Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

Mészáros vagyon?

#802245 prfecó Előzmény: #802240

Megfoghatatlan ............. bármikor 20-50 milliárddal arrébb tolható 50-100 millió forint tőzsdei árazással


szvsz Főnök veszít / meghal / grazi klinikára kerül azonnal elveszti Mészáros jellegét

mészárosék

#800924 banyaiz Előzmény: #800885

Mikor majd Neymarokat hoz Felcsútra 200 millió eurókért. :)

Na de visszatérve a jövőből napjainkba a kérdés most vsz az jelentés után milyen piaci reakciók lesznek milyen árszintekre állhat be. Vagy egyáltalán befolyásolni fogja e érdemben. Nem tudom de mint érdekességet megfigyelem majd.

Szerintem messze nincs jelenleg olyan állapotban amire a piac értékeli. 30-40-50-60 mrd-okat érje amin a kapitalizációja ingadozik az utóbbi időben. Jelen állapotában a konkrétan a cégnél lecsapódó számok alapján. Viszont a jövőben a tól-ig lehetőségek elég nagyok. :)

Ez a sztori még bárhogy is alakuljon a jövőben nem kis mozgásokat fog hozni az biztos.

mészárosék

#800885 matgab Előzmény: #800874

Ahh, ne szerénykedj! Mit Samsung? Egy Amazon+ Apple összesen. Mit MU? Az Egész Premier League fog annyit érni, mint az FC Mészáros. Csak nem tudjuk , hogy már 2025-re meglesz-e ez, vagy csak 2040-re.

mészárosék

#800875 banyaiz Előzmény: #800873

Hát igen. :) Kicsit elragadott a képzeletem Samsung és MU. :) De akkor mondjuk szerényebb egy holland szint ami szerintem pl focibizniszben ilyen állami hátszéllel nem lehetetlen. Mondjuk egy Ajax . A történelmi név megvan hozzá, Puskás ugye jól cseng a világban. Sajnos foci az nincsen, ez probléma egyelőre. Vagyonkezelés jól megy ott is. Ahhoz képest jól, hogy van 100 néző elég komoly pénzek forognak. Csak valahogy a labdarúgás még nem indult be amivel foglalkozna a cég.

mészárosék

#800874 banyaiz Előzmény: #800871

Belegondolsz pl foci ügyben. Nagyon sok állami forrás, és állam ösztönzésére cégektől sok pénz a fociba. Gyakorlatilag minimális kockázattal mert a legkevesebb az egészben a saját pénz. Ezzel a minimális kockázattal ott van az opció, hogy ebből egyszer komoly profitot termelő vállalkozás lesz.

Pl magyar klubok premier liga szintű vállalatokká válnak. :) Na jó ehhez szabadjára kell engednem a képzeletemet. :)

De tételezzük fel akkor mennyit fog érni ez a vállalkozás amit elindított állami pénzből gyakorlatilag. Minimális saját kockázattal.

Még lehet, hogy egyszer a magyar "Samsungnak" lesz egy felcsúti fociklub leányvállalata aminek a piaci értéke MU-val vetekszik. :)

Távoli jövő egyik lehetséges formája :) Na jó ehhez még azért sokat kell "vagyonkezelni".

mészárosék

#800872 banyaiz Előzmény: #800871

A magyar Samsung szerveződik mondjuk ezek köré . Mármint olyan méretű cég. Ennek az alapjait tette le pl ezzel.

Finanszírozás megoldott sőt saját bank is van, de ha nem van állami bank. Vagy más állami forrás. Szoros kormányzati kapcsolatok, ennél szorosabb nem is lehetne.

stb stb.

Mészáros lehet, hogy a legnagyobb dimenziókban tervez. Univerzum méretekben:)

Egyébként viccen kívül ezért lenne értelme a tőzsdére jönnie ilyen feltételekkel amik neki gazdálkodáshoz megvannak.

mészárosék

#800871 Koffein Előzmény: #800869

Miért akarnának bármit is átláthatóvá tenni és a megszerzett zsákmányt egy tőzsdei cégbe szervezni? Ez non szensz. Ha lenne értelme, akkor azt már rég megtette volna Simicska. :)

mészárosék

#800869 banyaiz Előzmény: #800865

Egy végleteket magában rejtő sztori. Az egyik véglet amit napokban olvastam , hogy a román korrupcióellenes ügyészség a kormány irodáit átkutatta valamilyen szagot fogtak és a legfelsőbb szintekig vezetett. :) Egy ilyen végletben mik kerülhetnének a felszínre ki tudja és annak mik a következményei.

A másik véglet pedig egy hatalmas tőzsdei konglomerátum ami cégértékének nincs szinte felső határa. :)

Ezek között mozoghat.

