Regisztráció Elfelejtett jelszó

Apróhirdetés

iphone 6

#796105 Ibiza Előzmény: #796076

mennyi a vége? ipad air 2, szine állapota.. priviben ,)nem vagyok nagy Apple rajongó..laptopokat jobban kedvelem de egy dologra kellene a tablet.

Öreganyának volt ilyen m…

#795812 KawaBazsy Előzmény: #795808

Öreganyának volt ilyen mama telefonja, a rák tudja hol lehet, lehet h kidobta anyám.. Nekem is van régi telefon a fiókban, jó az tartaléknak. Sztem vegyél egy újat, pár ezer ft lehet.


Igen, általában ez van. …

#795810 Csusza Előzmény: #795787

Igen, általában ez van. Csak gondoltam megpróbálom. Pörögjön a fórum... :-)

Bármit lehet. De akkor m…

#795808 Csusza Előzmény: #795767

Bármit lehet. De akkor minek ez a topik? :-)

Gondoltam, hátha van valakinek, amit már úgysem használ. Nekem is van egy marék réi telefon itthon. Bár azok sajnos nem jók, mert nagy gombos kellene.

szia, én üzletvezető vol…

#795787 Hathor Előzmény: #795766

szia, én üzletvezető voltam mobiltelefon szaküzletben. Alapból az a baj, hogy a régi ilyen telefonoknak már nem jó az aksijuk. Akinek van és eladja, az nem vesz hozzá új aksit, na meg kapni sem lehet már hozzá.

"Nagyitelefont" vennék i…

#795766 Csusza

"Nagyitelefont" vennék idős embernek kizárólag telefonálásra. Hagyományos, nagy nyomógombosat, minél egyszerűbbet.

Szempontok:

Nagyon egyszerű legyen a használata.
Telenoros kártyát kell fogadnia a telefonnak.

Jó nagy számok a kijelzőn.

Semmi extra nem kell, esetleg egy egyszerű fényképező lehet benne.

Bírja az akku a várakozást, ne kelljen egy-két naponta a töltéssel szarakodni. (alig fog beszélni rajta, naponta csak pár percet, vagy annyit sem)

Szép állapot, ne valami leharcolt darab legyen.


megy így is az ügyeskedé…

#794805 Ibiza Előzmény: #794749

megy így is az ügyeskedés..sokan mennek felszámolóhoz "barátkozni" .. megteheti ha van egy ajánlat..nem kap vissza egyszerűen nem fogadja el.. kiírja újra..

nagyon ritkán látok jó árat fenn.. soxor extrémen magas az ár.

Annál azért jobb ez az i…

#794797 banyaiz Előzmény: #794749

Annál azért jobb ez az internetes mint a régi módszer, személyes megjelenéssel. Ott azzal tudtak visszaélni , hogy lefizettek más licitálókat vagy megfélemlítették. Itt egy 20-as aztán ne licitálj most inkább.

Talán nem véletlen , hogy a földárverések is még a régi módon bonyolódtak. Lehetett hallani ilyeneket, hogy itt van 100-as és inkább ne licitálj ne verd fel az árat. Állítólag megestek ilyesmik.

Ingatlanpiac most , hogy felpörgött ezeken az árveréseken is viszonylag sokan próbálkoznak.

Amit mondtam ez a 15,5 környékén elment családi ház erre is licitáltak legalább 10-en.Gondolkodtam én is azon,…

#794749 matgab Előzmény: #794677

Gondolkodtam én is azon,hogy kienk éri meg így licitálgatni...

Biztos, hogy nemolyan adós veszi meg a piaciár felett, akinek amúgy lenne pénze visszafizetni az adósságát.

Aztán arra gondoltam, hogy olyan licitál, aki nem akarja elveszíteni a házát és ezzel "érvényteleníti a licitet" ésmivel már amúgy is végrehajtás alatt van és úgysem tudják behajtani rajta a különbözetet. De viszont ez is elbukná a háza becsértékének a 10%-át ami elég sok tud lenni és azt előre be kell fizetni.

Szóval két megoldás maradt

1) olyanok licitálnak akik pénzmosodának használják az ingatlan vásárlást

2) végrehajtók haveri köréből legalább 2 ember a végrehajtás lezárását megelőző 3 napon belül utal. Elfogadják a jelentkezésüket. Elkezdenek licitálgatni a többi jelentkezővel együtt. Ebben az esetben 3 kimenete lehet a licitnek:

2a) nincs konkurens és olcsón megveszik az ingatlant.Ügy lezárva, jatt megy a felszámolónak és 50-100% haszonnal eladják a kecót.

