Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pannergy fórum

KItores

#778731 Ddavid Előzmény: #778683

Nem tudom a 300 millas keretbol hany napi 3000 db ment el, de azert az gyngebb napokon is garantalja a vasarloerot 500-ig.

KItores

#777632 Pyxis Előzmény: #777621

Bezony!

Ez most nem kamu felhúzásnak tűnik. Már csak arra kell vigyáznom, ki ne csavarják a kezemből 500 alatt.

Re: Hivatalosan is átadták a PannErgy győri beruházását

#769543 Pyxis Előzmény: #761834

Terv szerint veszik magukat, de már kecsegtetni sincs kedvem :D

Re: nincs cím

#747594 Kissherceg Előzmény: #747173

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata, a DoverDrill Kft. a tulajdonában álló ingatlant és visszasajtoló kutat értékesítette

A PannErgy Csoport stratégiai célkitűzése geotermikus projektek fejlesztése és azok minél hatékonyabb működtetése, továbbfejlesztése és bővítése. Ehhez a célkitűzéshez a Társaság folyamatosan alakítja és illeszti a legmegfelelőbb tőkeszerkezetet és eszköz-forrás struktúrát. Ezzel összhangban a DoverDrill Kft. értékesítette a tulajdonában álló Kistokaj külterületén elhelyezkedő kivett beruházási területet, a rajta elhelyezkedő visszasajtoló kutat és a kút hasznosításával kapcsolatos bizonyos jogokat.

Az értékesítési ár 1.690 millió forint, mely vételárat vevő eladóval együttműködve egy összetett finanszírozási struktúra igénybevételével teljesít. Vevő a termálkutat a Miskolci Geotermikus rendszer szolgálatában vállalja hasznosítani, a MIGE Zrt. és Kuala Kft. összesen 4 db termál kútja működésének és kapacitásának támogatására. Az érintett felek közötti jövőbeni együttműködés a tranzakciót megelőző, eredeti szolgáltatás árazási feltételek mellett folytatódik.

A tranzakció során az érintett felek – beleértve kapcsolt vállalkozásaikat – ésszerű és hasonló ügyletek során szokványosan alkalmazott kötelezettségvállalásokat eszközöltek és jogokat szereztek egymással szemben.

A tranzakció eredményeként a PannErgy-nek IFRS szerinti megközelítőleg 1,1 milliárd forint egyszeri egyéb eredménye – nyeresége – keletkezik.

Re: nincs cím

#747173 Janicroft Előzmény: #747058

Nekem azóta gyanús az egész Pannergy mióta a RadioCafé-n az Erstés elemző 1600 forintra várta és azt mondta hogy ez a részvény a nyugdíjcélú megtakarításaink legjobbika lesz. Hát ha valakinek így van akkor azt nagyon sajnálom...

Re: nincs cím

#747057 Kissherceg Előzmény: #740709

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata a CSRG Energia Zrt. 40%-os tulajdonrészt szerez a GEO-WENDUNG Zrt.-ben.

A PannErgy geotermikus projektjeinél stratégiai cél a rendelkezésre álló hőforrások minél nagyobb arányú hasznosítása. Az elmúlt években Miskolcon kiépítésre került a PannErgy geotermikus távhőtermelő rendszere. A kitermelt, átlagosan forráspont közeli geotermikus fluidum többek között az Avasi lakótelep fűtésére és a belvárosi fogyasztók kiszolgálásához kerül felhasználásra. A felhasználást követően jellemzően 55-60°C-os a visszatérő geotermikus folyadék, amely a földkéregbe visszasajtolásra kerül.

A Miskolci Geotermikus Projekt esetében az egyik legnagyobb ilyen másodlagos hőhasznosítási potenciál a GEO-WENDUNG Zrt. projektje, amely a Kistokajt, Mályit és Nyékládházát környező mezőgazdasági és ipari övezetet ellátó, geotermikus bázisú távhőrendszert kívánja megvalósítani. A GEO-WENDUNG potenciális ügyfelei oldaláról évi 120.000 GJ hőenergia tekintetében rendelkezik az infrastruktúra kiépítését megelőző fejlesztési időszakhoz igazodó szándéknyilatkozattal.

A PannErgy kifejezett érdeke a projekt időben, azaz 2015. november végéig történő megvalósulása, így minél nagyobb hőmennyiség, minél alacsonyabb fajlagos költségszintű értékesítése. Ennek elősegítése érdekében a PannErgy Csoport tagja, a PEGE Zrt. 100%-os tulajdonában álló „CSRG Energia” Zrt. (korábbi nevén Csurgói Geotermia Zrt.), szakmai befektetőként részt vesz a GEO-WENDUNG feltőkésítésében egy hazai kockázati tőkealap egyidejű tőkeemelése mellett. A CSRG befektetésének összege 250 millió forint, 40%-os részesedést eredményezve a GEO-WENDUNG Társaságban. A belépő új tulajdonosok és a meglévő 43 részvényes szindikátusi szerződést kötöttek jövőbeni tulajdonosi együttműködésük szabályozására, amely szerződés a hasonló tranzakciókra jellemző jogokat és kötelezettségeket alapít a résztvevő feleknek.