Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ázsia, ausztrál, nikkei, és a többi

Re: nincs cím

#760113 Kissherceg Előzmény: #753285

meglep, hogy ausztrália milyen jól tartja magát, ahhoz képest, hogy nyersanyagcentralizált ország

Re: nincs cím

#753285 Kissherceg Előzmény: #753173

ez is jó:

410 milliárd jüan renminbit, azaz 64 milliárd dollárt, azaz jó 19 milliárd forintot mozgatott az az illegális bankcsoport Kínában, aminek felszámolását ma jelentették be. (Az OTP mérlegfőösszege tízmilliárd forint körül van.)

Csöcsiang tartományban működött az árnyék-pénzintézet, nyolc egymással együttműködő bűnszervezett irányította, száz embert tartóztattak le. Hongkongi kamucégek mögé rejtették tevékenységüket, ami a kínai állami hírügynökség szerint főleg pénzmosásban utazott.

A kínai hatóságok főleg azért félnek az ilyen pénzügyi hálózatoktól, mert ezek segítenek a gazdag kínaiaknak külföldre menteni a pénzüket – amit a tőkemenekülés miatt nagyon szeretnének hatóságilag megakadályozni.

Re: nincs cím

#753173 Kissherceg Előzmény: #735901

A kínai felügyelet jelentése szerint a késedelmes hitelek háromszor olyan gyorsan halmozódnak, mint amilyen ütemben ezeket nem teljesítőként elismerik a bankok. Egyre nagyobb az olyan nem teljesítő hitelek jelenléte a bankok mérlegében, amelyet teljes értékű hitelként könyvelnek, függetlenül attól, hogy több mint 90 napja nem rendezettek - ez a nemzetközileg elfogadott feltétele annak, hogy egy hitel nem teljesítőnek minősüljön.

A nem teljesítő vállalati hitelek rejtett felhalmozódása, amit Kína egy évtizede nem látott lassulása eredményez, rontja a bankok mérlegének minőségét. A pénzintézetek jövedelmezősége is sérülne, ha nem teljesítőként lennének leírva.

A UBS elemzése szerint a 18 tőzsdén jegyzett kínai bank közül azoknak a késedelmes hiteleknek az aránya, amelyeket még nem írtak le nem teljesítőként, 57 százalékkal nőtt a tavaly év végétől 2015 júliusáig, jelenleg 645 milliárd jüant tesznek ki. A könyvekben jegyzett nem teljesítő hitelek aránya csak 17 százalékkal nőtt.

A legalább háromhavi fizetési késedelmű hitelek aránya 166 százalékkal növekedett 2014 végétől számítva, 149 milliárd jüanra. A probléma inkább a közepes, és a tőzsdén nem jegyzett, kisebb bankokat érinti. Az egyik kínai óriásbank képviselője szerint ez a praktika nagybankokra nem jellemző, ők a legalább három hónapja nem fizetett hiteleik 99 százalékát leírják, mint nem teljesítő.

A kínai felügyelet szerint a bankok azért "trükköznek", mert el akarják kerülni a tőkeemelést. Egy kínai bank képviselője szerint az a probléma, hogy ha egy hitelt nem teljesítőként leírnak, a hitel állományának megfelelő céltartalékot kell képezniük, ami az eredményen keresztül csökkenti a tőkét, holott a veszteség nem biztos hogy 100 százalékos lesz.

Re: nincs cím

#735901 banyaiz Előzmény: #735899

Aztán egyszer csak az erdőkerülő (a párt) megunja a műsort és mindenkit hazazavar.

Ez valami egészen unortodox, hogy a munkás paraszt diktatúrában a népek nyomják a tőzsdét. Belső tőzsde , külső tőzsde . Van minden.

Kicsit olyan így messziről nézve mintha nem tudnák eldönteni most náluk milyen rendszer is van. Vszínű az miatt mert az uralkodó kommunista elit a hatalmat nem adja át max egy polgárháborúban, viszont közben a világ halad. Azért jobb ez mintha átmentek volna É-Korea stílusba, de olyan extrém viszonyok ezek.

Elvarázsolt egy ország.

Re: nincs cím

#735899 Sumér harcos Előzmény: #735897

csapkodni fog,éppen olyan az a placc,hogy néhány nap alatt keresnék majd 1éves fizetésnek megfelelő összeget,hogy elhiggyem a tutit,aztán 1honap alatt nullázok egy számlát,én már életem át ilyet 18év alatt, köszönöm,nem kell.

csapkodás lesz,aztán azon sem lépődnék meg ha az eddigi aljnál mélyebb pontokat is látnánk a jövőben.

ugyan sokan innen nagyon longosak az éterben ,olvasom,lehet bejön nekik.

ez aztán tényleg kiszámithatatlan,ennyi kisbüfivel:)

Re: nincs cím

#735897 Fornit Előzmény: #735777

Én sem piszkálnám most a kínai papírokat. (pedig életem legnagyobb összegű nyerőjét egy kínai rv-n tettem el)

Ma meg jól visszapattantak, szerencejátékosoknak való most :)

Re: nincs cím

#735777 Sumér harcos Előzmény: #735735

szigorúan vsz.

