Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795856 banyaiz Előzmény: #795850

Light cigit kell szívni akkor kisebb az életveszély, bár van aki azt mondja, hogy az veszélyesebb. :)

Amit egyik kedvenc írómtól idéztem párszor. Már 1800-as években megállapította, ha végre felismered minden ember őrült azonnal mindent érteni fogsz. :) Na hát ez a XXI. sz-ban sem változott ahogy körbepillantunk. Sőt mintha fokozódott volna.

Viccet, bölcselkedéseket félretéve van ennek egy olyan oldala is, hogy amíg britek egy koncerten múlatják az időt addig a világ másik részén hullanak a bombák brit pénzből is.

Oké, hogy van egy ilyen futóbolond beütése ezeknek a merényleteknek az elkövetők nem biztos 10 kerek mondatban meg tudnák fogalmazni a céljaikat aminek valami értelme is lenne. De ettől függetlenül azért folynak harcok Afganisztán, Szíria, Líbiában se éppen az a nagy békesség van Kadhafi után se stb.

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795850 Koffein Előzmény: #795849

bármi is jön le neked, sok embernek az jön le, hogy egy koncertre sem lehet úgy elmenni, hogy ne keljen arra gondolnia, hogy felrobbanhat melletted egy tatyi... nemhogy egy rock koncerten, de egy tini koncerten is félni kell... habár nyugodtan tömegközlekedni sem lehet, mert maffiózók repülnek a béjemvéjükkel a buszmegállókba...

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795849 banyaiz Előzmény: #795841

Mondjuk itt volt a mi saját "terroristánk". Ez a fiatal srác gyárt otthon egy bombát, felrobbantja Pesten. Ezzel ő mit akart üzenni, vagy mi volt a politikai /egyéb mondanivalója? Nem hallani semmit az egészről, de úgy tűnik mintha egy futóbolond egyéni akciója lett volna.

Na most ez a dzsihádos sztori kínálja magát az iszlám vallású futóbolondoknak.

Pl ez a német pilóta aki úgy lett öngyilkos letette a gépet az Alpokban. Ha iszlám vallású kitalálhatta volna hozzá körítésnek, hogy dzsihád, meg IÁ stb. Amúgy pedig csak egy mezei öngyilkosjelölt volt .

Ezzel küzdjön meg a terrorelhárítás, titkosszolgálat stb. Hát valahol egyik szemük sír vsz, hogy milyen nehéz felderíteni, másik szemük nevet, hogy lehetne rosszabb is ha nem ilyen szervezettségű lenne az ellenfél.

Nagyjából ez jön le nekem a dologból.

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795845 banyaiz Előzmény: #795841

:) gondolj bele abba ha ez egy igazán szervezett , fegyverekkel , robbanóanyaggal ellátott szervezet lenne. Kiképzett emberekkel. Miközben egyetlen célja a pusztítás és a pánikkeltés . Az nagyon kemény lenne.

Mert pl Fekete Szeptembernek célja a palesztin ügyekre a világ figyelmének felhívása volt. Nem az, hogy úton útfélen mindenkit mészároljanak nem törődve a világ véleményével erről . Ha nekik az lett volna céljuk, hogy nagyot pukkanjon a bomba , és sok ember meghaljon Európában nem törődve a következményekkel hát akkor Bejrúttá változtatták volna kb Európát. (Amit tettek azt is a mérsékeltebb palesztinok ellenezték mert úgy érezték ez árt az ügynek. Európában eltérít egy repülőt többet árt mint használ a független Palesztinának. Belső harc is volt ebben.)

IÁ-nak pedig ez lenne a célja ebben a helyzetben minél több merénylet, minél több áldozattal ehhez képest amit összehoznak merényletben .

Egy is sok, de az egyetlen igazán komoly fegyverük az, hogy egy hétköznapi figura is magát terroristának/IÁ harcosnak képzeli esetleg ha valami bánata van, aztán megy a baltájával hongkongiakat mészárolni a német vonaton. Az volt a csúcs vsz. A német vonaton az afgán "terrorista" 18 éves vagy mennyi a baltájával hongkongiakat felaprítja. IÁ magára vállalta. :) Hát ez a profizmus netovábbja. Bizonyos szempontból ez is benne a veszélyes az ilyen szintű amatőr jelleg vsz, legalábbis a felderítés szempontjából.

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795843 banyaiz Előzmény: #795798

Az a probléma hatóságoknak, hogy nagyon nehéz lehet felderíteni éppen ezért. Megelőzni. Mert egy IRA, ETA, RAF , Fekete Szeptember stb brigádokat könnyebb volt felderíteni mint azt, hogy eszébe jut egy Kadhafi elől menekültnek, hogy ő terrorista.

Egyik nap még egy pszichiátriai ápolt másik nap azt képzeli magáról, hogy terrorista múltkor franciáknál. Ezt beazonosítani nehezebbnek tűnik mint mondjuk egy palesztin felszabadítási szimpatizánst annak idején, az se volt könnyű persze.

Valahol éppen ebben az amatőr jellegben van a veszélye is. Nem irigylem akinek hatósági oldalról ez ellen kell harcolnia aztán utána magyarázkodni , hogy a fenébe merényelhetett megint valaki.

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795839 banyaiz Előzmény: #795798

De minek járőröznek harckocsik ? Páncélossal támad az ellenség ? Ezek a kivezényeljük a katonákat mint a most britek, vagy a tankokat látszat tevékenységek vsz.

