Regisztráció Elfelejtett jelszó

Netflix

gondolkodtam is hogy veg…

#813469 matgab Előzmény: #813459

gondolkodtam is hogy vegyek tegnap, de természetesen nem vettem... Már 70 USD óta nézegetem...Majd 500-nál biztos fogok venni...

Most sem kellett csalódn…

#813459 Koffein

Most sem kellett csalódnunk a Netflixben. A negyedik negyedéves gyorsjelentése alapján 2,29 milliárd dolláros bevételre tett szert az online streaming szolgáltató, amely enyhén meghaladta a 3,28 milliárd dolláros várakozást. Az egy részvényre jutó eredmény pedig megfelelt a várt 41 centes értéknek. Azonban amely sokkal izgalmasabb, az előfizetők száma az USA-ban 1,98 millióval nőtt a várt 1,29 millióhoz képest, míg a nemzetközi előfizetők száma 6,36 millióval nőtt a várt 5,05 millióhoz képest. A menedzsment 3,68 milliárd dolláros bevételt vár az első negyedévre, meghaladva az elemzők 3,49 milliárd dolláros becslését, mint ahogyan az EPS tekintetében 63 centet várnak, az elemzői 55 cent helyett. A zárás utáni kereskedésben 8,4 százalékot erősödött a papír.

E mérföldkő

#799540 Koffein

Több mint 10 százalékot erősödött a Netflix árfolyama a zárás utáni kereskedésben, miután kedvező gyorsjelentést tett közzé a vállalat. Az előfizetők száma 5,2 millióval nőtt a második negyedévben, ami 2 millióval meghaladta az elemzők által várt értéket, ráadásul ebből 4,14 millió az Egyesült Államokon kívüli országokból jött össze, így már a nemzetközi szegmens is nyereséges lehet, ami egyébként 2010 óta veszteséges volt. Árbevétel soron is meghaladta az elemzői várakozást a vállalat ugyanis 2,78 milliárd dollárt értek el, miközben a várakozás 2,76 milliárd dollárnál alakult. Az egy részvényre jutó eredmény 15 cent lett, ami minimálisan alulmúlta az elemzői konszenzust. Azonban a menedzsment megemelte a harmadik negyedévre vonatkozó bevétel várakozását 2,96 milliárd dollárra, miközben az elemzők csak 2,88 milliárd dollárral számoltak eddig.

piacot teremtenek

#790827 Koffein

ahogy nézem egyre több filmet dobnak piacra, amik a mozival veszik fel a verseny...

hasít

#787650 Koffein

"8 százalékot ugrott a Netflix, amivel új történelmi csúcsra ugrott az online videószolgáltató árfolyama. Bevétel és profit soron is jobbak lettek a számok a vártnál, de ami miatt nagyot ment zárás után a papír, az hogy 7 millió új előfizetőt gyűjtött a negyedik negyedévben az eggyel korábbi 3,6 millióhoz képest." -kbc


Re: nincs cím

#775379 Janicroft Előzmény: #775358

KBC:

A Netflix régen várt áremelése veszélyezteti az amerikai előfizetői növekedést, vélekedik az Oppenheimer elemzője. Igaz, a hosszabb távú kilátásait jónak ítéli meg a szakértő. Egy nappal korábban a Jefferies elemzője eladásra vágta vissza a Netflix részvényét 80 dolláros célárral, szintén a gyengébb növekedésre hivatkozva, ráadásul egyre erősödik a verseny is, ami a hosszú távú kilátásokat is beárnyékolja. Tegnap több mint 3 százalékot esett a papír.

Beszakadt a Netflix (Nas…

#767984 Koffein

Beszakadt a Netflix (Nasdaq: NFLX) árfolyama a gyorsjelentését követően, ugyanis nagy kérdőjelek merültek fel a jövőbeli növekedéssel kapcsolatban. A korábban vártnál alacsonyabb bővülési ütem jöhet, viszont az eredménytermelés szép fokozatosan javulhat majd. Nyitás előtt 9 százalékos mínuszban van az árfolyam.

na ne má, tényleg? :) …

#758087 Koffein

na ne má, tényleg? :)

"az amerikai adatforgalom bő harmadát teszik ki a Netflix-videók, miközben a torrentezés visszaszorulóban van"

lesznek még izgi pillanatok :)

"Az internet sorsának szimbolikus csatájában az online filmezés úttörője ugrott össze Amerika egyik legnagyobb internetszolgáltatójával. Azért robbant ki, mert a Comcast pénzt kért a Netflixtől, hogy az adathegyeket megmozgató videószolgáltatásnak elegendő sávszélességet biztosítson. A Netflix ellenkezett, és egyszer csak azt vette észre, hogy egyre több felhasználó panaszkodik a nézhetetlen videóminőség miatt.

