Regisztráció Elfelejtett jelszó

Befektetési alapok

bef jegy rangsor

#823940 Boby. Előzmény: #823928
https://www.portfolio.hu/img/upload/2018/07/rva5-20180703.png

A jövő szempontjából ez a táblázat az érdekes..és ennek is a legalja.

OTP Klimaváltozás az utó…

#820990 TrendMan

OTP Klimaváltozás az utóbbi időben jól teljesít.

Jóval jobban, mint a részvénypiacok.

Vajon ez hosszútávú trend lesz?

Nincsenek véletlenek, le…

#819623 TrendMan Előzmény: #819621

Nincsenek véletlenek, legalábbis ott, ahol pénz van ...

A kérdés csak az, mi lehet mögötte?

Lehet véletlen egybeesés…

#819621 Janicroft Előzmény: #819380

Lehet véletlen egybeesés, de nekem picit gyanús hogy épp a választások utáni első napon szedtek ki belőle pár milliárd forintot...

Kilőtt az Uránium?

#819389 TrendMan Előzmény: #819380

Én is kiszállóban vagyok innen, de nem ilyen értékben.

Én azt láttam, hogy a februári nagy tőzsdei bizonytalanság idején ez jó menedéknek tünt és viszonylag stabil volt, de most a tőzsdei 'stabilitás' visszatértével folyamatosan veszít az értékéből.

Átforgatok a Klimaváltozás alapba.

A Föld Kincseit most ezen a helyen dicsérnem kell: Új csúcsra ment, úgy tűnik kilőtt az Uránium!

http://www.bamosz.hu/ala…

#819380 Boby.
http://www.bamosz.hu/alapoldal?isin=HU0000705827

OTP Új Európa eszközértéke három nap alatt kb. a 40%-ára estt. Az óvatosság érthető,hiszen az alap az orosz és török piacon is aktív,de szerintem itt nem tömeges kiszállásokról van szó,hanem valami nagybefektető tőkekivonásáról.Azért jó lenne tisztán látni!

kérdés

#814727 Boby. Előzmény: #814725

Nekem egyelőre jó a magasabb kamat is amit a dollár fizet...,ráér később is erősödni.

kérdés

#814726 Boby. Előzmény: #814723

Ha csak nem lesz a világ valamely nagy tőkepiacán valami nagyon nagy gubanc, akkor szerintem nincs veszélyben a világ gdp növekedése. Lehet,hogy lassabb ütemben,de növekedés lesz továbbra is.A kamatok és a hozamok tartósan nem fognak tudni elszállni,de azért normalizálódnak - nagy jegybankok bármit megvesznek,ha kell -, a részvények sem szárnyalhatnak az égig, infla visszatér(t), valamit kezdeni kell majd a piacon lévő sok pénzzel,hát meghágják az eddig pária nyersanyagokat.

kérdés

#814725 TrendMan Előzmény: #814723

Ez nem olyan egyértelmű.

A kamatemelés valószínűségét növeli az infláció megugrásának az esélye ez pozitívan hat vissza a nemesfémek keresletének a növekedésére.

Főleg, amíg a dollárt rejtélyes erők gyengén tartják.

(Lásd Trump további eladósodást célzó/okozó bejelentései.)

A mai hír és az azt követő ugrálás is ezt támasztja alá.

kérdés

#814723 Kissherceg Előzmény: #814697

Milyen nyersanyagok? Ha lassulás következik, akkor kevés nyersanyagban várható emelkedés. A kamatemelés miatt pedig a nemesfémekben is esés várható, bár ott én is longot keresem

Citadella januári beszám…

#814697 Boby.

Citadella januári beszámoló.

"PORTFÓLIÓKEZELŐI BESZÁMOLÓ Jól sikerült az év első hónapja a Citadella Alapnak. Ennek legfőbb oka az euró-dollár vételi pozíciónkon elért nyereség. Kisebb mértékben hozzájárult még az amerikai és német állampapír eladási pozíciókon elért eredmény is. Ugyanakkor az amerikai részvényekre vásárolt eladási opcióink jelentős értékvesztést szenvedtek el. Azt gondolom, hogy a következő hónapokban jó esélye van egy komolyabb részvénypiaci korrekciónak, ugyanis bár a világgazdaság növekedése kiváló, ám túlzottan optimistákká váltak a befektetők, és a kamatok emelkedése felboríthatja a számításokat, a magasabb kamatok ugyanis alacsonyabb részvényárakat implikálnak, még akkor is, ha minden jól megy a világban. Ezért az amerikai részvényindex eladási opciókat megtartottam, és ha tovább emelkednek a részvényárak, növelni szeretném a kitettséget. Az euró-dollár pozíciót csökkentettem, így a hónap végén leginkább a globális kamatszint emelkedésére és a részvényárak csökkenésére számító pozíciók voltak az alapban. A hosszabb távot tekintve attól tartok, hogy a következő évek átlagában sem kötvényekkel sem részvényekkel nem nagyon lehet majd hozamot elérni - s ellentétben az elmúlt évekkel - a passzív stratégiák helyett az aktív kereskedés hozhat csak eredményt."

Az utolsó mondattal nagyon egyetértek,bár én várnám továbbra is a nyersanyagok emelkedését, és a dollár újbóli erőre kapását....,még akkor is ha ez így ellentmondásosnak tűnik.Tétjeim is vannak erre a szcenárióra.

a Föld minden kincséért se (megy fölfélé)

#814578 TrendMan

Eddig nekem nem sikerült lekövetnem, hogy aktuálisan mibe fektet az alap, ezért most beleástam magamat a havi hírlevélbe, ime:

https://www.otpbank.hu/static/otpalapkezelo/downlo...

"Havi aktualitások A borús indulást követően magukra találtak a nyersanyagok decemberben és az év utolsó napjaira egy szinte függőleges emelkedés bontakozott ki. A „V” árfolyammozgást aktív kereskedéssel igyekeztünk lekövetni: a hónap elején zártuk az ezüst shortokat, majd több tételben longokat nyitottunk, az időszak második felében pedig már ezeken realizáltuk is a profitot. Hasonlóan kereskedtünk az olajjal is: a hónap elején még növeltük a shortokat, később azonban már a vételeinken keletkezett nyereséget tettük zsebre. Beindult a régóta várt kakaó-esés, így az itt meglévő shortjainkat is visszavettük. A későbbi kedvezőbb beszállás reményében lezártuk a búza vételeinket is. Régóta várjuk az uránium szektorban való pozitív fordulatot, amely a legjelentősebb iparági szereplők kitermelésének visszafogásával be is következhet. Ezért a már meglévő – részvényeken és ETF-en keresztül felvett - uránium kitettségünket tovább növeltük. A változékony környezetben pozitív hozamot ért el az Alap, így az évet csaknem 6%-os, az árupiaci indexek többségét meghaladó mértékű hozammal zártuk, a korábbi évekre jellemzőnél alacsonyabb volatilitás mellett."

Megvan a válasz: Sem az arany, sem az ezüst a búza vagy a kukorica az oka a savanyú teljesíménynek.

A válasz az uránium! A felpattanást várja az uránium piacon!

Ezt kapd ki!

Létezik olyan, hogy uránium csárt? Követi ezt valaki?

hmm

#814354 Boby. Előzmény: #814352

Abszolút hozamú alapot választani,bizalmi kérdés.Nem pillanatnyi trendek és piaci eredmények alapján választ ilyet az ember.Olyan státusz ez,mint a családi hentes,a fodrász,a stb.,csak akkor dobom,ha hosszútávon nem teljesíti az elvárásokat.