Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

Heti világszínvonal

#799946 tozsdenyul

Jó ebédhez szól a nóta:

http://hvg.hu/itthon/20170720_korhazi_koszt_foto...

Világszínvonalú béremelések:

http://hvg.hu/itthon/20170721_orszagos_mentoszol...

A mentésirányítás centralizálása a magyar valóságban (mert lehetne szuper elektronikus rendszereket bevetni manapság, de kb vizes vb meg BKK hatékonysággal menne az is...) már eddig is sok emberke halálát okozta (föleg amúgy tanyasiakét), de a magyar élet olcsó, és nem számít, ezt már elkönyveltük a nemzethyektöl. Ja, és a legtutibb, hogy mégcsak nem is kiabál, csendben önként szavazza be magát a vágóhídra.

- Helló, Röfi!

Szerintem sokan félreértették, hogy kinek szólt :)

Ez hogy van?

#799945 tozsdenyul

http://hvg.hu/itthon/20170721_Fel_evig_nem_dolgo...

Szükség van a munkájára...

Az enyémre még inkább, akkor én mondjuk embert is ölhetek már?

Szükség van a munkájára...

Melyikre? Ami során sorozatosan kirabol embereket? Ami során sorozatosan követ el súlyos testi sértést? (indokolatlan császármetszés)

Ami során tevölegesen aláássa a rendszer hatékonyságát és eröforrásait, indirekt módon veszélyeztetve emberek testi épségét, életét?

Szükség van a munkájára...

Ami során sorozatos adócsalást követ el?

Szükség van a munkájára...

Ami során megkárosítja saját kollégáit?

...Szükség van a munkájára...

Ezt a munkát viszont most fél évig nem végezheti. :))

Hát egy nagy vicc ez a komcsi nép, de így lehet csak igazán sírva vigadni.Egy példa

#799604 tozsdenyul

http://m.hvg.hu/itthon/20170717_Az_ajkai_korhaz_ko...

Egy talán érthetö (bár nem a legmeghatározóbb) példa, hogy mit is jelent az a müszó, hogy "minimumfeltételek hiánya".

(a minimumfeltételek a biztonságos betegellátáshoz, minimálisan szükséges feltételeket jelentik)

Illetve, ez a példa, egy részhalmaz eleme az "elkerülhetö halálesetek" statisztikai kategóriában.

erre vajon mit fog mondani balog zolika?

#799261 banyaiz Előzmény: #799259

Ha rendszer szempontból nézzük olcsó az emberélet ezzel a hozzáállással. Nem érték.

Pedig szerintem az ésszerűség azt mondja legjobb minőségű gyógyítást éppen annyi pénzből ami ehhez kell. De a legjobb minőséghez.

Mert 1 emberélet mekkora kiesés a rendszernek? Termel , fogyaszt , gyerekei stb. Egy ember többet hoz mint egy CT ára anyagilag. Ha csak 1 gyerek ez miatt meghalt mert szállították már az többe "került" a rendszernek az államnak mint egy ilyen nyamvadt gép.

Mert egy ilyen állami egészségügynek az lehetne az előnye a magánnal szemben, hogy rendszerszinten gondolkodhat. Nem csak a saját kórháza , vagy magánrendelője szintjén, hanem rendszerszinten.

Rendszerszinten a legjobb minőségű ellátás a legolcsóbb az államnak szerintem, ha mindent számításba veszünk.

Ez csak az anyagi része.

Emberi tragédiákról nem is beszélve valakinek meghal egy hozzátartozója nyilván nem forintosítható a fájdalom, és a veszteség.

erre vajon mit fog mondani balog zolika?

#799259 tozsdenyul Előzmény: #799257

hát, ha csak heti 10 szállítással számolok, lehet 3-5 év alatt csak ezt a egy tételt nézve is behozza az árát.

