Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Csatatér Róma belvárosában: Vízágyúval szorították ki támadó migránsokat

#802468 KawaBazsy Előzmény: #802466

Olvastam, h mostmár Szírek nem jönnek, hanem főleg négerek a migráncsok, Afrikából..

Napi érdekesség ​

#802451 Ibiza Előzmény: #802444

mondtam kevés az eszed..

"Magyar ez aki magyarnak vallja magát, Magyarországon született itt él dolgozik, még ha az idők folyamán külföldi területre került is."

bonyi?

A negyedik generációs romániához csatolt magyar nem román... nem ő migrált hanem a politikai határok változtak..nem az etnikai.
ez egy nagy előnye az EU-nak, az etnikai határok ezzel némileg visszarendeződtek.

Mint ahogy az otthonából kis sem mozduló karpátaljai is magyar aki életében magyarnak született..de volt román szovjet csehszlovák és ukrán állampolgár.

"..magyar akkor lesz ha itt dolgozik adózik beilleszkedik a társadalomba, érti ismeri a nyelvet ismeri a történelmünket, kultúránkat és tiszta szívvel szurkol a magyaroknak a sportversenyeken ,)"..

ezen logika mentén nem német a második generációs török sem.

Napi érdekesség ​

#802444 rbbj11 Előzmény: #802391

már a második generációs törökök többsége is német....

De vissza a levezetesedhez: akkor a romániai székelyek egyike se magyar? Ez érdekes . A helyszínen ezt vezesd le nekik ;) Többet nem hallanank felőled a fórumon :)

re

#802443 banyaiz Előzmény: #802417

Hiába lett vége a hidegháborúnak az ott meglévő nagyhatalmi érdekek részben még ma is hatnak. Megnézed Ukrajnát, Szíriát. Annyi a különbség, hogy nem a kommunista , kapitalista ideológiák vannak a felszínen, hanem mindenféle más duma. Harcolni kell a terroristák ellen meg hasonlók.

Egy Moszkva barát ukrán vezetést megbuktattak, kialakult egy polgárháborús helyzet amiben oroszok megszállták a Krímet , Donyecket és megy a huzavona Ukrajnán. Szíriában pedig szintén egy Moszkva barát vezetést megbuktattak volna van ott még minden más szál is, de ez fontos szál vsz. Ez egy polgárháborúba átment ahol már mindenki harcol mindenkivel. Miközben a terrorizmus ellen harcol.

Aztán jön Trump és majd ő rendezi a szír helyzetet és az ukrán helyzetet 1 hét alatt vagy miről beszélt. :) Ezt úgy tudja gyorsan rendezni ha feladja az Usa nagyhatalmi érdekeit a térségben és átengedi orosz befolyás alá nagyjából. Ami nem opció. A többi a duma kategória.

Nagyjából úgy fogja ezt rendezni mint az é-koreai helyzetet. Kicsit nagyobb ügyek ezek annál , hogy jön a Mónika showból aztán kicsit emberkedik és máris rendeződött az ügy mindenki megelégedésére.

re

#802442 banyaiz Előzmény: #802417

Érdekes cikk . Annyit tennék még ehhez, hogy Irán szovjet befolyás, vagy megszállás alá kerülésétől már régóta tartottak. Azért is jött az egyezmény a nagyhatalmak között, hogy mindenki kivonul a háború után. Ezt amcsik erőltették.

Vh után a szovjetek nem akartak kivonulni az általuk megszállt részről, cikk is említi az északi részéről Iránnak. Ebből egy nemzetközi balhé lett nem tartják be az egyezményt. Kivonultak de nyilván tartottak utána több vasat a tűzben. Csak meghalt Sztálin pont 53-ban ahogy a cikk is említi és ezt látták ideális alkalomnak amcsik lépjenek.

Aztán ott voltak a britek is a játszmában mint régi játékosok a területen. :)

Vannak hasonlóságok a mostani szír helyzettel. Mindenki nyomul ott.

