Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ibiza blog

CEU --> libsik

#794119 Ibiza

Totális támadásban a neolibsibal.. túltolták EU-ban vesztésre állnak..és most harcolnak minden cm-ért.. valamiért Budapestet akarják európai fészküknek.. (talán israel jövője is összefügg ezzel, új haza?)..látszik teljesen átszőtték a nemzetközi szervezeteket..idegen zászlóval fedik el céljaikat.

Gondolom teljesen egyértelmű..- nekem az- minden adományokból élő szervezet,szövetség, alapítvány legyen átlátható..ki fizeti a működését..

Azt is gondolom sokan azok közül akik a CEU átláthatósága ellen harcolnak azoknak evidencia az iszlám gyülekezet legyen átlátható.

Az is tény EU-ban usában a legtöbb országban kötelező az átláthatóság.. ott semmi hiszti.. és egy csomó országban nem működhet adományokból működő külföldi iskola.. akkor?

akkor miért is kellene zsibongani Mo.-on? nem azért, hogy a CEU ne legyen átlátható..hanem azért.. ne legyenek fideszközeli kivételek.. és a focicsapatok is átláthatóak legyenek.

a vallási

csoportok átláthatósága kényes kérdés.. legyen? ne legyen? én azt mondom

legyen..de vékony jég.. mi van ha megnézik mondjuk egy zsinagóga

támogatóit.. hamis következtetéseket lehet levonni belőle a támogató

irányultságáról.. de ez u.az a keresztény vagy az iszlám közösségeknél

is.. de sajnos muszáj.. hiszen egy a mérce..

atom? Paks? nem paks?

#793747 Ibiza

színtiszta logikával kicsit körbejártam a dolgot, hozzáolvastam valamennyit, nagyon hosszú lenne ezért csak alapdolgok ahogy én látom.

1. szakértők szerint Mo.-on évi 0,5-1%-os áramigény növekedéssel kell számolni: a fogyasztók oldalán, az energiatakarékos eszközök okán csökken a fogyasztás de a korszerű fűtési rendszerek, áramszivattyúk, a könnyen elérhető klímák, elektromos autók, növelik is az igényt, nem beszélve a gazdasági és ipari növekedés és az új szereplőinek áramfogyasztása.

2.most télen volt a leghidegebb és a napi rekordfogyasztás ami 6680Mw, az összes teljesítményünkön felül még 2860mw-ot kellett vásárolni...tehát még paks2. mellett is importra szorultunk volna, január volt a leghidegebb amikor sok balkáni erőmű leállt.
Az áramellátás az stratégiai eszköz, (orbánék nem véletlen akarták visszaszerezni komcsik által szétpacsált koncessziókat).. a nyomásgyakorlás egyszerű eszköze az áramellátás. az emberek lázadási szintje az alapellátásban van, víz villany élelmiszer és hozzájön az új igény internet telefon és üzemanyag.

2/a Nyílván van egy szint ameddig önellátásra van szükség.. ehhez nem értek.. és sima logikával oda raknám ahol az alapszintű ellátás minimuma van..a legkönnyebben elindítható és leállíthatő erőművek a gázerőművek..ezzel biztosíthatóak a változó áramigények biztosítása, a gázellátáshoz diverzifikált (függőséget csökkentő) hosszútávú szerződések kellenek.. és mellé még hosszútávú áramszerződések..

energiaellátásban a nagyértékű és hosszú időszakú fejlesztések miatt nagy időtávban kell gondolkodni.. 25-50években.

3. EU folyamatosan korlátoz és egységesít. Állandóan csökkenti helyesen a CO2 kibocsátást és egyben megszüntetni akarja a kvótavásárlást. Egységesíteni akarja az árampiacot, nem felosztva megújulóra és atomra..hanem csupán áramra. Ehhez jön: nem akarja engedni az áramtermelőknek az alacsony árú lakossági kiszolgálást, ez lexorbán? Erről (is) szól az "állítsuk meg Brüsszelt"plakátok.. korlátozni akarnak egy elért szociális támogatást..ezt addig kell fenntartani ameddig a bérek nem lesznek arányosak a külföldiekkel...azonos arányú legyen az energiaszámla.. az ipari fejlődés alapja is az alacsony árú áramellátás...ezért mondta trumpi.. nem érdeklik a kvóták.. olcsó áram kell a fejlődéshez.. és a multik hasznához.

