Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

e nem semmi

#797930 banyaiz Előzmény: #797894

Nem tudom milyen kiegészítések jönnek még az alapbérhez.

Elvileg ha jól értem a rendszer működését az lenne a cél ezekkel a bértáblákkal azonos anyagi feltételek legyenek azonos beosztásnál, ha iskolai végzettség munkaviszony ideje azonos. De van annyi kategória nem tudom hol van az átlag .

Gyakorlatban milyen csavarok vannak még . A kórházigazgatónak milyen mozgástere van eltérni tőle felfelé vagy bármi.

Ha egy bérpapírt megnézel ott is kérdés, hogy az egy átlaghoz közeli eset e.

Van rokonom is aki ápolónőként dolgozik, van olyan ismerősöm is aki fő fő ápoló, Ursula főnővér. :) de nem tudom a bérszintjüket mennyi az annyi.

e nem semmi

#797897 tozsdenyul Előzmény: #797895

ami jelentösen emelheti, az a túlóra, ami egészségügyiseknél általában igen nagyszámú. Így jöhet ki kicsit irigylésre méltóbb szám hó végére, ha pl közel 300 munkaóra összejön egy hónapra.

e nem semmi

#797895 tozsdenyul Előzmény: #797894

igen, az abszolút max alapbér. Ehhez jöhet(nek) pótlékok. Ami kórház és szakma függö. Hiányszakma pótlékok, veszélyességi pótlék...

Az ápolók nyilván nem I17 kategória, és szinte nem létezö náluk pótlék, vagy minimális. Már évekkel ezelött nyaranta napszámba mentek falun, mert jobban fizet.

Az orvosok esetén, a külföldre menökön kívül jelentös a pályaelhagyás, na ök jellemzöen a gyógyszeriparba mentek/mennek.

Nyugaton, ami lényeges különbség, pl a kezdö orvosok bére nem a takarítókéval versenyez. Tehát a relatív megbecsültség is más.

e nem semmi

#797894 Tapasz Előzmény: #797692

A közalkalmazotti bèrtábla I17 negyzetében 292165 szerepel. Ez a max? Azért kéne a bérpapír, hogy pontosan lássam, tételesen.

Igazából azt szeretném összehasonlítani, hogy pl. egy gyógyszeriparban dolgozó középfokú végzettségű emberhez képest mennyit keresnek.

Az meg hogy nyugaton mennyivel többet keresnek, majdnem minden szakmával így van.

e nem semmi

#797692 banyaiz Előzmény: #797625

Nem kell hozzá bérpapír nyilvánosak a bértáblák egészségügyben is . Közalkalmazotti besorolások iskolai végzettség, hány éve dolgozik stb.

Mondjuk ápolóknál a minimálbér környékétől olyan 300-400 bruttóig szóródhat kb. Minden pótlékkal együtt. De a 400 bruttó az már az a kategória lehet nagyjából , hogy 1950-ben kezdett dolgozni Rákosi elvtársat is ápolta még, és az mellett atomfizikus a végzettsége és elment ápolónak. + még elvégezte az űrhajós kiképzést is, csak Lajka kutyával nem lőtték fel annak idején:)

Orvosoknál ott olyan 200-tól sacc 600- 800 bruttóig kb. + magánpraxis+ hálapénz. Tud magánpraxist vinni akkor heti 1-2 napon néhány órás rendeléssel vszínű többet keres mint a kórházi fizetése.

Nagyjából ez lehet a játék az én saccom szerint.

Just another day in paradise

#797636 Fornit Előzmény: #797583

Hát a vállalati elsősegélytanfolyamra már nem is kell járniuk az új pénztárosoknak.

Szomorú és hihetetlen hogy ez a valóság. :S

e nem semmi

#797625 Tapasz Előzmény: #797622

Úgy szeretném már látni egy nővér (mondjuk 10 év munkaviszony után) fizetéspapírját bescennelve, a nevet természetesen kitakarva.

És esetleg egy orvosét is. Amelyeken láthatóak a pótlékok is.

Esetleg valaki? Mert bemondásoknak nem hiszek.

e nem semmi

#797601 TrendMan Előzmény: #797599

A fekete humor nyelvén szólva:

- Akkor most az Ikeába kell menni kórházba?

Ágy is van, nővér is van, meg víz is van. ???

Jutott eszembe...

#796426 tozsdenyul

a migrációval, terrorista iszlámmal teljes erövel harcolunk, pénz nem számít...

Hány halálos áldozatunk van ezideig?

Na meg persze a demográfiával is hadban állunk, az is jelentös frontunk. Most pl legyöztük a kaáli intézetet, nem kell boszorkányos lombikbébi, gyözelemre fel :)

Ha az elkerülhetö halálozási statisztikákat nézzük, romániához és szlovákiához képest évente 6000 magyar áldozattal számolhatunk. Az 27 év alatt lehet nagyságrendileg 150 ezer magyar áldozat.

Horvátokhoz képest évi 10 ezer, lengyelekhez képest évi 13 ezer, szerbekhez képest 14 ezer, ausztriához képest évi 20 ezer. Az 27 év alatt 500 ezer magyar áldozat.

Mennyi pénz megy majd most gyerekgyártó támogatásra? És mennyivel lesz több gyerek? (mínusz persze néhány ezer lombikbébi)

Vesd össze félmillió magyar ember.

Így is kell(ene) nézni az egészségügyet, és az ellene folytatott 27 éves " háborút"

döbbenet

#796361 tozsdenyul Előzmény: #796169

csak kiegészítve: évek óta ez általános gyakorlat, hivatalosan cáfolták mindig, illetve hülye aki ilyesmire akárcsak gondol is. Mert egyébként is törvénytelen volna. Jópár kedves magyar beteg bizonyosan meghalt ezen apróság miatt is.


Az, hogy a minimumfeltételek nem teljesülnek sehol, többek között ilyen dolgokat jelent. Olyan dolgokat, amelybe karrierek és életek mennek tönkre, és emberek halnak bele.

A minimumfeltételeket a kormány határozta meg, amely szerinte a biztonságos ellátáshoz kell. Azáltal, hogy leszarja azok nem teljesülését, pontosan tudja, hogy ezzel embereket ítél naponta halálra, vagy egészségkárosodásra.