Regisztráció Elfelejtett jelszó

OPUS GLOBAL Nyrt – Stabil, kiszámítható növekedés

A Jászai interjúban elha…

#814938 banyaiz Előzmény: #814935

A Jászai interjúban elhangzik kérdésként , hogy meglepte e őket az árfolyam extrém mozgása számítottak e ilyesmire. Mikor olyan alacsony a közkéz oda rakják ahová akarják az árfolyamot. Az egész tőzsdei jelenlétben és minden közleményben az árfolyam felfelé menedzselése ment. Amit erre válaszként előad. Szürreális. :) Kb valami olyasmi mint mikor Lőrincet megkérdezik minek vett egy tv csatornát és amit arra előd. :)

Szóval eszméletlen ez a sztori minden szempontból .

A mostani Opus tőkeemelés 611-en hasonló árfolyamon. Ebből is árfolyam támasztása jön le, felfelé menedzselése. Mert egyik zsebből átrakja a másikba de olyan árfolyamon ami viszonyítható az aktuális piaci árfolyamokhoz. Ha hűtötték volna korábban a várakozásokat nem száll el ennyire az árfolyam ezt bevihette volna 40 Ft-on is. Kaphatott volna ezért a tőkeemelésért 100 millió részvény helyett 1 mrd db részvényt is. Ami később ha ebből egy komoly cég lesz akkor kicsivel több vagyon a tulajdoni hányad miatt, mint 611-en tőkét emelni 100 millió db részvényért . :) Miért nem vitte be ezt amikor az árfolyam még a béka segge alatt volt . Kezdet kezdetén 20 Ft-ért vagy hasonló amikor egy ilyen tőkeemeléssel nem 4x% -ra növelte volna a tul hányadát hanem 90%-ra vagy még többre? Apránként csepegteti és azzal mindig megtámasztja felfelé menedzseli az árfolyamot. De minek felfelé menedzselni ha egy nyilvános kibocsátásnál úgyis a cégérték fog dönteni? Azon kívül ennek mi más értelme van mint a felfelé menedzselésből profitot vesz ki a napi kereskedésben? Szóval a szürreális jelzővel tudom illetni a dolgot. Mindezt a felügyelet szeme előtt, és még ilyen nyilatkozatokkal, hogy minket is meglepett mi történik a piacon. :) Nagy mókamesterek ezek.

Minden ilyen fintorgást …

#814937 banyaiz Előzmény: #814935

Minden ilyen fintorgást félrerakva ahogy Csusza mondta, most az az időszak jön amikor már számolni is kell majd .

Van egy árfolyam ami hát sokféleképpen lehetne nézni de mondjuk úgy a fényes jövőt igencsak előre árazta. Mellette folyamatosan jönnek az új fejlemények pl ez a konzumos , és most Opusos feltőkésítés nem piskóta. Ennek következtében nő a részvényszám is ami szintén fontos. Mit milyen értéken beszámítva visznek be cégbe.

Kettős hatás egyrészt ez a fényes jövő árazás ami összehozta azt is a múltban, hogy 20 mrd-ot se biztos érő céget 200 mrd-ra árazott a piac. Nagy növekedési várakozások, mészáros hatás vagy hívjuk aminek akarjuk. Ez a hatás továbbra is extrém árfolyamokat adhat. Másrészt egyre jobban előjöhet árfolyammozgásban, hogy ez a sok tevékenység , résztulajdon stb mit is hoz a konyhára a cégeknek. Ahhoz képest hol is tartunk árfolyamilag. Mennyi az annyi. A matek része mint hatás.

Ehhez még az alacsony közkéz mint móka . Ember legyen aki kibogozza milyen árfolyamok várhatóak innen. Milyen mozgásokat csinál 500-800 között megy mint a mérgezett egér. Ráadásul nagy forgalmakkal, ami ilyen alacsony közkéznél és ilyen hangulatban megmagyarázhatatlan a számomra. Ki dobálja el millió számra aztán veszi millió számra / nap? Mikor a közkéz alacsony és lehet benne egy rakás olyan kisbefektető aki ül rajta. Lehet aztán az is, hogy egy csomó daytrader rákapott mert van benne mozgás.


