Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zoom a Konzumra

hehe

#805272 banyaiz Előzmény: #804829

Azzal se tudok mit kezdeni, hogy úgy fésüli össze a számokat a lehetőségekhez képest . Szerintem sokkal bizalomgerjesztőbb lett volna ha hűti a várakozásokat ezzel az árfolyamot a földön tartja. Minden bejelentésnél. Értem amit mondasz , csak nagyon unortodox beütést ad az amúgy is unortodox dolognak ez a menedzsment hozzáállás vsz.

Norbi féle sztori jut eszembe , és a felügyelet hozzáállása a dolgaihoz. Mindenbe belekötöttek, minden bejelentésébe, kommentárjába. Joggal .

Itt meg mintha nem is lenne felügyelet. Értem NER meg minden, de hát ez nagyon meredek így .

Nem lennék annak a helyében aki a cég könyvvizsgálója, és felügyeletnél megbízott ellenőre. NER se tart örökké alapon.

Ezt az egészet erre a piac által árazott értékre gyorsan úgy tudnák hozni vsz, ha kapnának egy olyan nagy összegű folyamatos megrendelést aminek nagy %-a profit. Ilyet mondjuk az Opus kaphatna ha az atomerőműnél valamit alkotna. Atomerőmű indul jövőre, választások is lesznek jövőre. Eléggé a fidesznek áll a választás de azért lehetnek érdekességek ott is. Inkább certizek ha az adrenalinszintemet akarom növelni. :)

Erre a sztorira akkor kellett volna rácuppanni mikor először szóba került Mészáros neve. 100 Ft volt akkor vagy mennyi.

hehe

#805271 banyaiz Előzmény: #804829

Láttam írtál, csak nem tudtam mit mondani.

Jelenleg úgy néz ki a cég vsz amit írtam róla. Az, hogy vagyonkezelés exponenciálisan nő , rövid idő alatt 100 mrd-os nagyságrend az nagyon szép. Csak abból befolyó díjbevételek nincsenek összhangban a cég árazásával.

Amit meg a cégbe bevittek minimális érték az árazáshoz képest , és az is hitelből részben.

Oké most hitelköltségek extrém alacsonyak, de ezek gondolom beruházási hitelek hosszú futamidővel.

Mondjuk megnéznék egy olyan kalkulációt Hunguest került x mrd-ba az is hitel. Mik a megtérülési számításai ennek, figyelembe véve a hitelköltségeket. Mert jelenleg amit ez a részesedés termelt a féléves számokban hát a hiteltörlesztés is érdekes belőle. Jó lenne tudni persze milyen feltételekkel kapott hitelt . Mondjuk ez relevánsabb infó lett volna mint a jelentésbe beírni, hogy készült róla egy értékbecslés. :)

Érted amit mondok, és ezekkel a dolgokkal, ilyen árazás mellett én nem tudok mit kezdeni.

Értem Mészáros a NER-ben lubickol mint a hal vízben. Csak ettől még vsz nem kellene amikor megszerez vagyonkezelésre valamit duplázódnia, triplázódnia, ötszöröznie a részvénynek. :) Hasonlók.

Olyan jövőbeni értéknövekedés van beárazva vsz ezzel az árral. Amit persze ilyen hátszéllel összehozhat, de azért nem olyan sima eset . Főleg így ha bármit bejelent rögtön ugrik rá az árfolyam. Így megy ez 1000 mrd-ra fogja árazni a piac mikor nem ér 50-et se, ha ez így folytatódik ilyen piaci reakciókkal.

Persze ettől még az egésznek lehet egy dél-koreai konglomerátum méretű cég a jövője. Unortodox szemüveget és gondolkodást nagyon igényli ez a történet.

hehe

#804878 thibi99 Előzmény: #804829

Jol irod!Nekem tetszik amit csinálnak, pl opus anno 9 éve phylaxia -t vettem több millaert s volt nap, h 45 e Ft ért az uj golf értéke a szamlamon ,szóval ma mar lassan Passatot fog érni!oromkodom , nem adom el mert Audi a6 lesz belőle , ill h családokat támogatják !! Csak a tőzsde megadóztatása es az, hogy a cégvezető es a takaritoneni fizetésére ugyanannyi az adókulcs az ami a szégyenünk!!

hehe

#804829 Krumenaker Előzmény: #804589

A Konzum szerintem eleve nem arról szól, nem arra találták ki, hogy működő tőke jelenjen meg benne, ami aztán évente termel x % nyereséget, hogy aztán a cég a nyereségből apránként építkezzen.

