Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsde

Erre van igény 2.0 :)

#798540 Koffein Előzmény: #796753

Az opimus ismét megfogta a dobogó 2ik fokát.

BÉT 2017.07.05:

Enyhén beteg :)

Erre van igény :)

#796753 Koffein

BÉT 2017.06.09:


Forgalom alapján 2ik helyen az Opimus, a Konzum meg 5ik helyen. Csak amúgy úsziznak a cápák farvízén... :)

szinte sosem (vagy most azonnal)

#796274 Koffein

Bemásolom, csakhogy megmaradjon:

"Bill Gates idei nyárra ajánlott könyvlistáján is szerepel Yuval Noah Harari új (már magyarul is megjelent) könyve, a Homo Deus. A könyv rendkívül sok témát feszeget, melyek közül mindössze egy felvetéssel foglalkoznék most - nem meglepő módon, annak befektetési áthallásai miatt. Harari ezen gondolatát egy cikkében így foglalja össze: "Az ősi időkben a hatalmat az információhoz való hozzáférés jelentette. Ma az ad hatalmat, ha tudjuk, milyen információkat hagyjunk figyelmen kívül."

Budapest: szinte sosem (vagy most azonnal)

Pár évtizeddel ezelőtt Warren Buffett abban is versenyelőnyt látott, ha a helyi omahai újságterjesztővel kötött megállapodása miatt a másnap reggeli Wall Street Journalt ő már az éjszaka során, pár órával a többiek előtt kezébe vehette. Ezekben az időkben a hatalmat még valóban az információhoz való hozzáférés jelentette. Az elmúlt 50 évben azonban minden a feje tetejére állt. A tőzsdei részvények forgalma 1500-szorosára nőtt, a II. világháború után a piaci kereskedés több mint 90%-át adó amatőr kisbefektetők pedig jelentőségüket tekintve marginalizálódtak. Ma a világon több mint 300 ezer Bloomberg terminál zúdítja befektetők millióira a híreket a nap 24 órájában, a piaci félreárazásokat pedig algoritmusok tízezrei keresik.

Régen minden más volt - a piacok a hatékonyság és a verseny szempontjából teljesen más fejlettségi szakaszban jártak. Anno keresni kellett az információt - pénzt keresni is így lehetett. Ma már a megtakarítókra zúduló információk nagy része inkább csak zaj vagy félrevezető hír. Ezeket pedig nem keresni, hanem kerülni kell. Akik befektetésekkel foglalkoznak, pontosan tudják: a piacok önmagukban is elég komoly érzelmi hullámvölgyeket tudnak okozni. Nem kell, hogy ezt megfejeljük azzal, hogy az ennek a zajtengernek minden egyes rezdülésére reagálni próbálnánk.

A mai világ befektetői eszköztárának így elengedhetetlen kelléke egy olyan "belső szűrő", amivel képesek vagyunk eldönteni három fontos kérdést. 1. Milyen forrásokat olvasunk? 2. Kiknek a véleményére adunk? 3. Milyen piaci eseményekre reagálunk? Az arany középutat megtalálni persze nehéz, hiszen míg az első kérdés kapcsán hajlok a "minél többfélét, annál jobb" elve felé, a harmadik kérdés kapcsán szinte biztos, hogy a kevesebb több.

Ha azt kérdezik tőlem, hogy hány jó cikket olvastam az elmúlt egy hónapban, szinte biztos, hogy több tucatot meg tudnék nevezni. Ha az lenne a kérdés, hogy hány piaci szereplő véleményére adok, még mindig kétszámjegyű lenne a válasz. Ha ugyanakkor arra a kérdésre felelnék, hogy hány olyan piaci esemény történt az elmúlt egy hónapban, amely egy egyébként jól összeállított, hosszabb távra optimalizált portfólió megváltoztatását tenné szükségesség, a válaszom ez lenne: egy sem. És nem csak most ez a helyzet, hanem az idő nagy részében. Zaj mindig van, fontos hír csak ritkán.

Vagy másképp megfogalmazva, ha az a kérdés, hogy milyen helyzetekben érdemes átalakítani a portfóliónkat, akkor azt tudom mondani: ha jól van összerakva, akkor szinte sosem. Ha rosszul, akkor persze azonnal.

Mindezek alapján a kimondottan hosszabb távú megtakarítók szempontjait szem előtt tartó modell portfólióm összetételén ebben a hónapban nem változtatok."

http://www.portfolio.hu/befektetes/budapest_szinte...


Fiatalabb generáció

#788011 Koffein
"A tőzsdéket a vevők uralták el Donald Trump megválasztása után, és most a beiktatása után is. Vélhetően ez nem annyira az új elnöknek köszönhető, hanem annak, hogy a ritka hosszúra nyúlt, 8 éves szakadatlan emelkedő trend eljutott abba a szakaszába, amikor már egy generáció nem is látott esést, nem is gondolják, hogy olyan még létezhet, így a pénzek a részvénypiacra vándorolnak."

http://privatbankar.hu/reszveny/orommamorban-uszik...

Ha ez így van, akkor idén még oldalazás lehet, enyhe emelkedés, jövőre, vagy azután lesz a szakadás... generáció ide, vagy oda, valahogy nem érzem reálisnak ezt az optimizmust... :)

Kisöprik a csalókat a tőzsdéről

#788007 Koffein Előzmény: #787843

igen, még 2500környén vettem bele, 6e.nél szálltam ki, szép haszon volt...

Kisöprik a csalókat a tőzsdéről

#787843 matgab Előzmény: #787840

Az RFV-nél is örül aki -50%-ban van csak...

Mondjuk lehet, hogy bevezették a tőzsdére és ott nem volt forgalom, de először olyan 2000-2500 forint között lehetett vele kereskedni emlékeim szerint...

A Kartonpack miért van h…

#765719 Koffein

A Kartonpack miért van hanyagolva? Kivezetés van, vagy mi a sztori? Gyj alapján tetszetős, csak a forgalom nulla....

Re: nincs cím

#762204 Kissherceg Előzmény: #761877

Három hónapon belül másodszor rontotta a világgazdaság növekedési kilátásait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) „a kiábrándító friss adatok alapján”.

A párizsi székhelyű szervezet csütörtökön megjelent jelentése szerint – amelyben a G7-országok, Kína, India, Brazília és az eurózóna növekedési kilátásait közölte – a világgazdaság növekedési üteme idén 3 százalékos lesz, 0,3 százalékponttal alacsonyabb a novemberi előrejelzésnél, amelyben ugyancsak 0,3 százalékponttal csökkentette a korábbi várakozását az OECD. A lassulás az OECD szerint állandósult, miután már semmilyen motor nem húzza a gazdasági növekedést, ellentétben az elmúlt évekkel, amikor a fejlődő országok növekedése kompenzálta a fejlettek lassulását.

GYerekek, emlékszik rá v…

#761871 JP

GYerekek, emlékszik rá valaki, hogy volt a BÉT-en valami csipkegyár, meg függönyöket gyártottak, úgy 2oo5-ig lehetett vele kereskedni. Mi volt annak az rt-nek neve?