Regisztráció Elfelejtett jelszó

EURUSD trade

Ki győz? Trump vagy a dollár?

#816828 TrendMan

Mindíg, amikor a dollár beerősödne Trump csinál valamit.

Odanyilatkozik vagy kirúg valakit.

Kirúgnia lassan már nincs kit, kifogy az eszközökből?

Vajon ki győz? Trump? Vagy a dollár?

Húzzák tovább a dodót, r…

#814383 TrendMan Előzmény: #814259

Húzzák tovább a dodót, rég volt ilyen erős.

Bár az elmozdulás még csak nagyon tiny-pini.

0,8 v 1,6 :o)

#801029 banyaiz Előzmény: #801000

Pl ami nagy hatású dolga lehet ha ígéretei szerint stimulálja a gazdaságot állami beruházásokkal, adóreformmal.

Ha ez sikeres akkor hozzájárul eu gazdasági fellendüléséhez is. Segíti ezt a lenti folyamatot, pozitív forgatókönyvet.

Csak amikor egy egészségügyi reformnál nem tud többséget szerezni, mert azon kívül , hogy a korábbi rendszert fel kell számolni nem tudta meggyőzni a képviselőket helyette jobbat vezet be. Ebből kiindulva ilyen államadósság mellett komoly állami stimuláció, az nagyon precíz terv kell legyen megszavazzák. Nagyon kis mozgástér. Főleg ha összebalhézik még a saját pártjával is ezen a kis mozgástéren belül.

Eddig nagyon érzelemdús az elnöksége az elmondható..:)

0,8 v 1,6 :o)

#801028 banyaiz Előzmény: #801000

kb félúton vagyunk a 0,8 1,6 között. Inga lengett vissza egy kicsit a nagy dollárerősödés után.

Szerintem a matek nagyjából annyi ha ecb is fed is normál ügymenet válságból kilábalás kamatok normál szintre feltolása útját végig tudja vinni . Akkor egy jelenlegi szintnél gyengébb dollár , és erősebb euró.

Piac most vsz leginkább azt árazza , hogy ECB-nél is vannak jelek , biztató jelek egyszer erre az útra tud keveredni. Francia választástól, Merkel - Macron tervig , különböző makroadatokig vannak biztató jelek. Nagyjából szerintem ezt árazta be ebben a bő félévben.

Valahol az ingának vissza kellene lengeni a nagy dollárerősödés után ha ez a fenti ideális forgatókönyv végre egyszer megvalósul. 10 évvel válság kitörése után. :) Elég keservesen megy.

Ebben Trump dolgai mennyire lesznek befolyásoló tényezők nem tudom megmondani. Egyelőre amit látok tele van kalanddal a feje, és nyomja a nagy szavakat olyan ügyekben amik nagyon nehéz kérdések. Pl ez a Kína elleni kereskedelmi háború. Ez nagyon nagy hatású dolog lenne. Csak szerintem akkora a kockázata ha nemcsak a felszínt karcolgatja benne, hogy megvan esélye csak szájkaratézik. Ami könnyen lehet sokkal jobb opció mintha tényleg mélységében belenyúl. Nem tudom megítélni milyen realitása van annak, hogy ő ebben drasztikus lépéseket tegyen. Vaddisznó a kommunikációja elnökként is.

0,8 v 1,6 :o)

#801000 Dr. ursi Előzmény: #800840

1,19 is volt az :o) de nézzük meg 2017.12.31-én vagy 2018.01.05-én telik le az egy év ?

Trump épp valami Kína ellenes kereskedelmi pü lépésre készül.

lehet meglépi azt, amit Kanadával már megtett ?

eredményt lásd. usdcad 10%-os arány javulás.

ha euval (némettel) is beleáll a konfliktusba, akkor lenne az vajon 50%-os eurusd arány javulás ? - mostani állapothoz képest már csak 35% persze :o)

0,8 v 1,6 :o)

#800860 banyaiz Előzmény: #800841

Minden a helyzetet egyedi tevő körülmény ellenére a legerősebb dollár az első kamatemelés előtt. Eddig megvalósult, szenvedősen de nagyjából ez történt. Járt egy picivel erősebb szinteken is, de hát az a helyzet egyediségéhez képest elenyésző.

Persze nincs lefutva még ez a meccs sok kérdőjel van. Azért messze még az az állapot mindkét jegybank normál kamatszinteken legyen addig még sok minden történhet.

