Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világgazdaság

A világ szociális kiadásainak 40 százalékát az EU fedezi

#803417 Ibiza
https://profitline.hu/A-vilag-szocialis-kiadasaina...

Míg az Európai Unió a világ népességének 7 százalékát adja, a GDP-jének pedig a 23 százalékát, addig a globális szociális kiadások közel 40 százalékát ez a közösség költi el

Erről beszélek, hatalmas erő de szándékosan elszívják..

Már ezerszer leírtam a szegénység világprobléma, erre van az ENSZ és egyéb szervezetei..

A világ szegénységéért és környezetvédelmi gondjaiért nagyobbrészt a kizsákmányoló gyarmatosító multicégek a felelősek, le kell őket fölözni.. ez lenne az alapja a szegény térségek fejlesztésének.

A multik nem szerezhetnek örök jogokat a szegény országok erőforrásainak kisajátítására.Nem szerezhetnek jogot a föld kincseinek saját haszonra kinyerésére, miközben az ezzel kapcsolatos problémákat másokra hagyják.

Az utóbbi 20 év legnagyobb válsága közelít - Igen, a 2008-asnál is nagyobb

#799405 Ibiza Előzmény: #799389

szakértők. :) szakértés kívánság szerint, ha kétféle ellenpólusú szakértés van akkor eredője nulla.

de feledjük usa unortodox módon jól kezelte a válságot, (persze mert tervezett volt)

beavatkozott a szent piacgazdaságba.. (- amit takonypóc sosoros követelt, miközben 7 nappal korábban tanítgatott minket az tilos)

pénznyomtatásba és a higított pénzzel eszközvásárlásba kezdett

nullára vitte a kamatokat

Most hallik ki fogja vonni a higított pénzmennyiséget

A válságban csont nélkül azt rúgtak ki akit akartak, akármennyit, ezért elvileg hatékonyabbak a cégek.. húznak az autóipari, kiskereskedelmi és haditechnikai cégek..

most a mindenkori csúcsokon vannak a tőzsdék miközben kevesebb osztalékokat fizetnek, de mivel hozamsivatag van mindenki örül a milliméternyi kamatféleségnek...a cégek és az emberek veszik fel az olcsó hiteleket...a népek már újra bíznak a bankokban..a hitelekben..

Az ingatlanárak is az egekben, tipikusan jó konstelláció a malacvágáshoz.

A jólét fogyasztást generál, ami drágulást hoz, mert a kereskedők emelik áraikat nő az infláció, ezt látom nálunk is, kb 30-50 %al többe kerülnek az élelmiszerek szolgáltatások.

Ha infla van akkor elvileg a jegybankok emelik a a kamatot.. a vállalati és lakossági hitelek nem fix kamatozásúak..

És ne feledjük több ország eladósodottságát..olaszok spanyolok.. nincs megoldva a görög ügy.. a dél amerikai és ázsiai részről nem is mindent tudunk.. Európa is kellőképpen gyengíti magát a megszállókkal, nem hinném lennének 5 éves tervek a szociális költségek emelkedésére. Miből? adóemelés?

Nyúédzs van, semmi nem történik véletlenül, újraosztják a befolyási övezeteket, trumpi az új idők embere, most csinálja a durva vágásokat.. nem gondolnám saját kútfőből dolgozik..

Az utóbbi 20 év legnagyobb válsága közelít - Igen, a 2008-asnál is nagyobb

#799389 Kissherceg Előzmény: #799388

kettővel lejjebb, meg nem lesz olyan :))) senki nem tud semmit, de bölcs :)

trumpi merkel

#795995 Ibiza

https://444.hu/2017/05/25/trump-lealjasozta-a-neme...

érdekes tárgyalási taktika.. vagy sikhüje..nem hinném.. szereti meglepni kimozdítani komformzónájukból az embereket..hajtogatja a magáét..mert tudja a másik fél keresi a megoldást.. nem kifinomult de valószínűleg bejött neki..amúgy egy gusztustalan f@sz..