4. Mindenki fújja bezzegnémetország.. azt felejtik el németeknél volt egy védett piacuk a megújuló energiatermelő eszközök gyártására..ezért fejlesztettek és ehhez jöttek az adottságok.. a szeles tengerpart a szélerőművekhez, naperőmővek a naposabb részekhez..és persze hozzátették a politikai igényt és nemzeti érzéseket.. bezzeg németország..mi olyan fejlettek vagyunk leállítjuk a csúnya atomot..végeredményben ravasz és ügyes.. de szärt sem érne ha a Franciák nem lennének nyakig tele atomenergiával. Németek így is három pilléren állnak..francia atom- alpesi vizierőművek és a megújulók. Apropó megújuló.. az optimális zöld erőmű nem ott van ahol felhasználni akarják..nem az ipari területek közepén..ezért biza ki kell építeni a vezetékeket.. ami nem szép.. nem beszélve azok elsummantott fiziológiai hatásáról...zöldek szipognak is miatta de hangosan nem mernek mert persze saját harcuknak érzik az atomerőművek bezárását... csodák meg nincsenek..szerk: azt se feledjük ok zöld..de ehhez jön egy csomó járulékos dolog.. pl az akkuk.. ami környezetszennyező anyagokat ólmot savakat elektrolitokat tartalmaznak..

5. kell a világban atomerőmű? Sok érv van mellette ellene.. szükség van atomerőművekre a világban, erre egyértelmű számomra a válasz igen..mert a fejlődéssel növexik az áramigény.. mással nem tudják megoldani..egyik oldalról a legkevésbé környezetszennyező megoldás... sok erőmű építését tervezik a világban, láthatjuk még európai országok is fejleszteni akarjáK a nehézfúziós atomerőműveket...A nagy fejlesztéseket a fűtőelemek tárolásában "megsemmisítésében" lehet/ne elérni..ezt lehetne egységesíteni..sok megoldásról olvastam.. egyik a tengerfenéken lévő gyűrődési zónákhoz elhelyezni ezeket, ahol beforognak a földkéreg alá.. majd feloldódnának a magmában.
Más irány a sok kis regionális erőmű is lehetne.. Anno volt gy irány a törpe föld alatti atomerőművekről.. emlékeim szerint svédek tolták, még Bp-re is akartak ilyet. vagy éppen a hatalmas semmire nem jó területeken pl afrikában a sivatagokban termelni az energiát.. onnan exportálnák..plusz még saját elmaradott vagy lakhatatla térségeiket is fejleszthetnék.

Paks? nem Paks,
hatalmas költség..most ugorjunk át azon megéri vagy sem.. Oroszok adták a legjobb feltételeket a finanszírozáshoz, ők vállalják tudtommal egyedül a fűtőelemek elszállítását... ettől függetlenül kész van a magyar tároló.Pécsnél a volt uránbányában. Okoz ez függőséget nekünk..igen természetesen, de ne feledjük pl az euban lévő gáz 50-60%-át orosz gáz teszi ki.. ha németektől veszünk is gázt nagy valószínűséggel orosz gázt vennénk...csak rákerülne mások haszna....Földrajzi helyzetünkből adódóan is kelet-nyugat kapuja vagyunk.. azt is sikertül elérni "oroszbarátsággal" várhatóan minden új energiavezeték rajtunk keresztül megy..
Nem lenne e jobb ha más fejlesztene?.. de igen fejlesszenek románok szlovákok..ukránok.. és mi majd hosszút. szerződést kötünk velük.. az üzemeltetés gondja legyen az övék..gondolom ezt körbejárták.. ha nem akkor fegyelmi! és a zorbán monnyonle.

csak egy paraszt vagy.

#793088 Ibiza

tetszik nem, csak gyalog vagy a sakktáblán, ha bármilyen mozgalomhoz párthoz kötöd magad..már is paraszt vagy a kockás mezőn.. megmondják hogy léphetsz..és mikor..valaki játszik veled...egy elfogadható veszteség vagy..feláldozható..

Minden a hatalomról szól.. Nem ismered azokat akik szervezik a dolgokat..nem ismered a szándékaikat..egy marketinghez csatlakozol..ahhoz a képhez amit el akarnak adni neked..és már is eszköz vagy..használnak mint a slozipapírt.. nem bonyi..az emberiségnek vannak évezredes vágyai félelmei..elég ezekből választani.. a többi csak PR kérdése..a média aljas módszereivel segíti ezeket a törekvéseket..

Minden a hatalomról szól..jó dolog a közvagyont irányítani.. belemeríteni egyet a kincsesládába.. haveroknak adni egy-egy tallért..mondom legyen út..s lőn.. legyen itt alagút..és lesz.. persze mindegyik erre vágyik.. felosztják egymás közt..de néha többet szeretnének..próbálkoznak mint kiskutya...néha persze fordul a kerék.