Fed első kamatemelés 2015 decembere ha jól emlékszem, és 2014-ben már beárazta a dollár. Igaz, hogy lebegtették előtte vagy egy évig lassan emelünk, és így elnyújtották lehet több is volt mint egy év.

Eurónál szerintem 2 nagy hatás amit mondasz, hogy előre árazza a piac a várható qe csökkentést majd kamatemelést. Illetve az, hogy Macron Merkel terv ezt felgyorsíthatja.

Úgy érzem a kulcs az eur/usd-ben az eur zóna alakulása. Sikerül e belátható időn belül kamatemelés útjára térni, és ez a Macron Merkel vonal mit hoz.

Trump programjai hathatnak majd a dollár erősödésre de eleve elég erős a dollár, és elnézve az elnöki munkáját szerintem nagyobb a füstje mint a lángja a dolgainak. Bár ne kiabáljam el. :) Még nem telt el olyan sok idő meg lehessen ítélni.

Jegybanki mérlegeket küzdelmes lesz leépíteni. Olyasmit tudok elképzelni, vagy soha nem sikerül mert előbb jön egy újabb válság mint a korábbi szintekre visszaállna. Vagy ha sikerül is 10 éves időtáv. Persze közben nyilván nem mellékes Usában már itt tartanak, Ecb közben még QE csúcson pörög.


0,8 v 1,6 :o)

#800841 TrendMan Előzmény: #800840

Euro irányba hat az, hogy a spekik már az EKB szogirítását várják, még ha nem is mond az EKB egyenlőre semmit.

Trump részéről meg a dollár gyengítése akár tudatos politika is lehet, mert ez az exporterős amcsi cégeknek előnyös.

Akár az Apple tegnapi nagy ugrásában is szerepet játszhatott.

Dollár irányba hathat majd, ha Trump mégis kirukkol valamilyen látványosnak beállított gazdasági programmal.

Vagy ha a FED részleteket közöl arról, hogyan tervezi a kibocsátott overbrutál méretű kötvényállományt leépíteni.

0,8 v 1,6 :o)

#800840 banyaiz Előzmény: #786909

Ha nem is 1,6, de 1,16 megvan. :)

Egyszerűen elképesztő , hogy megint a tankönyvi forgatókönyv működik. A legerősebb a dollár kb mikor az első usa kamatemelés megtörténik. :) Minden különleges körülmény ellenére. Annyira éles helyzetnek gondoltam ezt, hogy usa már emel ecb lazít ami a csövön kifér, és a piac átlépett rajta pedig ez amcsiknak egy nagyon éles szitu lehetett volna tovább erősödik brutálisan a dollár.

Nem biztos így van de nekem az az érzésem nagyot dob az eurón , hogy várja a piac a Macron Merkel programot idénre . Ahhoz persze először Merkelt meg is kell választani. Aztán ez végre lehetővé teszi majd a kamatemeléseket ECB részről is. Szerény lassan 10 évvel a válság kitörése után.

Trump mit fog alkotni az talán még ködösebb a számomra mint korában. Veri a mellét mekkorát emelkedett a tőzsde mióta elnök, de konkrétan nem csinált semmit, viszont megígért mindent. Közben a twitteren van nagy szócsatákban. és nem látom ebből mi fog kisülni. Olyan dolog ami meghatározó gazdaságilag adóprogramja, beruházási programja stb amiket beígért és most is lebegteti folyamatosan. Nem úgy tűnik nekem ura a helyzetnek.

Mondjuk lehet az a legjobb ha csak a felszínt karcolgatja és a twitteren megváltja a világot szavak szintjén. :) Mert igaz ezzel nem hoz plusz pozitívumot de legalább az alap folyamatokat se rontja le. Lehet ez a legjobb verzió , mert költségvetésileg ilyen államadósság mellett valami nagyot de rosszat lép, akkor jobb lett volna ha marad a valóságshow műfajnál. :) Ezért talán nem is akkora baj ha megkarcolja a felszínt aztán twitteren fényezi évekig.


