Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

Pszichó...

#797714 Kissherceg Előzmény: #797681

mondjuk az további érdekes fordulat volna, ha MNV tőzsdei részesedéseket bepakolnák ebbe a csodába...

Pszichó...

#797681 Krumenaker Előzmény: #797677

Igen, a 70-szerezésbe jó lett volna végig benne lenni, de ez a hajó már elment. Sajnálom, hogy neked sem sikerült, de... (Ide most szándékosan nem írok semmit.)

"A tőzsdepszichológia sosem fog változni". Ha megnézel hosszú távú chartokat, látsz rajta jelzéseket, hogy "ez már pszichó volt"? Én nem látok. Minden emelkedés és minden esés indokolt, ott és akkor, és utólag, hogy miért következett be, kár minősíteni. Le kell kereskedni - vagy sikerül, vagy nem.

Az, hogy összehasonlítod a 13 forinton álló Konzumot a 750 forinton állóval, akkor lenne releváns, ha ugyanaz a cég lenne, ugyanazzal a tartalommal.

Az előbbi birtokolt Pécs belvárosában egy szocializmusból örökölt áruházat és irodaházat (és ehhez képest, valószínűleg, erősen alulértékelt volt, mert lehetett olyan 40-50 forint is az egy részvényre jutó fair érték), a második pedig egy hasonlóképp - így némileg megtévesztő módon - Konzum néven futó nyrt, amelynek Mészáros Lőrinc a főtulaja, de ez már befektetésekkel, vagyonkezeléssel stb. foglalkozik. A tőzsde azt árazza, hogy Mészáros Orbán országos haverja, az "aranyember", akihez áramlanak a javak, akinek minden ingyen az ölébe hullik... Ezen lehet prüszkölni, de EZ VAN, és ezzel kell számolni (egyelőre?, meddig még?), és ebből kell a tőzsdei várható mozgásokat kalkulálni.

Ma esett mindket papir. …

#797677 Hathor Előzmény: #797635

Ma esett mindket papir. Nem csoda.. chart!!

Lehet mondani, fasza, meg tok jo a ceg, de nem 70szeres arfolyamon. A vonat elment. 13nal erdekes volt nekem, 800nal igencsak nem, de ettol lehet masnak most eljenezni, felebredni.

20nal takarodj volt a to…

#797617 Hathor

20nal takarodj volt a topikbol, 800nal meg gratulaciok, es tovabbi nagy remenyek. A tozsde pszchiologia sosem fog valtozni.

Tőzsdejáték

#797579 Krumenaker Előzmény: #797546

Köszönöm, Ursi.

A nagy pénzt nem én kerestem vele, de azért nekem is hullott manna.

Hozzáteszem: álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen fejlemények lesznek - valamit gondoltam, és az szerintem indokolt volt, de aztán léptékeit tekintve túlszárnyalt a dolog minden várakozáson. (Pihentebb óráimban talán majd erről még írok.)

Múlt időben viszont még ne beszéljünk róla, mert a történet él, és pszichológiailag még mindig abban a fázisban jár, hogy a nagy többség el se akarja hinni, ami zajlik. (Majd ha elhiszik, és rápörögnek, az lesz a nagy őrület...)

Tőzsdejáték

#796964 banyaiz Előzmény: #796912

Egy személyben már egy konglomerátum az ember. Ha megnézed az egyik legnagyobb alapkezelő, az egyik legnagyobb médiatulajdonos, az egyik fő építőipari ember. Már azon se lehetne meglepődni kiderülne ő fogja építeni az atomerőművet is Roszatom csak az alvállalkozója lesz. :) Komoly méretű bankok részesedéseivel dobálózik, jelen van a turisztikában is balatoni strandok, mezőgazdaságban stb stb. :)

