Regisztráció Elfelejtett jelszó

usdhuf

Hozzáértők azt mondják,h…

#816594 Boby. Előzmény: #816593

Hozzáértők azt mondják,hogy ennek oka a fizetési mérleg adatokban keresendő....,de annak meg majd jót tesz Trump vámháborúja.

"Az Alap árfolyama nagyo…

#814928 Boby. Előzmény: #814926

"Az Alap árfolyama nagyot esett januárban. Ebben leginkább a dollár gyengülése játszott szerepet, a dollár index a hónap folyamán mintegy 3.5%-ot vesztett értékéből. Január végére a dollár long pozíciót az Alap eszközértékének mintegy kétszeresére növeltük. Dollárban soha nem volt még ilyen magas euróval szemben a short pozíció, emellett a kamatkülönbözet az euróhoz képest folyamatosan nő, a történelmi csúcsok közelében van, várhatóan tovább is fog emelkedni, ez a két tényező véleményünk szerint jelentős dollárerősödéshez fog vezetni 2018-ban. Amikor utoljára így mozdult el és ekkora volt a kamatkülönbözet -1999-ig kell ehhez visszamenni -, akkor az EURUSD árfolyam jellemzően 1-1.1 között mozgott. Az EKB várakozásunk szerint ráadásul nem fogja elsietni a kamatemelést, igazából még arról sincs szó, hogy mikor kezdenék azt el. A forint short méretét is jelentősen növeltük - a hó végén az Alap mintegy 85%-a -, mert úgy gondoljuk, hogy a jegybank hosszú hozamokra gyakorolt óriási nyomásának végső célja a forint gyengítése. Különösen érthetetlen miért most próbálja lenyomni a hosszú hozamokat az MNB, amikor a fejlett világban beindult a hozamemelkedés, itthon pedig egyre komolyabb inflációs nyomással kell számolni. A jegybanki swap aukciókon véleményünk szerint mintegy 200 bázisponttal a fair érték alatt (ami a nem manipulált lengyel 10 éves swap hozamnak felel meg) kínál 10 évre kamat swappolási lehetőséget a bankoknak, amiből minden bizonnyal óriási veszteségre számíthat legkésőbb akkor, amikor abbahagyja a swap tendereket, hiszen akkor a hozamok majd beállnak egy fair, a piac által kialakított szintre. A január végi bankközi 10 éves hozamszint még mindig 1.2%-kal elmarad a lengyeltől, ez a különbség a jegybanki intervenció megszűnésével el fog tűnni, amiből az Alap nagyot fog profitálni. A forint pedig, mint alacsony hozamú deviza, egy kamatemeléstől elzárkózó jegybankkal, különösen sérülékeny lehet egy globális hozamemelkedés esetén. Az ezüst long méretét az árfolyam emelkedésével párhuzamosan elkezdtük visszavágni, arra számítunk, hogy a nemesfémek árfolyama továbbra is sávozni fog, így a sávtető közelében érdemes lehet nyereséget realizálni. Az Alap árfolyamának alakulásában meghatározó a dollár, az ezüst, a török líra long, illetve a forint, a koreai won, dél-afrikai rand, lengyel zloty és a magyar kamat short."

OTP Emda, Büki Bandi, csakhogy legyen itt egy fundás megközelítés is.Nálam amúgy állandó helye van a portfolióban.

Én is ugyanígy vagyok ve…

#814926 Boby. Előzmény: #814921

Én is ugyanígy vagyok vele,bár nem is volt célom a rövid tréd.248 körül járt a kurzus a váltáskor,most usd pénzpiaciban alapban termel némi hozamot és várja, hogy 10% körül erősödjön az árfolyam.Amúgy nem vagyok egy csártista gyerek,de Ad ezt a mozgást ( mármint a dollár gyengülő trendjére gondolok )szépen megrajzolta előre.Gratula neki innen is!

Erős a gyanúm, hogy holn…

#814138 TrendMan

Erős a gyanúm, hogy holnap USD/HUF Long vételem lesz.

A nyersanyagokon elért e…

#812823 Boby. Előzmény: #812822

A nyersanyagokon elért eredményeimet tette semmissé ez az euro erő.

Közvetlen pozim nincs be…

#812822 Boby. Előzmény: #812821

Közvetlen pozim nincs benne,de szívem szerint én dollár erősödést várnék.

Igen, ő nem említett árf…

#812808 TrendMan Előzmény: #812789

Igen, ő nem említett árfolyamcélt, de erről a szintről jött, ezért gondolom, hogy ha globálisan mindenki kamatot emel majd, akkor kb. addig kellene visszakorrigálnia - sőt, ha az eurozóna nagyon vitézkedik, akár tovább. (??)

Nem most olvastam az írá…

#812789 Boby. Előzmény: #812773

Nem most olvastam az írását,de nem emléxem, hogy targetet említett volna.Inkább csak azt magyarázza a ráébredés okán,hogy most átmenetileg más országok kamatemeléseire fókuszál a piac,ezért gyengül a dollár.Eddig csak a dollárt erősítő tényezők voltak fókuszban, most meg hopp, észrevették hogy nem csak usa-ban kezdődtek(nek) a kamatemelések, hanem szinte mindenhol.

És vajon a Bitcoin jelen…

#806953 TrendMan Előzmény: #806948

És vajon a Bitcoin jelenlegi pozíciója elégséges lehet arra, hogy gyengítse a dollárt?

Ha a bitcoin lenne a szu…

#806948 matgab Előzmény: #806913

Ha a bitcoin lenne a szuperpénz akkor gyengülhetne el a dollár végleg. Minden jegybank gyengíteni akarja a saját devizáját.

A várakozások?Nagyon neh…

#806913 TrendMan Előzmény: #806912

A várakozások?

Nagyon nehéz megítélni, hogy a várakozások ebben az esetben elégséges magyarázat lehet?

Még valamilyen titkos valuta harcra tudok gondolni a háttérben, ahol az amcsik is azért lépnek fel, hogy ne legyen túl erős és mondjuk adják a dollárt.

???