Regisztráció Elfelejtett jelszó

Osztalékot kapni jó.

30as nyugdíjas

#803874 TrendMan Előzmény: #803873

Sok értelmes gondolat is van benne - filozófiai szinten.

DE!

Ha valaki 50-100 éves időtávon próbál gondolkodni a részvény választásnál, akkor ezt a beszélgetést 50-100 év múlva kellene lefolytatni.

Nem 8 évvel az utolsó válság után, amikor zöldben ül mindenhol, hanem akkor, amikor már kidurrant alatta néhány tőzsdei buborék.

+++

Arról, hogy ezzel a gondolkodásmóddal hogyan lehetne felnevelni 2-3 gyereket, meg külön fejezetet kellene nyitni.

30as nyugdíjas

#803873 prfecó Előzmény: #803872

Amikor egy nap alatt lehet annyi pénzt keresni ugyanannyi pénz befektetésével kérdés ki fog egy évig várni az osztalékra, árfolyamnövekedés amolyan kutyavacsorája.


sőt kerek-perec kijelenti a napi kereskedést , akkor hogyan él 30 éves befektetőnk nyugis életet???

30as nyugdíjas

#803872 Fornit Előzmény: #803817

Osztalekbol elo (atlag)ember - mar ez ellentmondas :))

Egyszeruen nem hiszem el, h legalabb evi 1.800.000 huf netto osztit kap, es nalunk csunyan buntetik a kulfoldi sztalekot, mar-mar mintha tenyleg bun lenne kapni (es ez a havi 150k nem egy magas jovedelemnek szamit), hacsak nem fektet be ugy 60 milkat also hangon. Magasabb jovedelemhez 100m feletti befktetes kellene. Aki meg ennyit befektet ugy h lexarja az arfolyamkockazatot, az nem abbol el meg h ez utan osztalekot kap.

Eleve mindenki az arfolyamnyeresegert kereskedik, az eves oszti merteket sok/legtobb rv-ben 2 emelkedo nap alatt le lehet bankolni.


30as nyugdíjas

#803817 Koffein

Nézem az interjút, és az kezd kikristályosodni, hogy saját magának mond ellent az osztiból élő emberünk.

Azt kommunikálja minden platformon, hogy olyan részvényeket vesz, amit megvett és soha nem akar eladni. Elköltötte azt a pénzt és kész. De most azt mondja, hogy lehet most vesz x nevű részvényt, majd holnap eladja, mert meggondolta magát. Zavart érzek a kommunikációban. :)

https://www.facebook.com/postuse/videos/1504787139...

Szóval ő is kereskedik rendesen csak nem kommunikálja... :)

DAX - cégek osztalékhozamai

#790761 Koffein Előzmény: #790686

1nap késéssel belevettek +6% ... tegnap elgondolkodtam, hogy a rafit cserélni kéne innogyra, csak hát a jelentést megakartam várni, hogy megtépik, vagy kistoppolnak... :-/

Ó, de jó táblázat, köszö…

#790122 Hotibo

Ó, de jó táblázat, köszönöm, látom e.on csak 0.2 eur, mondjuk legalább lesz, bevallom azt hittem nem is jut idén.

Szubjektív gondolataim, …

#788808 Hotibo

Szubjektív gondolataim, erős fenntartásokkal kezelendő:

Tegnap vettem Daimlert, remélhetőleg nem túl hamar. BMW nem kell, az megszívatott tavaly is. Lufthansa-t nézegetem, sajnos 12,1-nél már majdnem vettem, de még úgy ítéltem meg, megy lejjebb, persze azóta emelkedik. AXA-t nézegetem még, de várom hogy jobban közelítsen a 20 felé.

Infineon nagyon feljött nem merem ilyen áron, pedig az még volt is pár hónapja is, csak nem hittem benne hogy még tovább emelkedhet.

Any-ről is lemaradtam, pedig belevettem mikor lement 980-1000 körülre, csak türelmetlen voltam és kis nyerővel adtam, persze szépen rallizott azóta, csak hát kicsi a tőkém, nincs keret mindent megtartani ami csak szimpatikus GSpark-al szintén így jártam, 2400 óta nincs, bár megint kacérkodom vele, de egyelőre kivárok.

BASF, Bayer nem kell, kémikusból elég most a Richter certi.

Prosiebent nézegettem még nov-dec környékén, de azt nem tudok venni beta-n így az kiesett, pedig jól fel is jött azóta. Adidas amin mindig filózok, de sose volt még, talán egyszer.

Múlt évről megmaradt az E.ON-om harmada, sajnos Uniper előttről való, a többit már eladtam nyerőben, mikor lehetett, mert valószínű idén jóval kevesebb lesz az osztaléka, ha egyáltalán lesz, persze szerintem.

Sajnos nem tudok mindent venni amit szeretnék, mert túl elaprózódnék és az se jó, ez az átka a minitőkének.

Osztaléknaptár: http://www.dividendenchecker.com/dividend-dax.php :)

Ford (F)

#788523 Koffein

Most nézem, Ford nyilatkozott a negyedéves osztalékról, 0,2$ -t fizet negyedévente, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi árfolyamon (12,5$) 6,4%-os osztalékhozamnak felel meg, ha kiüljük...

Re: nincs cím

#771383 Stef Előzmény: #771288

Lehet hogy a kalkuláció nem tökéletes, valahol a neten találtam hozzá kalkulátort.

----

$500-600-at vidéken az emberek 99%-a nem tud félre tenni, mert annyit keres, ha van munkahelye.

Budapest központú az ország... Szóval nem tud mindenki ennyit félre tenni. Maximum a lakosság 5-10%-a.