Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

megtagadott állampolgárság

#819512 TrendMan

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/frankr...

Egy algériai nőtől, aki francai férfihez ment feleségül megtagadták az állampolgárságot, mert a felavatási ceremónián nem volt hajlandó az illetékes állami képviselővel kezet fogni.

A bíróság itélete szerint ez a tény mutatja, hogy nem illeszkedett be a társadalomba.

Görögország boríthatja a dominót

#819495 Koffein

"Egyre több menedékkérő igyekszik Bosznia-Hercegovinán keresztül Horvátországba belépve elérni az Európai Uniót. Ezen az útvonalon, az úgynevezett dél-balkánin, kevesebbet kérnek az embercsempészek, és nem is olyan veszélyes, mint a Szerbián át vezető. Bár a legtöbben Nyugatra tartanak, Szarajevóban is egyre többen nyújtják be a menedékkérelmüket. Két éve összesen 66-an tettek így, idén csak március végéig már 254-en. A kormány arra számít, hogy a következőkben mind többen érkeznek majd, főleg azután, hogy a görög legfelsőbb bíróság keddi ítéletében kimondta: a görög hatóságoknak biztosítaniuk kell a menedékkérők mozgási szabadságát a kérelmük elbírálásáig. A 2016-os EU-török migrációs egyezmény keretében az unió minden olyan migránst visszaküldhet Törökországba, aki illegális úton érkezett valamelyik görög szigetre, és nem kapott menekültstátust. Eddig az eljárás idejére a menedékkérőknek a szigeteken kellett maradniuk."

Meglátjuk, hogy mennyire borul a bili, vagy sem... :))

akár ilyen okok is szerepet játszhatnak

#819340 TrendMan

Miért támogatják a nyugati országok ilyen erősen a bevándorlást?

Kiszámolják, hogy hogyan tudják a legjobban fialtatni a pénzüket és arra jutnak, hogy a bevándorlók támogatásával?

(mondjuk Dánia inkább kivétel)

Az ország, amelynek annyi pénze van, hogy már nem tud vele mit kezdeni

Sok dolog miatt irigyelhetjük Dániát, ez a lista most még egy elemmel bővült: a skandináv országnak annyi tartaléka és olyan alacsony az adóssága, hogy már nem tud mit kezdeni a pénzével. Sőt, már az okoz problémát, hogy a negatív kamat miatt drága a tartalékot tartani.


A múlt hónapban 207 milliárd koronára (34 milliárd dollár) emelkedett a dán kormányzat betétje, ami a jegybanknál van elhelyezve - írja a Bloomberg. Ez az utóbbi három év legmagasabb adata, illetve duplája a célnak. Sokan örülnének ennek, Dániában azonban a jegybanki alapkamat jelenleg mínusz 0,65 százalék, vagyis a kormánynak milliókba kerül a betét fenntartása még akkor is, ha ezt a kamatot a jegybanknak kell kifizetnie. Közben a dán GDP-arányos adósság alig fele az európai átlagnak, ami likviditási problémát okoz a kötvénypiacon.A fenti két tényező kombinációja okoz most fejfájást az illetékeseknek: egyrészt le kellene építeni a kormány tartalékát, másrészt viszont emelni kellene a kötvénypiaci likviditást.A kettő együtt pedig nehéz, hiszen ha a logikus utat választják, és a tartalékból visszafizetik az adósságukat, akkor azzal még jobban kiszárad a kötvénypiac.A dán adósságkezelő már egy évvel ezelőtt elkezdett azért fizetni az elsődleges forgalmazóknak, hogy növeljék a forgalmukat a kötvénypiacon. Ezzel sikerült csökkenteni a marzsokat. A múlt héten aztán a kormány újabb lépésre szánta el magát: 3,6 milliárd koronányi olyan értékpapírt vettek meg, amit a KommuneKredit bocsátott ki, mely a helyi önkormányzatok tulajdonában van. Vagyis gyakorlatilag a helyhatóságok adósságát vásárolta vissza az állam, hogy ezzel is költse a pénzt. Az alacsony likviditás miatt ugyanis állampapírt nem tudnak visszavásárolni, ahogy már említettük.

látom, nem látom, látom, nem látom, látom, nem látom, ööööö, az mi volt?