"OV for president és ML …

#814934 banyaiz Előzmény: #814897

"OV for president és ML for top, különben nagy szarban leszek! :-D"

Ez skizofrén állapot lehet. :)

Látom meglépték Opusban is Konzumhoz hasonlóan tőkésítést, vagy meglépik majd pontosabban. Nagy lendülettel mennek szó se róla 1 éve még sehol nem volt ez a Mészáros a tőzsdén sztori most meg a Bétet megmozgatja akár csak egy pletyka is, hogy valamit csinálna.

Nem tudom melyik része a szürreálisabb maga Mészáros , a tőzsdei konglomerátuma, vagy amikor Jászai, vagy más céges csóka ad egy interjút a vállalatokról amik ott elhangzanak. Mindegyik különleges a maga nemében. :) Éppen most néztem Jászaival ezt az új rádiós beszélgetést amit a tőkeemelés bejelentéskor adott, meghökkentő fordulatok voltak benne.

Pár éven belül megcsinál…

#814898 Csusza Előzmény: #814858

Pár éven belül megcsinálják az ország egyik legnagyobb vállalatát.
Büdös vagy sem, de ez lesz. Nagy levegő, orrokat befogni, és tartani az árral, ha jót akarunk magunknak. Aki most nagy pénzt tol be, az egy vagyont kereshet.

:-) Csak türelmes. Nem i…

#814897 Csusza Előzmény: #814827

:-) Csak türelmes. Nem is értem magamat. :-D

Ma 682-ön bővítettem. A poskaporból már csak nagyon kevés van.

OV for president és ML for top, különben nagy szarban leszek! :-D

Államosítás neve ML! Ő a…

#814858 Kiss Zoltán

Államosítás neve ML! Ő az eszköz, ezek a cégek mennek be egy nagy állami holdingba! A 170 millió db részvényt meg, majd az alapok kötelezően meg fogják venni, és egy idő után a fene se fogja érdekelni! Persze azért ML sem jár rosszul! Nagyon nagyon akarják a Telenort és a Budapest bankót is!

grat aki tartja! ez akko…

#814835 Koffein Előzmény: #814819

grat aki tartja!

ez akkora mutyi cég, hogy erre rá se érdemes nézni, képernyő kikapcs, oszt pár év múlva vissza és sell gomb, majd élvezni az életet a tengerparton :-P

Sajnalom :( Nem vagyok n…

#814821 thibi99 Előzmény: #814812

Sajnalom :( Nem vagyok nagy tőzsde cápa, de innen 1000 Ft alja hamarosan, konzum is 4200-4500

Ők korrektül hajtják végre a tőkeemeléseket!

SET? Arra kivancsi leszek? De sztem 259 jo ideig alja lesz

Vegyél Coinokat es Btc ott válságban ha eljön megnő az arfolyam menekülni fognak bele az up hívok egymást fogjak felfele taposni

Hogy csesszék meg, én is…

#814817 Csusza Előzmény: #814782

Hogy csesszék meg, én is emiatt nem is néztem rá egész nap, erre 5 körül látom, hogy mégis engedték. Ez hót komolytalan így.

Mondjuk nem bosszankodom nagyon sokat, mert kb 95% tőkével vagyok benne. :-)

Nyugi, nem vagy egyedül.…

#814814 picirigo Előzmény: #814810

Nyugi, nem vagy egyedül. Hét elején felét kidobtam, mert beszartam Kva Usákoktól! Aztán tegnap annyira látványosan vették, h fájó szívvel de +20ft-vel feljebb vissza vettem majdnem mindet...ma meg a maradékot 690-en! Le sem merem írni, h mennyit dobtam el így!

hát még én...Bazzeg, itt…

#814810 matgab Előzmény: #814808

hát még én...

Bazzeg, itt szöszmörködik hónapok óta, erre kidobom, hogy ezzel úgysem történik semmi, erre másnap +15%...