Ha nincsenek gyökereid elfújnak ezek a (gyökerek? :) szelek.. a

nemzetben a lelkedben a génekben ott vannak a valódi vágyak..a valódi

értékek.. a családból hozott értékrend.. ezek felül állnak minden

divathullámon...universális etalon amit az egész világ használ.

az ügynöklistáról.

#791103 Ibiza

ügynöklistáról a véleményem.

1. ha előhozták volna a listát akkor ezt 90-ben kellett volna.. és akkor kellett volna meghozni azt a törvényt, egy beosztás feletti komcsik ne vehessenek részt a politikában, ( a szerencsétlen többgyerekes kényszerpárttagok nem erősítették a rendszert) és elszámoltatni mindegyiket...de antall a "békés átmenet" érdekében elcserélte a politikai hatalmat a gazdaságiakra..komcsik simán elrabolták a javakat...a maradékot meg "privatizálták" ..a bankokból használták fel a pénzeket ehhez.. utána konszolidálták a bankokat a pénzünkből..Most gyurcsóti simán röhög a pofádba.. és azt mondja botkának ő annyit adózik egy évben mint amennyit botka egész életében sem keres.. A "kerekasztal tárgyalásokon" volt a megegyezés.. fekete dobozosok felvették de mindig van egy nyilvános és egy háttér megállapodás. Az egészről azt gondolom egy irányított átmenet volt.

2. kivettek dossziékat a rendszerből..állítólag gyurcsótié is eltünt.. napokig szecskázták a papírokat (Pesty L. ha jól rémlik).. csak emlékezni kellene kicsit. Ha kivettek akkor be is rakhattak neveket. a teljes ügynöklisták talán csak az oroszoknak és usának vannak meg.. usában megvannak a kisz- és párttagok listái..ezt azért gondolom mert akkoriban hallottam usába akart kimenni egy csóka..kérdezték volt e párttag..mondta nem.. akkor mondták neki nem kapja meg a vízumot mert ők másképp tudják...nem a párttagság volt a gond..hanem mert hazudott. Amúgy még egy érdekes.. a komcsilibsi 2.0 időszakban szilvási hónapokra beengedte az államvédelemhez a KGB-t.. az ottani dolgozók átvilágítása címszóval.. de teljes hozzáférésük volt az adatokhoz. Azt gondolom ma is zsarolnak embereket a kivett dossziékkal.. és az ott felhalmozott kompromittáló adatokkal... és persze lehetnek elvhű kettős ügynökök. És ha már ügynöklista..mi van az amerikai.. német israeli ügynökökkel? vagy az érdekcsoportok ügynökeivel? .. ők is bőségesen itt vannak a közéletben médiában.

A titkosszolgálatok nem hüjék odafigyeltek a jóképességű emberekre..ha tudták beszervezték.. ha feltételezzük tiszta minden akkori párt.. akkor is az alakuló pártoknak semmilyen lehetőségük nem volt megszűrjék a jelentkezőket..nyílván minden pártba berakták az embereiket.

3. Nem sok hozadéka van ügynöklistának - főleg ma- ha nyilvánosságra hozzák a dossziékat.. az emberek többsége nem tud mit kezdeni ezzel..lásd vikidál.. elöször teljes karantén majd átcsap az "én veled vagyok gyula" mozgalommá.."megbotlott gyula de ma már megjavult mint jimmy.. pár hónap után meg már semmi nincs..
A nyilvánosságra hozás megoszt embereket..

Én is nagyon fontos megtisztulási lehetőségnek gondoltam a nyílvánosságra hozást.. de fentiek miatt már kétségeim vannak.

Ingatlan lufi?

#790636 Ibiza

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/ki_az_...

nem tudok szabadulni a gondolattól...nagy kitömés volt.. tisztámlátók kiszálltak jó áron ingatlanjaikból.. a romos vizes mosókonyhák is elkeltek félmilliós nm áron..

tömés vagy a piaci vákum kiegyenlítődése?

airbnb...csok.. hozamsivatag.. lejáró smsz számlák konstelláció? habonik rájátszanak erre vagy csak simán piaci folyamatok egyensúlytalanságok kiegyenlítődése? habonik rájátszanak erre vagy csak simán piaci folyamatok egyensúlytalanságok kiegyenlítődése? van ennyi eszük?

Pénzmosoda? megveszem 35ért, haveri cég megveszi 70ért és tiszta a zseton.. haveri cég meg elszámolja veszteséget amikor 45ért egy-két év múlva eladja haver gyerekének?

