Regisztráció Elfelejtett jelszó

Befektetési alapok

kérdés

#814727 Boby. Előzmény: #814725

Nekem egyelőre jó a magasabb kamat is amit a dollár fizet...,ráér később is erősödni.

kérdés

#814726 Boby. Előzmény: #814723

Ha csak nem lesz a világ valamely nagy tőkepiacán valami nagyon nagy gubanc, akkor szerintem nincs veszélyben a világ gdp növekedése. Lehet,hogy lassabb ütemben,de növekedés lesz továbbra is.A kamatok és a hozamok tartósan nem fognak tudni elszállni,de azért normalizálódnak - nagy jegybankok bármit megvesznek,ha kell -, a részvények sem szárnyalhatnak az égig, infla visszatér(t), valamit kezdeni kell majd a piacon lévő sok pénzzel,hát meghágják az eddig pária nyersanyagokat.

kérdés

#814725 TrendMan Előzmény: #814723

Ez nem olyan egyértelmű.

A kamatemelés valószínűségét növeli az infláció megugrásának az esélye ez pozitívan hat vissza a nemesfémek keresletének a növekedésére.

Főleg, amíg a dollárt rejtélyes erők gyengén tartják.

(Lásd Trump további eladósodást célzó/okozó bejelentései.)

A mai hír és az azt követő ugrálás is ezt támasztja alá.

kérdés

#814723 Kissherceg Előzmény: #814697

Milyen nyersanyagok? Ha lassulás következik, akkor kevés nyersanyagban várható emelkedés. A kamatemelés miatt pedig a nemesfémekben is esés várható, bár ott én is longot keresem

Citadella januári beszám…

#814697 Boby.

Citadella januári beszámoló.

"PORTFÓLIÓKEZELŐI BESZÁMOLÓ Jól sikerült az év első hónapja a Citadella Alapnak. Ennek legfőbb oka az euró-dollár vételi pozíciónkon elért nyereség. Kisebb mértékben hozzájárult még az amerikai és német állampapír eladási pozíciókon elért eredmény is. Ugyanakkor az amerikai részvényekre vásárolt eladási opcióink jelentős értékvesztést szenvedtek el. Azt gondolom, hogy a következő hónapokban jó esélye van egy komolyabb részvénypiaci korrekciónak, ugyanis bár a világgazdaság növekedése kiváló, ám túlzottan optimistákká váltak a befektetők, és a kamatok emelkedése felboríthatja a számításokat, a magasabb kamatok ugyanis alacsonyabb részvényárakat implikálnak, még akkor is, ha minden jól megy a világban. Ezért az amerikai részvényindex eladási opciókat megtartottam, és ha tovább emelkednek a részvényárak, növelni szeretném a kitettséget. Az euró-dollár pozíciót csökkentettem, így a hónap végén leginkább a globális kamatszint emelkedésére és a részvényárak csökkenésére számító pozíciók voltak az alapban. A hosszabb távot tekintve attól tartok, hogy a következő évek átlagában sem kötvényekkel sem részvényekkel nem nagyon lehet majd hozamot elérni - s ellentétben az elmúlt évekkel - a passzív stratégiák helyett az aktív kereskedés hozhat csak eredményt."

Az utolsó mondattal nagyon egyetértek,bár én várnám továbbra is a nyersanyagok emelkedését, és a dollár újbóli erőre kapását....,még akkor is ha ez így ellentmondásosnak tűnik.Tétjeim is vannak erre a szcenárióra.

a Föld minden kincséért se (megy fölfélé)

#814578 TrendMan

Eddig nekem nem sikerült lekövetnem, hogy aktuálisan mibe fektet az alap, ezért most beleástam magamat a havi hírlevélbe, ime:

https://www.otpbank.hu/static/otpalapkezelo/downlo...

"Havi aktualitások A borús indulást követően magukra találtak a nyersanyagok decemberben és az év utolsó napjaira egy szinte függőleges emelkedés bontakozott ki. A „V” árfolyammozgást aktív kereskedéssel igyekeztünk lekövetni: a hónap elején zártuk az ezüst shortokat, majd több tételben longokat nyitottunk, az időszak második felében pedig már ezeken realizáltuk is a profitot. Hasonlóan kereskedtünk az olajjal is: a hónap elején még növeltük a shortokat, később azonban már a vételeinken keletkezett nyereséget tettük zsebre. Beindult a régóta várt kakaó-esés, így az itt meglévő shortjainkat is visszavettük. A későbbi kedvezőbb beszállás reményében lezártuk a búza vételeinket is. Régóta várjuk az uránium szektorban való pozitív fordulatot, amely a legjelentősebb iparági szereplők kitermelésének visszafogásával be is következhet. Ezért a már meglévő – részvényeken és ETF-en keresztül felvett - uránium kitettségünket tovább növeltük. A változékony környezetben pozitív hozamot ért el az Alap, így az évet csaknem 6%-os, az árupiaci indexek többségét meghaladó mértékű hozammal zártuk, a korábbi évekre jellemzőnél alacsonyabb volatilitás mellett."

Megvan a válasz: Sem az arany, sem az ezüst a búza vagy a kukorica az oka a savanyú teljesíménynek.