Zsiday mikor Plotinust indította, volt egy bizonyos alaptőke pár 100 millió ft, ehhez bevont a piacról tőkét részvénykibocsátással, ezt befektette. Teljesen átlátható viszonyok a cégértékre.

Itt ismeretlen források egy magántőkealapban amiben mindenféle zsákmányolt cuccok a médiaérdekeltségtől, bankszektorig. Ami vagyon nincs benne a cégben, csak kisebbségi tulajdonosként vagyonkezelik a tőkealapot. Ráadásul mindezt úgy egy már tőzsdén lévő alvó cégben indítják ami hoz egy ilyen tőzsdei őrült árfolyammozgást .


mészárosék

#800867 Koffein Előzmény: #800864

Fellegi Tamás visszafogottabban elmélkedik a cégekről, mint Random Capital tulaj...


mészárosék

#800864 banyaiz Előzmény: #800485

Néztem ezt az interjút Herceg, olyan vegyes érzéseket váltott ki belőlem. :) Hogyan is fogalmazzam, örömteli a bét fejlesztése, de azt kissé aggasztónak látom ha a magyar gazdaságban a legnagyobb sztori ez. A magyar tőzsdén a legnagyobb sztori ez. Mekkora torzulásra utal az, hogy magyar kisbefektetők meghallják a Mészáros nevet az ilyen reakciókat vált ki? Nem kicsire. Nem az vált ki ilyen érzelmi reakciókat, hogy Musknak van egy új innovációja, hanem az, hogy Mészáros még milyen állami megrendeléshez tud hozzáférni.

De hagyjuk ezt a részét, csak a cég jelenlegi állapotát nézve beárazott a piac egy olyan cégértéket mint ami a magántőkealapban van nagyjából, aminek kevesebb mint 50%-ban vagyonkezelője a Konzum. Értem én, hogy a jövőt árazni meg nagy sztori meg minden öröm boldogság. De hát ezt azért valahol jelzik annak aki a teljes vagyonát beviszi a tőzsdére kisbefektetőként és veszi mert mekkora sztori. A Randomnál erre azért felhívják a figyelmét a nagy kereskedés közben? Főleg egy ilyen emelkedés után. Értem én, hogy mint brókernek a jutalék a lényeg, meg esetleg a cég is kereskedik vele de hát mégis. Ebből az interjúból nem az jött le nekem, hogy ilyen apróságoknak jelentőséget tulajdonítanának . Mondjuk teljes joggal mondhatja azt miért ő legyen ilyen korrekt mikor ez a legnagyobb sztori ezekkel a jellemzőkkel a magyar gazdaságban, akkor miért ő mint "kis" bróker legyen korrekt. Amiben valahol igaza is lenne ha ezt mondaná.

Hamarosan jönni fog a fé…

#800862 banyaiz Előzmény: #800859

Hamarosan jönni fog a félévese. Azt érdeklődéssel várom. Az előzőek augusztus végétől szeptember közepéig szóródtak. Szóval nagyjából 1 hónapon belül nyilvános lesz.

Valaki korábban kérdezte, hogy kinek a pénze van a K magánt alapban. Nem tudom volt e róla szó de van egy per amit Transparency és HVG indított az mnb ellen hozzák nyilvánosságra ki az Mkb vevője a Metisen keresztül. Ez került be a Konzum magántőkealapba. Már a Kúria előtt van az ügy. Legfelsőbb bíróság elmeszelte Mnb-t aki Kúriához fordult . Nem hozta nyilvánosságra. Talán egy Kúria döntés után sikerülni fog . Nyilván nem azért csinálták ezzel a magántőkealapos megoldással csak úgy nyilvánosságra hozzák elmennek a legvégső fórumig.

mészárosék

#800754 prfecó Előzmény: #800743

teljesen egyértelműen tudott brókerek is indították a rallyt és volt aki tartja , volt aki már eladta. Mari nénik - Pista bácsik meg hozzák a lét vegyünk Opust,Konsumot.

mészárosék

#800743 Krumenaker Előzmény: #800728

Persze, hogy érdekeltek benne - de ezen nem kell meglepődni. Erről szól a tőzsde. Senki se mond "csak úgy" dolgokat, és pláne nem nyilvánosan, médián keresztól, hogy ne a pozícióját menedzselné vele.

Egyébként egyetértek vele, hogy a Konzum és Opimus olyan sztori-papírok, amilyenek még nem voltak a magyar tőzsdén.

mészárosék

#800728 Janicroft Előzmény: #800485

Az interjú után ennek az embernek (Virág Ferencnek) egy szavát sem hiszem el. Le vagyok döbbenve, eddig azt hittem ez egy komoly ember. Annyi egyértelműen kiérződik abból és amit mond, hogy anyagilag komolyan érdekelt benne. Egy ilyen kaliberű ember nem veszi figyelembe azt hogy transzparencia nulla? Gusztustalan.