100-140 éves komcsik által 40évig nem karbantartott gyorsan épített házakat 450-750 ezer/nm áron el lehet adni? Miközben az új építésűek beker ára 350e/nm körüli

Már egy ideje próbálták beindítani a kritikus tömeg robbanását a haveri média.. lejártak az állami pénzmosók 5 éves türelmi ideje..keresi a pénz a helyét.

offshore tulajdonban lévő belvárosi üres házak várták az emelkedést.. legyen CSOK..és lészen.. a paraszt meg felveszi..hiszen ingyééé van.. annyi esze nincs..korábban olcsóbb volt az ingatlan..többel lett drágább mint amennyit "ingyé" kap..

5 társasházban volt ingatlan amit ismerek..tető csatorna, villany víz- gáz és statikai problémák mindenütt.. a régiek sem voltak szentek.. a sóskuti mészkövet apró és nagytéglát beépítettek mindent a házakba..szigetelést nem ismerték..de főleg nem használták..

Tudom hozamsivatag van.. "a szomszéd fia is airbnb akkor én is tudom..".. a malacokat időnként levágják ugye?..

Bankoktól csomagban lehet, lehetett venni az ingatlanokat.. árveréseken adtak el jó ingatlanokat olcsón.. ha nem a cimbora nyerte el akkor indoklás nélkül érvényteleníteni lehet...

Nem jönnek ki a számok.. 45-50millióért veszel ingatlant.. kiadod 100-120e-ért...mennyi idő alatt térül meg? Vagy hány év fizetéssel lehet megvenni?

kalkuláltak a növekvő bérekkel? ki tudja megvenni/bérelni?

a kormányról

#790587 Ibiza

A fidesz regnálása nálam (a gyengébbek kedvéért 51%-os) Nem tudom mi a f@szért nem lehet 100%-ra törekedni.. mivel a 100% elérése nem költséghatékony de erre kell törekedni..a 75-80%-os hatékonyság azért elvárható lenne... annál is inkább mivel ennek a nagy része nem pénz kérdés.

összegezve:

- A mato féle vonal ami hozza nálam a jó eredményeket, 80%.. az államadósság kezelése..jegybanki munka, kamatpolitika az ingatlan biznisz részébe nem látok bele és nem értem miért nincs állami vagyonleltár.

- kelet-nyugat kapuja..nemzetközi kapcsolatépítés..regionális kozpont megjelenítése 70%

- államigazgatás kialakitása 50% valami van.. cammog történelmi lehetőség lenne mert a leépített embereket most simán felszívná a versenyszféra.

- egészségügy 50% alakul.. de sok a lobbi és egyéni érdek.. a kemény koncepció végigvitele helyett... nem veszik ki az állami eszközöket magáncélra használó orvosokat a rendszerből.

- eus források felhasználása 80%

- nyugdíjrendszer 10%: tartoznak a beigért személyreszabott követhető nyilvántartással.. ezt igérték a manyup felszámolásakor...(ami helyes volt hiszen magáncégek gyüjtöttek magánszámlákra adót - a nyugdj. az egy adóféle- ráadásul adóhiányt okoztak..amire állampapírt kellett kibocsátani amire kamatot fizettek)

- Dúl a korrupció a túlszámlázás.. arról hallottunk vége az offshore lovagok korának.. állami megbízást nem kaphat ilyen.. na nem ezt látjuk..ez - 150%.. rongyrázó parasztgyerekek.. milliárdos gázszerelők..

A hatékonysághoz kellenek tervek..hosszú távú tervek..(ebbe bele lehet vinni politikát..csinálni nemzeti tervet..és ellenzékkel aláíratni) amikben vannak részfeladatok..amik rövid középtávokra vannak osztva... Infrakstruktúrális tervek: utak vasutak közlekedés.. mezőgazdasági beruházások.. terménytárolók feldolgozók..amik felszívják a vidéki alacsonyan képzett embereket.. szolgáltatóipari beruházások: repterek.. raktárak átrakók.. tárolók.. gyors vasúti tranzit.. már 200x leírtam...minél magasabb hozzáadott értékkel minél magasabb feldolgozási szinten menjen az export.. nem élőállat szemes termény..

Én nem látom a terveket.. rögtönzések..kapkodások vannak..

Qrva sok a pénz.. mire költik? vegyél lakást ablakot hűtőt.. kazánt.. mentsük meg a f@szkodókat.. megy a pacsa..és miből? a várható gazdasági növekedés kontójára.. normááális.. normális ember olyan dologba fektet aminek hozadéka van..nem politikai..azt az eredmények hozzák.

