Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Merre van az arra?

#797684 Ibiza Előzmény: #797668

Azért nagy vonalakban lehet érezni a piacokat, de nem kell túlgondolni, az egyszerű dolgok működnek. Sztem 5-7 éves periódusok vannak. A pénzügyi alapdolgok mozgatják a papírokat.

A természet egyensúlyra törekszik, leng az inga.

Válságok, pénzpiaci kamatok,...merre megy a pénz.. és ezeket pedig a tisztánlátók irányítják.. összerakják..katalizátorként beindítják a magfúziót..utána lekereskedik.. nekik a legyek hordják össze..

nyúédzs van..ma már semmi nem történik véletlenül..

Ma már globális a tőke, 1mp alatt oda megy a virtuális számsor ahova akar.. 1 valódi dollárral 100-vagy 1000 dolláros ügyletet köthetsz.. elképesztő pénzek vannak a háttérerőknél... azt tesznek amit akarnak.. ma már emberek cégek országok sorsát is eldönthetik..

Most hozamsivatag van, szinte minuszban kapod vissza a pénzed ha bankba teszed.. olcsó a kamat, ezért mindenki próbál az általa elfogadható 5-6 százalékos hozamba fektetni.

Mindig vannak az úttörők, a gyors követők a hullámlovasok és őket követi a berbécs réteg.

Nem véletlen a két legfontosabb bróker mondás.. amikor már Mary néni is részvényt vesz.. a másik: a malacokat időnként levágják..

Otp innen eddig mindig lement, egy papír akkor mozog ha veszik.. mikor kezdik venni azt pedig csak a VIP tudja..

Egy bank akkor keres ha magasak a kamatok.. és pezseg a gazdaság..ha az emberek fogyasztanak..

Változott a világ változott a kereskedés.. régen megvettem zöld újságot..megnéztem a gubcsilajos műsorát..másnap becaplattam a zótépéhez megbízást adni..majd elmentem a tőzsdére nézni kicsit az árfolyamot..otp levélben értesített sikerült vagy sem az ügylet..az eladás is tózse.. de ma már napi 24órában kereskedhetsz.. azonnal léphetsz..20chartot adatot nézel élőben..

Változott a világ.. régebben cégbe ágazatba fektettél.. ha azt gondoltad a bankoknak jól fog menni vettél bankrészvényeket.. vagy ha olajcégekben bíztál akkor abba nyomtad.. ha beleéreztél akkor jól kerestél.. ma már ha tüsszent egy argentín marha.. másnap bedőlhetnek a piacok..bankok olajcégek.. gyári részvények egyben mozognak.. mire egy-egy cégről szóló fontos hír eljut hozzád már rég lekereskedték..

Az otp árfolyama most százezer forint körüli.. régebben nagyobb nyeresége volt amikor olcsóbb volt.. Én azt gondolom akkor megy fel a papír ha splittelik.. azt pedig mi tudjuk meg utóljára.Merre van az arra?

#797676 banyaiz Előzmény: #797667

Korán halnak a brókerek részre. Nagyon nehéz kizárni a lényegtelen dolgokat nemcsak a tőzsdén az életre is igaz vsz. Az egész világ egy nagy hangzavar a tőzsdén mégjobban lecsapódik, és ebből mi a lényeg ezt kiszűrni és a többit elengedni.

Ezért is jó kikapcsolódás pl nekem egy horgászat mert ott leülepednek a dolgok nem mindenhonnan az ilyen olyan információtömeg stb.

Kell egyfajta egészséges bölcs hozzáállás a világhoz, benne tőzsdéhez. Ez nekem is nehezen megy sokszor lényegtelen hülyeségeken bosszankodom stb , vagy pörgök olyasmin amin teljesen felesleges el kellene engedni egyik fülön be másikon ki.