Emlékszem, új magyar mütéti eljárás iránt érdeklödött egy közepesen jelentéktelen amerikai prof (személyesen, amerikai módra farmer+ing)

Felsorakozott talpig puccban az összes nagytekintélyü sebész Dr.Prof.Med.Habil.Debil Nagytekintély.

Elsö kérdés:

-Nattyon szép eljárás, de mégis how much the cost?

Síri csönd. Ideges téblábolás.

-Okayy, okayy. Na de, amit kiváltott régi eljárást, ott how much the cost?

Jajj, Marika, kerítsen valakit, aki tudja! Majd síri csönd.

-WTF?

És többet nem látták az amcsit :)


erre vajon mit fog mondani balog zolika?

#799258 banyaiz Előzmény: #799257

Arról nem is beszélve , hogy a gyógyítási hatásfok szempontjából a beteg állapota a kulcskérdés amit nem említettem. Azt, hogyan forintosítsam a képletben?

Szóval őrület, ha 200-300 milla egy ilyen gép az elmúlt sok évben hány gépet lehetett volna venni ennek a szállítási procedúrának költségéből . Kiszámolta ezt valaki a minisztériumban, vagy a kórház vezetésében? Ha nem akkor miért nem , csak dísznek van ott?

+ ugye a lényeg, hogy ezen felül még hány ember élhetne ha ez hatékonyabb, és annak mennyi az "értéke" ebben a képletben.

Szóval tipikus nincs gazdája és akkor ilyen pazarlás , ésszerűtlen dolgok.

erre vajon mit fog mondani balog zolika?

#799256 banyaiz Előzmény: #799212

A rendszer hatékonyságára törekedni, erőforrásokat úgy használni legjobban hasznosuljon, az nem baj , sőt elvárás.

Baj ott van ez a szállítás az egységnyi forrásra jutó gyógyítási hatásfok szempontjából rossz megoldás szemmel láthatóan.

Mert megspórolták egy CT árát cserébe hetente sok alkalommal egy komplett orvosi csapatnak , és mentőnek mindenféle műszerrel a beteggel át kell mennie egy másik kórházba.

Ennek a szállítósdinak az összes költségét a benzintől az orvosi csapat kiesett munkaidejéig, a műszerek logisztikájáig összeszámoljuk hogyan viszonyulna vajon egy ct árához?

Nem tudom mennyi egy ilyen gép ára , de kalkulálhatjuk abból mennyiért végeznek el magánrendelésben egy ilyen vizsgálatot 20-30 k - 50k ? Ebből megtérül a számukra a gép a számításaik szerint mert különben piaci viszonyok között nem vállalkoznának erre.

Akkor mennyibe kerül 1 beteget átszállítani alsó hangon szerintem legalább 200.000 Ft kiesés egy ilyen kör de akkor lehet, hogy keveset mondtam.

Ezt hívják úgy, hogy pazarlás. Egyszerre nyomor és egyszerre pazarlás , és nem ésszerű a dolog . Szóval mondhatnám úgy is tökéletes példája egy állami hatékonyságnak ahol nem a piaci alapokon van a dolog. Az a csoda valósul meg, hogy egyszerre pocsék a minőség és mellette drága. + nem beszélve arról, hogy mindezt még egy bohóc akit miniszternek hívnak el is magyarázza a munkaidejében, közpénzből fizetett munkaidejében , hogy miért jó ez nekünk. :) Hatékony dolgok ezek.

erre vajon mit fog mondani balog zolika?

#799253 walex Előzmény: #799151

Majd megmagyarázza valamelyik fityiszes vadparaszt, hogy igenis kellenek a stadionok, még véletlenül sem kellett volna néhánynak az árát beletolni az egészségügybe.

Az egyik s*ggnyaló nyilatkozata is bicskanyitogató ezzel az esettel kapcsolatban. Azzal próbálja menteni a helyzetet, hogy meg kéne nézni, hogy mennyivel több CT van 2010-hez képest. Anyád.

erre vajon mit fog mondani balog zolika?