Most csökkentették az adóterheket..kiét? a nagy cégekét.. 19-ről 9%-ra a kkv-két 10-ről 9re. A nagy cégek hatalmas támogatást kapnak egy munkahely létrehozásához..a kkv max pályázhat..1év kedvezményre de kap 1/2 évet. A kkv-k tolják maguk elött a válság okozta terhet.. az eredménytartalékból tartották fenn a céget..(kb 50ilyet ismerek..ezzel éltek túl) de ez az eredménytartalék már csak papíron létezik.. tisztulna a helyzet (a mérlegek) ha (a visszaélés lehetőségét kizárva) a 2015 évben nyilvántartott eredménytartalékot 0%-al "kivehessék" ami gyakorlatilag csak kivezetése a könyvelésből... ha már a tolvajokat legalizálták az állami tisztáramosó számlákkal..

Csökkentették a járulékokat de a megnövekedett bérigény miatt így is többet kell fizetni járulékot.. nem csökkenteni kellett volna hanem egy bérszintig fix összegen tartani.. és csak a lineáris szjaterhelné a többletet.. a nyugdíjjárulénál lenne egy kötelező mérték az felett pedig a dolgozó döntené el..emeli vagy sem...ehhez kellene az egyéni nyilvántartás.

Csökkentik áfát a husoknál..de az árak visszakúsznak..árkommandó ide vagy oda.. elment egy jelentős bevétel.. és elment egy másik jelentős bevétel a nagy cégek 19% tsg-i adója.. ezek hozadéka?.. közben megy a pacsa egy majdani elvárt bevétel igérvényével.

Mato kkv-s 2000mrd-ja 2,5% kamattal rendben van.. a banki 11-16%-os vállalkozói hitellel szemben..nagy lépés volt.

DE!

A gazdaság nem arra megy amerre szeretném.

Felelősséget vállaló öngondoskodó emberekre van szükség.. ez a kommunista osztogatós mencsükmeges attitűd agyamra megy.. ez nem azt segíti.. itta csok.. sok pénz pacsa..és a spekulánsokhoz megy..pont ennek megfelelő mértékben mentek fel a lakásárak.. értelme? (ezt már orbán 1.0ban is elcseszték) ok értem haveri kutyák okosan kiszállhattak ingatlanokból..de ezen felül?

Ha az emberek jól keresnek akkor majd megveszik amit kell..nagy vákumot egyensúlytalanságot nem lehet a piacon csinálni.

Az átlátható és azonos információkkal feltételekkel rendelkező gazdaság az ami előre visz.. hitelt lásd lejjebb

A csókosok gazdagodása nem azonos a gazdaság állapotával.. ezek piócák..meghalnak piaci körülmények között..

A kkv-k az egyik húzóágazata a gazdaságnak.. a multik addig vannak itt ameddig érdekük..hozzák a statisztikai eredményeket de a nyereség nagy része nem forog vissza a gazdaságba..

A gazdaság egyik motorja a hitel..a kartelban lévő bankokkal szemben jó húzás volt a mato hitel.. de a hitel egyik jelentős formája a jelzálog hitel..amikor csak a jelzálog tárgya a hitel fedezete..az elsétálás intézményével..

Ezt az elsétálás intézményét adta fel a fidesz a bankokkal tárgyaláskor kb 2mp alatt... ne felejtsük ezt visszahozni amikor csökkentik a bankadókat..

ez csak egy rész..tovább is van mondjam még..

Amúgy nem kell szétbonyolítani..eukomform dolgokat kell átvenni..

Én így gondolom2

#790099 Ibiza

Szinesen szép a világ.. jó dolog megismerni mások véleményét.. gyönyörű Pl egy aranymosó egy juhász világképe.. egy-egy ember gondolkodása..

Olyan emberek a szépek akikben benne van a lelki béke..akik ott vannak ahol lenniük kell.. elég egy pillantás a szemébe és lehet tudni.."rend van a fejében" amúgy azt tapasztaltam azoknál van meg akik valamilyen módon - ha időlegesen is- de kapcsolatban vannak a természettel.

Sajna sok a frusztrált és egymásnak ugrasztott megosztott ember.. elcseszettnek érzi az életét ha a zorbán vagy valamelyik másik f@szmatyi van hatalmon.. miért? alapból nem változik az életed.. új lapok jönnek a társasjátékba.. ha nem tetszik átülsz egy másik asztalhoz.. túlpolitizáltak az emberek.. de ez egyben egy felmentés is maguknak...ők tennék de hát így nem lehet..

Hamis jelszavak.. kifordított kicsavart eszmék kettős mérce ami ömlik rád.. a hatalomért kűzdők szólítanak harcba.. akik amúgy leszarnak..csak kellesz nekik nagyobbnak látszódjanak.. ha elérték céljukat eldobnak mint slozipapírt.. volt itt anno egy kiscsóka..lmp-s aláírásokat gyüjtögetett...esőben hóban. .sztem tisztességesen tette a dolgát vezette a cél.. a jutalom az lett volna egy ebéd a főemberrel.. egy tollvonással köddé vált..most nem..majd egyszer..máskor..ami nem most van...eltört benne valami..de lehet jókor..jó reggelt.