A vagyon ilyesféle úton-módon érkezik:
https://zoom.hu/2017/10/04/13-milliardot-hozzavagn...

A gyorsjelentés abból a szempontból érdekes még, hogy a cégvezetés, "elengedi" vagy "nem engedi el" az árfolyam kezét. Láthatólag úgy fésülték össze a számokat, a lehetőségekhez képest, hogy kedvező kép villanjon elő, amiből közvetve kiderül, hogy sok haver ül részvényben. Nem szeretnék, hogy a haverok pórul járjanak - de az árfolyam mozgása, továbbra is vallom, csak "melléküzemág", a fő csapásirány egy jól működő mega-giga pénzmosoda kiépítése.

Ennek az építkezésnek, de mondhatnánk vagyonvándorlásnak is, most nincs itt az ideális ideje, választások közelednek, és ilyenkor a sajtó mindent fölfújhat. Az igaza nagy pénzek, nagy vagyonok majd a Fidesz következő választási győzelme utána kábult hónapokban fognak idecsusszanni. Addig csak a tárolóedény öblösségét növelgetik.


Az is fontos szerintem, …

#804584 banyaiz Előzmény: #804575

Az is fontos szerintem, hogy a komoly vagyonelemek a magántőkealapban vannak, megosztásoknál is a tulajdon nagyobb része ott van.

Azt leválasztani a cégről ha valami miatt kell addig tart más vagyonkezelőt bíznak meg.

Ez egy rafkós megoldás.

Most azt mondaná bármilyen okból a magántőkealap , hogy viszlát Konzum akkor maradna a cégben a Hunguest 3x% ami hitellel terhelt, és néhány balatoni kempingnek a nem tudom mekkora tulajdoni része.

Opusban lévő média értéke leginkább attól függ mennyire tömik ki őket hirdetéssel, mert ezek a megyei lapok a piacon hát szerintem nagy jövő előtt nem állnak.

Még a vagyonkezelő is kisebbségi tulajdonban.

Könnyű kitáncolni belőle ha szükségessé válik.

Mondjuk egy választási bukás esetén pillanat alatt már nem egy Mészároshoz köthető tőzsdei cég részei ezek a vagyonelemek, egy tollvonással semmi köze hozzá, papíron . Vagyonkezelői szerződés felbont, aztán van a tőzsdei cég, van egy vagyonkezelő résztulajdona, amiből a kezelt vagyon a magántőkealap ismeretlen tulajdonosokkal eltávozott. Ki van találva azért a felépítése a cégnek különböző nem várt helyzetekre, ha úgy alakulna. NER fogaskerekek közé porszem kerülne , vagy bármi egyéb probléma esetére.

Nyilván a NER-ben nagy t…

#804581 banyaiz Előzmény: #804575

Nyilván a NER-ben nagy távlatok vannak Mészáros előtt egy percig nem vitatom. :)

Csak én egy ilyen hátszéllel ennél prudensebb hozzáállást látnék logikusnak. Szerintem az alap lenne ha tőzsdei árfolyamok egy egy bejelentésre elszállnak , lehűtik a kedélyeket, próbálva a földön tartani a papírt.

Olyan egyszerű megfontolásból, hogy utána akkor nem kell ez az izomszagú erölködés a jelentésben, hogy most csak 30 millió forint de valójában több. :) és hasonlók.

Mert ez ad az egésznek egy olyan beütést ami komoly cégépítés esetén teljesen felesleges, sőt káros.

Amikor ezen úgyis szénné keresi magát . Ez vsz alap lenne egy ilyen helyzetben.