Ha nincs az az egyezmény amit még Roosevelt Sztálin Churchill kötött Irán háború utáni helyzetéről kivonulásról akkor könnyen lehet egy ilyen É-Dél-Korea sztori lett volna Iránból is akár, vagy ki tudja mi. Vagy egy Vietnam balhéhoz hasonló ügy. Így sem lett éppen egy sikersztori olvasva a cikket.

re

#802441 banyaiz Előzmény: #802410

Olyan szempontból hasonló a Soros ügyhöz egy egy mondat kiragadása , kiforgatása , és sulykolása. Soros állítólag 1 millió illegális migránst akarna évente betelepíteni. Ez az esszenciája a mondandójának a migrációs problémáról. :)

Soros elsősorban migránssimogató most, másodsorban spekuláns, harmadsorban zsidó, negyedsorban külföldi, ötödsorban nem tudom még mi . Összefoglalóan mumus. Egy olyan szerepbe került akivel a gyerekeket lehet ijesztgetni lefekvés előtt. Elvisz Soros, vagy a bérencei, ha nem leszel jó.

Alapjáraton a nyílt társadalom programja jó vsz. Ezzel a programmal semmilyen politikust nem támad . Viszont könnyű belőle egy egy mondatot kiragadva mumussá tenni. Nagyon messze van az a program a megvalósulástól ha egyáltalán megvalósítható abban az idealista formában.

Olyasmi történik Soros ügyben van egy idealista filozófia ez a nyílt társadalom program, és vannak a mindennapi élet nyomorúságai. Aztán kapóra jön ebből valamit kiragadni és a mindennapi élet nyomorúságaiért felelőssé tenni. Mint egyetlen okát megnevezni ,és Sorost mint kézzelfogható valakit ezért bűnbakká tenni. :) Rá lehet mutatni ő tehet róla. Azért is jó mert ő nem politikus tehát nem üt vissza ezen a színvonalon. Bokszzsáknak lehet használni , mert ha reagál is rá nem ezen szinten visszaüt, hanem elvontabb formában. Nagyjából így lett ideális kampányszereplő, valami okos kampánytanácsadó ráérzett, hogy ő egy jó mumus lenne.

re

#802410 Ibiza Előzmény: #802398

ne légy gyerek...mondta vagy sem vona? ha mondta akkor ki fogják használni..vona elég szimlaagyú kisfiú.. ha tudja az aktív választók nagy része nyugdíjas akkor ne kössön beléjük egy buta általánosítással.. ha meg mondja akkor utólag ne ügyeskedjen mert az nagyon kilátszik..

nem bonyi a mondandód..orbánozás reggeltől estig kivetítve a buta Magyarországra.. ne vond ki magad mert egyrészt..gondolom itt élsz.. másrészt ezek a szarházi politikusok miattad ilyenek..nem követeled ki a változást.. a minőségi szintemelkedést..bokrost neked.

Ha már ennyire objektív vagy akkor írd le Te mit látsz? mit tesz soros? Milyen ember? mi a célja? Beavatkozik vagy sem a magyar- vagy más országok politikájába?

