Regisztráció Elfelejtett jelszó

BÉTa Piac

https://bet.hu/pfile/fil…

#811683 MrTibi16

https://bet.hu/pfile/file?path=/site/Magyar/Dokume...

"Az Árjegyző és a Specialista kötelezettségei 28.1. Árjegyző vállalja, hogy a Szolgáltató a Szabályzat rendelkezéseinek és a kapcsolódó árjegyzői szerződésnek megfelelően az alábbiakban meghatározott feltételekkel árjegyzést végez a kapcsolódó árjegyzői szerződés mellékletében felsorolt Értékpapírokra vonatkozóan a 26.1. pontban megjelölt Minimális Ajánlati Kötelezettség és Maximális Ársáv vállalásával. 28.2. Árjegyző vállalja, hogy a kereskedés során a jelen Szabályzatnak megfelelően a kapcsolódó árjegyzői szerződés mellékletében felsorolt Értékpapírra folyamatosan legalább a jelen Szabályzat 26.1 pontjában meghatározott mennyiségű vételi és eladási Ajánlatot (Minimum Ajánlati Kötelezettség) tesz, illetve tart fenn, mely tett vételi és eladási Ajánlatok különbségének aránya a két Ajánlat átlagához viszonyítva (százalékosan meghatározva) a jelen Szabályzat 26.1 pontjában megjelölt Maximális Ársávon belül marad. Ajánlatának részben vagy egészben történő megszűnése (lekötése, illetve az Ajánlat visszavonása) után az Árjegyző köteles 60 másodpercen belül a fentieknek megfelelő újabb Árjegyzői Ajánlat megtételével az árjegyzői kötelezettségének eleget tenni. 28.3. Árjegyző Ajánlattételi kötelezettsége a Folyamatos kereskedési szakaszban áll fenn. "

Elvileg az OTP megszegi a kötelezettségét :D Lehet írok egy levelet az BÉT-nek ....

Béta

#811681 MrTibi16 Előzmény: #811679

Köszi! Ez szívás :S

A többinél az OTP nem teljesíti jelenleg az árjegyzői vállalását, elvileg ez szankcionálható!?

Béta

#811659 MrTibi16

Tudtok valamit a bétáról vannak olyan papírok ahol nincs se eladói se vevői oldal? Remélem nem akarják megszüntetni....

Nekem beta-s papír után …

#790487 Hotibo

Nekem beta-s papír után kapott osztalék adója rögtön levonásra kerül, illetve eleve úgy érkezik a számlára. Nem tudtam hogy ezután még lehet valamit visszaigényelni. Szerintem pont annyit vonnak le, amennyit kell. Valami könyvelőtől kéne megérdeklődnöd.

Osztalék adója BÉTa piacon

#790430 Tapasz

Valaki tudna segíteni:

Veszek a BÉTa piacon eon részvényt forintban (TBSZ-re), májusban lesz az osztalék (várhatóan 0,5 eur/rv). Azt már kinyomoztam, hogy eur ban kapom meg, 25% adó (+1,x szolidaritási illeték) levonás után. A kérdésem az, hogy hogyan lehet ezt visszaigényelni valahogyan (vagy a 25% és a 15% közötti különbözetet), ha egyáltalán megéri.

Még egy kérdés, hogy ezeket az osztalékokat be kell írni az adóbevallásba, hiába TBSZ-re kaptam?

Re: nincs cím

#706291 Fornit Előzmény: #706289

Igen, az lenne érdekes, h melyik. A kategóriás... valamelyik "likvid" :)

Bétel gyanús :)

Re: nincs cím

#706289 Razamanaz Előzmény: #706288

Azt írja hogy valamelyik nagypapírral trükköztek.Ezeknek vajon mi a nagypapír?Mert ha a médiásra gondol vagy a hozzá hasonlóra akkor viszont az meg nem nagy.

Tájékoztatjuk, hogy 2012…

#537727 Fornit

Tájékoztatjuk, hogy 2012. augusztus 1-től pénzügyi tranzakciós adó terheli a francia értékpapírok egy meghatározott körének kereskedését.

A 0,2%-os tranzakciós adót az értékpapírok vásárlásakor a vevők fizetik, a kivetett adó a kereskedés helyétől független, így az a magyar piacon vásárolt francia papírokra (például részvényekre vagy részvényekből származtatott termékekre) is vonatkozik.

A frissen kivetett adót a már létező példáknak megfelelően (például az amerikai SEC fee, vagy az angol Stamp Duty) a befektetési szolgáltatók vonják le az érintett ügyfelek számláiról, a megszokott kereskedési jutalékon felül úgy, ahogyan arról társaságunk Üzletszabályzata és Kondíciós listája is rendelkezik. Kereskedési rendszereinkben minden esetben jól láthatóan feltüntetjük, hogy egy-egy tranzakció esetén mekkora volt a brókeri jutalék és mekkora az adott eszközhöz/piachoz kapcsolódó tranzakciós adó.

A most bevezetett francia tranzakciós díj azon vállalatok által kibocsátott értékpapírokat érinti, amelyek székhelye Franciaországban található és amelyek kapitalizációja meghaladta az 1 milliárd eurót, adott költségvetési év kezdetekor.

Ha például egy ügyfelünk 2012. augusztus 3-án 16 618 forint értékben vásárol BNP Paribas részvényeket a magyar BÉTa piacon, akkor az értékpapírok vételára és a 199 forintos brókeri jutalék mellett még 33 forint tranzakciós adó terheli a számláját.

A tranzakciós adó által érintett értékpapírok körébe a részvények mellett egyéb részvényből származtatott értékpapírok is beletartoznak, így kereskedési rendszereinkben a párizsi tőzsdén jegyzett részvényeken kívül például a francia vállalatok ADR-jei után is szükséges tranzakciós adót fizetni.

16.618 ft-os pozició nagyon reális a példában :)))

Bétán vétel és eladás 0,25%+0,2%+0,25%, Párizsban 0,45%+0,2%+0,45%(=1,1%) hát Fr részvényre kötni kissé felejtős lesz.

A korábbi 20 európai blu…

#519836 Fornit

A korábbi 20 európai blue-chip részvény mellé 2012. június 11-én három új külföldi kibocsátó papírjai kerülnek regisztrálásra. Az Adidas, a Lufthansa és a Linde részvényei ettől az időponttól válnak kereskedhetővé a BÉTa Piacon. Az új részvények kereskedését az OTP Bank Nyrt. árjegyzéssel támogatja.

Re: nincs cím

#500190 MrTibi16 Előzmény: #500186

"A piaci részesedésének rendületlen zsugorodásával küszködő Nokia kénytelen volt bejelenteni, hogy legigényesebb okos telefonja, a Lumia 900 szoftverében rejtett hibát (software bug) fedeztek fel - jelentette a Reuters."