Regisztráció Elfelejtett jelszó

Autóipari hírek

bővít a bmw

#797733 Koffein

2018 és 2021 között további 600 millió dolláros beruházást hajt végre a BMW az amerikai spartanburgi gyárában, ami az X modellek jövőbeni gyártásához lesz szükséges. 2016-ban 411 ezer jármű jött le itt a futószalagról, amivel a gyár világviszonylatban a BMW csoport legnagyobbjának számít

A svédek hamarosan a Tesla torkához emelik a kést

#797457 Koffein

Önálló márkát formál a Volvo az eddig a svéd autómárka legerősebb modelljeit készítő, korábban teljesen független tuningcéget, a Polestart. Ennél is meglepőbb, hogy a cég kifejezetten a Volvo teljesen elektromos hajtású modelljeiért lesz felelős.

A bejelentés Hakan Samuelsontól a Volvo elnökétől származik, aki arra nem tért ki, hogy a globális almárkává tett Polestar megtartja-e tuning részlegét. Az új svéd villanyautómárka a Teslával és a BMW i almárkával veszi majd fel a versenyt, miután ősszel bejelentik a modelloffenzíva részleteit is.

http://totalcar.hu/magazin/hidegindito/2017/06/21/...

https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media...

A Jaguar is tőzsdére mehet

#797388 Koffein

Mérlegeli a Jaguar tőzsdére vitelét az indiai Tata Group, a Bloomberg információi szerint. A helyszínek közül London mellett New York is szóba került, de végleges döntés nincs. A források szerint már több hónapja folyik az IPO előkészítése, bár a Tata szóvivője szerint nincs tervben a bevezetés. A vállalatot egyébként még 2,4 milliárd dollárért vették meg a Fordtól 2008-ban.

májusi eladások

#797229 Koffein

A gyengébb áprilist követően magához tért az európai autópiac, és éves alapon közel 8 százalékos bővülést lehetett látni májusban. Főleg a német piac remekelt (+13%), de az olasz és a francia eladások is 8 százalék felett emelkedtek. Ugyanakkor továbbra is aggasztó, hogy a Brexit tárgyalásokhoz közeledve igen gyenge a brit autópiac, az áprilisi 20 százalékos zuhanást követően ezúttal 8,5 százalékkal csökkentek az eladások.

...


7,6 százalékkal növekedtek az európai új autóértékesítések. Egyedül az Egyesült Királyságban mértek 8,5 százalékos csökkenést, amíg a legnagyobb növekedést a Németek tudták felmutatni 12,9 százalékos bővüléssel. A spanyol, francia és olasz értékesítés rendre, 11,2 , 8,9 és 8,2 százalékkal bővült. Továbbra is Volswagen csoport piaci részesedése a legnagyobb 23,3 százalékkal, amelyet a PSA Group és a FIAT-Chrysler csoport követ 10,1 és 7,4 százalékos piaci részesedéssel.

FIAT dízelbotrány

#797022 Koffein


A Fiat dízel gépjárművei akár a károsanyag határérték 20-szorosát is kibocsáthatták, mondta el a West Virginia University kutatója. Ez azért érdekes, mert ugyanez a kutatóközpont fedezte fel a Volkswagen botrányt is. A Fiat reagált a kutatók eredményeire, melyről több információt kértek, ugyanakkor azt is elmondták, hogy a jelek szerint a vádlottakat képviselő jogi iroda fizethetett a tesztért

Vizsgálódnak a Porschenál

#796927 Koffein

A Volkswagen csoporthoz tartozó Porsche-nál vizsgálódik a német hatóság, miután több újság is arról írt, hogy a V6-os dízelmotor kibocsátási értékei magasabbak lehetnek a megengedettnél. A Volkswagen csoport cáfolta ezeket, szerinte a törvényi előírásokon belül van a gépkocsik károsanyag kibocsátása. A hírnek egyelőre nem volt árfolyamhatása.

Volkswagen

#796716 Koffein

"Nem volt rossz hónapja a Volkswagennek, májusban enyhe emelkedést mutattak az értékesítési adatok. A Volkswagen márkájú autókból 3,5 százalékkal fogyott több, mint egy évvel korábban, ugyanakkor az Audi modellek a kínai gyengeség miatt visszaesést mutattak előző hónapban."


Elég erős támasz ez a 132-130 as szint, idén innen 3*pattant. Ha optimisták vagyunk újra pattanhat. Ami meglepő, hogy az egész dízel botrány alatt 90 alá nem ment az árfolyam. Az a pár alkalom, amikor benézett 100 alá alkalmi vétel volt.

hasít a daimler

#796533 Koffein

még mindig:

Remek hónapon van túl a Daimler értékesítés szempontjából, májusban ugyanis ismét remekül fogytak a Mercedes modellek. A Mercedes márkás autókból 13,5 százalékkal fogyott több, mint egy évvel korábban, és bár a Smart modelleknél 5 százalékos volt a visszaesés, a teljes értékesítés így is 12,3 százalékkal nőtt.

Ford (F)

#796518 Koffein

Remélem idén 10$ alá is benéz...