Ilyen összetételű piacon,90millio remegő kisbüfi jelenléttel,a görögök nélkül is bekövetkezett volna ez,csak az idő volt kérdéses.Itt már mind1 mi volt a hir nekik,lehetett volna az is,hogy elcsúszott egy hangya pekingben.

Csak nehogy hosszú "kirázás" legyen ez,támaszok nélkül.

150%-ot mentek 1év alatt,34et estek eddig-ilyen piacon ahol 80-90%forgalmat- jelenleg kitömött(90millio) kisbüfik bonyolitották- még további 70%minusz kirázáson sem lehetne meglepődni.

Elemzők-itt támasz,biztosan igazuk van,de én még innen sem lennék nyugodt longos(már amivel lehet kereskedni,mert sok papirral azt sem lehet már).

Kerülöm őket.

elég lesz ha begyűrűznek ide hangulati elemként,ha nagyobb a gond.

Azt gondolom, ennek is a…

#735735 hosszhuszár

Azt gondolom, ennek is a görög balhé az oka....szépen mentek, míg zorba el nem kezdett táncolni.....

Kisbüfiket kiràzzàk....

Re: nincs cím

#735729 Razamanaz Előzmény: #735726

Eladni nincs kinek,úgy hogy öntik.NBM linkelt odaát képeket,mindenhol monitorokat néznek.Talán még a budin is

Azt gondolom, ennek is a…

#735726 hosszhuszár

Azt gondolom, ennek is a görög balhé az oka....szépen mentek, míg zorba el nem kezdett táncolni.....

Kisbüfiket kiràzzàk....

Kisbefektetők jártak ros…

#735723 Razamanaz

Kisbefektetők jártak rosszul

A kínai piac egyik fő jellegzetessége, hogy az úgynevezett kiskereskedők, azaz lakossági ügyfelek megbízásai teszik ki a tőzsdei forgalom 80-90 százalékát, ráadásul többségük pénzügyi ismeretekkel nem rendelkező befektető. Ők voltak azok, akik idén 30 millió új kereskedési értékpapírszámlát nyitottak meg az országban – csak májusban 14 milliót.

Összesen kb. 90 millió kisbefektetői számla van az országban, ráadásul többségük óriási hitelből és tőkeáttétből finanszírozza a pozícióit. Így első körben ők járhatnak rosszul,

ha elveszítik értékpapírba fektetett megtakarításaikat, pláne, hogy július elején eltörölték az úgynevezett margin callokat, ami pedig pont a még nagyobb veszteségektől védené meg a befektetőket

Nem semmi.90 milla kisbüfi.

Teljes cikk http://www.investor.hu/news/20150708-kina-tozsde-panik-gorogorszag-gazdasagi-valsag.html

Re: nincs cím

#735683 banyaiz Előzmény: #735676

Kínával kapcsolatban én itt akadok fenn először.

"Az alkotmány első fejezete szerint a Kínai Népköztársaság szocialista állam, a munkásosztály által vezetett, a munkás-paraszt szövetségen alapuló „népi demokratikus diktatúra”

Kommunista párt vezeti, munkás-paraszt hatalom van papíron, de nyomják a tőzsdét a bizniszt , multik odatelepülnek és a többi. Hongkongnak témája, Tajvan témája.

Egy igazi őskáosz. Meddig lehet ezt a népköztársaság témát összeegyeztetni ezekkel a dolgokkal.

Rejtélyes egy hely a számomra. :) Érdekes lehet

Re: nincs cím

#735675 Sumér harcos Előzmény: #735662

ha magyarázat nem is,de ez kurvára veszélyes a jövőre nézve,egy pénzügyi ismeretek hiányában kereskedő kitömött tömeg.

"A kínai piac egyik fő jellegzetessége, hogy az úgynevezett kiskereskedők, azaz lakossági ügyfelek megbízásai teszik ki a tőzsdei forgalom 80-90 százalékát, ráadásul többségük pénzügyi ismeretekkel nem rendelkező befektető. Ők voltak azok, akik idén 30 millió új kereskedési értékpapírszámlát nyitottak meg az országban – csak májusban 14 milliót."

Re: nincs cím

#735671 matgab Előzmény: #735662

volt egy cikk mostanában erről, hogy mekkora buborék nő kínában és hogy kegyetlenül ki fog siklani megint és megint kezdhetik a gyűjtögetést előlről...