#816164 prospero Előzmény: #816162

nem is az az érdekes, hanem a szöveg ami alatta megy helyezi új kontextusba ezt az egészet...mert azert itthon senki sem akar meggyőzni téged, hogy ez normalis, vagy arról, hogy akkor vagy kellően europeer, ha kussolsz...ezért fordul ki az ember bele az "új iranytól"... bár biztos nem sokaig lesz így...szépen alkalmazkodni fognak az elvarásokhoz az europaiak...

Hamarabb mintsem gondolnánk...


látom, nem látom, látom, nem látom, látom, nem látom, ööööö, az mi volt?

#816163 TrendMan Előzmény: #816162

Egyébként igen, bár nem tudom, azok nem-e ivás után foglalkoznak a hátsó fertályukkal?

Érdekes ez a polemizálás, némileg ingoványos terület.

Végülis a nyomor elleni harcról is szó van, az pedig az egész társadalom felelőssége (is) lenne.

látom, nem látom, látom, nem látom, látom, nem látom, ööööö, az mi volt?

#816162 Koffein Előzmény: #816161

nyáron a kosztolányin felszabadultabban fürdőznek a hajléktalanok :)

nevén nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem ... ööööööö

#815839 prospero Előzmény: #815809

Fordítva történt: van egy hiteles sztori - Merkel elismerte a no go zónák létezését - és ehhez választottak néhány random képet az újságírók. Kérdés, hogy a rossz képválasztás hiteltelenítette-e a sztorit a no go zónákról, vagy a korábbi elhangzott nyilatkozatokat arról, hogy a rendőrség néhány helyen már tehetetlen.

Sztem nem, de az indexes cikk valahogy ebbe az irányba kíván mutatni, sugallni... helytelenül megválasztott kép, ergo nincs is no go zóna... ahogy te véleményed is változott és "cáfolat" lett.

Ahogy egyébként az indexes cikkben ecseteli a szerző... más híroldalak milyen képeket választottak... semmitmondó képeket (tudod pc)... az nem hírhamisítás ? (ha amit az origo csinált az, akkor bizony ez is az) ... nem mentek el képeket készíteni a no-go zónákba... lehet nem élték volna túl...?:-)!

Gondold el: elmennek egy ilyen no go zónába és lefényképezik a semmit, miközben ott már nem a törvény az úr, ahogy Merkel fogalmazott és beteszik a no-go zónás nyilatkozat alá. Hirtelen mindenki azt kezdi érezni, lehet, hogy én is egy no go zónában élek, vajon itt még a törvény/állam szavatolja a biztonságomat??

Vagy elmennek és valóban lefényképezik ami van - amitől mindenki borzad. Akkor az ilyen újságok bajban vannak: lesújt rájuk a véleményterror; gyűlöletkeltőnek; rasszistának bélyegzik őket, mert úgy állítják be a migránsokat ahogy; a facebook letiltja őket, a hír igaz...a kép igaz... az újságírók meg beadhatják a felmondásukat, mert a lapot kicsinálják...

http://mandiner.hu/cikk/20180301_veszpremy_laszlo_...


nevén nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem ... ööööööö

#815809 Koffein Előzmény: #815807

figy, ilyen cikket én is tudok írni, összeszedek 5képet a nagyvilágból, random kitalálok egy sztorit és itt van nesztek parasztok egyétek... attól hogy valahol megtörtént, nem jelenti azt, hogy igaz is, abban az értelemben... ahogy mondani szokás, nem mindegy, hogy szarra csapunk, vagy csapra szarunk... :))

nevén nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem ... ööööööö

#815807 prospero Előzmény: #815787

Volt valós tömegverekedés, volt róla hír is...volt ficki-ficki - arról is tehettek volna közzé képet, de most nem fogom kikeresni neked...:-) Mennem kell melózni...:-)!

nevén nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem ... ööööööö

#815806 prospero Előzmény: #815787

Miért megváltoztatta Merkel mondandójának lényegét? Súlyosbított rajta? Inkább enyhített rajta...

nevén nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem, nevezem, nem nevezem ... ööööööö

#815787 Koffein Előzmény: #815785

:) eeej te, jobb helyeken ezt hírhamisításnak hívják

ha valós tömegverekedés volt, arról tessenek fotókat közzétenni és nem vizelő embert, vagy imádkozó sáskát, mert ez így hírhamisítás..