Lassan nincs olyan szektor amiben nincs érdemi részesedése. Mindezt ha tőzsdén egy cégcsoportba összerakja mint terv esetleg hosszabb távon. Ez a vagyon jelenjen meg a tőzsdén is mert olyan méret. Lehetnek ilyen elképzelések vsz, ha nagyban gondolkodnak. Márpedig nem egy dohánybolt méretben gurigáznak .

viszont van egy olyan része is, hogy tőzsde egyben nyilvánosság előtt zajlik, nem fű alatt. Bankos dolgokat tőzsdére az valahol egy EU-s kikötés is. De egy cégbe nagyon sok mindent összevonni a tőzsdén az ellen szól érvként, hogy lehet bőven mutyizás is ezekben az ügyekben. Aminek a tőzsde nyilvánossága nem nagyon hiányzik.

Pl megnézzük az építőipart minden az állami megrendelésektől függ, lásd Közgép sztoriját. Ezt a tevékenységet tőzsdére vinni, és összevonni mondjuk az mkb alapkezelésével egy cégbe az meredek lenne azért. Ez viszont lekorlátozhatja azt mennyi legyen tőzsdén ebből a vagyonból.

Valahol ebből kinőhet egy igazi dél-koreai konglomerátum de ahhoz sokat kell még melózni. :) Minden részterület elérje azt a méretet amikor ebből a kisstílű mutyizásból egy teljesen átvilágítható , önjáró tőzsdeképes nagy cég legyen.

+ a politikai szempontok, hogy nézne ki mondjuk Mészáros nevén futna a legnagyobb magyar tőzsdei cég , politikailag hogyan nézne ki az üzenete. :) Szóval sok szempont van azért ami korlátozhatja az ambíciókat. Mondjuk Gyurcsány esete pl. Ő sincs jelen a tőzsdén, pedig van olyan méretű cége ami nyugodtan ott lehetne. Csak politikai szempontok más az mindenki tudja vagyonos, és más az egy nagy tőzsdei cég tulajdonosa minden árfolyammozgásról cikkek.

Tőzsdejáték

#796962 banyaiz Előzmény: #796912

Van egy olyan összefüggés vsz mint pl a média sztorinál. Vezér azt mondja híveknek vegyetek részesedést a médiában. Másnaptól az összes azon versenyez ki tud jobban eleget tenni ennek a felhívásnak. Élen Mészárossal aki a nevében Mészáros , és csak névlegesen az ő döntései ezek vsz. Valójában már nem is egy személy hanem egy fogalom. A tőzsdefejlesztés , minél több érdemi cég legyen a béten annak része lehet ez a sztori.

+ a dél-koreai konglomerátumok története . Honnan hová . Egy bizonyos méret fölé akar nőni akkor célszerű tőzsdén tenni.

Az a szitu igen, hogy a cégértéket egyik zsebből másikba pakolással akár 100x-hatja egyik napról a másikra. Meddig teheti meg ezt az egy másik kérdés, politikai kockázat, pl nép elzavarja a 3,14csába akkor game over. Persze addig pályára rakhatja úgy a céget már megy a maga útján.

De az szerintem is valószínűtlen azért kever a tőzsdén, hogy kispapír rallykat hozzon össze . Minek? Dőlnek hozzá a mrd-ok . Nagyon rossz üzenete is lenne. Egy vállalatbirodalom építése több lóvét hozhat pár nagyságrenddel.

Csak ez mind logikai következtetés, ki tudja mi folyik valójában milyen tervek vannak, és ebből rövid távon mi jelenik meg.


Tőzsdejáték

#796912 Krumenaker

Banyaiz, szerintem is jó felé tapogatózol, a sztori körvonalait, és a körvonalak homályosságát is jól látod :D

Egy ilyen kaliberű figurának, mint Mészáros, valóban nem buli megjelenni a tőzsdén, ha csak azt nézzük, hogy a tőzsdei jelenlét nagyobb nyilvánosságot, átláthatósági követelményt von maga után.

