Regisztráció Elfelejtett jelszó

Egy kis összegzés..

Kimutatás

#792296 Hotibo

Köszönöm, igyekszem óvatosan, de apránként feljebb és feljebb lépni. Az igazsághoz még pár tétel hozzátartozik, ami nem szerepel a grafikonon, például a pillanatnyi lebegő veszteség, ami márc végével 0% körüli érték volt, ebből viszont kitűnik, hogy bizony az évet -5-6% körüli lebegővel kezdtem. Viszont van még egy tétel, ami némiképp szépíti ezt, hogy a jutalékok, és egyéb utalási költségekre elment a tőke 4%-a, ami természetesen nem levonandó az értékekből, mivel eleve minden pozíció jutalékkal terhelt eladási áron szerepel. Kvázi előre beleszámolom ezt is a nyitottakba. Az adó viszont nem szerepel, kivéve ugye az osztalékoknál, mivel ott levonásra kerül már kiutalásnál. Illetőleg a tőkeemelés azért szerepel, mivel egyértelműen lapítja a grafikonom, természetesen csak attól a ponttól kezdve, ahol bekerült.

Jelen esetben ugye jó a kép, de ha rossz lenne, akkor is ugyan ennyire fontosnak tartom, hogy az ember kimutatást csináljon a kereskedéséből, hogy hol tart, merre megy, visszakereshetők a hibák, hogy hol lehetett volna többet nyerni, vagy kevesebbet veszteni, csökkenteni a kockázatot, költségeket, stb.


2017 Q1

#792194 Hotibo

Azt kell mondjam, még a sok zökkenő ellenére is, jól sikerült eddig az évem, félek nem lesz ez sajnos így végig, már most márciusban is érezhetően megtorpantam, mondjuk ez betudható az előnytelen pillanatban vásárolt olajnak. Nem tudom mennyire szakszerűtlen ahogy elneveztem a vonalakat, de azért szerintem érthető lesz, hogy mire gondolhattam vajon. Január eleje sajnos nincs meg részletesen, csak az év eleji nyitó érték, mivel akkor még nem írtam a napi záróértékeket a nyitott pozíciók alapján, utólag lehet azokat is visszakeresgélem. Érdekesség képen nem csak forintban van meg, hanem eur-ra és usd-ra is mindig átszámolom.


én is jól veszek bele a …

#790502 matgab Előzmény: #790477

én is jól veszek bele a részvényekbe, az egyetlen baj az, hogy utána mindig esik 10%-30%-ot... :-)

eddig bull piac volt. El…

#790501 matgab Előzmény: #790491

eddig bull piac volt. Elég volt ráülni és kivárni amíg nyerővé vált a papír.

Lehet, hogy ezek az idők most elmúltak és új stratégiákat kell kidolgozni...

Nem tetszik ez a hét edd…

#790491 Hotibo

Nem tetszik ez a hét eddig: -1,64% Nagyon nem találom el. Túl sokat variálom, jobban kéne ráülnöm, persze most addig addig piszkáltam, hogy kénytelen is vagyok egy részére ráülni -.-

nagy hibám még, hogy jól…

#790477 Bendeguz Előzmény: #790315

nagy hibám még, hogy jól veszek bele a részvényekbe, megy gyorsan 20-30%-ot és képtelen vagyok eladni időben, aztán kiszállok 0-5% nyerőben :( ezt még tanulnom kell

jobb realizálni túl hama…

#790321 matgab Előzmény: #790315

jobb realizálni túl hamar a nyerőt, mint túl későn a bukót... :-)

Hát köszönöm, remélem tö…

#790315 Hotibo

Hát köszönöm, remélem több nagy bukónk nem is lesz a jövőben sem. Azóta én is óvatosba csinálom, bár néha vannak certizések, azok okoznak egy kis ingadozást, de mindig csak a tőke kis százalékával játszom meg, és csak ha már van némi pluszom. Én is inkább külföldieket veszek (BETa), magyarból csak ANY, GSpark, meg Richter, amihez hozzá merek nyúlni, bár most iszonyú drágának tartom mindhármat. Jellemzően inkább a nagy múltú osztalékos papírokat nézegetem, néha kis deviza vagy nyersanyag certi. Sajnos még mindig túl hamar realizálom a nyerőket, a szép kifuttatás még mindig nem megy jól.

Ügyes vagy, gratula! Én …

#790267 Bendeguz Előzmény: #789721

Ügyes vagy, gratula! Én kezdőként freesofttal feleztem, aztán meg rfv (estar)-ral is feleztem, közben voltak plusszos tradek is, szóval amire otthagytam a magyar tolvaj pöcegödröt, addig leharmadoltam a tőkémet. Azóta USA-ban játszadozom, és szépen halad a karaván, de jóval megfontoltabban és kockázatkezeléssel megyek előre. Grafikont nem tudok mutatni.

2012.04-től mostanáig. E…

#789721 Hotibo

2012.04-től mostanáig. Első, illetve egyetlen számlám, szóval az első próbálkozások is mind benne vannak, vagy is minden eddigi kereskedésem. Hobby, de éles számla, amolyan malacpersely, ha nulláznám se rokkannék bele, de ettől függetlenül komolyan veszem nagyon is. 5 év alatt nulla kezdőtudással sikerült -5,2% hozamot elérni, szinte már már nullában vagyok. A grafikon realizálások időrendi sorozata (kb 320db trade) és a mindenkor átlag tőkére vetített nyereség/veszteség százaléka. Jól látható benne a tanulópénzes bukás, durván -50% amit egy éves várakozással és két rettentő rossz pozival sikerült összehoznom (csodavárás).

2016

#789713 Fornit Előzmény: #789704

Tavaly januárban bekattant pár stoppom, aztán abból dolgozgattam le az első félévben. A brexitkor leépítettem, mert utána nem igazán tudtam figyelgetni, sőt még amit vissza akartam venni azt sem tudtam. 2. félév jobbára inaktív, néhány menet közben berakott order teljesült, de eladás nem volt.

Így lett egy kicsit furcsa az év, a realizált eredmény minuszos, a számlaérték változás meg +2,66%, mert lebegő minuszokkal mentem be 2016-ba és plusszokkal jöttem át.

Most viszont vásárolgatok össze-vissza, jobbára az usa topicba irogatom be őket.


2016

#789704 Bendeguz Előzmény: #789668

Na de tényleg! Alig látszik benne mozgás, az se vészes. Miket veszel? Van trader topicod már itt a stokin?

2016

#789615 Bendeguz Előzmény: #787335

mi a stratégiád? beteszed magyar bankba és kamatadóval, meg számlavezetési díjjal csökkented a vagyonod? :)

2016

#787335 Fornit

2016
-1,46% Nem túl fényes hozam.

Linket vmiért nem engedi beszúrni, be köll írni elé hogy: https, oszt meg lehet nézni az éves pörformanszot. (jobbára elég inaktív grafikon)

://s29.postimg.org/oze7bnplz/graf16.png


Re: 2015

#761131 KawaBazsy Előzmény: #761069

Mióta kivágtam a részvényeim mínuszban, azóta mennek el az ingatlanaim, kellemes haszonnal. Igaz, pár évet ültem rajtuk is.. :-)