De hát ez már valahol a felügyeleti hatáskör is egyben.

egész tavasszal gyűjtött…

#804575 Kissherceg Előzmény: #804570

egész tavasszal gyűjtöttek, ő tt volt a nyilvános vételi ajánlat is. Azt pedig hova tervezik hizlalni a malacot elképzelni se lehet..


Azért van pár terület ami még benne sincs egyik cégben se de Lőrincé...

Hű mennyi hsz. :) Egy…

#804570 banyaiz

Hű mennyi hsz. :) Egyben válaszolva , szerintem annyi a sztori jelenleg ami a könyveiben megjelenik messze nem akkora érték mint a piaci árazás.

Aztán, hogy a jövő mi lesz a sokféle lehet. Ilyen hátszéllel akármi is lehet ezekből a cégekből.

Ahhoz komoly megrendelések kellenek amik komoly profitot termelnek, hogy a jelenlegi árfolyam és a cégérték valahogy összhangba kerüljön.

Vagy a vagyonkezelést fel kell vinni mondjuk a mostaninak a sokszorosára stb.

Amit Matgab mondasz a konglomerátumokról , hát igen,megvan az állami hátszél, a banki háttér . Lehet építgetni szó se róla. A mostani árfolyamban a nagyobb rész ennek a jövőbeni építgetésnek az árazása. Ettől még lehet, hogy egy húzással ezt felülírják és kap egy olyan megrendelést az Opus mondjuk ami alapjaiban átír mindent akkora összegekkel , + bekerül vagyonkezelésbe még 500 mrd a magántőkealapba . :)

Gondolom ilyesmi a távlati cél. Ha már így nekiugrottak ennek a dolognak Mészáros családtagjaival a cégvezetésben.

De jelenleg nagyon nagyon túl van árazva vsz, és nem érthető a számomra a cégvezetés miért nem hűtötte a kedélyeket mikor mkb vagyonkezelésbe vették stb. Kivéve ha bizniszelgettek a nagy lelkesedés közben. Mert az összes kiadott közlemény hangvétele újságcikkek stb hatalmas lelkesedés. Ez a jelentés is egy trükkös jószág. Ez így együtt nekem nem tetszik .

Ha a jövő fényes minek előreszaladni sokkal logikusabb lett volna hűteni a kedélyeket. Mint utána nagy erőlködések. Beleírni a jelentésbe, hogy mennyire értékbecsülték a szállodákat. :) Meg ilyen amatőr történetek.

Érdekes hangulatú egy cég ez.

Budapest Bank

#804537 matgab Előzmény: #804517

Nekem is teljesen érthetetlen, hogy két zéró cégért miért értékel a piac milliárdokra.

Egy dolgot lehet itt elképzelni, hogy Mészárosék kerestek 2 üres de nagy hagyományokkal rendelkező tőzsdei céget. Ezekbe még beletesznek egy-két kisebb tőzsdei céget.

Az egészet elég nagyra fújják és lesz belple egy holding, aminek a nagy része áttételesen azoké a bizonyos háttérembereké.

Így lesz egy nagy cég konglomerátum, amibe aztán lehet tolni az állami és nem állami megrendeléseket. Egy 1000 milliárdos cég ha növekszik 10 milliárddal azon senki nem háboroghat a mai világban. De ha kifejezetten mondjuk Mészáros számlája növekedne egy adott megbízás révén 10 milliárddal, akkor szétszedi az ellenzék, meg a sajtó.

Így meg azt mondják, hogy ez nem a saját cégük, ezekben a cégekben bárki vehet részesedést, ők nem tehetnek róla, hogy a piac ilyen nagyra értékeli azokat a cégeket, amikben épp ők is tulajdonosok.

Ez a cég majd fizet szép osztalékot, így a vagyon is tisztára van mosva. Korrupció vagy ilyen dolgok esetén sem Mészáros fog bukni, hanem az adott cég vezetése- már ha megbuknak. De Mészáros nehezen lesz elérhető az ügyészségnek, nem ő fogja átvenni a nokiás dobozokat, hanem a cég portása.

Valamint ki lehet írni olyan tendereket, hogy csak olyan cég indulhat, aki tőzsdei cég, adott átvilágítási dolgoknak megfelelnek (ez tőzsdei cégek esetén általában könnyebb a megfelelés) és nagyságra is lehet kitétel (legalább 50 mrd ft értékű cégek indulhatnának egy kellően komoly tenderen).