"3 százalékkal estek vissza a Ford májusi értékesítései Kínában, így az év első 5 hónapjában 11 százalékos az elmaradás 2016-hoz képest. A legfrissebb számok is éreztetik, hogy az adókedvezmény csökkentése óta nem olyan erős a kínai autópiac, mint egy évvel korábban."


BMW beszólt a Teslának:

#796299 Koffein

"...szolid beszólás Elon Musk csapatának: a BMW nyereséget termel, nem mellesleg azzal számol, hogy 2025-re már eladásainak 15-25 százalékát a konnektoros (teljesen elektromos vagy plug-in hybrid) modellek adják majd, a Teslát pedig a tervek szerint már idén utolérik..."

"BMW i3-ból idén háromszor annyi fogyott, mint amennyi Chevrolet Bolt és Opel Ampera-e rendelést leadtak"

https://www.autonavigator.hu/sztori/szolidan_beszo...

GM-et beperelték, vizsgálják a Bosch-t

#796016 Koffein

Úgy tűnik, hogy a General Motors-t is elérte az emissziós botrány néhány nappal azt követően, hogy a Fiat Chryslert perbe fogták a hatóságok. A General Motors ellen több mint 700 ezer autótulajdonos indított eljárást, szerintük ugyanis a GM a Volkswagenhez hasonló eszközt alkalmazott az emissziós tesztek átverésére két pickup modell esetében. Az első hírek már a tegnapi amerikai kereskedés során napvilágot láttak, ezt követően 4 százalékot esett a részvény, végül pedig 1,7 százalékos lett a mínusz. Közben gőzerővel folyik a Daimler elleni vizsgálat Németországban, ezúttal a Bosch-t vizsgálják, melynek neve a Volkswagen nyomozás során is rendszeresen előkerült.

Hoppácska a BMW előremenekül

#795942 Koffein

A BMW előre gondolkodik és már közel egy éve üzemeltet egy vállalatot, amely egy olyan világra készül, ahol az emberek már nem vásárolnak autót.

Az idők változnak és ezt az autógyártók is pontosan tudják. A BMW kínálatában például régen három fő modellcsalád volt, azonban ez mostanra jelentősen kibővült és már szinte minden célcsoportot megcéloztak a jelenlegi modellkínálattal. Most új piaci körülményekre készülnek, méghozzá egy olyan piacra, ahol a fogyasztók már alig vagy egyáltalán nem vásárolnak autót. A BMW Seattle-ben teszteli új szolgáltatását, amelyet ReachNow vállalkozáson keresztül üzemeltet.

A vállalatnak egy 700 autóból álló flottája van, a flotta autóit hol professzionális sofőrök, hol normál fogyasztók bérlik és vezetik az igényeknek megfelelően. Előbbi az Uber és a Lyft szolgáltatásaihoz, utóbbi a Car2go-hoz és a General Motors Maven vállalatához hasonlít leginkább. A ReachNow-nak közel 100 teljes állású sofőrje van, akik egy harmadik vállalatnál dolgoznak, amellyel a BMW -nek szerződése van. A ReachNow egy prémium szolgáltatást szeretne nyújtani, melynek keretében az autóban lehetőség van édességet fogyasztani vagy akár meginni egy pohár vizet. Újdonságként pedig lehetőség van előre beállítani a kívánt hőmérsékletet az autóban, hogy mire megérkezik a bérlő, addigra pontosan olyan időjárás uralkodjon az autóban, amilyet a fogyasztó szeretne.

A vállalat nem szeretne lemaradni az aktuális és a jövőt formáló trendekről, így jelenlegi flottája 10 százaléka már elektromos autókból áll. A seattle-i kormány segítségével a ReachNow már 20 töltőállomást telepített a városba. A társaságnál akár öt napra is lehet autót bérelni, de egyéni igény esetén ez meghosszabbítható, Seattle-ben, Portlandben és Orregonban a napi bérleti díj 80 dollártól kezdődik, Brooklynban azonban már 110 dollártól indulnak a bérleti díjak. A társaság megkönnyíti a bérlők helyzetét, hiszen nem kell aggódni a biztosítás miatt, de azért sem számítanak fel plusz költséget, ha nem teletankkal viszik vissza az autókat.

A BMW-részvények árfolyama idén eddig közel négy százalékot esett, azonban a tavaly júliusi mélyponthoz képest már 36 százalékot emelkedett.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/a_bmw_mar_most_...

Betelt a pohár, a Fordnál

#795675 Koffein Előzmény: #795666

megnéztem a produkciót, némely kérdésnél a válasz elég kínosra sikeredett... voltak kérdések, amit passzolt az új ceo, volt olyan kérdés, ahol átvette a szót az új ceo-tól bill ford... ezt a felpattanást nem érzem hosszú életűnek... de majd meglátjuk miként értékelte az elhangzottakat a piac...

jelenleg 11,08 $-on 1,93%os emelkedéssel, ami lóf@x...

Betelt a pohár, a Fordnál

#795666 Koffein Előzmény: #795659

Bill Ford most xopj@ fel az új CEO-t... majd az elkövetkező napok, hetek eldöntik, hogy mennyire hisznek a befektetők az új vezetésben...

ha netalán valaki élőben akarja nézni az előadást, mert nincs egyéb dolga https://t.co/2P08n6NG2B :)