Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

re

#832065 tozsdenyul Előzmény: #832049

én nem kampányolok semmi mellett

(Off:

Amellett föleg nem, hogy fogadjunk be minden migrit, amit persze te pontosan tudsz hiszen már 3x 5x megbeszéltük, ezt akkor szereted hazudni, amikor más érved nincs, vagy zavar támad a koherenciában

On:)

Csak felhívom a képmutatásra a figyelmet

Mindenki úgy reagál ahogy akar (legtöbbször ingerültséggel, mint te is)

Az egyetlen lényeges kérdés meg az ugye, amit majd egyszer Jézus tesz fel neked

Tudjuk, hogy akkor nem csak a gdp fog számítani

De ezt te mindenki másnál jobban tudod, az igazán lényeges kérdésekben otthon vagy

re

#832049 Spade Előzmény: #832013

Én büszkevok Kertész bára. Izrael 30 éve nem enged be ensz-t ilyen helyekre, és kertész ezt soha nem kifogásolta, nyilván akkor a magyarral is egyetért. Aki az ensz ilyen vizsgálata mellett kampányol az tehát antiszemita, egy büdös náci holokausztagadó.

Különben vannak rendes emberek akik más faszával verik a csalánt, akik több pénzért elmennek innen viszont a mellett kampányolnak h mi fogadjuk be a migriket a mi pénzünkön. Sztem valaaki aki ilyen nagy bajnoka a migriknek először fogadjon be a házába legalább 10 migrit adjon nekik havi rendszeres juttatást aztán ezt posztolja ki képpel bizonyságképp, akkor talán mondhat ilyeneket de addig ez egy üres és buta hőbörgés, egy uszítás

nem csak a szavazókra sz…

#832013 tozsdenyul Előzmény: #831995

nem csak a szavazókra szükítem, és persze hogy összetettebb

Nem is egyforma senki felelössége

Viszont mindenkinek megvan a maga felelössége

De a szavazók, és nem csak rájuk szükítve, mások is, sunyi mentegetözése

Annyira "magyar"

Semmi felelösségvállalás a döntésekért , semmi öszinteség, hitelesség

10 év múlva mindenki hösies partizán volt 10 évre visszanézve...már megint

Egyfelöl,

Nekem kicsit fáj, hogy Kertésznek van igaza

Örülnék, ha nem volna, de a tettek ugye

Ez persze szubjektív értékítélet, aki szerint ezek pozitív nemzetkarakterológiai dolgok, az örül és minden a lehetö legszebb...

Másfelöl,

Bárki aki a magyar határon visszalép az országba, azonnal érzi mennyire terhelt a társadalom...

Na, amíg a társadalom megreked a gyermek szintjén, és nem hajlandó felnöni , és szembenézni a döntéseivel, és felösséget vállalni

Addig nem lesz változás, és ugyanazokat a köröket futjuk és ismételjük

Nem olyan jó körök azok, hogy ismételgessük

Harmadszor,

Jézus nagyon nem szereti a farizeusságot

Ez persze nem sokakat érint, mert farizeusból nagyon sok van, de akit valóban érdekel Jézus, és véleménye, olyan már nem nagyon.


Az ország területén belü…

#832000 banyaiz Előzmény: #831956

Az ország területén belül fogtak el 10-20-30 vándorlót, géperővel vándoroltak kamionon talán. A hír befejezése a rendőrök az érvényes jogszabályok szerint visszakísérték őket az ideiglenes határzárhoz pont. Ez jár az illegális határátlépésért . A legális tranzitzónás jelentkezésért, kérelem beadásért pedig a kérelem bírálata alatt nehéz körülmények , ha kilép tranzitzónából akkor elutasított kérelemmel lezárva. Aminek a következménye nem kaphat már menedékjogot.

A másik pedig 120 x próbál illegálisan átmászni aztán 121 . alkalommal vagy eljut Germanyba, vagy ismét visszakísérjük hadd próbálkozzon újra. Ő jobban jár mint aki legálisan próbálkozott és elutasítottuk . Ez egy alapvető hiba vsz persze azért van ez így mert megbüntetni illegális dolgaiért börtönnel lehetne. Börtönök viszont így is tele vannak költség stb. Ezért visszadobjuk Szerbiába gyakorlatilag következmények nélkül. Ezzel létrehozzuk azt a leginkább elkerülendő szitut az illegális kecsegtetőbb mint a legális. Ami a rend fegyelemnek pont az ellenkező irányába hat. De hát ez már nem a nemzeti konzultáció világa hanem a valóság . :) Ahol nem elég néhány lebutított kérdés feltenni a semmiről és papíron megoldani a semmit.