Mert megnézed pl bróker szakma is miről szól, ügyfél megbízást ad és azt rögzíti. Nyilván ennél bonyolultabb a szitu de alapjaiban ennyi. Ettől még nem kellene extrém terhelést kapnia, csak hát persze az egésznek a hangulata olyan felfokozott , és az átragad arra aki benne van , ő is pörög észre se veszi esetleg . Nagyon nehéz ezt kizárni.

Ugyanúgy erre az egész őrült felpörgött világra is ez igaz vsz.

Valahol ez adottság kérdése is, kinek milyen az idegrendszere. Pl van olyan női ismerősöm szegény sokszor teljes idegroncs munkahelye miatt és közszolgálatban dolgozik. Hiába mondom neki miért idegeskedsz , elvégzed amit tudsz felveszed a fizetésed aztán 4 órakor elfelejtve az egész, csak egy munka. Ezt könnyű mondani, nehéz megcsinálni nyilván nem így működik . De azért valahol ésszerűen muszáj . Mo amúgy is egy eléggé terhelt hely ilyen szempontból nem egy tengerpart pálmafákkal és félmeztelen csajokkal. :) Szoc reál építmények, pl mikor Dunaújvárosban járok egy ipartelep a város benne az emberek a füstben rohangálnak a dolguk után, szürreális sokszor hajnalban este félhomályban. :) Agyilag is terheltek az emberek itt, a világátlagnál jobban vsz. Magyar személyiségek elég nehéz esetek vagyunk. Szóval nem azok a típusok akik na gyerünk szörfözni és süt a nap de jó. Nem is tudnék így élni valószínű ehhez olasznak kell születni, vagy spanyolnak . :)

Nem tudom mit akartam kihozni de ezek jutottak eszembe a dologról. Ja igen azt, hogy a horgászat az jó stresszoldó . :) Ismerek olyat aki leköltözött vízpartra és sokkal jobban érzi magát a bőrében , kiszakította magát a pörgésből és akkor nyugi , és egyszerű dolgok. Vagy a hegyekbe Erdélyben, vagy egy faluba. De hát ez se való mindenkinek nem egy általános recept valaki meg éppen ilyen helyeken őrülne meg.

Merre van az arra?

#797675 banyaiz Előzmény: #797667

A jövő sem tűnik kevésbé extrémnek. Ennek a brutális élénkítésnek jövőbeni hatásai, az, hogy eu ilyen élénkítéssel megszenved, régiónknak a sorsa, az országunk sorsa milyen mezőre lépünk itt a nagy illiberális, gonosz Brüsszel handabandák közben.

Alapjáraton szerintem ha csak Otp számait nézem a bank készen áll arra, hogy egy régiós növekedésből vastagon kaszáljon. Készen áll az akvizíciókra régióban, hitel hegyek kihelyezésére a régióban, úgy vészelte át a válságot , hogy nemhogy alap folyamatok nem sérültek erősebben jött ki belőle. Minden adott rá , hogy szépen lépésre lépésre építkezzen. Ez mennyire lassú gyors folyamat lehet hát komoly kérdés.

Viszont ami nagyon nehézzé teszi , hogy mostanra mindenki long, long örök long hangulatban, ilyenkor könnyen pofára esés lehet rövid távon. Csak a pszicho részét nézve. Gazdasági részét nézve is ez a brutális élénkítés , és köhög a motor EU-ban , hát nem egy megnyugtató állapot. Arról nem is beszélve 12k amire nekem is felcsillan a szemem persze de %-osan nem egy akkora nagy történet. Hozam/kockázat történetek.

Merre van az arra?

#797674 banyaiz Előzmény: #797667

Mindig jöhetnek olyan extrák tőzsdén amik a családi fényképalbumban nincsenek benne. :)

Nálam most ebben a 2008-14-5 közötti időszakban kettő ilyen volt otp ügyben. A para mértéke 2009-ben gyakorlatilag a csőd árazása egy Otp-nél ami azért egy igen csekély valószínűségű esemény lett volna, mégis sikerült a piacnak beáraznia. A pánik mértéke minden képzeletemet felülmúlta.

