Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

37év

#809738 Fornit Előzmény: #809684

Charton is latszik, mikor megjelent az iPod akkor kezdett meno lenni, mikor az iPhone akkor statuszszimbolum.

37év

#809709 matgab Előzmény: #809684

bazzeg így a grafikont nézve nagyon jól lehet látni a 124-es Aaple vételem és 106-os eladásom hatását a világ legnagyobb cégére..

shazam

#809614 Kissherceg

http://index.hu/tech/2017/12/11/az_apple_megveheti...


Az Apple rövidesen felvásárolhatja a Shazam zenefelismerő alkalmazást. Az 1999-ben alapított brit cég szolgáltatásával a számítógépünk vagy a telefonunk fölismerheti az épp hallgatott zenét.

A Shazamot ma több mint százmillióan használják havonta legalább egyszer. Állítólag a bevételük legnagyobb része az iTunes Store alkalmazásokkal kapcsolatos reklámokból származik.

Az értesülést – amit a BBC és a TechCrunch is megszellőztetett – sem az Apple, sem a Shazam nem kommentálta. A Music Business Worldwide cikke megjegyzi, hogy a 400 millió dolláros felvásárlási ár lényegesen alacsonyabb annál az egymilliárd dollárnál, amennyire a Shazam becsülte a cég értékét az utolsó, 2015-ös finanszírozási kampányban.

A Shazam felvásárlásával az Apple gyakorlatilag pénzt takaríthatna meg a reklámokon, mivel az egyik közvetítőjük kerülne a tulajdonukba. Egyúttal a konkurenciának is aláverhetnének, mert ha az övék lesz a Shazam, aligha hivatkozik majd a konkurenciára: a Google Play Musicra vagy a Spotify-ra. Utóbbiak amúgy az Apple legnagyobb riválisai a streamerek piacán: a Spotifynak 60 millió előfizetője van, az Apple Musicnak 27 millió.

Írország nyert

#809209 Kissherceg

Teljes készpénzállományának 5,9 százalékát, 13 milliárd eurót fizet be adóként az ír államnak az Apple az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében – írja a Quartz.

Az Európai Bizottság tavaly augusztusban 13 milliárd eurós büntetést szabott ki az Apple-re, amiért az amerikai techmulti adókedvezmények formájában tiltott állami támogatást kapott az ír államtól, és elkerülte az adófizetést.

A 13 milliárd euró az ír egészségügy teljes költségvetését fedezni tudná egy évben, az Apple 2015-ös nyereségének pedig a 27 százalékát jelenti. Az ír kormány tiltakozott az ellen, hogy tiltott állami támogatásnak minősítsék az Apple-nek és még számos amerikai cégnek nyújtott adókedvezményt, ezért hivatalosan is fellebbeztek a döntés ellen. Ez az írek részéről érthető, hiszen az ország rettenetesen jól jár azzal, hogy adóparadicsomként magához csalogatja az Apple-hez hasonló multicégek profitközpontjait.

Forrás: Torslov, Wier, Zucman (2017)Forrás: Torslov, Wier, Zucman (2017)

Ezeknek a cégeknek és így az adómegállapodásoknak köszönhetően 2015-ben például 26 százalékkal nőtt az ír GDP. Írország a kilencvenes évek óta köt egyedi megállapodásokat multinacionális cégekkel, az Apple ez alapján konkrétan 0,005 százalékos adórátával adózott az országban.

1000 milliárd dolláros piaci kapitalizáció?

#807508 Koffein Előzmény: #807484

ha árfolyamot nézem én is buktam rajta egy picit... végig ültem 130tól 80ig, majd kidobtam 130alatt, ha tartom pár hétig óriási kasza következik... késő bánat, keresni kell a következő lehetőséget... :o)))

1000 milliárd dolláros piaci kapitalizáció?

#807484 Fornit Előzmény: #807471

En vagyok a masik, aki vesztett rajta (egy keveset).

Akkoriban csak ismerkedtem az usa piaccal meg, ugy jo otp-s szokas szerint, ha esett 1%-ot, zartam azt is :)

1000 milliárd dolláros piaci kapitalizáció?