Ezt fel tudja deríteni merénylet előtt sokkal inkább egy titkosszolgálati , rendőri munka. A nagyfokú készültséget pedig nem lehet sokáig fenntartani mert sokba kerül.

Valaki robbantani akar és házilag legyárt egy bombát , kilép vele úgy az utcára keze a kioldószerkezeten akkor már sok opció nincs max az a kérdés hol robban a nyílt utcán is megölhet sok embert.

Az a szerencse, hogy ezek a "terroristák" ilyen komolyságú szerkezeteket készítenek. Képzeld el hozzájutnának komoly robbanóanyagokhoz, csinálhatnának olyan bombát is 100 méteres körzetben mindenkit megöl. Az mondjuk egy belvárosban csúcsforgalom idején, vagy egy koncerten stb. Bárhol felrobbantja.

Van egy ilyen futóbolond jellegű komolysága ezeknek a merényleteknek. Kimegy az utcára egy baltával és hadonászik. Mondjuk ez a belehajt a tömegbe kamionnal , autóval történet ez új találmány terrorizmusban. Nem volt gyakorlat. Olyan szempontból nagyon találékony, hogy nem kell nagyon rákészülnie amit esetleg a rendőrség kiszúrna . Nagy pánikot tud vele okozni.

6,5 millió menekült vár arra, hogy bejuthasson Európába ..áá dehogy

#795790 banyaiz Előzmény: #795788

Mennyi potenciális migráns lehet. Mrd-ok. Mert ugye nem minden rovar bogár alapon ha ezek mind menekültek akkor mi van a többi migránssal?

De én nem parázom ezen amíg ilyen szellemi sasmadarak vezetik az országunkat akik jogi és fizikai úton is megvédenek. Kerítés + népszavazás. Addig nincs ok az aggodalomra úgy érzem. :)

Ha netán a libsibolsik, Brüsszel, Soros , migránssimogató civilek stb átvennék az irányítást akkor game over, megindulnak mrd-ok és végünk, még meghívót is küldenének nekik :)

Az az egy szerencsénk ilyen mélyenszántó vezetőink vannak akik felismerik a folyamatokat és a benne rejlő veszélyeket. De nemcsak felismerik hanem keményen fel is lépnek a gyakorlatban. Egy lottó ötös az ilyen szerencse. :)

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795789 banyaiz Előzmény: #795780

Érdekelne az a folyamat ami lejátszódott a fejében ha egy Kadhafi rendszerből menekült Líbiából , és menedékjogot kapott.

Oké még fiatalkorú lehetett mikor eljöhettek onnan a dátumokat összerakva, és lehet, hogy annyira nem lelkesedett az ötletért.

Milyen politikai kuszaság állt össze a fejében egy ilyen robbantássá. Vagy egyéb kuszaság politikai kuszasággal.

Vagy ha nem kuszaság volt akkor mi volt a motivációja politikailag. Mert Líbiában Kadhafit megbuktatták európai érdekek francia egyéb ügyek miatt európai beavatkozás is szerepet játszott a bukásában.

Akkor egy Kadhafi elől menedékjogot kérő gyereke robbant Manchesterben. Ez az egész hogyan csapódott le az agyában és állt össze egy ilyen műveletté arra kíváncsi lennék. Vagy mi csapódott le az agyában.

Ez kb olyan politikailag mintha mondjuk az októberi szocialista forradalom után Párizsba menekülő orosz merényelne Párizsban. Ahol menedéket kapott.

Jó lenne ezt így logikailag lekövetni megérteni a motivációját. Persze lehet, hogy valami prózaibb oka volt pl megőrült az angol időjárástól, vagy ilyesmi. :) Vagy bármi ilyen teljesen hétköznapi sztori állt össze a fejében vallási /politikai ügyekkel egy ilyen irányba.

a csendes, udvarias kis Ramadan

#795780 TrendMan

"Le vagyok döbbenve. Olyan csendes, udvarias fiú volt, mindig tisztelettudóan viselkedett velem. Nem olyannak ismertem, aki ilyet tenne"

http://index.hu/kulfold/2017/05/23/manchester_mere...

- mondotta a libiai közösség egyik másik tagja, akit szintén csendes, udvarias polgárnak ismernek a többiek.

Majd hozzáfűzte:

- Sajnos most nekem is mennem kell, össze kell állítanom egy szerkezetet.

durci

#795304 MGHUN Előzmény: #795138

"Mitől fél" (02:10)

Hát igen...lehet, hogy valamire készülnek....ezért nem akarják az arcukat láttatni. És a terroristák (mindegy, hogy al-quaida, ISIS) általában milyen arcfedésre alkalmas fekete szövetben is jelennek meg? Miért lett a símaszk a terrorizmus egyik jelképe? Stb......

Meg még van egy pár ilyen elgondolkodtató kérdés....


Macron...

#794794 Ibiza Előzmény: #794789

le pen furán politizált.. sztem nem akart nyerni.. vagy csak bebutult saját eszméibe..

Lehet érezni a társadalom igényét.. a nemzeti vonalat jól látta..de belement butaságokba..eu kilépés párhuzamos pénz..

Leng az inga.. tetszik nem a neoliberális vonal erős.. erre megy a propaganda és agymosás az egész világon.

bővebben Ibiza blog