2b) felsrófolják a licit során az árat a piaci ár fölé és a végén egy balek megveszi a piaci ár felett. Ebben az esetben az extra profitot elosztják valahogy a végrehajtó (és a hitelező) között.

2c) a legmagasabb tétet a haver teszi és nem licitálják túl őket. Ebben az esetben a másik licitáló megtámadja az árverés eredményét,mondván, hogy a végrehajtó olyan jelölt licitjét fogadta el, aki nem felelt meg a jogszabályban előírt 3 napot előíró feltételnek. Ilyen esetbena pénz mindenkinek vissza és jöhet az ismételt licit...

én szoktam licitálgatni …

#794748 matgab Előzmény: #794677

én szoktam licitálgatni néha. A rendszer teljesen következetesség nélküli. Volt olyan végrehajtó, aki elfogadta azt a jelentkezést is amit a licit lezárásának napján adtam és volt olyan is aki már aztsem fogadta el,hogy ha a lezárás megelőzését megelőző 3. napon utaltam el a pénzt. (mert van erre vonatkozólag a törvényben egy többféleképpen értelmezhető utalás).

Aztán a másik vicc, hogy vannak végrehajtók, akik amikor visszautalják nekem az előleget, akkor az ő tranzakciós adóval és extrabank költségeikkel csökkentve utalják visszaaz előleg összegét, van aki meg a teljes összeget utalja vissza. (Logikailag nekem nem tűnik jogosnak, hogy ő levonja az ő saját tranzakciós díját, hiszen a végrehajtásból befolyó árbevételből ő amúgy is fedezi a saját költségeit. Ráadásul ha már le akar vonni valamit, akkor neki kötelessége lenne előre feltüntetni, hogy mennyit fog levonni. Mert extrém példa esetében mi van, ha olyan megállapodást köt egy bankkal, hogy az ő utalási költsége 100.000 ft/utalás, de cserébe kér a bankszámláján lévő összegre évi 200% kamatot?? Ilyen esetben ha 3 hétig nála parkolna az előlegem, akkor ő kapna egy csomó kamatot és tőlem meglevonna 100.000 forintot! Amúgy is a ptk szerint egy előleg teljes összege visszajár (ahol ráadásul akár 50-100 embertől egyszerre gyűjt be előleget). Szerintem a végrehajtónak kutya kötelessége lenne az előleg összegét visszafizetni!


Szóval ha árverésre jelentkezel, akkor csak a jelentkezés összege legalább 12000 forint (saját 6000 ft tranzakciós jutalékod+ a végrehajtó tranzakciós jutaléka+ plusz a végrehajtó felszámít még 20-500 ft utalási költséget!) Szerintem felháborító!


Így persze, hogy kevesebben jelentkeznek árverezni így alacsonyabb lesz a végső ár és ki szopja meg megint? Az adós, a hitelező, a társadalom és az aki tisztességes módon licitálni akar.

És ki nyer? A végrehajtó maffiával kapcsolatban álló minden személy (azaz a végrehajtók és a haveri körük).


Na de ez már off topik itt nagyon...

Úgy van az ingóságnál kö…

#794677 banyaiz Előzmény: #794673

Úgy van az ingóságnál kötelező a megtekinthetőség, az ingatlannál attól függ lakott e. Ha nem akkor kötelező , ha lakott akkor kell a hozzájárulása, ha nem adja meg akkor csak kívülről képek.

Ami a jogainak a védelmében van így. Csak akinek tartozik az bukni fog ez miatt nem 350 Ft-ot, hanem milliókat vszínű nem lehet megnézni. + ilyen furcsa helyzetek, hogy az alsógatya megtekinthető a ház nem. :) Hülyén jön ki a dolog.

Ez a kilakoltatás téma necces, elvileg ez a végrehajtónak az ügye, biztosítania kell amennyiben úgy árverezték beköltözhető , hogy az is legyen. Elméletileg, gyakorlatban lehetnek cifra sztorik biztos. Hányszor lehet látni hírekben is, hogy odament rendőrrel végrehajtó és nagy balhé emberi jogi aktivistáktól kezdve mindenki. De, hogy mennyi olyan eset van amikor egy beköltözhetőként hirdetettnél nem tudják kilakoltatni ezt nem tudom. Mert elvileg a törvény egyértelmű 30 napon belül az árverés után a végrehajtónak a beköltözhetőséget biztosítania kell.

