Regisztráció Elfelejtett jelszó

OPUS GLOBAL Nyrt – Stabil, kiszámítható növekedés

Nos!

#810035 banyaiz Előzmény: #809903

Opusnál pedig Mediaworks vásárláshoz kellettek a hitelek, kötvények. Amit magántőkealapból nyomattak . Annak a kiváltása volt a múltkor kötvény-részvény csere és mostani tőkeemelés is. Ezt simán lehetett volna úgy is a mediaworks megvásárlás előtt tőkét emelnek, nem tudom miért így utólag csepegtetik be, de biztos megvolt az oka.

Gyakorlatilag ami érdemi hitel maradt az a Konzumban az Mkb -s hitel amit még Hunguest vételhez vettek fel.

Azt hiszem még az Opusban is maradt valamennyi a mediaworks "hitelből" ami részben kötvénykibocsátás volt.

Nos!

#810033 banyaiz Előzmény: #809903

Opusnál hitelkiváltásra ment a tőkeemelés.

Konzumba pedig tőkeemeléssel bevitték a magántőkealapban lévő Hunguest részt, +Cig tulajdonrészt + egyéb szállodákat még. Ehhez a pénzt Cig + Duna + magántőkealap. A magántőkealapban kinek a pénze van az kérdőjeles elvileg. Gyakorlatilag vszínű, hogy vagy Mészárosé, vagy a "családé".

Konzumnál ezzel komoly lépéseket tettek 30 mrd-os tőkét betolnak ez kb 50%-al megemeli a részvényállományt. Aminek a jelentős része családban marad a magántőkealapban.

Duna Aszfalt egy új játékos elég szoros kötődésű közbeszerzéseken Mészárossal közösen dolgoznak többször.

Ciges vonal kölcsönös tőkeemelések zártkörűmesszire mutathat. Mert a Cig mint biztosító kapcsolható nagyon jól az MKB +Fhb+TAkbank + BB ? bulihoz.

Nos!

#809858 banyaiz Előzmény: #809692

Ez az egy ugrás a Sugár tervnek a reklámfilmje. :) Ez a terv valójában kulcskérdés mert ez határozza meg hogyan is kerül tőke, és vagyon ezekbe a cégekbe.

Ma kaptunk belőle egy kis ízelítőt hogyan is kerülhet be. Egy nap rendezték a család ügyeit. Kicsit kusza már nekem ki hol hogyan mivel emelt tőkét és hány részvényt milyen árakon kapott, vagy mit apportált mennyi részvényért.

Most az egész cégcsoportra értve, Konzumnál volt inkább nagy fennforgás ma ahogy nézem.

Szerintem az egyszerűbb megoldást választom majd gyorsjelentésnél megnézem félévente éppen hány db részvénynél tart és cserébe milyen vagyonelemek kerültek be és azok mit hoztak.

Nos!

#809803 matgab Előzmény: #809800

hátha ad ez a szar CIG egy kis lendületet az OPUS+Appenin duómnak is...

Hogy a francba, hogy mindig az megy, ami nekem nincs!

Nos!

#809797 Csusza Előzmény: #809783

Vagy talán már azzal, egy füst alatt. Ha pánikvásárlás van, akkor valamit venni kell, remélem... :-)