re

#802400 banyaiz Előzmény: #802314

Nem ismerem ezt a cikket. Irán XX. sz-i történelme kissé kusza, folyamatos küzdelmekben volt függetlenség ügyben. Nem mondom nagy szakértője lennék az iráni történelemnek . De azért néhány dolog Lenin mondott valami olyasmit Irán a kulcs Ázsia felé SZU-nak. Aztán amikor a 2 . Vh után a brit birodalom meggyengült és Sztálin papa szerette volna a helyüket betölteni akkor USA is lépett. Szovjetek egy bábkormányt akartak nyomultak. De még a Vh alatt volt egy olyan nagyhatalmi egyezmény a háború után minden fél kivonul Iránból . Mert ott voltak a britek mint régi gyarmatosítók , amcsik, és ruszkik is, összetalálkoztak a "szövetségesek" azon a területen. Iránon keresztül ment sok hadianyag amcsiból ruszkiba háború alatt. Tele volt német ügynökökkel is mert azok is nyomultak ott. Teheráni konferencia pl "terrorpara" volt folyamatosan. Akkor éppen nem IÁ, vagy dzsihád késsel az utcán ámokfutás vagy hasonlók , hanem német ügynökök miatt. Állítólag elő is készítettek merényletet Sztálin, Churchill, Roosevelt ellen de meghiúsult. Egyik ilyen para volt Roosevelt rosszul érezte magát és azt hitték megmérgezték. Volt olyan német ügynök aki azt állította ő benne is volt egy merénylet szervezésben. Hadianyag szállítást akadályozni próbálták. Helyi törzsekkel akik utálták a briteket mint megszállókat . A németeket az ellenségem ellensége a barátom alapon támogatták. Rabolták , fosztogatták a hadiszállítmányt, vonatokat siklattak ki stb. Szóval mindenki pályázott a területre. Vadászott arrafelé hátha valami zsákmány összejön. :) Nyugodt békés vidék volt. Jó helyszín volt egy konferenciára. Állítólag azért tartották ott mert Sztálin nem volt hajlandó messzebb menni.

Ma is elég nagy játszmák mennek Irán ügyben. Biztos nem véletlenül akartak atomfegyvert se, mielőtt esetleg Szíria sorsára jutnak.

re

#802399 banyaiz Előzmény: #802397

Van még egy érdemi győzelem része és az tényleg érdemi.

Valamiféle elégedetlenség levezetése . Soros mint levezetőszelep.

Mert pl Usában az, hogy ez a Bannon mint elnöki tanácsadó oda tudott keveredni. Komoly mélyben meglévő elégedetlenségre utal. Diliházban is a veszélyes kategória az ember. Maga a Trump jelenség . Akkor a Brexit. Sok mindent lehetne mondani mint tünetet. Ami abból jöhet nem elégedett azzal ami történik a világban . Azzal amerre megy a világa, emberek tömegei nem elégedettek.

Ezt ilyen eszközzel , hogy gonosz Sori, és majd verbálisan saller koki a Soros bábunak le lehet vezetni, ennek még bizonyos szempontból örülni is lehetne. Az egy másik kérdés , hogy meddig lehet ilyen kamu dolgokkal levezetni ezt a feszkót, és hová vezet ez ha ilyen felületi kezelés van csak. Illetve átverjük az embereket az nem teszi még rosszabbá hosszú távon. Tüneti kezelés, feszült a csóka és akkor nesze a gonosz Soros mint gyógyszer a tünetekre. :) Mert valami ilyen szerepet is betölt ez. Csak azok a mélyben meglévő folyamatok amik ezt igénylik komoly ügyek. Ettől kell parázni nem a gonosz Sorostól .

Mert ha ez oda fokozódik , hogy a gonosz Sori dumához hasonlók nem oldják a tüneteket akkor lesz a gubanc. Jó lenne valami ennél mélyebb dologgal is kezelni. Világszinten értve mert ez még az egész rendszer bukását is hozhatja nem egy egy politikusét.

Ezek ilyen placebók . Nem old meg semmit de amíg hisz benne időt lehet nyerni. Azzal kockázattal persze, hogy egy rosszul sikerült kamu az sokat ronthat is a helyzeten, ha rájön átverték. Trump pl azt a látszatot keltve ő valamilyen szinten a globalizmus meg nem tudom mi ellen harcol. Totálisan hiteltelen figura, félő szerintem , hogy úgy sül el azok az elégedetlenek akik támogatták rájönnek , hogy ez egy bohóc aki jól átvágta őket a tvshopos műsorával. :) Még ront a helyzeten akkor. Most azon kell egyensúlyozzon ezt a látszatot hogyan tartsa fenn közben az országot is vezesse. Látszatnak jó volt Bannon főtanácsadónak , csak végre is akarta hajtani az elképzeléseit. Ami persze kivitelezhetetlen volt, minden épeszű tanácsadója gondolom sikított tőle. Szóval nehéz lesz ezt így végigvinni 4 évig. Mert azért Usa nem Magyarország ahol mivel 0 súlyunk a világban jobban meg lehet őrizni azt a látszatot mi valami külön úton járunk és lesújtunk a liberalizmusra, globalizmusra, migrációra, meg mindenre, aztán a falnál kettőt visszalépünk. Usa elnökként ez a játék nehezebb lesz.