#799212 TrendMan Előzmény: #799151

Egyébként az!

Természetesnek mondott kiválasztódás!

És biztos vagyok benne, hogy a 'rendszer' tudatos ebből a szempontból: Arra költenek pénzt, akitől azt remélik, hogy majd maga is hasznot hajt.

Idősek, gyengék kevesebb esélyt kapnak.

e nem semmi

#798180 banyaiz Előzmény: #798160

Túlbecsültem nagyon a 400-al ? Azt már ilyen abszolút plafonként gondoltam esetleg annyi összejöhet . Lehet, hogy nagyon eltévedtem vele.Az átlag gondolom bőven lejjebb lehet .

Az a veszély se fenyeget , hogy a nagy béremelések hatására az ápolók a nemzeti tőkésosztályba emelkednek hirtelen .

Mennyi lehet most az átlagfizu országosan ápolóknál ? Úgy képzeltem 150 bruttótól, pontosabban a bérminimumtól -400-ig és az átlag valahol 250 bruttó nagyjából.

Annyit tudok rokon, ismerős béréről , hogy azért nem fizetik őket agyon, és meló rengeteg. De most éppen mi az aktuális összeg azt nem. Ha úgy adódik megkérdezem. Itt helyben van egy ilyen "bónuszuk" nővérszállón lakhatnak. Már ha ezt "bónusznak" lehet nevezni eléggé szocreál belülről . De nem kell albérletet fizessen pl.


e nem semmi

#798160 tozsdenyul Előzmény: #797930

összefoglalás a világszínvonalú bezárásokról, IKEA jeligére:

http://hvg.hu/itthon/20170630_jahn_ferenc_korhaz...

"de nem tudom a bérszintjüket mennyi az annyi."

Miért nem kérdezed meg? Szerintem hitelesebb adatokat kapsz, mintha a fórum agit-popsijának 100%-os béremeléseiböl indulsz ki...

Én kíváncsi vagyok, mennyire közelíti az általad feltételezett 400 bruttót.

e nem semmi

#797930 banyaiz Előzmény: #797894

Nem tudom milyen kiegészítések jönnek még az alapbérhez.

Elvileg ha jól értem a rendszer működését az lenne a cél ezekkel a bértáblákkal azonos anyagi feltételek legyenek azonos beosztásnál, ha iskolai végzettség munkaviszony ideje azonos. De van annyi kategória nem tudom hol van az átlag .

Gyakorlatban milyen csavarok vannak még . A kórházigazgatónak milyen mozgástere van eltérni tőle felfelé vagy bármi.

Ha egy bérpapírt megnézel ott is kérdés, hogy az egy átlaghoz közeli eset e.

Van rokonom is aki ápolónőként dolgozik, van olyan ismerősöm is aki fő fő ápoló, Ursula főnővér. :) de nem tudom a bérszintjüket mennyi az annyi.

e nem semmi

#797897 tozsdenyul Előzmény: #797895

ami jelentösen emelheti, az a túlóra, ami egészségügyiseknél általában igen nagyszámú. Így jöhet ki kicsit irigylésre méltóbb szám hó végére, ha pl közel 300 munkaóra összejön egy hónapra.

e nem semmi

#797895 tozsdenyul Előzmény: #797894

igen, az abszolút max alapbér. Ehhez jöhet(nek) pótlékok. Ami kórház és szakma függö. Hiányszakma pótlékok, veszélyességi pótlék...

Az ápolók nyilván nem I17 kategória, és szinte nem létezö náluk pótlék, vagy minimális. Már évekkel ezelött nyaranta napszámba mentek falun, mert jobban fizet.

Az orvosok esetén, a külföldre menökön kívül jelentös a pályaelhagyás, na ök jellemzöen a gyógyszeriparba mentek/mennek.

Nyugaton, ami lényeges különbség, pl a kezdö orvosok bére nem a takarítókéval versenyez. Tehát a relatív megbecsültség is más.