Kettes számú fényképalbumba újonnan bekerült fénykép , hogy egy magát jobboldalinak nevező kormány egy CHF hitel csődöt szellemileg csak úgy tud kezelni, hogy a legsötétebb vörösterrort idéző handabandák mennek évekig. Ez némileg meglepő volt, idáig tudtak süllyedni agyilag, de be kellett látnom így tudtak egy hullámhosszra kerülni a választópolgárok széles tömegeivel . Itt volt ez a találkozási pont nagy szellemek mikor találkoznak és egymásra találnak. :) Erre illett volna azért számítani, gondoltam is valami pittyputtyra de a valóság minden képzeletemet felülmúlta. :)

Szóval mire is akartam kilyukadni én is elfelejtettem közben :)

na igen arra mindig lehet ilyen extra ami akár alapjaiban jó elképzelést is át tudja írni. Ez benne van mint kockázat mindig. Jövőben is várható amilyen őrültekháza a világ.

Merre van az arra?

#797668 Krumenaker Előzmény: #797667

Ja igen, tudom már, mit akartam...

Nekem ez a második bika piacom, és alig vagyok bölcsebb, mint az elsőnél... Szóval bizakodom a harmadikban.

Éljünk minél tovább, testvéreim, hogy tapasztalatainknak legyen esélye hasznosulni! :)

Merre van az arra?

#797667 Krumenaker

Igen, negyedszer pattan már vissza. Nem számoltam, de talán negyedszer.

Ez most csak ürügy, ami alapján elmélkedek, de talán jó ürügy.

Az a gond a tőzsdével, hogy ritkán ad egyértelmű irányt. Kb. 15-20 évente egyszer van egyértelmű és masszív (legalább öt éves) bull piac. Nomost ha valaki elkezd 20 évesen tőzsdézni, akkor is csak tán három ilyen esélyt kap egész életében. Arról ne is beszéljünk, hogy ha broki, ennyit se.

Nemrég beszéltem egy „nyugdíjas” brókerrel (3 évvel fiatalabb nálam, 46 éves), és többször sóhajtozott, „nagyon öreg vagyok már”. Mondom neki: az isten áldjon meg, miért lennél te öreg? Válasz: „Minden egykori kollégám meghalt már…”

Szóval a brokik fűbe harapnak, durván korán! Mert a tőzsde stresszkezelési feladvány is, és akik nem „önkéntesen”, ha főállásúan vesznek benne részt, nem bírják a nyomást :(

Szóval, ha önkéntes vagy, és jól kezeled a stresszt, van kb. 3 jó időszakod (tudom, lehetne beszélni a medve piacról is, mint jól kereskedhető irányról, de ezt most hagyjuk), a Kosztolányi-féle túlélőművészeknek esetleg jut 4-5 ilyen is :)

A világ legegyszerűbb dolga köszön rád bikában, egyszerűen veszel részvényt, tartod, ülsz a seggeden, és véresre keresed magad. Egy hülyének is megy, nemde?

Nem…

Mi van első alkalommal?

Az ember kereskedni akar, és a napi mozgások alapján – nem látva a fától az erdőt – ad-vesz. Mert hol emelkedés van, hol esés, ha csak napi szinten nézi a mozgásokat… De ha megnéz(ne) egy történelmi csártot, akkor világosan látszik (látná) mindig, hogy merre megy a piac.

Aztán persze utólag, ha visszanéz, látja, hogy sokkal jobban járt volna, ha tartja a részvényét, és nem ugrál.

(Ezt a nyereségét a következő medvepiac persze be is nyeli. Általában.)

A második bikánál nem akarja elhinni, hogy megint bika van, megint összevissza ugrál… Szóval ugyan az, dettó.

A harmadik alkalommal talán már végig tudunk ülni 70-80 %-osan egy trendet, de ilyenkor már kb. 60 éves az ember, szóval gyerekeknek-unokáknak termelsz, meg magadnak gyógykezelésekre.

