Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

HALDORÁDÓ

#812474 banyaiz Előzmény: #812406

Kijött 2 új unicat orsó. Fogom a fejem kicsit mert tavaly vettem az Xdragből 6000-est 10000-est, és 14000-est a teljes sorozatot. Erre most kijött két új 2018 -as Giant , nagyon komolynak néznek ki. Jobb lett volna várni vele igaz nagyon meg vagyok velük elégedve, de ezek az újak még jobbnak tűnnek.

Nézz rá arra ha érdekel esetleg Unicat Warlock Giant, vagy ez a másik https://www.nordfishing77.at/uni-cat-outrigger-gia..., Tetszenek a paraméterek van benne anyag.

HALDORÁDÓ

#812467 banyaiz Előzmény: #812406

Nem voltam még olyan helyzetben kezdenem kellett valamit egy ekkora hallal. :)

Ha el akarod vinni akkor azért lehet vele több mindent kezdeni eladástól, a hűtőládáig.

Legjobb elengedni, jó érzés lehet egy ilyen gyönyörű halat visszaengedni hadd ússzon tovább. De nem tudom én se mit csinálnék vele mert ha elengedés azt jó azonnal megtenni, elpusztulhat ha sokat fényképezik, mérik a súlyát, húzzák vonják ott. Megfogod kicsit gyönyörködsz benne és visszaengeded. Ha nem így engedik vissza akkor nagyon profin kell bánni vele mérésnél, pányvázásnál stb ne sérüljön ekkora nagytestű hal. Össze vissza veri magát aztán hiába engedik vissza .

Ez sajnos csak elméleti kérdés jelenleg a számomra. :)

Néhány jó harcsapörköltet is lehetne éppen főzni belőle . Az is szempont lehet azért ekkora harcsa azért nem kevés halat megeszik egy évben.

De most úgy gondolom elengedném mérés minden nélkül. Talán egyszer a gyakorlatban is dönteni kell erről. :) Ahhoz még sokat kell harcsáznom, nem csak harcsázgatni.

HALDORÁDÓ

#812406 KawaBazsy Előzmény: #812403

Én egy ilyen nagy hallal már nem tudnék mit kezdeni, ahhoz túl sok. Pár kilós süllő, csuka érdekel inkább. :-)

Jah, a Li-ion áramforrások sokkal könnyebbek, ez is az egyik előnyük.

HALDORÁDÓ

#812403 banyaiz Előzmény: #812187

Lítium aksikat nézegettem, nagyon jók vannak. Kis súlyban nagyon tartós cuccok lehetnek , nem kell cipekedni 30 kilós akksikkal. Vannak 10 kiló körüli súlyban 200-300 amperórások. Csak arany árban vannak az a hátrányuk. :)

Na itt van egy kis harcsatörténet Szálkai tóróhttp://horgaszat.network.hu/kepek/horgasz_kepek/na...l.

Ez a csóka aki a hal szájánál áll a képen ugyanaz aki most fogta a 90 kiló felettit. Csak kb 20 évvel idősebb kiadásban. Már akkor is nagy harcsás volt. Aki pedig fogta a képen lévőt aki guggol nem akármilyen harcsahorgász. Drávától a Dunáig hírhedt figura. Néha összefutok vele Szálkán szokott sátorozni ott , vagy csónakkal a vízen. Több tóról kitiltották már annyira sok halat fogott. :) Ügyes horgász , de nagy halfarkas. Szálkán is ami harcsát kifogott főleg ívási időben. Ezt a nagyot is íváskor fogta ami a képen van. Be is tiltották szerencsére ívás alatti harcsázást mert ami ott ment minden eszközzel. Rengeteg harcsát nagyokat íváskor könnyebb megtalálni aztán hordták el. Tonnaszámra szó szerint.

Ez a képen nyolvanegynéhány kilós volt de már 20 évvel ezelőtt. Korábbi tórekord.

HALDORÁDÓ

#812183 Fornit Előzmény: #810596

En petzl Tikkina-t vettem, de fagypont korul vagy az elemek xartak be, vagy maga a fejlampa.

https://www.teol.hu/toln…

#812181 banyaiz

https://www.teol.hu/tolna/husz-eves-torekord-dolt-...

Rekord példány kedvenc vizemből. Hát ez gyönyörű jószág, vissza kellett volna ereszteni hadd nőjön még. :) Képek alapján nem úgy néz ki visszaengedték. Nem hiszem ez volt a legnagyobb a víztározóban laknak ott még hasonlók szerintem. Ismerem a horgászt aki fogta szinte mindig csak harcsázik sok nagyot fogott már.

HALDORÁDÓ

#810612 banyaiz Előzmény: #810596

Szóval halászlére pályázol.

Még nem tudom mi lesz a menü. Tegnap szerettem volna fogni süllőt, de nem jött össze. Viszont mellettem 3 db-ot fogtak . Párszáz méterre mellettem. Az egyik olyan 4 kg környéki volt a másik kettő is olyan 2 fölötti. Más horgászt nem láttam kilométeres körzetben. Ez a jó ilyenkor nincs tömeg , mindenféle turisták nem bohóckodnak ott. :)

Ha nincs friss fogás kénytelen leszek a fagyasztóból valamit lehalászni. De még pénteken valószínű kimegyek úgy terveztem.

