Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Comme au cinéma"

Vélemény: READY PLAYER ONE

#818263 TrendMan Előzmény: #818258

Általános trend, hogy a cselekmény felgyorsításával próbálnak odahatni, nehogy a nézőnek feltűnjön a gyenge forgatókönyv.

De legalább a zenéje jó!

Szerintem rámegyek ezekre a számokra, behunyom a szememet és képzelek mögé egy filmet, amit szeretnék.

Spielberg bekxp6ja.

Vélemény: READY PLAYER ONE

#818262 Koffein Előzmény: #818261

a látvány miatt, ilyen filmet csakis imaxbe szoktam megnézni, majd kikölcsönözzük, ha eljött az ideje :)

Vélemény: READY PLAYER ONE

#818258 Koffein

Mivel olvastam a könyvet, ezért elég sokat vártam a filmtől, hogy minél élethűbben adja vissza az olvasottakat. De hát nem így történt. Az a helyzet, hogy Spilberg és társai újra írták az egész sztorit. Nem tudom eldönteni, hogy miért, de úgy érezték, hogy bele kell vinniük a genderkérdést is. Miért? Mi szükség volt rá?

Tény, látványvilág nagyon jó, részletgazdag, de nem sok köze van a könyvhöz. Számomra a sztori eltérítése miatt egy csalódás volt. Az is lehet, hogy nem olvasták a könyvet, csak annak kivonatát, vagy mi a manóságosságmindenségtörtént...Mentőexpedíció (Most megy a Mozi + on)

#817433 TrendMan Előzmény: #817425

Grat.

Én még nem is láttam és sok lehúzó kritikát olvastam róla korábban.

Testről és lélekről

#814013 banyaiz

Testről és lélekről . Azzal a koncepcióval kezdtem nézni, hogy erőltetett lesz. Aztán rá kellett jönnöm nagyon jó film.

Van mondanivalója, és hangulata összhangban van ezzel . Ahogy pedig megy előre a film és csak ők ketten maradnak , minden más csak zümmögés a háttérben olyan érzés, ezt nagyon eltalálták. Ehhez baromi jól passzolt, meglepetésemre , ez a szarvasos álomsorozat is. :)

Annyira erős film, nem csodálom ennyi díjat nyert.

Utoljára hasonló kaliberű magyar film a Dealer volt számomra. Szintén nagyon erős hangulatú film, és passzol a mondandójához a hangulata annak is.

Star Wars leértékelve ...

#813530 banyaiz Előzmény: #812718

Ez mekkora sorozat elkezdtem nézni pár napja és nem lehet abbahagyni. De , hogy a komcsi rendszerben ezt le tudta forgatni , később már élő szemtanú nagyon kevés lett volna . Utolsó lehetőségként megcsinálta. Ez már film. Gulagos sorozatánál ugyanez . Nagy szerencse, hogy a 80-as években azért enyhült annyit a rendszer ilyen filmekre lehetőség volt. Maga az élő történelem ez a film.

Star Wars leértékelve ...

#812277 Koffein Előzmény: #812261

Ez egy mese yodákkal, cuki porgokkal, meg nagyra nőtt yorkshire terrierrel :)

Van amit én nem tettem volna bele, pl leia repülését a zürbe, ez nem jedis, de luke jelenete is gázos volt, ne is említsem kylo és rey összekapcsolódását. már csak egy dimenziókon átívelő pofon hiányzott a jelenetből... :D

ja és rey, ha nem jedi, akkor hogy győzi le a fő vérvonal vivőt az első perctől kezdve? vannak itt mélyrehatóbb kérdések is, mint a bomba ledobás... :)

de nem is ezekért nézzük, hanem a látványért és a meséért... :)

Star Wars leértékelve ...

#812261 TrendMan Előzmény: #812258

A kérdés az, hogy a saját univerzumán belül koherensnek kell-e lennie vagy ott is szabadon ötletelhetnek a marketingesek a még magasabb profit margin érdekében?

Amkor anno 1978 tájt megjelent ez első epizód, akkor az ember vagy elfogadta/megszerette a maga alapvetéseivel (p. jedik, fénykard, az erő stb.) vagy leírta és nem nézte tovább.

A kérdés az, hogy ezeket a fantasztikus alapvetéseket újra lehet-e vetni minden egyes nekirugaszkodáskor illetve, hol van ennek a határa.

De, mint mondtam, én ezt és az előző epizódot nem láttam, ehhez képest igen jól elérvelgetek itt.

:-)

Star Wars leértékelve ...

#812258 tozsdenyul Előzmény: #812257

ki ülne be egy ismeretlen, kis költségvetésü valamire, ami üroperának van besorolva? :)

Ha a Carment a 26. századba helyezi egy rendezö, és sugárvetövel lönek benne, attól még nem lesz sci-fi, azaz tudományosan valamelyest koherens, én csak azt mondom, nem kell ilyen koherenciát várni a star warstól sem, mert az nem is célja neki, de ez nem is volt benne soha.

Pl a fénykard. Nem tudom, milyen tudományos alapokon nyugszik, de kezdetben még olyan nehéz volt, hogy két kézzel kellett forgatni, csak piros meg zöld szín volt (és ezeket megmagyarázta "science-el" aztán pillekönnyü lett és ezerszínü. És a messzi jövöben csak kiválasztott lovagok (kiválasztott vérvonallal) képesek "kovácsolni" ezt a technológiát, egyedi és kézmüves módon...a gonoszoknak piros színü mindig, a jóknak meg zöld, kék stb

High fantasy-nek ez nagyon is koherens.

Science kevesebb van benne :)

Úgy kell élvezni, aminek szánják.

A Star Trek pl sci-fi volt egyszer régen :)

Star Wars leértékelve ...

#812257 TrendMan Előzmény: #812254

A moziműsoron ez áll (kaland, család, fantasy, sci-fi).

Ennyi erővel akármit mutathatnak benne, akár operát énekelhet valaki a légüres térben:-)