Regisztráció Elfelejtett jelszó

Egyszer csak elkezd emelkedni az olajár

SDRL, Olaj

#795943 Hotibo

Ami nem megy, azt el kell engedni, én is mindig akkor buktam nagyobbakat (%-osan, mivel nálam értékben minden pici), mikor minden áron ugyan azzal akartam visszanyerni a bukót, amin előtte vesztettem. Az ember észre se veszi, és már bele is kavarodott egy ilyen etapba :S Még akkor is előfordul, ha direkt figyelek rá. Amiknek a mozgását a múltban nem találtam el, azokhoz jellemzően többet hozzá se piszkálok (nem egy-egy kötés alapján nézem) Bár én könnyen beszélek, mert ha mindenem elveszik, ami tőzsdére van szánva, se nagy gond, könnyű okosnak lenni kis pozival, de szerintem akkor is van benne valami.

Az olaj meg pukkadjon meg, nem hiszem el, hogy mit művel ma, persze ha tegnap zárom egy részét, kis nyerővel, biztos száguldana. Mint ahogy reggel száguldott is egyet, nyilván órákkal azelőtt, hogy lenne kereskedés abban, amit szépen zárni tudtam volna.


Olaj

#795934 matgab Előzmény: #795930

jó de én 12 felettről voltam benne és sok pénzzel... :-(

Igaz életem legnagyobb nyerője is ahhoz a bizonyos tavaly márciusi sq-hoz kötődött... :-) Na az szép volt!

Olaj

#795910 Hotibo

Jajj, de miért piszkáljátok még mindig ezt a Seadrill-t? Vagy ez már csak úri passzió? :O

Olaj

#795591 Hotibo

Remélem jövőhéten is még megy pár százalékot, mondjuk 54,5-56 USD-os Brent-el már kiegyeznék :) És szívom a fogam, hogy hamar szálltam be, meg hogy 15-16 USD-os UWT-re már nem futotta. A HUF meg pukkadjon meg, nem bír akkor gyenge lenni mikor nekem pont jó lenne.

Olaj

#795219 Hotibo

Szerencsére nekem nem vette el az összes emelkedést a HUF gyengülés, így is szép zöld napom lett, apadt a lebegőm, nőtt az érték, persze ha véletlen a Forint is gyengült volna, akkor lett volna az igazi.

Olaj

#795140 Hotibo

Még mínuszban, szokás szerint hamar szálltam be, sajnos a legaljára már nem marad keretem (VIX, meg gabona lett belőle), így magasabb az átlagáram, de azért alakulgat, mondjuk nem is pár hétre vettem, bár egy gyors felpattanást elviseltem volna a gyors leszakadás helyett :) Lehet idén nem is fogom zárni, mert jobb lenne ha 6-al kezdődne az árfolyam, aztán meglátjuk, ha úgy alakul részzárok, akár pluszban akár mínuszban is, ez nálam mindig az adott szituációtól függ. Amíg dec 31-hez képest magasabb a pillanatnyi portfólióm értéke, addig nem zavar a magasabb lebegőveszteség, mivel csak azt kockáztatom amit idén már kitermeltem. A teljes pozícióm olajban jelenleg -10%-on van, a tőkeáttétje pedig 1,58, de ebben már benne van a régebbről maradt Brent certi is, ami nagyon lehúzza.

Egyedül az elektromos autózás előretörése ami kicsit nyugtalanít, bár ez azért még odébb van, hiába a hype, meg ugye a teljes olajfelhasználásnak csak egy része ami kifejezetten személyautózáshoz kell, politika, meg az érdekek sokkal jobban belejátszanak (szerintem), nem beszélve az USD/HUF (mivel forintot akarok keresni), vagy az "USD/világ" árfolyamról.

Klíma adó?

#795035 Hotibo

http://www.portfolio.hu/short/uj_uzemanyagadoval_m...

Pont ezen gondolkodtam, hogy ha az Amerikaiak ennyire szembemennek a klímapolitikával, és a szenet illetve a szénhidrogéneket turbózzák, akkor arra valami hasonló válasz is lehet a környezettudatosabb országok részéről, vagy a fuldoklók részéről. Esetleg zöld vám? :D