Itt volt ez az é-koreai buli régi játék a felek között, hogy az aktuális Usa elnök elmondja meg kell fegyelmezni É-Koreát, aktuális Kim elmondja le fog sújtani a kapitalistákra. :) Mindkét fél elvolt ebben a dimenzióban. :) Trump mert ő egyedi csóka kicsit keményebbre vette a retorikát máris következményei vannak. Ez egy 0 problémakör azokhoz az ügyekhez képest amikben ő egyéni utat és megoldást ígért az elégedetleneknek.

re

#802398 banyaiz Előzmény: #802397

Sorosozásban a tartalom nagyjából annyi mint most ebben a Vona és a gonosz nyugdíjasok történetben. Vagy még annyi se.

Lebutított egy világ az ahol egy ország kormánya azzal operál, hogy valakinek a mondandójából kiragad egy egy mondatot, vagy szót, és azt mint üzenetet lefordítja. Aztán azon pörög. :)

Nagyjából ez történik Soros migráció ügyben . Erre komoly kereslet van. Ennek a komoly keresletnek a megléte , és annak az okai, sokkal nagyobb bajok mint amit Soros bármilyen ármánykodásával tudna okozni a világ számára.

Ebben a győzelem mint fogalom az egy nagy kérdés mit is takarhat? :) A választási győzelmen kívül. Esetleg még olyan győzelmet tudok elképzelni, hogy nincs akkora hülyeség amit ne tudnánk eladni. Mondjuk a Soros =migráció az súrolja ezt a kategóriát, hogy no limit.

re

#802397 Ibiza Előzmény: #802395

ha nem látod soros célját mozgását és mesterkedéseit akkor ne sokat várj az élettől..ha látod de nyomod a propagandájukat..akkor így jártál :) szorgos népünk győzni fog.

re

#802395 banyaiz Előzmény: #802312

Nem ezt mondom. Egészen más itt a leányzó fekvése a mondandómban.

Röviden annyit mondok ne legyünk szánalmasak, és ne tettessük magunkat hülyébbnek mint amilyenek vagyunk mindezt az állami üzenetek szintjére emelve.

Összetett problémák kapcsán, nonstop. Egyre mélyebbre süllyedve.

Addig fokozva a dolgokat, hogy Soros = migráció, gonosz Brüsszel = migráció, és ilyen nevetséges hülyeségek.

Aztán ezen a gyagyás szinten megmagyarázzuk a világot, ezt elutasítom, és kikérem magamnak , hogy az országom kormánya így álljon bármihez, bármikor. Nemcsak a migrációhoz , bármilyen kérdéshez. Ha ennyire képes mint üzenetre egy egy téma kapcsán, akkor ne erőltesse egy ország kormányzását mint ambíciót, ezt mondom. :)

Soha nem mondtam ilyet nincs ráhatásunk a folyamatra, vagy fatalistán kell hozzáállnunk. Össz európai szinten nyilván van, benne a minimális súlyunkkal nekünk is valami van. Viszont röhejesnek tartom a felhajtást amit határkerítésünkhöz csináltunk. Jelentőségét tekintve is, kommunikációját tekintve pedig aztán végképp. Ez kb a Soros =migráció dimenzióban mozgott.

Ha emlékszel rá a legelső perctől azt mondom maga a folyamat a szigorítás irányába fog menni . Törekvés arra, hogy ne érkezzenek ellenőrizetlen tömegek a kontinensre. Ennek vannak objektív nehézségei amikről szintén sokat beszéltünk. Mindez az egész problémakör 1x1 része .

Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy az országunk vezetője mindezt úgy adja elő ő feltalálta az 1x1-et és a gonosz Brüsszel elutasítja és ő majd megrendszabályozza őket. :)

Vagy azzal, hogy Franciaországban azért van a német gyalogos, francia őrvezető, és angol géppuskás, az orosz hússaláta és a hottentotta , hongkongi, marokkói, egyiptomi, szudáni, és pápua mert de Gaulle vagy nem de Gaulle. Eleve az a szitu, hogy sorban bukták a gyarmatokat és onnan áramlottak oda a menekültek mindenféle nemzetség. Csak Algériából mennyien menekültek oda, és éppen de Gaulle alatt az ő döntése volt be kell fejezni az algériai bulit mert csak egyre rosszabb a helyzet. Ezt OAS annyira nem díjazta lemondott Algériáról meg is akarták ölni ezért. De hát ez is csak egy kis részlet volt az eseményekben.


Napi érdekesség ​

#802391 Ibiza Előzmény: #802386

Magyar ez aki magyarnak vallja magát, Magyarországon született itt él dolgozik, még ha az idők folyamán külföldi területre került is. Ha többet élsz külföldön mint Mo.-on akkor már csak a származásod és a kisebbséged magyar. Ha a külföldi állampolgárságért cserébe azonnal eldobtad a magyar állampolgárságod akkor élből csak magyar származású vagy.. nekem kb ez.

Megint keversz, a külföldi aki állampolgárságot kap az magyar állampolgár de nem magyar, magyar akkor lesz ha itt dolgozik adózik beilleszkedik a társadalomba, érti ismeri a nyelvet ismeri a történelmünket, kultúránkat és tiszta szívvel szurkol a magyaroknak a sportversenyeken ,) Addig csak auslander, mint ausztriában vagy németo.-ban. A 3. generációs németeknél élő török az német?

Napi érdekesség ​

#802386 rbbj11 Előzmény: #802359

Mitol lesz valaki magyar , ha a szarmazasatol sem? Úgy tudom, származási és nyelvismeret alapon adtak és adnak millió külföldi állampolgárnak magyar állampolgárságot. Annyira Soros is tud magyarul, mint amit egy honositasi eljárásban produkálni kell.

Hány embernek kell még ilyen módon meghalnia?

#802372 MGHUN Előzmény: #802217

Ne mondd már, tényleg?

Tudom, hogy a franciák, sőt még az angolok is jó hülyék voltak és szarrá gyarmatosították a "színes" területeket. De a migrációs válság következtében majdnem megduplázódott és a jövőben valószínűleg meg is fog az ott élő színesek száma. Ennek fejébe a liberális kormány még mindig tárt karokkal várja az arabokat, mert azt hiszik, hogy minden ember egyenlő és csak a "gonosz fehérek nem fogják ezt fel". Ennél a gondolkodásmódnál fogva kitárják határaink kapuit, szabad utat engedve a jihadista raboknak és a barbár hajlamú "gazdasági" élősködő bevándorlóknak, akiket mpég sajnálnak is, valami hülyeségnél fogva. Ezért, ha azt mondják, hogy szíriai menekültek, már bent is vannak germániában és javában dagad a zsebük a segélyekből. Ha meg elkezdik barbarisztikus tevékenységüket (lásd a szilveszteri eseményeket) azt eltitkolják és ha bárki is fel meri hozni, hogy a rendőrség karba tett kézzel nézi végig ezeket, akkor már rögtön a zemzet neonáci fasiszta ellensége lesz az ember. Ez véleményem szerint eléggé nagy terrorveszéllyel jár, de hát "gondolkodj, ahhogy akarsz, ne nagyon zavarjanak meg téged a tények"

Napi érdekesség ​

#802359 Ibiza Előzmény: #802332

nem vagy tisztában a fogalmakkal..neki csak a származása magyar..

re

#802323 tozsdenyul Előzmény: #802314

ha már megemlítettél,

Soha nem állítottam, hogy minden USA puccs akció sikeres jövöt jelent (söt, az ellenkezöjét gondolom)

Ukrajna nem CIA puccs volt

Ezen néhány hazugságon kívül a többi mind igaz, ja látom, más mondanivaló nem volt :)