Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénzről vagyonról értelmesen

milyen képbe? nincs kép.…

#790652 Ibiza Előzmény: #790651

milyen képbe? nincs kép.. biztos van üzleti modellje.. ha nem akkor kedvtelésből küldetéstudatból csinálja.. használhatják autóit biztositási csaláshoz.. ha tud ellene védekezni vagy be tudja szedni a részleteket akkor nem is olyan átlagos ember.

Van olyan cég akinél 30-60ezer között lehet autót bérelni.. mindenféle fedezet nélkül..300-600ezres autókat adnak ki..

???

#790418 Ibiza Előzmény: #790415

elmondom a nagy titkot de csitt.. a titok, nincs titok... nincsenek receptek

van egy gondolat egy logika ami motivál..téged megfog...másik embernek más gyújt fényt az agyában. ...

Ha vállalkozni akarsz dobj fel pénzt.. és ha feldobtad..akkor már meg se nézd az eredményt..vágj bele..hiszen változtatni akarsz..azért dobtad fel.

kellenek adottságok..egy jó konstelláció..egy nagy adag szerencse...

össze kell rakni egy működési modellt.. ha hiszel benne bele kell vágni..az a lényeg a növekedés határa a csillagos ég legyen..

Kis dolgokból csak kispálya lesz.. 80as években haver nyitott öngyújtó töltő és korcsolya élező üzletet..10Ft-ot keresett öngyújtónként.mondtam neki figyu.. ha 1000en mennek a boltba akkor kerestél 10rugót..az jó? Ez olyan mint a kenyeresbódé.. a kisközért..vagy újságos.. lesz egy jó fizetésed..de bezárod magad 24órára egy kuckóba..

ha 1000Ft-on keresel 10%-ot az fagyira sem jó.. ha 100guriga a pénz akkor az kellemes összeg..

Vannak törvényszerűségek..de ismerek nem egyet..akik nem foglalkoztak ezekkel.. erősen hittek..tolták.. függetlenül attól mások azt mondták igy nem lehet.. és lehetett.

Sokan ott tévednek olvasnak törvényeket szabásmintákat és mindenre rá akarják húzni.. vagy hallgatnak a huhogókra.

Pár topikban ajánlottam könyveket.. összefoglaltam a szerintem fontos alapokat..

???

#790415 TrendMan Előzmény: #790354

Sokan írnak fontos dolgokat, de ezek valahogy szétfolynak.

Ibiza tudja a titkot, de nem mondja el, mert korábban már megtette:-)

+++

Én úgy érzem, ezek az elgondolások a 'gáncs nélküli lovagról' szólnak, akinek szilárd és egyértelmű értékrendje van és minden körülmények között ehhez tartja magát.

Ez az értékrend olyan, mint egy világítótorony a sötétben, mindig utat mutat!

Ezzel szemben mi, az átlagember apró és nagyobb kompromisszumok sorozatában éljük az életünket - állandó kételyek között.

Van ugyan értékrendünk, de ez csak bizonyos sarkított helyzetekben segít. Alighanem a 10 parancsolatot is számunkra írták annak idején.

???

#790354 Ibiza Előzmény: #790345

szerintem nem bonyi.. pontokba szedte a fontos dolgokat.. anno én is irtam a sztem fontos dolgokat ezzel a témával kapcsolatban.

kikalkulálni a kikalkulálhatatlant

#789744 Kissherceg Előzmény: #789717

igen, az a 100.000 dolláros éves fizu tetszik :) Nagyon sokat lehet olvasni a takarékoskodásról ami persze fontos, de itt is mindenkinek magának kell megtalálni az egyensúlyt.

Sikerről, pénzről, boldogságról.. ​

#780267 Koffein

Az ismertebb nevek közül, akik a riportban megszólalnak: Warren Buffett, Madeleine Albright, Dalai Lama, Michael Bloomberg...

Az egész közül a Dalai Láma a legnagyobb arc :)


Finnországban jövőre bevezethetik az alapjövedelmet

#778383 TrendMan Előzmény: #778358

Ez egy egészen kis összeg, ahhoz a 890 euróhoz képest is, amelyet az átlag afgán migráns kap pl. Ausztriában. Nem tudom ez Finnországban mire elég, de szerintem a kisérlet már itt megbukott.

Az igazi kisérlet az lenne, ha mondjuk idehaza kapná meg kisérleti résztvevők egy köre ezt az összeget.

Vajon dolgoznának-e mellette?

Finnországban jövőre bevezethetik az alapjövedelmet

#778358 Koffein

Talán az első fecske? :)


"A finn kormány 2017 januárjától próbaképpen bevezetné a feltétel nélkül folyósított alapjövedelem intézményét, és ennek keretében havonta 560 eurót (mintegy 170 ezer forint) juttatna egy reprezentatív statisztikai szelekció során kiválasztott csoportnak - jelentette be csütörtökön a skandináv ország szociális és egészségügyi minisztériuma.

....

Hanna Mäntylä, szociális és egészségügyi tárca vezetőjének tájékoztatása szerint szeptember kilencedikéig felmérést végeznek a lakosság körében a törvénytervezetről, amelynek értelmében jövőre kétezer, munkaképes korú lakos kötelezően részt venne az alapjövedelem juttatásának hatásait vizsgáló kísérletben.

Mäntylä azt mondta, a nagyszabású szociális kísérlet keretében egy kontrollcsoportot is kialakítanának, amely az alapjövedelemben részesülő sokasághoz hasonló tulajdonságokkal bíró emberekből állna, számukra azonban nem biztosítanák ezt a juttatást.

A kísérlet résztvevői ezen felül más típusú, alapvető szociális támogatásért (például munkanélküli segélyért) nem folyamodhatnának.

Az alapjövedelem támogatói úgy vélik, hogy a jóléti államnak minden egyes állampolgár számára megfelelő életszínvonalat kellene biztosítania, míg ellenzői szerint a feltétel nélkül biztosított jövedelem nem ösztönzi az embereket az álláskeresésre.

A finn kormányfő ugyanakkor meg van győződve arról, hogy az alapjövedelem növelné a vállalkozási hajlandóságot.

Finnország lehet az első európai ország, amely nemzeti szinten visz véghez egy hasonló kísérletet.

A svájci választópolgárok túlnyomó többsége, 76,9 százaléka júniusban népszavazáson utasította el azt a javaslatot, hogy az ország minden állampolgárának alanyi jogon járjon havi 2500 frank (mintegy 700 ezer forint)."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/finnorszagban_jov...

Re: nincs cím

#769779 Fornit Előzmény: #769746

És akkor lefoglalnák a részvényeidet, amik közvetlen utána vad rallyba kezdenének :)

Re: nincs cím

#769400 TrendMan Előzmény: #769398

Nálad a pont: ha valaki lakókocsiban lakik, mégis összehoz 800.000 font adósságot, az önmagában "ügyes".

Re: nincs cím

#769398 matgab Előzmény: #769329

szerintem ez leginkább IQ kérdése.

Aki úgy nyer a lottón, hogy már előtte is sikerült több százmillió adósságot felhalmoznia egy brit fizetésből, attól mit várunk, hogy megjöjjön az esze??