Lámpák ügyben, elég sok pecás nagy fényerejű cuccokkal nyomatja éjszaka, semmi sem okoz nagyobb örömöt mint mikor 300 méterről végigpásztázza a vizet , felszínen horgászom aztán hirtelen nappali világosság. Nem tudom mennyire zavarja meg a halat , de jót nem tesz vszínű. Pakolásnál ha nagy fényt akarsz akkor inkább jó lehet vsz.

Amit mostanában használok egy lámpás, többféle fényre állítható. Vörös fényt szoktam horgászat közben ha szerelek, vagy csalizni ilyesmi. Van nagyobb szórású fehér fény rajta ha pakolok. + fejlámpa ha fárasztásnál kell pl de abban is láttam több pecásnál zöld , kék fényűt ne süsse a halak szemét. :)

HALDORÁDÓ

#810596 KawaBazsy Előzmény: #810589

Már megvettem a halasnál a karácsonyi potykát (2.37 kg belezve), úgyhogy nem kell horgásznom. :-)

Meg vettem agy kva jó, cree ledes lámpát Kínából, Picike, 24 gramm, de 550 lumen jön ki belőle. Éjjeli horgászatnál is hasznos lehet. :-)

http://www.lumintop.com/tool-aa.html

HALDORÁDÓ

#810589 banyaiz

Ezt nézegettem nagyon komoly céget csináltak. Tőzsdére is bejöhetne ez a cég mérete alapján mára. Emlékszem még 90-es években Mahor-ban Döme elkezdett írogatni. Felfigyeltem a cikkeire, milyen beleélő horgász. De már akkor mindig belecsempészett egy kis reklámot is. :) Akkor még nem a mai 90% reklám 10% horgászat hanem fordítva az arányok. Ami jobban tetszett . De ettől függetlenül amit ezek a kis magyar piacon ebből összeraktak az komoly. Bármilyen horgászboltba bemegyek Haldorádó cuccok hegyekben állnak. Környező országokban is ott vannak valamennyire.

Feltörték a csónakomat. …

#810440 banyaiz

Feltörték a csónakomat. Megyek süllőzni és azt kellett látnom valami okosgyerek kifeszítette az orrborításnak a pántját. Szájbilincseket ellopták volt vagy 5 db bent, közte jó harcsára való is , egy lip gripet szerencsére csak süllőzőt. Harcsázót nem ott tartottam de jó.

Viszont volt bent egy jó perlon varsaszákom, és merítószákom azokat nem vitték el. Szerintem nem vették észre mert az ülésdeszka alatt voltak.

Jól indult a horgászat egyből felébredtem hajnalban.

Egy igazi gyöngyszem. …

#803559 banyaiz Előzmény: #803539

Egy igazi gyöngyszem. Nem tudom milyen lehet a halfaunája , vízmélysége is csinos lehet elnézve a környezetet, nem kis mederesések lehetnek vsznínű, akadók is gondolom.

https://444.hu/2017/09/1…

#803504 banyaiz Előzmény: #803318

https://444.hu/2017/09/18/gigantikus-embermeretu-t...

Mekkorára megnőnek ezek a busák, lassan nagyobbak mint a legnagyobb harcsa. Nem tudom gondoltak e erre annak idején ilyen nagyra megnőhetnek. :) Mikor nálunk busa halászat volt ott is láttam sokat amik saccra 50-60-as méretek voltak.

Milyen szép ez a tározó egyébként. Meghorgásznám a pályát. :)

Északi part

#800589 MGHUN Előzmény: #799959

Mi a véleményed amúgy az északi part halbőségéről? én mindennapos horgászattal se Tihanyon se Révfülöpön, se Zánkán se sehol nem fogtam többet egy hét alatt, mint két darab 10 cm-es sügeret. Akarattyán egyszer fogtam gy szép 60 cm-es balint a part 5 méteres közelében. azokhoz a balinokhoz az orruk elé kell dobni a csalit, de akkor nagyon gyorsan kap. de sajnos a fárasztási idejük nem annyira hosszú és a húsuk is szálkásabb, mint a pontyé.

Ilyen halakból rossz éte…

#800026 banyaiz Előzmény: #799959

Ilyen halakból rossz ételt csinálni lenne a művészet. :)

Nálam most nagyon csúsznak a halételek ilyen melegben, sok mindent lehet rá kortyolni de nálam most a sláger friss kertben termett szederből turmix, bele citrom, szóda, vagy vízzel felönteni, lehűteni. Nagyon jól terem most a szeder nem győzzük leszedni.

Voltunk Badacsonyban nya…

#799959 KawaBazsy

Voltunk Badacsonyban nyaralni, megint jót "horgásztam". A gyenesdiási halsütőben bevágtam egy majd félkilós süllőt, Tomajban meg megkostoltam a 2015 év strandkajáját, a Kalóz büfé fish and chips-ét. Ez harcsából volt, s ez is nagyon fini volt. :-)