Node mit is akartam ebből kihozni?! Kezdek szenilis lenni… :) Talán azt, hogy a Zótépé lesz jövőre 12.000 is? Lehet…

Senki se reklamáljon, ha mégse :)

Ó, basszus, azt hittem, …

#797593 Csusza Előzmény: #797577

Ó, basszus, azt hittem, áthúzzák 400-on, és majd onnan fordul le. Ezért nem adtam el 400 alatt. Ezt benéztem. :-/

Persze, hogy megszállott…

#797590 banyaiz Előzmény: #797589

Persze, hogy megszállott, ez alap egy horgásznál. :) Már annyira nem egyébként mint régen nem annyira elszántan, szolidan csak. Erről szüleim tudnának mesélni főleg apám ő vitt sokszor fiam menjünk már szúnyogok, besötétedett holnap iskola stb. Maradjunk még egy órát most indul meg a kapás. :) Csak komolyan tudod semmi félmunka. Ez otp-re is igaz, szerényen , és komolyan kell hozzáállnunk a kérdéshez. Nem érzek most semmit otp kapcsán ezt a 9400-at megnézte egy párszor már idén 3 -4 x nem is tudom hányszor.:-)) Megszállott vagy. ;…

#797589 Csusza Előzmény: #797577

:-)) Megszállott vagy. ;-) Persze ez nem baj.

Ezt meg ma áttépik 400-on? Egyelőre jó forgalommal indultunk.

Ez mindig csak utólag de…

#797577 banyaiz Előzmény: #797575

Ez mindig csak utólag derül ki. Most én is elbizonytalanodtam mert gyorsan visszajött ide 7800 környéki vételemtől ide vezetem vissza, hogy csábító egy kicsit most újra eljátszani ezt, de eddig még ellenálltam.

Halak, hát voltam pergetni többször éjfélig hajnali 2-ig, fogtam 3 kilósig süllőket utóbbi időben. Szépek jöttek és viszonylag sok kapás volt. Harcsa nem jött pergetve egy gyanús volt de azonnal lemaradt . Kuttyogattam, de nem jött. Bottörés volt, de nem haltól Iszapgilisztát akartam még szedni nem jött. Hullámvasút a szedése mert néha annyi van ez a ritka, máskor mintha egy darab nem lakna ott. Csak pár nyamvadt nadályom volt nagyon nyeszlettek, nem is jött rá semmi. Párszor már megfogadtam ha nincs jó csalim akkor nem kuttyogatok. :) Csábítás nagy volt. :)

Van egy jó hely zsilipnél ott cirkálnak a süllők ebben az időszakban sok éves "megfigyelés". Harcsatilalomnak vége majd harcsákat üldözöm kuttyogatás beindul most ez a dög hőség nagyon jó idő erre . Nyomatom de a rekorddöntés nem fenyegetett eddig. Nem értem egyébként miért nem jönnek 30-on felüli harcsák , vagy 4 kilón felüli süllők a horgomra. :) Tavasszal is ha jött pár kilósak harcsából, és abból is szinte alig mutatóba. Trükkös jószágok a nagy példányok.

:-)Na, az azért egyáltal…

#797575 Csusza Előzmény: #797568

:-)

Na, az azért egyáltalán nem biztos, hogy hosszú távon az én stratégiám a jobban megtérülő. Kicsit az óvatosság is vezérel, bevallom.
Sikerült fogni valami komolyabb halat?

Nem sikerült megvilág…

#797568 banyaiz Előzmény: #797549

Nem sikerült megvilágosodnom pedig sokat horgásztam . :) Hát még az ördög kísértése az eladás mindig motoszkál a fejemben. Ki kell űzni, ördögűzés. Nem lesz ennek jó vége így. Te nem pöcsölsz ennyit csak amíg próbálok megvilágosodni 3x átpörgeted a cuccot oda vissza. :)


Kösz! Valahogy úgy sejte…

#797397 Csusza Előzmény: #797380

Kösz! Valahogy úgy sejtem, hogy lehet még itt pár kör kb. 9000 és 9400 között a nyár folyamán.