Az emberek alapból jól élnek..megjelennek a másodlagos igények.. jót akarnak tenni.. adakozni egy jó célért.. tenni valamit a világért..mentsük meg ezt azt.. ez jó..de sajna itt is itt vannak a kufárok.. ellopják az alapítványok pénzét.. elköltségelik..lást gyerekrákalapítványos taknyot..

A politikusok és egyéb csoportosulások is kihasználják

az ezirányú igényeket hamis eszméket hamis értékeket kínálnak.. amit

sokan elfogadnak a lelkiismeretük megnyugtatására..iylen irányú igényeik

kipipálása érdekében..

Én így gondolom1

#790098 Ibiza

Összetett és bonyolult lett a világ és az emberek mindennapjai, információ cunami éri őket nap mint nap. Az emberekelbizonytalanodnak..

keresik önmagukat.. hiszen ezt olvassák ezt hallják...ha olyan párfümöt

használsz mint az éppen aktuális celeb..vagy az a lónyálat iszod akkor

már te is olyan vagy.

.. légy önmagad legyél egyedi..és beállnak a egyedi sorozatgyártás termékei közé. klikkekbe szerveződnek..erős emberek mellé állnak.zászlókat lengetnek jelvényeket gyüjtenek.. .így érzik magukat biztonságban...vagy éppen erősnek. De ettől még nem lépnek át a természet által rájuk osztott feladaton.. a többség az a prédaállat... a hangyák dolgozói...nem lehet mindenki tervező vagy a társadalom vezetője..de e így van rendjén.

mindenki többnek nagyobbnak akar látszani... elfedni a valót...lásd közösségi oldalak mindenki panaszkodik de a képek a jólétről szólnak..pálmafa, tengerpart függőággyal.. szines koktél kortyolgatása... vagy valamilyen új szerzemény bemutatása..de mindenképpen bejött az élet.

A világ alapból egyszerűen működik..de fordítva is igaz..az egyszerű dolgok működnek..a hatalmi technikák sem sokat változtak az évezredek alatt.. hiszen az emberek alaptulajdonságai is azonosak.. fejlődik az emberiség..okosabbak szebbek erősebbek.. de az alaptulajdonság nem változnak.

Azt gondolom viszonylag egyszerűen felmérheti mindenki a meglévő képességeit..ebbe az irányba kell tanulni fejlődni.. terveket célokat kitűzni.. tanulni tanulni tanulni..mondta egy klasszikus..ebben az egyben egyetértek vele.

a társadalom adja a feladatokat a lehetőségeket.. mindenki ebből válasszon és végezze el azt rendesen.. hiszen akkor várhatod el ezt másoktól. Ma már kicsi lett a nagyvilág.. ne foss próbáld ki magad.

annyit érsz amennyit teszel..nem a duma számít.

annyit várj el másoktól mint amennyit te teszel..

Töltsd ki az életed.. elégítsd ki igényed.. dolgozz a családért a szűkebb tágabb közösségért a társadalomért.. ne kergesd a talmi dolgokat..ne epekedj a kufárok által kínált üveggyöngyökért. Élvezd az életet és használd ki a technikai lehetőségeket.

Bonyi? nem.

Klasszikus liberalizmus …

#789992 Ibiza

Klasszikus liberalizmus az egyenlőség és ellenőrzés az állam

felett...de a személyes szabadság mindenek felett. Addig tart a

személyes szabadságod ameddig másokét nem sérted..

A baloldali töltöttségű nihilliberalizmus.. alapvetése az, csorbát szenvedhet az egyéni szabadságod egy "magasabb" elv érdekében..és ezt a magasabb elvet is ők mondják meg..mert te nem tudod...kollektívista gondolkodás...ezt nem lehet rád bízni..nem elég pallérozott az elméd..nem látsz perspektívában.. .majd az jön ki, a tiéd csorbát szenvedhet..de a sajátjukat körmük szakadtáig védik..és többletjogokat követelnek ővéiknek hiszen helyetted is gondolkodnak.