Szóval beintegrálnak még ide egy két bankot -hogy meg legyen oldva a finanszírozás, akár betehetik még a CIG-et, MKB-t, FHB-t, MTB-t, bent van a kedvezményesen adózgató Appenin, még egy két dolog és tökéletes lesz, mint a dél koreai konglomerátumok...

persze úgy néz ki, mintha ennek véghezvitelét a piac már be is árazta volna , negatív szkenárió elképzelhetetlen...

Budapest Bank

#804531 Koffein Előzmény: #804528

ne bántsd a telkót, jó az is, megfelelő hullámot kivárva 5-10%ot meglehet fogni idegeskedés nélkül :)

Budapest Bank

#804530 tozsdenyul Előzmény: #804528

aki nyúl, mint én :)

Az itt realizálta a meglévö pakkok egy részét, látva hogy az összes fórum rácuppant már lajcsiék holdingjára


Budapest Bank

#804528 thibi99 Előzmény: #804524

Jol irod! Nincs értelme elemezgetni, menni fognak fel, hacsak nem jön vmi válság, de ne jöjjön, sok penzt akarunk keresni veluk!!Aki meg nyúl belevenni, vegyen szar mtelecom t a nullaért , csak akkor szabadna, ha kivezetnék a különadót!

Budapest Bank

#804524 Kissherceg Előzmény: #804517

szerintem Zoli ez a papír fundamentálisan is elemezhetetlen, a láthatatlan kéz van itt.... :)


lásd app 220 alatt vették áta felét, most duplája...csak felhajtják az árakat és ha piacon még rávesznek 1-2 millió darabot bármelyik papírból megőrül a nép... Virtuális milliárdok :)

Budapest Bank

#804521 Koffein Előzmény: #804517

ne foglalkozz vele, még 4évig tudják pörgetni a zsét, de ha nem is 4évig, akkor a legközelebbi válságig :)


Budapest Bank

#804517 banyaiz Előzmény: #804513

A másik része nem komálom az ilyen jelentéseket amikor leírják , hogy milyen értékbecslésük van a szállodákról csak nem biggyesztik oda hozzá , hogy mennyiért vették nem túl régen. Mennyi legyen az értékbecslés róla ? :) Röhej ilyet egy komoly cég féléves beszámolójába beleírni. Közben pedig saját tőke alatt megvették , de készült róla egy ilyen értékbecslés.

Ez persze szubjektív, mindenki saját belátása szerint értékelje.

Budapest Bank

#804516 banyaiz Előzmény: #804513

A tőzsdén minden előferdülhet , de az Opus + Konzum jelenlegi piaci árazása együtt 120-130 mrd Ft.

Szerintem ha a cégek értékéhez hozzáadjuk a vagyonkezelt értéket akkor se biztos, hogy ezt megéri. :)

Ami azért elég vad.

Ezt a vagyonkezelést nézegettem még. 100 mrd-os vagyonnál járnak és erre szerintük a díjbevétel valahol 500 millió Ft lesz amikor minden megjelenik a számokban. Ugye ez nem a profit hanem a díjbevétel aminek kb 1/2 kerül az nyrt-hez. Tehát 100 mrd vagyonkezelés hoz 250 millió díjbevételt /év mínusz a költségek mínusz adó .

Hunguest hotel fél év alatt 100 millió profit ami az nyrt-re esik .

Jelenlegi árazáshoz alapjáraton ezeknek az összegeknek a tízszeresén kellene lenni . :) Akkor sem lehetne rámondani hű de olcsó.

Na de Mészáros faktor csodákra lehet képes.

Opus is megérne egy misét ilyen szempontból.

Budapest Bank

#804513 thibi99 Előzmény: #804509

Jol látod, de ez most a nagyokat nem erdekli, ezekben előbb lesz innen + 40 % mint bármely mostani blu chip Ben, hisz narancssárga frakkban mar kékülnek vegyetek ha keresni akartok!estmedia is kb 45 Ft meg ez évben majd nézzük vissza!!