Nem is hiszem, hogy ez a "klasszikus mutyi" történet lenne, tehát amikor bevisznek a tőzsdére valami aprócseprő céget, mozgatják az árfolyamot hírekkel-elképzelésekkel, a nagytulajok borítgatják a papírokat a népre, aztán eltűnnek a balfenéken. Ennek mindig van azért rizikója, és Mészárosnak semmi szüksége ezt felvállalnia, hozzá szépen dőlnek az állami megrendelések milliárdjai kockázat nélkül is.

Szerintem - de ez merő spekuláció, agyszülemény, tulajdonképen csak mesélgetem, amit éjszaka álmodtam stb. - az egész a holdudvarnak szól. A vagyonelemek mozgatásának - beviszem a tőzsdére, kiveszem, ide teszem, oda teszem - legyen egy lecsapódása árfolyammozgásban is, és az a néhány haver, aki azért annyira nem haver, hogy zsíros üzletbe társként bevegyem, de annyira igen, hogy infót kapjon, a tőzsdei mozgásból profitálhasson. A TEBÉSZ ezt ki is szúrta, de persze ennek semmi következménye nem lesz, illetve annyi, hogy akaratlanul (?) is közreműködnek az árfolyam mozgatásában, mert persze néha lefelé is kell mozogni, hogy nem fogyjon el a levegő.

Ez egész más történet, mint amilyeneket a magyar tőzsdén eddig megszoktunk, és szvsz tévedés összehasonlítani a Humet, Novotrade-Genesis stb. sztorikkal, mert itt mások a szereplők, és más lehetőségekkel (!). Bármelyik nap betehetnek pl. a Konzumba egy százmilliárdos vagyonelemet, és onnantól kezdve egy elemző joggal mondhatja, hogy a részvény nem 500, hanem 2500 forintot ér mostantól (nem számoltam ki, csak hasra ütöttem). Ez döntés kérdése, megtehetik.
Meg is fogják tenni, többször is, erre számítok.

konzum

#796881 Tapasz Előzmény: #796841

Van ilyen esetre egy jó kis trükk:

Pl. bent van -20%-on eladasra mondjuk 500 000 db konzum rv eladason, jelen esetben 512-ön. Beállsz vételi ajánlattal mondjuk 515 re, 513-as aktiválási árral. Azaz, ha elkell az összes 512 es, az első 513 as kötésnél aktiválódik az 515 ajánlatod és teljesül (513, 514 vagy 515 áron) . Ha aznap nem jön ez össze, akkor legközelebb ugyanígy, ha látod, hogy beálltak limiten eladók.

Hax on high level

#796877 banyaiz Előzmény: #796748

Sok matek nincs benne Spade, Lőrinc és gazdái, gazdája egy dél -koreai konglomerátum alapjait tették le a Konzumnál , vagy szerényebben állnak a kérdéshez. Hirtelen az egyik legnagyobb alapkezelővé vált pl. Minden ezen a szándékon múlik igazán, nem a piaci folyamatokon elsősorban.

fhb

#796849 Koffein Előzmény: #796841

"Nagy üzletet mindenesetre nemigen köthetett a magyar mágnássá avanzsált gázszerelő, a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc. A tőzsde adatai szerint ugyanis az FHB részvényei április 21-én – amikor vélhetőleg a bejelentett vételi ügyletnek köszönhetően erősen kiemelkedő, 8 808 000 darabos forgalmuk volt – 566 forintos áron zártak, szemben a hasonlóan kiemelkedő 6 644 366 darabos június 2-iki forgalommal, amikor 523 forint volt a záróár. Aznap nap közben sem haladta meg az 526 forintot, az azóta eltelt időben az 528-at. "

http://www.azenpenzem.hu/cikkek/bukhattak-meszaros...


fhb

#796841 Ddavid Előzmény: #796799

Dől a kártyavár és adják limiten.

Milyen szinteken érdemes visszaqugrani szerinted?
Bár kivárom az esést, mert pánikos napok várhatóak lefelé.