Az elfogadó mások véleményét tiszteletben tartó liberalizmus ment a levesbe..mert a fentiek..a magasabb elvek meghatározása miatt nem lehet ebből a vonalból kilépni..kólicálni össze-vissza..mi lenne már ebből.... egy millimétert nem lehet engedni..hiszen ami nem ez, az maga a fasizmus..aki mást gondol az maga a fasiszta..az meg tudjuk milyen egy ronda és csúnya féreg.. ha nem akarsz fasiszta lenni akkor adott az irány..

a fentiekhez a szcenáriót tuggyukkik írják.. tuggyukkik érdekeit szolgálják.. kisajátították a liberalizmust alantas ösztönű kufárlelkű lények.. megosztják..összekoszolják a társadalmakat,..értékeket devalválnak bomlasztanak.. anarchistákat..deviánsokat..alja népeket használnak céljaik eléréséhez.

.Az a gond az emberek tö…

#789034 Ibiza

.Az a gond az emberek többsége kispályán játszik.. elnéző magával.. a politika a politikus a legtöbb ami általa elérhető maximum..vele él a tévében..de egyben önfelmentésének kellemes eszköze..ő tudnáááá..de így nem lehet..meg ő eztet nem tudná így..hiszen nagyon becsületes..nem lenne gyomra..nem tolvaj..kicsit csippent a szemével..stb stb..

Egyszer rég - tán orbán 1.0-ban- egy kaposvári csókával beszéltem..voltak tervei..mondtam sokan vannak akik pályáznak vesznek tőlem ezt azt.. nagy arányban megkapják.. tel múl idő..hívom mi van.. megkönnyebbülten mondta..volt bent (csak így mármint a hivatalban.. ami csak egy van ugye) és azt mondták csak bányagépekre lehet..de ne reménykedjen mert csak a zorbán családnak írták ki.. akkoriban ment a zorbánpapázás..

Ha valaki egy magasabb szinten..egyszerűen teszi a dolgát.. vannak célok keményen tolja..akkor járulékosak a másoknak életcélként kergetett vackok.. akkor egy lényeglátás felülemeli a napi szutykon.. kiteljesedhet az élete.. átkerül egy többdimenziós létbe..család alkotás esztétika..szerelem.. amelyikben éppen leledzik..ott teljesít..

sajnálom ha valaki elpacsálja életét.. na nem nagyon..még is csak az övé.. majd a végén sajnálja a meg nem tett dolgokat.

zoom zoom..mi volt ez..az élted haver..akarok másikat..nem öreg..ennyi volt


Trumpi

#788926 Ibiza

trumpi egy végtelenül extroveltált hatalmas egóval megáldott ember.. erős lényeglátása van..amivel elég sokra vitte..nyilván nem hüje a maga módján.. a vállalkozáshoz lényeglátás kell..és az..tudd hogy lehet megcsinálni..miközben azt hallod nem lehet..

Én azt gondolom azért engedték jelöltnek mert jó kontrasztot adott a klinton csajhoz.. egy szint felett beindult a magfúzió.. már nem volt engedik vagy nem engedik..beindult a kritikus tömeg.. önjáró lett..

Marketingesek azt mondták..klinton csajnak nem az volt az arcán amit mondott tudat alatt felismerik az emberek ezt a hamisságot..trumpi hibázik.. ember..nem isten.. de azt kommunikálta testbeszéde amit mondott.. céltudatos.. menedzselni akarja amerikát.. nem kedveli az elitet..nem is tartozik hozzájuk..azok lenézik őt..ő meg nem szereti azokat..

Azt gondolom világos céljai vannak.. de most szembesül azzal..nem az elnök vezeti emerikát..szembesitik a háttér alkukkal..háttér hatalommal,..

Ami érdekes cia valamiért segitette trumpit.amikor vesztésre állt.. talán az új világrend durva vágásait végeztetik el vele..

az is tendencia túltolták a bringát a libsibalosok.. egyformák a módszereik..egyformák a kommunikációik.. és egyformán megszivják a világban.. ez is az új világrend része? háttérbe kell szoritani ezeket? mert csak békétlenség erkölcsi amortizáció az amit terjesztenek.. valódi tartalom nélkül, eszköznek használják a liberalizmust vacak kisszerű céljaik érdekében?


Megint a butaság: Jön pu…

#788514 Ibiza

Megint a butaság: Jön putyin mindjárt nem jó orosz gáz meg orosz atom..tiltakoznak azok akik szovjet seggeket nyaltak egész életükben.. akiknek a jogelődje behivta a megszállókat... nevetséges.

pár dolog ami azt gondolom fontos

Eu rendszerében nagyobb részt orosz gáz kering...attól még orosz ha franciák németek veszik és ők adják el..

Északi áramlat2-be kuncsorognak a németek..

Mellesleg össze vagyunk kötve eus vezetékekkel..nincs függőség.

Lengyelek azért tiltakoznak mert hatalmas pénzt nyomtak környezetkárositó és rossz hatásfokú palagáz programba..