A Comcast azért várta el a külön szolgáltatói díjat, mert a Netflix óriási mennyiségű adatot zúdít rájuk, miközben a másik irányba alig csordogál valami. Mivel ez az egyenlőtlenség az adatforgalomban tipikusan a videostreamelő szolgáltatásokra jellemző, így a Comcast a kritikusai szerint gyakorlatilag megadóztatja a videókat. Ez pedig már csak azért is aggasztó, mert amellett, hogy a Netfix csak rajta keresztül tud eljutni a nézőihez, egyben vetélytársak is: a Comcast a tulajdonosa az NBCUniversal tévétársaságnak, és saját streamingszolgáltatással is próbálkozik.

A Netflix direkt lassítására utal az is, hogy a két óriás között közvetítő tranzitszolgáltató szerint korábban, ha több forgalom érkezett felőlük, a Comcast egyszerűen bővítette a kapacitást, hogy zökkenőmentesen tudja kiszolgálni a felhasználókat. Mikor azonban a Netflix adatforgalma miatt kellett volna bővíteni, ezt egyszerűen nem tették meg.

Ez a birkózás fajult odáig, hogy 2013 decemberére – vagyis épp a Netflixnek kiemelten fontos szünidőre – a Netflix szinte nézhetetlenné vált a Comcast felhasználói számára. 2014 februárjában végül a Netflix beleegyezett, hogy fizet. Egy héten belül minden hálózati probléma megszűnt, a Netflix videóinak a minősége visszaugrott az eredeti szintre. Azóta ugyanígy fizetnek a Verizonnak, az AT&T-nek és a Time Warnernek is. A cég szerint ugyanakkor így is még mindig az internetszolgáltatók 99 százalékához külön díjfizetés nélkül juttatják el a tartalmaikat.

Az európai piacokon még kérdéses, hogy hogyan fog boldogulni a Netflix, de a netsemlegességnek októberben az EU által kiosztott pofon nem jó előjel – pláne, hogy az akkor elfogadott szabályozás célja részben éppen a nagy amerikai cégek megsarcolása."

http://index.hu/tech/2016/01/13/netflix_adatforgalom_netsemlegesseg/

Kinyírja a versenytársai…

#757611 Koffein

Kinyírja a versenytársait a Netflix

Néhány éve még nem vették komolyan a Netflixet az iparágon belül, a Time Warner igazgatója, Jeff Bewkes 2010-ben még azt mondta, ha a Netflix felülemelkedne a tradicionális nagy médiavállalatokon, az olyan lenne, mintha az albán hadsereg leigázná a világot. Azóta azonban fordult a kocka, hiszen a Netflix nagyságrendileg ugyanannyit, 50 milliárd dollárt ér, mint a Time Warner. A Netflix 69 millió felhasználóval rendelkezik világszerte, komoly veszélyt jelentve a hagyományos TV szolgáltatókra. Előrejelzések szerint az Egyesült Államokban 2020-ra 88 százalékról 82 százalékra csökken majd a hagyományos televízió-előfizetések száma. Ebből adódóan a Twenty-First Century Fox nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a Hulu-ra, amely a Fox, a Comcast és a Disney közös tulajdonú szolgáltatása, és a Netflix egyik fő riválisa.

Az iparág óvatossága lehet, hogy már megkésett és hiábavaló lesz. Egyrészt, a Netflix pénztárcája túl nagyra nőtt, előrejelzések szerint 2,5 milliárd dollár körüli összeget költ majd el idén a cég az Egyesült Államokban, többet, mint az HBO (1,8 milliárd dollár) vagy a Showtime (0,7 milliárd dollár). Másrészt a Netflix egyre több saját gyártású sorozatot állít majd elő, felbuzdulva például a "Master of None" és a "House of Cards" sikerén. Olyannyira erősnek érzi magát a cég, hogy nem újította meg a korábbi szerződését a Paramont Pictures és a Lions Gate tulajdonába tartozó Epix-szel, mert az nem tudta garantálni számára a kizárólagosságot. Ez alapján van félnivalójuk a TV társaságoknak.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/itt_vannak_a_legvadabb_elorejelzesek_2016-ra.1.225087.html