Regisztráció Elfelejtett jelszó

Egyszer csak elkezd emelkedni az olajár

kicsit mérges vagyok mag…

#790595 matgab Előzmény: #790530

kicsit mérges vagyok magamra...

Volt egy csomó olaj shortom, mert biztos voltam benne, hogy hiába állapodtak meg a ruszkik és az OPEC, sem a ruszkik sem az opec államok nem fogják betartani a kvótákat, hanem a piac által elhitt csökkentés miatti magas áron próbálja majd minden kitermelő a lehető legmagasabb áron a lehető legnagyobb mennyiséget eladni és kitermelni, hogy miután kiderül a blöff és bezuhannak megint az árak, akkor azok akik mégiscsak visszafogták esetleg a termelést, jó nehéz helyzetbe kerüljenek és jó olcsón fel lehesessen vásárolni őket.

Meg amúgy is, a teljesült is volna a kartel csökkentési kísérlete az olyan más nagy termelő országok, mint USA, Norvégia amúgy is a növekvő árak miatt növelték volna a termelésüket és piacot is szereznek maguknak..

Világos láttam, beálltam egy közepes pakk olaj shorttal, amit év végén adóoptimalizálási céllal -mint veszteség lezártam. Egy mikro pakkom tartottam csak meg, ami most hiába profitál szépen, nem kompenzálja a korábbi veszteségeket sem, ahelyett, hogy baromi nagy nyereségen üldögélnék...


De utálom ezt, amikor jobban látom a piaci folyamatokat, mint a világ és mégis bukok a bulin összességében...

Türelmetlenségem miatt t…

#790530 Hotibo

Türelmetlenségem miatt teljesen rosszkor vettem bele. Várni kellet volna.

Hát tegnap még +1%-al el…

#790489 Hotibo

Hát tegnap még +1%-al eladhattam volna az olaj certit, de az nem sok minden, így inkább nem tettem, erre most meg várhatom mire visszamászik legalább nullába, remélem ennyivel már kieste magát. Mindegy, átminősítem "hosszútávra vettem"-re :D Szerencsére nem turbo, szóval nincs kiütése.

én most tartózkodok az o…

#790403 joepappa Előzmény: #790396

én most tartózkodok az olajosktól, egyvalamit sajnálok nagyon amikor összeállítottam a figyelő listát nagyon megakadt a szemem az ECA-n 2015.08.13-án tettem figyelőre 6,8-as árfolyamon, tegnap 11,44-en ment, annó nagyon kicsin múlt, hogy nem vettem meg.

Nemrég vett Total-om ink…

#790396 Hotibo

Nemrég vett Total-om inkább eladtam ma kb 0-ban (max jutalékból lehet mínuszom), úgy érzem inkább lefelé fog menni rövid távon, de ha nem is, legalább több a használható HUF.

Tegnap vettem pici olaj longot hirtelen felindulásból, eddig jó, aztán kiderül. Nem szánom hosszú életűnek, pici nyerővel már el is adnám.

SDRL

#789897 Stef Előzmény: #788106

Gondolom sejtettétek, hogy a szürke zóna alázárásával máris bukott a long verzió.

Majd újra elemzem, mi futhat most. Ez így már nem annyira szép.

SDRL

#789689 Koffein

ma jelentett volna.. febr28ra tették át, ez nem jelent semmi jót :-/

Total-rol mi a velemenye…

#789011 Hotibo

Total-rol mi a velemenyetek, erdemes belevenni? Nekem nem tunik rossznak laikus szemmel.

Re: nincs cím

#788512 Kissherceg Előzmény: #788497

hátha a lazacos ad hitelt a cégnek ahogy írtad, akkor csúnya rally volna megint :) ráadásul a részvény pakkján keresne annyit, hogy ne fájjon a feje kötvények miatt. Mondjuk az 1.58as alj az erős...

Re: nincs cím

#788497 matgab Előzmény: #788465

azt írogatja mindenki, hogy a seadrillnél túl optimista iparági kilátásokat nyom a management. Ráadásul, ha engednek a hitelezők, akkor a többi iparági szereplő is követelni fogja, hogy engedjenek nekik is. Ráadásul, ha a seadrill most mentőövet kap, akkor ő képes lesz a piacot learatni, mert nemkell annyit törlesztenie mint a többi iparági szereplőnek, ezért a többiek ülnek és figyelnek, mert ha kimentik a Seadrill, azért kerülnek bajba, ha nem akkor meg azért

Re: nincs cím

#788465 Fornit Előzmény: #788464

Azt nem tudom, de a bbep-vel és a line-el gondoltam együtt erre cégre is és azoknak már annyi volt hamarabb.