Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fegyverek

Nem csak egy 230 kilós v…

#790804 MGHUN Előzmény: #790076

Nem csak egy 230 kilós vadkoca tud gyilkolni... Elég, ha az a malac kb 60 kilós is, úgy belénkfut, hogy ottmaradunk, és a könnyebbek még gyorsabbak is, szóval a menekülés lehet hogy nem a legjobb választás. Erre lennének jók ezek az eszközök (nyílpuska), de ugye, az már vadászatnak tudható be, amiért fizetni kell, nem is keveset, (és már megint a pénznél vagyunk, ami,mint tudjuk sajnos fontosabb, mint az emberi élet)

Vaddisznót leütnéd az a …

#790076 banyaiz Előzmény: #789516

Vaddisznót leütnéd az a veszély szerintem nem fenyeget. :) Tavaly ősszel, inkább tavasszal volt talán autóztam haza vadvízországból aztán az út széléig erdő egy kis füves sávval már sötét volt. Messziről csak azt láttam egy domb van az út mellett. Odaértem egy akkora anyakoca volt az a domb amekkorát én még nem láttam, tényleg mint egy domb nagy jószág volt kb olyan 8-10 kismalac körülötte ott kajáltak valamit a malacok. Anyakoca mozdulatlanul állt, lelassítottam nagy ívben kikerültem, nézegettem közben. Nem mentek el, malacok rá se bagóztak az egészre. :) Egy ilyennel mikor a malacait védi összefutsz valahol az erdőben hát gyorsan fel a fára ha van még idő rá, vagy futás árkon bokron. :)

Ez a legerősebb nyílpuska...

#790069 MGHUN

Ez a legerősebb nyílpuska a világon. Scorpyd ventillator nyílpuska, (kurva drága) egy átlagos, 25,5 grammos nyilat 440 fps kezdősebességgel tud kilőni. Még az a szerencse, hogy magyarországon a nyílpuska tartása engedély nélkül, legálisan lehetséges, és akár házi készítése is. Képtalálat a következőre: „scorpyd crossbow”

EZ, egy álom lenne számo…

#789516 MGHUN Előzmény: #789275

EZ, egy álom lenne számomra. én is sokat járom a természetet, és én is az alapműveltség részének tekintem az ismeretét, de ha megtámad egy vaddisznn és fel akar öklelni, majd én önvédelemből pl. leütöm, akkor nem hogy örülhetnék, hogy élek, "állatkínzásért" akár börtönbe is kerülhetek, a milliós bírságot nem is említve. Szóval jól el lett baszva ez a világ...

Nevetséges indokokkal mindet betiltanak. Nevetséges már, hogy mi mindent. Azt hiszik, hogy az ember balfasz és ha csúzlizik az erdőben akkor az azt jelenti, hogy agyon is lő valakit... Iszonyatosan idegesítő... Annyira szeretnék egyszer egyet járni valamelyik erdőben egy jó kis sig sauer mcx távcsöves légpuskával, és lőni egy fácánt, majd egy jó levest főzni belőle.. Ez már lehetetlen, mert légpuskával nem szabad vadászni (eleve faszság, mivel az éles lövés után is elfut a vad sokszor akár több száz métert) És ha lehetne is akkor vennem kéne egy !!!!ERDŐT!!!!, hogy magánterületen végezzem a vadászatot, valamint még egy halom papírmunkát is el kellene végeznem egy rakat pénzt befizetve , hogy a vadászat saját területen lehetséges legyen. Ez meg már mind a pénzről szól... Mint minden ebben a világban.

:) a törvény nem annyi…

#789275 Ibiza Előzmény: #789270

:) a törvény nem annyira engedi.. irtam mindig volt csúzlim.. csak azt lőttem le amit megettünk..

Ma már minden valakié..belépés engedéllyel..stb stb.. régebben járhattad erdőt mezőt.. szedtél gombát..horgászhattál vadvizeken.. halásztunk kassal... vadásztunk csúzlival.. szedtünk fácán és vadkacsatojást.. nem mindet vettük ki..1-2 darabot.. utána baromfiudvarban felnevelték.

Kimentünk reggel ebédre vergődtünk vissza.. néztük állatokat.. mezőn hanyat fekve a felhőket.. szerettem egyedül is cserkelni..kanális parton órákig elüldögéltem.. mindent néztem..halat madarat bogarakat.. felmásztam virágzó hársra..cseresznyefára..zsongott az egész.. ettünk mindent vadkörtét..cigánymeggyet.. kökényt.. akácot..gledicset.. papsajtot..

Minden hangról tudtam/tudom mi az.. egér róka nyúl fácán hangja..

gyönyörű volt.. azt gondolom a természet ismerete a műveltség része kellene legyen..

sokaknak nincs hozzá érzékük eszük...kell hozzá szem.. meglásd a dolgokat..összefüggéseket..

Pedig nagy élmény lehet …

#789270 MGHUN Előzmény: #789268

Pedig nagy élmény lehet egy vad kilövése éjjellátón kereztül, de megértem, amit mondasz. Azért szerencsére airsoft-ra még lehet szerelni éjjellátót és játk közben használni :)


ha vadásznék akkor még t…

#789268 Ibiza Előzmény: #789185

ha vadásznék akkor még távcsövet sem használnék.. 250-500méterről lelőni az állatot ..mitől vadászat..

vagy az etetésre szoktatott vadat puskavégre kapni..ez mi?

nekem gagyi..

cserkelni lapulni kúszni.. mindig volt csúzlim légpuskám..azzal cserkelni fácánt foglyot nyulat.. a világ legszebb dolga volt.. azt sem bántam ha nem sikerült elejteni.

Az még nagy kár, hogy éj…

#789185 MGHUN Előzmény: #776687

Az még nagy kár, hogy éjjellátó távcsövek használatát vadászat közben nem engedik, főleg még az , hogy a 3. generációs éjjellátók tiltva vannak... Mondjuk, ha a 2+ generációsak kerülnek 400.000-1.000.000-Ft-ba, akkor a gen.3.-nak horribilis árai lennének.