Németeknek sokba kerül az alternativ és megújuló energia..ezért ők is nagyrészt atomerőmű által termelt energiát használnak.. annyi az egész nem náluk van..hanem franciáknál..

Pakssal kapcsolatosan anno kiszivárgott németek lekötötték a kapacitás egy részét.. volt nagy kavarodás..

Oroszok komcsi és usa segitséggel megszálltak minket.. 40évig regnáltak..nyugat nem nagyon kapálózott ez ellen.. utána kimentek dúzzogva átengettük a nyugatnak a stabil piacunkat.. pár évre rá már hiába kopogtattunk.. morzsák maradtak..

Az oroszok elleni EU-s embargót usa erőltette.. mert túl gyorsan fejlődött a német orosz kapcsolat.. az embargó után usa lett németek fő partnere.. akkor?

Törökök itt voltak 150 évig..még sincs gond velük...mindenki vidáman nyaral arrafelé..vagy veszi a dőnert..

Már irtam ezerszer..tetszik nem kelet-nyugat kapuja vagyunk.. mindenkivel jóban kell lennünk.. tesszük a dolgunk.. kinai arab kelet..nyugat.. közel- és távolkelet.. azt ugattam ennek jegyében kellett volna az állami beruházásokat eus pénzzel nyomatni..

Eu sok országból áll..sok adottsággal sok örökölt állapottal.eltérő fejlettségi szinten...ezért nem működhet azonosan egész eu..jó működéshez a szuverén államok szövetségére van szükség..a szinergiák maximális kihasználása lehet a cél.

legyen eszed..

#788492 Ibiza

van egy értékrendem az alapján mérek..akkor is úgy viselkedem ha nem látják.. nincs kettős mérce.. a világképemhez egy tisztességes társadalom..egészséges gondolkodású emberek kellenek..idealista..de mindig etalonhoz mérünk.

Az nálam alap ha valaki elvállal valamit az végezze tisztességesen.. vannak feladatok a társadalom palettáján..ebből lehet válogatni képességek szerint.. agysebész űrhajós utcaseprő.. ha elvállalod végezd rendesen.. ha olyat vállalsz ami képviselet..vagy bizalmi állás is akkor légy méltó rá..

bonyi? nekem nem..nekem ez az alap..

gyurcsóti anno úgy privatizálta a motimot elötte visszafogták a megrendelések teljesitését..és annyi anyagot vettek az udvaron kelett tárolni.. ez lopás? törvény szerint nem volt az..max nem tisztességes.. de ez kit érdekel? senki nem foglalkozott vele.

Ezek lopnak mondják a korábbi tolvajok..de nem tesznek feljelentést.. tudják saját példájukból.. az lopás amit be lehet bizonyitani.. ez a nihilliberális gondolkodás..mindent lehet amit az ügyvéd ki tud dumálni..

az a baj ilyen semmibe vesznek benneteket..talán nem alaptalanul.. ennyi jár nektek.. gőgösök habonyik.. veresek.. bokrosok.. pislogós libatolvajok..

Amig neked nincs tartásod erkölcsöd.. addig nem

fogja tudni ez a társadalom kikényszeriteni a változásokat..jól tudják

ezek a politikusok..oszd meg és uralkodj.. hamis zászlót lengettek

bőszen és gyilkolni is készen vagytok az "igazságért"

legyen eszed..gondolkodj.

a háttér hatalom

#788214 Ibiza

Hitlert is finanszirozták zsidó bankok...arabokkal üzletelnek.. ..terroristákat fegyverkereskedőket segitenek nyersgyémánttal..bárkinek nyomják a havalát mszp oldalán ron werber.. mindenhol ott vannak.. igy tudják befolyásolni a dolgokat...bele akarnak látni a kártyákba.. jobbikban fasiszta szervezetekben is benne vannak.. nem tudjuk kik hozzák létre a terror sejteket..elöször csak azért összegyüjtse a szélsőségeseket..később már másodlagos célokra is használják.. alapitványkon emberjogi szervezeteken..állatvédő csoportokon keresztül tudják befolyásolni korlátozni a piacokat..de minimum nyomást gyakorolni az ottaniakra.. (pl 4 mancs hamisitott felvételei..vagy hamis israeli bizonyitékok irak ellen stb stb)

A nyilt politika az szinház.. tudják ki mit fogmondani.. és erre mi a megegyezett válasz.. az alkuk aháttérben köttetnek.. az egész a pénzről és hatalomról szól..érdekcsoportok..befolyási övezetek újraosztásáról...Ez a háttérhatalom.. bármelyik politikus csak reklámarca..bohóca egy érdekcsoportnak..aki komolyan gondolja és népéért országáért tenne..azok korán halnak..korábban mint mosónők.