A válasz az uránium! A felpattanást várja az uránium piacon!

Ezt kapd ki!

Létezik olyan, hogy uránium csárt? Követi ezt valaki?

hmm

#814354 Boby. Előzmény: #814352

Abszolút hozamú alapot választani,bizalmi kérdés.Nem pillanatnyi trendek és piaci eredmények alapján választ ilyet az ember.Olyan státusz ez,mint a családi hentes,a fodrász,a stb.,csak akkor dobom,ha hosszútávon nem teljesíti az elvárásokat.

Alapesetben,ha nincs oda…

#814158 Boby. Előzmény: #814155

Alapesetben,ha nincs oda írva elé,hogy abszolút hozamú,akkor bizony egy kötvényalap,az csak long.Amivel némelyek játszani tudnak,az az időtávok közötti átcsoportosítás.Mondjuk rázós időszakot sejtve, csökkenti az alapban lévő hosszabb papírok súlyát és rövidebbeket vesz helyette,oszt amikor úgy gondolja,hogy most már elég volt az esésből,akkor ismét a hosszabbak felé súlyoz.Vegyél Citadellát,Zsiday shortolja a kötvényeket - nem magyar -....,de szerintem az egész concorde-os csapatnak ez a világnézete most.

Bocs, hogy ilyen laikus …

#814155 TrendMan

Bocs, hogy ilyen laikus kérdéssel jelentkezem:

Vajon most, hogy a kötvényhozamok megfordultak és úgy tűnik tartósan növekedésnek indultak a kötvényalapú befektetési jegyek tartósan veszteségesek lesznek vagy ők le fogják tudni ezt kereskedni és shortolhatnak is?

Ksz

-- Kockafejű Feri alapja --

#814004 TrendMan Előzmény: #813985

Ksz.

Igazából nem értem, mert az utóbbi egy hétben minden úgy mozgott, ahogy a havi hírlevélben meg van célozva.

Gold Silver Le

Buza, Kukorica Fel

Ehhez képest esett az alap kb.6-7 százalékot. (1,72/1,85)

Tán a végén hatalmas nyereség lesz, de ez néhány napos késéssel jelenik csak meg :-ĐĐĐ

-- Kockafejű Feri alapja --

#813966 TrendMan Előzmény: #813965

:-)

Ez egy opció, de többfélét is találok.

pl. a Dél-afrikai white-corn emelkedik, egy másik meg süllyed.

Elég kaotikus nekem ez a piac.

-- Kockafejű Feri alapja --

#813960 TrendMan

Némi stagnálás után furcsa fejű alapkezelőnknek ismét sikerült tetemes veszteséget felhalmoznia a Föld Kincsei Alapban:

https://www.otpbank.hu/otpalapkezelo/hu/A_FoldKinc...

Az ember azt gondolná, hogy ezzel a névvel nem marad ki teljes egészében az arany áremelkedéséből, mely a nemesfémet 1238-ról (december eleje) 1362-ig repítette, de úgy tűnik ez sikerült neki. (Én lakikusként is meg tudtam ezt játszani...)

Mivel azonban az arany és az ezüst az utóbbi 1 hétben már inkább esett, az alap egy jegyre jutó eszközértékének már emelkednia kellett volna.

De nem, az tovább esett! Feri mit csinálsz???

(az utóbbi 2 hétben kb. 3 év emelkedését bukta vissza)

Kizárásos alapon ezek szerint a búza és a kukorica lehet a ludas. A búza árát alighanem US Wheat alatt tudom követni, de vajon, milyen név alatt lehet figyelemmel kísérni a kukorica árfolyamát? Tudja valaki? Ksz

2 dolog eredménye a gdp …

#811146 matgab Előzmény: #811125

2 dolog eredménye a gdp növekedés.

Egyrészt mivel nem reál mutató, hanem nominál, már önmagában a pénzügyi bőség emeli a GDP-t -ha és amennyiben nem infláción keresztül, akkor ugye csak a pénzügyi szféra által előállított "többletértéken " keresztül.

Másrészt az iparosodás harmadik fokozata miatt. Azaz a termelő erő ami régen a munkaerő volt és amint nőtt a gazdaság, akkor több pénzt kapott és emiatt lényegesen többet kezdett el költeni- ez a tézis most a robotizáció, automatizáció és a szoftverekre épülő gazdaság miatt nem érvényesül.

Mert attól, hogy a gyárban nő a termelés, attól a robotok nem fognak sokkal többet fogyasztani, viszont a tulajdonosok egyre jobban fognak járni. Ezért visszajutottunk oda, hogy az infláció csak marginális, hiszen a gazdagok gazdagodnak egyre jobban ők viszont nem költenek sokkal többet, inkább megtakarítanak és max a gyáraikat modernizálják tovább, amivel még értékesebb lesz a vállalatuk.

A hagyományos értelemben…

#811125 TrendMan Előzmény: #811123

A hagyományos értelemben nincs (nem lenne) bull piac.

Viszont az extra pénzek miatt mégis van.

A nagy kérdés szerintem az, hogy ha az infláció az általad mondottak miatt marad alacsony, akkor honnan jön mégis a GDP növekedés (és a feszített munkaerőpiac)?