A rend, fegyelem vonalon nem tudjuk azt az alapvető állapotot elérni a legális út vonzóbb legyen mint az illegális. De az ENSZ-el hadakozunk nehogy bemenjen a tranzitzónába. :) Nagy az Isten állatkertje.

Ez az ideiglenes határzár elnevezés tetszik egyébként. Csak félő annyira lesz ideiglenes mint a szovjet csapatok itt tartózkodása. Ők is ideiglenesen érkeztek .

Csak a szokásos ügymenet…

#831999 banyaiz Előzmény: #831956

Csak a szokásos ügymenet. Ha már nincs kukoricában vándorlás akkor legalább egy vita legyen az ENSZ-el vagy egy kamu terrorista per, ha már valódi nincs raktáron. Vagy ha már ez se jön össze akkor egy civil akarom mondani álcivil szervezettel valami kis összeröffenés.

Logikát próbálom segítségül hívni ez ugye elég kemény mazochista vállalkozás a migráns műsorunkban. :) De próbálkozzunk meg vele.

Gondolkodjunk. Tételezzük fel a célunk az rend , fegyelem, és komoly szűrése a menedékkérőknek . Akkor nem értem miért azokkal vagyunk a legkeményebbek akik bemennek a tranzitzónába? Mert az úgy tűnik rosszabbul jár mint aki mássza a kerítést és elkapják . Nincs meg a legális , illegális út közötti fokozat a következményekben . Sőt könnyen sokkal rosszabbul járhat a legális úttal. Ez elég ostoba módszernek tűnik.

Ez kb olyan ostoba dolog mint a SZU német megszállásának kezdetén ha német katonákat öltek partizánok előfordult úgy torolták meg a lakosságot felszólították másnap jelenleg meg munkán. Aki megjelent azt agyonlőtték. Nem kellett begyűjteni őket önként eljöttek a munkára felszólításra. Agyonlőtték mert a partizánok, vagy akárki német katonát ölt . Együttműködési szándék jutalma kivégzés. Nem kell sokat törnünk a fejünket ebből mi következett és hasznos , vagy inkább káros lehetett e és hány ellenséget sikerült vele szerezni olyanok között akik alapjáraton akár együtt is működtek volna.

Pont ez a logika illetve gondolkodás teljes hiánya valósul meg akkor ha a legális utat keresőt jobban büntetjük mint az illegálist. A feltételezett rend, fegyelem stb célnak sem használ ez.

ne csak a szavazókra szű…

#831995 Koffein Előzmény: #831994

ne csak a szavazókra szűkítsd.. sokkal összetettebb.. szerintem...

Sok mindenre lehet párhu…

#831992 Koffein Előzmény: #831990

Sok mindenre lehet párhuzamot találni.. sajnos

De mindig van választás, minden érintett egyénnek.. nem feltétlenül a szavazókra értendő...

nem úgy írom Németország…

#831990 tozsdenyul Előzmény: #831986

nem úgy írom

Németországban németek többször támadnak migránst, mint fordítva

De a német államot nem ítélte el az Emberi Jogi Bíróság, nem szegi meg folytatólagosan az emberi jogi egyezményeket, és nem tagadja meg az együttmüködést az ensszel, mint valami harmadik világbeli banánköztársaság

2018-ban viszont a magyar állam már itt tart

Nem?

A kérdés az volt, el tudtuk volna-e képzelni ezt a magyar államról 1998-ban?

És nem

Nem menti ezt sehogyan sem hogy a világ más részén mi van

És nem

Nem menti majd a jövöben sem, hogy 2/3-dal teszi ezt a magyar állam

Mindennek vannak következményei

Meg vannak történelmi párhuzamokMost ezt úgy íród, minth…

#831986 Koffein Előzmény: #831978

Most ezt úgy íród, mintha csak Mo-on lett volna ez a jelenség 1939-ben.. mintha a nagytőkések/gyártulajdonosok egyáltalán nem támogatták volna a bajszos festőt, vagy akár az olasz tanárt...

és akkor az emberi jogok…

#831978 tozsdenyul Előzmény: #831968

és akkor az emberi jogok meg az ensz is menjen a levesbe, világos.

1939-ben meg mindenki azt tudta, hogy a zsidók veszejtik el európát, akkor épp az volt a baj, hogy dolgoznak és elveszik a magyarok munkáját, de szerencsére akkor sem lehetett beadni a hülyeséget emberi jogokról meg népszövetségröl...