#807471 matgab Előzmény: #807461

ne is mondd! Szerintem az elmúlt 10 évben rajtam kívül kevesen csináltak veszteséges long trade-et az Aaple-lel...

safari

#802237 Kissherceg

Az Apple és a Google közt felfoghatatlanul nagy összegek cserélnek gazdát, és ezzel az iPhone gyártója válik még gazdagabbá. A Google ugyanis nem véletlenszerűen kerül be a böngészőkbe alapértelmezett keresőmotorként, hanem súlyos összegeket fizet ezért, és az Apple által kiadott Safari az elmúlt években különösen fontossá vált.

Évente 3 milliárd dollárba kerülhet a Safariban alapértelmezett keresőmotornak lenni.

Ez forintban kifejezve még szebben hangzik, hiszen 774 milliárdos összeget még a világ legokosabb magyar vállalkozói sem tudnak egyben felmutatni.

A Bernstein nevű vállalat elemzője, Toni Sacconaghi egy 2014-es bírósági dokumentumból indult ki, amikor kiszámolta a két cég közti tranzakció összegét. Ebben az áll, hogy három évvel ezelőtt a Google nagyjából egymilliárd dollárt fizetett az Apple-nek, hogy az iOS alapértelmezett webes keresője legyen.

Azóta az iPhone és az iPad még jobban elterjedt, és az elemző számításai szerint emiatt a korábbi háromszorosára nőhetett a keresői hely értéke. Mivel az Apple felhasználói viszonylag sűrűn frissítik a készülékek szoftverét, az Apple alig pár hónap alatt le tudná cserélni több százmillió iPhone alapértelmezett keresőmotorját, és ez nagyon fájna a Google-nek, úgyhogy inkább fizet.

Hogy mennyire értékes az iPhone felülete, először talán akkor vált nyilvánvalóvá, amikor az Apple kidobta onnan a Youtube és a Google Térkép ikonját. Ez a két app korábban az iOS alapkészletébe tartozott, most viszont már a felhasználónak kell döntenie a telepítésről.

Kínába piacot veszített az apple

#800216 Koffein

"Jelenleg a négy legnagyobb okostelefon-brand Kínában a

  • Huawei 23 millió,
  • az Oppo 21 millió,
  • a Vivo 16 millió,
  • és a Xiaomi 15 millió eladott telefonnal 2017 második negyedévében.

Az Apple vezére, Tim Cook, hosszú távon optimista a kínai piac kilátásaival kapcsolatosan. Sok elemző szerint az iPhone 8-as hozza majd el az Apple újabb aranykorát a világ második legnagyobb gazdaságában."

http://www.portfolio.hu/vallalatok/vesztes_csatat_...


És még így is 150$ felett van még... :)

Megint jönnek a találgatások

#794881 matgab Előzmény: #794686
Apple Incx db 2015.07.23.126.6 USD280.952016.04.21.105.92 USD

azt hiszem az Apple elmúlt 5 évi grafikonjára ránézve, hogy nem sok ember tudott 20% minuszt csinálni rajtam kívül ezekkel a papírokkal...


Megint jönnek a találgatások

#794686 Koffein

Szerintem Musk nem fogja eladni a Teslát, csak ha ő irányíthatja tovább, a Netflix érdekes, hisz a Disney is felvásárolhatja, illetve az Apple is, de tény, hogy mind2nek érdekében állhat, ha fel akarják venni a versenyt az Amazonnal...


"A Netflix és a Tesla lehet az Apple két következő felvásárlási célpontja, állítja a Citi elemzője. Mivel az Apple közel 170 milliárd dolláros nettó készpénzállománnyal bír, így elméletileg van rá kapacitása, hogy megvásárolja a 68, illetve 48 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező vállalatokat. Ezzel együtt az elmúlt években számtalan céget összeboronáltak már az Apple-lel, miközben a vállalat legnagyobb vásárlása még nem haladta meg a 3 milliárd dollárt sem."