ugrott a 2,2 milliárdos tavalyi számhoz képest. Az is kifejezetten biztató, hogy a teherautó divízió eredményei javultak az elmúlt negyedévekben látott szenvedést követően.

dízel szopó

#792768 matgab Előzmény: #792762

teherautók részére visszaigényelhető jövedéki /környezetterhelési adó a dízel árába beépítve nagyon gyorsan megoldja a kérdést.

dízel szopó

#792762 Kissherceg

BMW-t néztem, de nálam is felejtős lett egyelőre


A JATO Dynamics adatai szerint az év első három hónapjában ugyan csökkent a dízelmotoros modellek iránti kereslet Európában, de a drágább autók nagy részét még mindig ilyen típusú motorral veszik. Így a prémiumgyártók ihatják meg a levét, ha a dízelekre vonatkozó szabályok szigorúbbá válnak.

A Land Rovereknek például a 95%-át rendelik dízelmotorral, a Jaguarnál 90%, Volvo esetében 80% az arány. A BMW-k 75%-a, a Mercedesek és az Audik 70%-a készül dízelmotorral. Mindez azért fenyegető a gyártók számára, mert Európában mindenütt dízelellenes a hangulat, elsősorban a politikusok körében. Több olyan törvényjavaslat is született, amely a dízelmotoros autók visszaszorítását célozza, bár valószínű, hogy ezeknek a végleges formája fokozatosan fejti ki hatását. A nitrogén-oxid-kibocsátás menet közben történő mérése például csak az újabb típusok engedélyeztetésekor lesz kötelező az év második felétől – néhány évig biztosan eltart, mire az összes újonnan kapható autó átesik a szigorúbb méréseken.

Az viszont még nem egészen világos, hogy a vásárlókat hogyan szoktatják majd le a dízelautó-vásárlásról. A gázolaj árának felverése biztosan nem lehet megoldás, hisz az a teherfuvarozás árát is befolyásolná, és a tiltás sem, hisz az európai autóparknak bőven több, mint a fele dízelmotoros. És ahogy most kinéz, a következő négy-öt évben ez nem is nagyon fog megváltozni.

Daimler

#792525 Hotibo

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Daimler, az nem csak Mercedes-t jelenti, azon kívül azért van még pár szegmense a cégnek, és hogy most volt az osztalékvágás, illetve kifizetés is, gyakorlatilag ez kuszálta össze a képet, de tény hogy gyengélkedik, a -8% úgy jött ki, hogy osztalék előtt nem sokkal túlhúzták, utána meg kieste magát, egyrészt a túlhúzás mértékével, plusz az osztalék mértékével együtt. Igazából, ha 70 eur-val számolunk, és levonjuk belőle az osztalékot, akkor kb meg is kapjuk a mostani szinteket. Szóval reálisan inkább -1 vagy max -2%-on van csak.


Az utóbbi napokban igen …

#792524 Koffein Előzmény: #792221

Az utóbbi napokban igen gyenge értékesítési adatok érkeztek Amerikából, a Mercedes márciusi értékesítése viszont jól alakult. A cég Mercedes modelljeiből közel 15 százalékkal adtak el többet, mint egy évvel korábban. A részvény ugyanakkor ma is szenved a német tőzsdén, fél százalékos mínuszban van, ezzel március 30-a óta közel 8 százalékot esett az árfolyam.

Igen gyenge amerikai ért…

#792221 Koffein

Igen gyenge amerikai értékesítési adatokat tettek közzé az autógyártók márciusra vonatkozóan, melyek ráadásul a várakozásokat is elvétették. A General Motors a várt 7 százalék helyett mindössze 1,6 százalékos növekedést tudott felmutatni, míg a Ford 7 százalékkal esett vissza az előzetes 6 százalékos várakozásokhoz képest. A Fiat Chryslernek sem ment jól, a várt minimális bővülést sem tudta hozni, és 5 százalékkal estek vissza az eladások éves alapon. A külföldi autógyártóknak viszont nem ment olyan rosszul Amerikában. A Volkswagen 2,7 százalékkal növelte eladásait, míg a BMW csoport 3,5 százalékos bővülést mutatott fel. A General Motors 3,4, a Ford 1,7, a Fiat Chrysler pedig közel 5 százalékos mínuszban zárta a tegnapi kereskedést.

bmw vs merci

#792219 Koffein

A BMW 31 ezer gépkocsit értékesített márciusban, ami mintegy 1900 személyautóval több, mint a Mercedes eladása, ezzel idén először sikerült az értékesítési versenyben a BMW-nek felülkerekednie. A BMW eladásait elsősorban a SUV kategóriába tartozó X3 és X5 értékesítése dobta meg, ami 43%, illetve 35%-os növekedést tudott felmutatni.

Ford

#791997 Koffein

"400 Blackberry alkalmazottat vett fel a Ford, akik a cég vezeték nélküli technológiáit fejleszthetik. A két cég már korábban is dolgozott együtt úgynevezett connected-car projekteken, és a későbbiekben akár az önvezető autók fejlesztésében is együttműködhet a két cég."

Remélem a Mercedes-nél n…

#791110 Hotibo

Remélem a Mercedes-nél nem lesz ilyen :)

Újabb botrány a láthatáron - Huszonöt éve csalhat a Renault

#791098 matgab Előzmény: #791087

Mar regen irtam, h talan a japánok nem csaltak, de amugy mindenki ezt csinálta...