Arról ne is beszéljünk, …

#831977 Koffein Előzmény: #831968

Arról ne is beszéljünk, hogy Németo.ba minden lófaszra kérhetnek támogatást. Kell egy bicaj? Igényli, kap egy utalványt, egy héten belül ott a bicaj. Kell hűtő? Bebattyog, igényli, egy pár héten belül tolhatja is ki a boltból. Csak az a gáz, amikor visszaélnek, és ahogy mesélik nem egyszer élnek vissza. pl 30 db függönykarnis, 10 db szőnyeg, hűtőt hétfőn kitol, kedden visszatolja, mert nem kell, utalvány helyett kp visszakap, ha elég erélyes stb stb és ezt a német bürokraták megadják, mert kell a mindennapi megélhetésükért... viccc... :)

Az egész európai balolda…

#831968 Kiss Zoltán Előzmény: #831964

Az egész európai baloldal ebbe a migráns válságba döglik bele, ezek nem menekültek, mindenki látja, azóta hány európai balos politikus ment a levesbe!? És mennyi fog még! Akik most jönnek nem menekültek! Ilyen alapon, akkor 1526 volt az első menekült hullám! Már nyugat Európában is nehéz beadni a hülyeséget az embereknek!A szomszédban vállalt munkát / Ausztria / ismerősöm, meséli nyelv tanfolyamra jár, rengeteg a szudáni,etiópiai.. kérdezte tőlük, hogy miért van az, hogy a folyosón perfekt beszéltek németül,de bent a teremben meg sem szólaltok, azt mondták hülyék lennének, 4 éve élnek itt 7-8 fős családjukkal, fejenként kapnak 400 eurót, meg havonta egyszer, egy teljes bevásárló kosarat tele rakhatnak két euróért, de ha beszélnének németül, akkor munkát kellene válniuk!

nem egészen jól tudod.J…

#831964 tozsdenyul Előzmény: #831963

nem egészen jól tudod.

Jogkövetkezmény nélkül nem lehet kimenni. Ha kimegy, akkor lemond a menekültstátuszról. Egész életére.

Tudod, amiért eddig az életét is kockáztatta.

Olyasmi, mint a vizsgálati fogda, aminek nyitva az ajtaja. Vagy egy háziörizet. Kimehetsz, csak ezzel lemondasz a szabad életröl egész életedre, mert elfogató parancs lesz a jogkövetkezmény.

Amúgy milyen lett az Ensz?

Én 1998-ban nem gondolta…

#831963 Kiss Zoltán Előzmény: #831956

Én 1998-ban nem gondoltam volna, hogy ilyen ENSZ lesz! Fogvatartott menedék kérők, na ne már,az ajtó nyitva, ki lehet menni dél felé, ha jól tudom!

invázió

#830841 banyaiz Előzmény: #830704

Az amerikai álom már csak ilyen vonzó a környező országokban. Főleg mikor egy egy katonai junta alkot valamit, vagy Venezuelában Chavezék pontosabban a szellemi örökösei. Ezekhez képest Trumplistészta egy kész főnyereménynek tűnhet illetve főleg Usa inkább.

Usa dettó ugyanazzal a gonddal küzd mint EU ezen a téren. Ugyanazzal a kettősséggel. Vonzó hely, szüksége is van bevándorlásra, menekülteket is ellátna humamintárius szempontok is ott vannak valahol a sorban. Viszont valahogy meg kellene szűrnie a tömeget, és legális keretek között tartani.

Annyi, hogy tőlük távolabb van Afrika pl van viszont cserébe egy jó Mexikó, Közép-Amerika, Dél-Amerika . Kuba. Kanadából gondolom nem indulnak csoportos vándorlásra. :)

Követtem ezt az Usa kampányt kb hasonló az EU-s történethez a politikusok színvonala és mondandója a témában, karcolgatják a felszínt, és parasztvakítás hegyek mennek.

invázió

#830704 Koffein Előzmény: #830667

Megrendezett karavánnak ítélném, mint a bosnyák-horváton határon lévő sátrazást. Különböző érdekeket szolgál, a menetelés, vagy már ott vannak (lásd bosnyák horvát határ), a parasztok az óriási sakk táblán... csak az elit eszközei... lásd 2015-16 -ig használhatták a 3 kívánság kártyát, ami lehetőséget biztosított számukra. Aki élt velük, az már jól él a hanyatló nyugaton... aki későn ébredt lemaradt, mint a tőzsdén a későn ébredők... ha messziről nézzük, a mostani határon lévő balhék főleg a csempészeknek jó pr... akik meg legalizálják, azok meg transparency és egyéb szervezetek...