0,8 v 1,6 :o)

#786909 Dr. ursi Előzmény: #786890

és akkor elközelgett a növekvő (relatíve magas) inflációk és a továbbra is nulla közeli kamatok kora :)

0,8 v 1,6 :o)

#786890 banyaiz Előzmény: #786825

Majd kiderül. :) Van egy olyan furcsaság is, hogy rövid távon eur gyengülés jó az eurós tőzsdéknek pl dax. pl kisebb piaci para de az euró erősödik. Miközben az igazi erősödése az lenne ha végre jöhetne a kamatemelés , és igazán a tőzsdéknek is az lenne a megnyugtató ha végre a gazdaság lehetővé tenné az ecb kamatemeléseket.

Hol van Trumpnak a gazd polja mint érdekesség az idei évre messzebb nézve is eur/usd-re.

Szóval ember legyen aki kibogozza, hogy mi merre innen.

0,8 v 1,6 :o)

#786889 banyaiz Előzmény: #786812

Az izgalmas benne vsz, hogy az egész világ alakulása benne van kis túlzással. Annyi minden hat rá, USA mint vezető gazdaság, EU mint szintén nagyon komoly gazdaság az összes spéci jellemzőjével. Önmagában az euró már egy izgalmas téma.:)

+ tartsál dollár alapon pénzt vagy inkább euró alapon , vagy inkább forint alapon , nem is egy tőkeáttétes spekuláció csak úgy mezei módon miben érdemes inkább.

Jó nem egy olaj ami napi 10%-okat ingadozik ha rájön az 5 perc. :) Még szerencse.

0,8 v 1,6 :o)

#786825 Dr. ursi Előzmény: #786808

:o) ma jött ki egy német infla. elég magas lett. és már az ekb kötvényvásárlási programját fékeznék egyesek.

fény az alagút végén ? :o)))

0,8 v 1,6 :o)

#786812 Stef Előzmény: #786808

Szerintem tök unalmas téma... hónapok/évek kellenek amíg kibontakozik az árfolyam:

https://www.tradingview.com/x/dIAzpc2o/

Ha és amennyiben idén nyár végére meglesz a 0.95 akkor a következő cél 1.7-1.8 és/vagy 2025-re éri ezt el...

Szerintem mezei embernek ezt lehetetlen lekereskedni, mert 1 trédre nem lehet alapozni semmit. Főleg nem havi charton.

Érdekes dolgok D1 TF alatt vannak :)

0,8 v 1,6 :o)

#786808 banyaiz Előzmény: #786698

Izgalmas téma . Elvileg a legerősebb dollár az első FED kamatemelés előtt mint hírek előre árazása.

Nagyszerű ez a múltbeli tapasztalat egy gond van , hogy most elég speciális a helyzet azzal, hogy más fázisban van Usa és a eur zóna kamatemelés témában.

Leginkább azon fog múlni vsz mennyire tűnik közelinek az ecb kamatemelés majd az idei gazd adatok alapján. Ha jönnek a jó adatok és mondjuk jövő évre elkezdi árazni a piac a kamatemelést akkor nem lesz komoly dollár erősödés innen.Sőt komoly gyengülés is benne van eurral szemben.

De ehhez nagyon kellene az, hogy piac elhiggye , hogy a lazításnak belátható időn belül vége EU-ban. Kellene néhány olyan adat ami alapján lehet abban hinni, hogy jövőre már kamatemelés megindul.

Ha ilyen nem lesz akkor hát nem tudom mi mást tudna csinálni az eur mint gyengülni a dollárral szemben.

Nem most kezdenék el dollár erősödésre játszani. De ettől még bőven paritás alá mehet, csak elég veszélyes sztori .

Erősödésre teszel gyakorlatilag arra fogadsz, hogy az EU tovább vergődik, és közben amcsik emelgetik a kamatokat, és mindez egy elég brutális dollár erősödés után még bónuszként. :) Ettől függetlenül bejöhet mert nyoma nem látszik mikor tud kamatot emelni az ECB.

Csak nekem az a félelmem, hogy ennek az egésznek az árazása már évek óta tart eur/usd-ben komoly dollárerősödéssel. Így izgalmas még arra tenni, hogy komolyat erősödik innen még. Sokkal izgalmasabb mint amikor ez a folyamat megindult.

Lásd olaj pl dollár erősödés is betett neki , lehetett 40 dollárnál is shortolni, sőt 30 dollárnál is, még azon is lehetett keresni, csak kicsit neccesebb mint 100 dollár körül shortolni események előtt. Mint események kellős közepén mert könnyen 30-ról ugrik 50-re.

Valahogy így vagyok az eur/usd témával is.