Ajánlatoknál pedig nem módosítható ha egyszer bevitte, lehet elütéstől kezdve bármi egy nullával többet ír pl véletlenül 10 millió helyett 100 stb. Ilyenkor nem tudom mi a játék, de gondolom ha jelzi, hogy itt hiba volt a bevitelnél akkor csak van egy jogi lehetősége erre mert különben drága lesz . :)

Az pedig miért licitálhat valaki irreális összegen lehet egy magyarázat, hogy a tulaj vissza akarja szerezni , és a tartozás összege olyan, hogy megéri neki . Mondjuk 30 milliós ingatlan van 20 milliós tartozás amiért árverezik , és ajánl 50 milliót strómanon keresztül biztos az övé legyen. Aztán mikor lezajlik az egész visszakapja a tartozáson felüli összeget. Ezt tudom elképzelni leginkább indokként mert különben ki az a marha aki 50 milliót ad fele annyit érő ingatlanért. Viszont ha erre van pénze akkor miért nem fizeti vissza a tartozást aztán nincs az egész cécó. Van ezekben a dolgokban jogi csűrcsavar rendesen.

elméletileg a lakásokat …

#794673 matgab Előzmény: #794659

elméletileg a lakásokat is meg lehet nézni. Elméletileg.

Gyakorlatilag meg olyan áron kell venni árverésen lakást, hogy azt ha úgy kapod meg, hogy még az utolsó wc papír tartó is ki van verve a falból és a parketta is fel van égetve, akkor is megérje megvenni (lokáció és a ház állapota alapján).

Más kérdés, hogy ha megkapod, akkor is nagyon szerencsésnek érezheted magad. Olvasgatok egy jogi fórumot az árverés utáni helyzetekről és elég brutális buktatók vannak, legtöbbször a beköltözhetőként licitált ingatlanok esetében is több éves kilakoltatási perrel kell szembenéznie a szerencsés vevőnek...

Azt meg végleg nem értem, hogy van mostanában egy csomó olyan eset, amikor a 20-30 millióra értékelt lakásokat amikor a licit áll mondjuk 18 millión , egyszer csak valaki rákúr egy 40-50 milliós ajánlatot... Miért? Hogyan? Minek? Annyiért piacon is vehet.

Ráadásul ha nem fizeti ki az illető a végén a licit összegét, akkor a 10% kauciót elbukja és még a 2. árverés és az 1. árverés különbségét is ráverhetik, ha a 2. árverésen alacsonyabb ár alakul ki, mint az elsőn.

A múltkor láttam egy 8. kerületi lakásra (40m2, lepusztult házban földszintes) valaki 19.191.919 helyett 191.191.919 forint licitet adott meg... Hát az elég kemény szitu lehetett az illetőnek, kíváncsi lennék, hogy behajtják -e rajta a várhatóan 170-180 millió forintnyi különbséget.

De néha tényleg úgy licitiálnak, mintha játékpénz volna...

Ingó vagyont lefoglalták…

#794659 banyaiz Előzmény: #794658

Ingó vagyont lefoglalták az utolsó gatyáig.

Az a vicc vagy nem is vicc ez se, hogy nemrég egy olyan árverés volt ingatlan 12,5-ről indult a licit elkelt 15,5 -ért. Becsérték 25.

Eddig oké csak nem lehetett megtekinteni belülről. Feldobtak pár képet kívülről , belülről nem is volt kép családi ház. Nagyon nem mindegy belül milyen.

Szerintem ha belül rendben van és azt meg lehetett volna nézni lehet 20+ért megy el nem 15,5-ért.

De egy másik esetben az 1000 Ft-ot megfognák egy gatyán is vagy a 350-et . :)

Ja és ezt meg is lehet tekinteni nagyszerű. :) Házat belülről nem lehet megnézni de egy gatyát Battyonyán igen, hát végül is ha valaki már licitál 350 Ft-ért nehogy zsákbamacska legyen.

Oké így szól a törvény de azért abszurd helyzetek.

Hát ezt nem is tudom, ho…

#794658 matgab Előzmény: #794657

Hát ezt nem is tudom, hogy hova tegyem ide vagy talán a humor rovatba, de ez kemény, amikor a végrehajtó elviszi az ember utolsó nadrágját is...


Árverési adatok